Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
photo0757-1.jpg

Bojkot! Ovo je uvreda za sve koji koriste gradski prevoz, zao mi je sto nisam uspeo vise fotki da uradim, zaebalo je devedesete na sta lici ovaj bus...
veruj mi da je ona 33-ojka koju pomenuh bila duplo gora

Заврших и допуну перс. месечне на првом Штампаном киоску, било једно куче испред мене и девојка...
Као да су ме чули синоћ z:D Најозбиљније не бих дозволио да ме понижавају и да чекам редове.

Znači sad sa ovim sranjem samo odem na trafiku uplatim 1100 din i to je to?

Onim svojim prirucnim citacem ti blokiraju plastiku i to je to. Idi plati kaznu da bi je odblokirao. Vise nema sanse da imas 133 kazne... a mozda i ima
think.gif

Ali zašto da mi je blokiraju kad ona važi za neograničen broj vožnji (tj barem bi trebalo)? Jel mi skida novac? Kakva je svrha toga da je ja uopšte prinosim tom aparatu? Nek jednostavno tim čitačem proveri da je ona popunjena 1100din/mesec.
Za ove su Jezda i Dafina mala deca i kao što rekoh onima tamo želim g-dinu gradonačelniku i svima koji su u taj lopovluk umešani da pare koje kradu od naroda za ovu prevaru daju na lekare i lekove (neispitani citostatici npr) ...

ovo je super stvar, ako stvarno bude tako

Ludilo...
Jurimo ka Evropi...
Kako ih bre nije sramota?
Ja ne znam jel to sa ironijom ili te to zaista oduševljava, ako da... Žao mi te (i tebe i mnogih sličnih tebi)

Poslednja izmena:
Ja kupio neidentifikovanu plastiku i ovaj u trafici mi odmah napunio za 600 dinara. Znači u sledeće 3 godine imam 10 vožnji :lol: :)

Jedna koleginica isto uradila, pa u Tempu nešto kupovala a rekli joj 5% sniženja ako pokaže BUS+ karticu. Hahah, kad ono đđoka. Kaže onaj na kasi nije ti kartica aktivirana ???

Ili je zaebava ili sam ja preskočio da čujem informaciju o "aktiviranju"

Zna li neko nešto o tome ili je neka ispala ?

Znači sad sa ovim sranjem samo odem na trafiku uplatim 1100 din i to je to?

Jeste da.
Mozes da ga zoves 'plastika'.

Ali zašto da mi je blokiraju kad ona važi za neograničen broj vožnji (tj barem bi trebalo)? Jel mi skida novac? Kakva je svrha toga da je ja uopšte prinosim tom aparatu? Nek jednostavno tim čitačem proveri da je ona popunjena 1100din/mesec.
Za ove su Jezda i Dafina mala deca i kao što rekoh onima tamo želim g-dinu gradonačelniku i svima koji su u taj lopovluk umešani da pare koje kradu od naroda za ovu prevaru daju na lekare i lekove (neispitani citostatici npr) ...

Nece oni da izvade mesecnu markicu iz plastike, nego ce da onemoguce da se ta plastika vise koristi - platis kaznu i oni ponovo puste da se taj primerak plastike koristi.

Ludilo...
Jurimo ka Evropi...
Kako ih bre nije sramota?
Ja ne znam jel to sa ironijom ili te to zaista oduševljava, ako da... Žao mi te (i tebe i mnogih sličnih tebi)

Nas moze da bude sramota jer u sustini nemamo pojma kako se to po Evropi radi. Neko je negde bio cuo da je sistem poput ovoga bio obustavljen u 2-3 grada i to je kao dokaz :roll: A sta cemo sa ostalih 500 ili 1000 gradova u Evropi gde postoji prevoz, sta oni rade?

Ja kupio neidentifikovanu plastiku i ovaj u trafici mi odmah napunio za 600 dinara. Znači u sledeće 3 godine imam 10 vožnji :lol: :)

Jedna koleginica isto uradila, pa u Tempu nešto kupovala a rekli joj 5% sniženja ako pokaže BUS+ karticu. Hahah, kad ono đđoka. Kaže onaj na kasi nije ti kartica aktivirana ???

