Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I da, makar neko da reaguje povodom cele ujudurme:

http://www.poverenik.org.rs/index.php/yu/saopstenja/1288--01-02-2012.html

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti doneo je rešenje kojim je privremeno zabranio Društvu za marketing i usluge Apex Solution Technology obradu podataka o ličnosti, konkretno serijskog i alias broja personalizovanih SMART kartica u okviru sistema za naplatu karata i upravljanje u javnom prevozu u Beogradu, tzv. Bus Plus sistem.

slatko se izovzih u svajcarcu na liniji 12.guzve nema,i `nacrtah` se blizu tevea,da vidim kako se putnici snalaze sa tom modernom skalamerijom.na prstima jedne ruke mogu izbrojati ljude koji su mahali svojim novim bus-plus karticama.
al` bas tako-mahali,mah mah,sve dok ih ne ocita/zapisti.
ma,nevidjen haos ce biti od sledeceg meseca,jer to ocitavanje uopste ne ide tako brzo kao sto oni zamisljaju.

slatko se izovzih u svajcarcu na liniji 12.guzve nema,i `nacrtah` se blizu tevea,da vidim kako se putnici snalaze sa tom modernom skalamerijom.na prstima jedne ruke mogu izbrojati ljude koji su mahali svojim novim bus-plus karticama.
al` bas tako-mahali,mah mah,sve dok ih ne ocita/zapisti.
ma,nevidjen haos ce biti od sledeceg meseca,jer to ocitavanje uopste ne ide tako brzo kao sto oni zamisljaju.

:lol:

Ja upravo dopunila, odnosno platila mesecnu pretplatu, izdaju tu potvrdu na kojoj pise br. kartice i svi podaci, ali izdaju i fiskalni racun gde samo stoji iznos i da je busplus dopuna. Nemam nameru da se maltretiram u guzvanjcu do validatora, ma ni pod razno. Ako dodje dobice fiskalni racun i srednji prst.

a da li to vazi i za obicne karte?
mislim.. platim par voznji (da imam kredit zlu ne trebalo :lol:) i drzim onog plastikanera od 250 din u dzepu i ne overavam a kad dodje cika ridza ja mu pokazem fisklani :)

Sad sam negde procitao - validiranje se zaista vrsi na santimetar od aparature, zaista se ne prislanja (e sad neko da mi izmeri taj santimetar dok me ceo ostatak reda gura da udjem :roll: )

nemoj da im dajes ideje.. uskoro cemo dobiti nov komad obavezne opreme uz bus plus ...

calibre.gif

:D

Halo_Bing_241x169.jpg

Ja se nadam da će ukinuti tu glupost validiranja mesečnih, jer već sada postoji otpor i neki to namerno neće činiti. Elem, vidim mnogi se pitaju čemu validiranje, kao odgovor se nameće da sakupe statistiku i da pojačaju linije. Međutim, to jeste odgovor za javnost. Zar stvarno mislite da oni ne znaju koje su linije i sada preopterećene? Naravno da znaju, stvar je u marketingu, kao što znate google, facebook i druge "besplatni" servisi na javnom domenu žive od prodaje vaših informacija nekim agencijama. To se pokazalo jako isplativo, ovde se ne radi o tome da oni prodaju informaciju Petar Petrović, Ivana Milutinovića BB, već, vaš profil, vaša interesovanja i na osnovu toga vama efektivno plasiraju informacije sa strane u vidu reklama. Već možda sad nagađate, BusPlus, sakuplja informacije, ubira preko 8% od prodaje karata, dobija procenat za reklamu Tempa,Erste Banke, MTS-a, dobijaće novac od SMS poruka koje putnici budu slali pri zahtevima gde se nalazi koje vozilo, ali što je najvažnije prodavaće informacije, npr. Maselu (čija se vlasnička struktura može pogoditi, dragog nam majora našeg sitija) i oni će na osnovu strukture putnika koji se prevoze najviše u kojim linijama postavljati reklamne paone, a i odgovarajuće bilborde itd. Uglavnom, priličan profit će otići ovoj firmi.