Ili je zaebava ili sam ja preskočio da čujem informaciju o "aktiviranju"

Zna li neko nešto o tome ili je neka ispala ?

Popust u Tempu sigurno radi, ali zbog proknjizenja u sistemu mozda treba da se saceka do sledeceg dana.
Ne sporim da je to predug rok, al sta je tu je. Bio sam u Tempu i vec su me bili pitali da li imam busplus.

Бус Плус се активира када уплатите претплату, ваљда, оно заоно, на шта вам гласи повластица, шта сте мислили - да се иде нпр. у Скендербегову и чека ред за активирање? :zelenko3:

Бус Плус се активира када уплатите претплату, ваљда, оно заоно, на шта вам гласи повластица, шта сте мислили - да се иде нпр. у Скендербегову и чека ред за активирање? :zelenko3:

Pa očigledno da postoji neko vreme od "upalte kredita" na plastiku, jer da se momentalno aktivira ovi u Tempu ne bi pravili pitanje ...

Ili da odabereš opciju na autobuskom aparatu da očita stanje kredita (a da usput ne otkine još kredita :lol: )

Važno je da su organizovali uzimanje para a usluge će onako s nogu, stihijski, kad dignemo buku ... Može li ova ebena država išta da organizuje kako treba ???

Veoma sumnjam da tako nesto postoji...

tefter u ruke, i da štikliraš svaki put kad validiraš kartu :hahaha:

Nista bez rucnog zapisivanja z:shock:

Ja se nadam da će ukinuti tu glupost validiranja mesečnih, jer već sada postoji otpor i neki to namerno neće činiti. Elem, vidim mnogi se pitaju čemu validiranje, kao odgovor se nameće da sakupe statistiku i da pojačaju linije. Međutim, to jeste odgovor za javnost. Zar stvarno mislite da oni ne znaju koje su linije i sada preopterećene? Naravno da znaju, stvar je u marketingu, kao što znate google, facebook i druge "besplatni" servisi na javnom domenu žive od prodaje vaših informacija nekim agencijama. To se pokazalo jako isplativo, ovde se ne radi o tome da oni prodaju informaciju Petar Petrović, Ivana Milutinovića BB, već, vaš profil, vaša interesovanja i na osnovu toga vama efektivno plasiraju informacije sa strane u vidu reklama. Već možda sad nagađate, BusPlus, sakuplja informacije, ubira preko 8% od prodaje karata, dobija procenat za reklamu Tempa,Erste Banke, MTS-a, dobijaće novac od SMS poruka koje putnici budu slali pri zahtevima gde se nalazi koje vozilo, ali što je najvažnije prodavaće informacije, npr. Maselu (čija se vlasnička struktura može pogoditi, dragog nam majora našeg sitija) i oni će na osnovu strukture putnika koji se prevoze najviše u kojim linijama postavljati reklamne paone, a i odgovarajuće bilborde itd. Uglavnom, priličan profit će otići ovoj firmi.

S druge strane, neke novine, obično sada u predizbornoj kampanji pokušavaja da ocrne BusPlus i navode da bi to i GSP mogao da uradi. Budimo realni, da li je mogao? Možda, ali kroz 20 godina, jer preduzeće koje nije u stanju prvo da opere svoja vozila, da nabavi sijalice za svoja vozila i preduzeće koje je najveći švercer (da, baš tako GSP je veći švercer od putnika) može tako nešto da uradi. Zašto kažem švercer, zato što ni 10% autobusa GSP-a trenutno ne zadovoljavaju osnove usluve propisani ZOBS-om i pravilnikom o Javnom linijskom prevozu na teritoriji Beograda, o čemu smo ovde već diskutovali.