S druge strane, neke novine, obično sada u predizbornoj kampanji pokušavaja da ocrne BusPlus i navode da bi to i GSP mogao da uradi. Budimo realni, da li je mogao? Možda, ali kroz 20 godina, jer preduzeće koje nije u stanju prvo da opere svoja vozila, da nabavi sijalice za svoja vozila i preduzeće koje je najveći švercer (da, baš tako GSP je veći švercer od putnika) može tako nešto da uradi. Zašto kažem švercer, zato što ni 10% autobusa GSP-a trenutno ne zadovoljavaju osnove usluve propisani ZOBS-om i pravilnikom o Javnom linijskom prevozu na teritoriji Beograda, o čemu smo ovde već diskutovali.

Ja to neću činiti nosim račun sa kioska na kom se jasno vidi da je uplaćeno 1100 din.

zar nije bolja opcija da se kartica samo stavi ispred aparata, na 1-2cm, a ne da je prilepljujem na njega

Pa i ne mora da se prilepljuje.

Poslednja izmena:
a da li to vazi i za obicne karte?
mislim.. platim par voznji (da imam kredit zlu ne trebalo :lol:) i drzim onog plastikanera od 250 din u dzepu i ne overavam a kad dodje cika ridza ja mu pokazem fisklani :)

Mislim da nece proci... U februaru vlasnici raznih markica ce samo da budu upuceni da se overe kad zaborave ("zaborave") a mi ostali, mi vlasnici pojedinacnih karata - ako "zaboravimo" mozemo odmah da se pripremimo za placanje kazne, za nas 'mekog perioda' nema.

p.s. od pre 1h sam vlasnik papirne nepersonalizovane budplus karte sa 600 dinara kredita na istoj

Nikada ni jedan sistem naplate karata nije izazvao ovako negativne reakcije u narodu kao ovaj. Uvesti ovakav vid čekiranja karata pod izgovorom "da mogu da prate situaciju u saobracaju da bi znali gde je guzva pa da povećaju prevoz" je cista glupost. Takav izgovor ne bi popilo ni malo dete. Ovo je jedino smisljeno, i samo zato, da bi neko dobro strpao pare u džep i da bi mogao da prati koga vec zeli. Zloupotreba čelnih ljudi u GSP-u je očigledna. Danas svečano pocinje sa radom novi sistem. Uzbudjenje je ogromno. Psihoza koja je stvorena u narodu koji na -10 cupkaju u redu, ne bi li dosli do svoje "personalizovane" je vise nego tuzna. Jedva cekam da vidim "strašnog kontrolora naoružanog aparatom za proveru karata" sta ce da uradi kada uhvati nekoga bez karte. Pa sva ta priča o blokadi validatora po zatvaranju vrata, a onda ako ga uhvati-nesrecnik je gotov. Strašni kontrolor ima da mu na licu mesta blokira njegovu dragocenu "personalizovanu". Haha. Jedva cekam...Stalno se smišljaju novi načini otimanja para građanima. Sve to navodno u našu korist. Bolje da su novac od ovog nebuloznog sistema uložili u sređivanje vozila javnog prevoza. To bi već bilo u našu korist. Ovako, vozićemo se i dalje na sopstvenu odgovornost u krševima, ali će se zato znati naše kretanje.

I ja jutros ulazim u bus i niko ne vadi bus plus samo ja pametnica... z:mrgreen: probam, nece... tamo-vamo, vadim iz plastike, odem do drugog aparata tamostavim na aparat ocita mi da nema dovoljno kredita! Joooj bas mi bilo neprijatno... :rumenko: Usput gledam, ne overavaju svi, kuliraju ljudi... dodjem na posao svi se zale da su im televizorcici ocitali da nemaju dovoljno krede. Znaci ovi nasi probisveti u firmi ili nisu uplatili ili se nesto desava na relaziji B+ - moja firma, Bog ce ga znati! :zroll:

Aj ovaj mesec i nekako, nece ridzosi kaznjavati al ako i sl. mesec bude ovako nosicu im blokiranu karticu pod nos pa nek oni idu da je odblokiaju i uplate kaznu, majke im ga lopovske i bezobrazne.:deda:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back