Ja se nadam da će ukinuti tu glupost validiranja mesečnih, jer već sada postoji otpor i neki to namerno neće činiti. Elem, vidim mnogi se pitaju čemu validiranje, kao odgovor se nameće da sakupe statistiku i da pojačaju linije. Međutim, to jeste odgovor za javnost. Zar stvarno mislite da oni ne znaju koje su linije i sada preopterećene? Naravno da znaju, stvar je u marketingu, kao što znate google, facebook i druge "besplatni" servisi na javnom domenu žive od prodaje vaših informacija nekim agencijama. To se pokazalo jako isplativo, ovde se ne radi o tome da oni prodaju informaciju Petar Petrović, Ivana Milutinovića BB, već, vaš profil, vaša interesovanja i na osnovu toga vama efektivno plasiraju informacije sa strane u vidu reklama. Već možda sad nagađate, BusPlus, sakuplja informacije, ubira preko 8% od prodaje karata, dobija procenat za reklamu Tempa,Erste Banke, MTS-a, dobijaće novac od SMS poruka koje putnici budu slali pri zahtevima gde se nalazi koje vozilo, ali što je najvažnije prodavaće informacije, npr. Maselu (čija se vlasnička struktura može pogoditi, dragog nam majora našeg sitija) i oni će na osnovu strukture putnika koji se prevoze najviše u kojim linijama postavljati reklamne paone, a i odgovarajuće bilborde itd. Uglavnom, priličan profit će otići ovoj firmi.

S druge strane, neke novine, obično sada u predizbornoj kampanji pokušavaja da ocrne BusPlus i navode da bi to i GSP mogao da uradi. Budimo realni, da li je mogao? Možda, ali kroz 20 godina, jer preduzeće koje nije u stanju prvo da opere svoja vozila, da nabavi sijalice za svoja vozila i preduzeće koje je najveći švercer (da, baš tako GSP je veći švercer od putnika) može tako nešto da uradi. Zašto kažem švercer, zato što ni 10% autobusa GSP-a trenutno ne zadovoljavaju osnove usluve propisani ZOBS-om i pravilnikom o Javnom linijskom prevozu na teritoriji Beograda, o čemu smo ovde već diskutovali.

Dobra kritika.

Ali, nema teorije da bi neki od kontrolora mogao kazniti vlasnike ID kartica koji su uplatili mesečni iznos a nisu validirali karticu kroz aparat. "Putnik s markicom" je svoju obavezu izvršio uplatom GSB-u i nošenjem kartice sa sobom u prevozu. Validiranje može biti samo dobrovoljno. Šta putnika pojedinca zanima nekakvo preduzeće koje bi da skuplja statističke podatke ?!?

Dobra kritika.

Ali, nema teorije da bi neki od kontrolora mogao kazniti vlasnike ID kartica koji su uplatili mesečni iznos a nisu validirali karticu kroz aparat. "Putnik s markicom" je svoju obavezu izvršio uplatom GSB-u i nošenjem kartice sa sobom u prevozu. Validiranje može biti samo dobrovoljno. Šta putnika pojedinca zanima nekakvo preduzeće koje bi da skuplja statističke podatke ?!?

je l' ovo tvoje viđenje stvari ili je to negde rečeno?

je l' ovo tvoje viđenje stvari ili je to negde rečeno?

Ja tako to vidim. Traženje validacije je potpuno besnilo BUS+a.

Osnovni cilj svega je uzeti pare za uslugu. To je postignuto uplatom "markice" i nošenjem kartice koju će kontrolor očitati i videti da je plaćeno. GSP može biti i toliko bezobrazan da od putnika traži validaciju i kad izlaziš jer, potrebno im je da imaju statistiku izlaženja kao i ulaženja. Šta koga zabole šta bi oni, novac i dokaz da je plaćeno je sve što je neophodno. Ostalo su bahanalije.

Verujem da bi svaki advokat mogao da ospori ovo insistiranje jer validacija nije rezervacija sedišta ili mesta u autobusu već puko sastavljanje statistike što je nebitno za jedan odnos novac-usluga.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back