Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Неисправни? Безобразлук. Можда не умеју да користе апарате :lol:
Сутра ми званично не треба, али прекосутра ће ми требати, а живо ме заболе да јурим киоске на -10 на којима апарати раде.
Danas su redovi na trafikama za dopunjavanje kartica ko što su bili redovi za izdavanje.
A ja još uvek to nisam uradila... Muka me vata kad pomislim na gužvu i haos.

Cujem danas u 16ici nesinhronizovane aparate, koji stvaraju prijatan eho, ukoliko stojis izmedju njih...
Dom omladine
Dom omladine
Dzordza Vasingtona
Dzordza Vasingtona

Ima ih odavno...
Prvo kaže na kojoj si stanici, a onda ti između 2 stanice kaže koja je sledeća... :roll:
Još jedna glupost.
Jel nije bilo jednostavnije da se za validiranje tih kartica angažuju kondukteri koji bi imali nešto kao one grške na kojima ti otkucavaju račun u prodavnici...
Ovo će biti prevara koja će nadmašiti i jezdu i dafinu...

Према речима Гордане Перовић, представника за односе са јавношћу БусПлус система, на састанку у Дирекцији за јавни превоз донете су одлуке о предузимању неколико мера, како би се грађанима олакшало добијање БусПлус картица за јавни превоз.

- на свим продајним местима вршиће се подела бројева, како би грађани у сваком тренутку знали који су у реду за чекање и које је процењено време чекања
- старији од 65 година који нису извадили нове БусПлус картице имаће могућност да користе старе легитимације са контролним маркицама закључно са 15. фебруаром
- путници који не успеју да изваде БусПлус картицу, а узели су број ради чекања у реду, имаће могућност да до 5. фебруара наведени листић са бројем користе као валидну картицу

*Извор информација: „Београдска хроника“, РТС 1.
Preneto sa GSP Foruma

Ако пише на 54 места, онда би требало да буде тако. Ја сам у Темпу чекао 15-ак минута пре недељу дана.
Видећу сутра да завршим, али без цимања, требало би да осим Футуре и Штампе постоје још неки киосци, па ако има, онда уплаћујем, ако им не ради, нека се сликају, има да идем пешке сваког дана на посао и са посла, 90 . мин дневно, како ђаци пешаци на Пештеру.. и нико не смрди и не гура ме, ма иди, бре, а 2.680 купим деци Ћоколаде. :lol:

Ако пише на 54 места, онда би требало да буде тако. Ја сам у Темпу чекао 15-ак минута пре недељу дана.
Видећу сутра да завршим, али без цимања, требало би да осим Футуре и Штампе постоје још неки киосци, па ако има, онда уплаћујем, ако им не ради, нека се сликају, има да идем пешке сваког дана на посао и са посла, 90 . мин дневно, како ђаци пешаци на Пештеру.. и нико не смрди и не гура ме, ма иди, бре, а 2.680 купим деци Ћоколаде. :lol:

Ali sećam se da je pre izvesnog vremena objavljeno da od s(t)ad to može samo u Beograđanci...
I meni je keva to rekla prošle nedelje ali ja sam čekala više od sat vremena i na kraju nisam ništa uradila jer mi nisu prihvatili potvrdu sa biroa od prošlog meseca.
I jel ja sad mogu da kupim običnu kartu gsp-a
I kakva je onda svrha ove ludnice ako je navodna cena za jednu vožnju ista kao i cena obične karte osim da 10 lopuža koje obuhvataju tu firmu lapaju pare?

Ne, za pojedinačne vožnje kupite na kiosku "nepersonalizovanu" i dopunjujete je koliko god želite.

Danas sam prisustvovao događaju da neko od putnika nije mogao kupuiti "žute" papirne karte za pojedinačne vožnje, ali je prodavac nudio busplus od 40din i 250dinara, tako da tih ima u prodaji i ta ze te "nepersonalizovane" ne treba čekati u redu, što mnogi čak i ne znaju.
p.s. nije bio kiosk ni future, ni štampe.

pita mene teta danas, posle trosatnog čekanja u redu, da li sam mts korisnik, i ako jesam, dobijam 100 din kredita :lol:
a devojka do mene kaže da je njena sestra vadila pre 10ak dana, i nije videla tih 100 din
o čemu se tu radi?

100 jeste... ali niko nije pare spominjao, tu je negde doslo do efekta gluvih telefona...

Dobija se 100 minuta besplatnih poziva.

(ili popust za tempo ili neke povlastice u onoj banci... to su ukupno 3 mogucnosti... od 3 sponzora sistema)

Inače danas sam na 2 trafike na kojima sam pitala jel kod njih može da se uplati i ta mesečna uplata dobila informacija da su aparati koje su dobili za dopune NEISPRAVNI.
Kako je proveravam da li je tih 1100 din. koje ja uplatim uopšte leglo na moju karticu?

Leglo je ako si mogla da dobijes racun... isto kao kad dopunjavas prepaid mobilni - pa ti daju racun...

Potvrdjujem da u Tempu nije veliki red, vec 3-4-5 puta sam bio tamo od kako se izdaju busplus kartice i tamo. Red bude - 10 ljudi, mozda do 15... pa koliko to traje, neka traje. Preporucio bih da se neko prvo uslika pa da onda krene u kupovinu, da moze da iskoristi popust z:D

a mene zanima zasto ne placamo pdv kada uplatimo mesecnu kartu?
dobila sam racun i tamo stoji da je pdv 0%

znam da je transport povezan sa uvozom i izvozom robe oslobodjen pdv-a, ali prevoz putnika nikad cula

Zanimljivo za razmatranje sa pravne strane - ali verujem da mnogi brinu samo o tome da karte i markice ne poskupe. Da li je pdv 0 dinara ili 1000, unutar tih 1100... po mom skromnom misljenju - beznacajno.

bila sam u subotu u tempu na adi, oko 16h, red je bio kriminalan

Novo mesto, svi navaljuju tamo... u vreme kada se svi lepo probude, prezalogaje nesto i navale u kupovinu z:shock:
Sto se mene tice, u Tempu moras da se pojavis pre 10 ujutru da bi to imalo smisla... ili tek u 22h da se pojavis, taman kad prodje guzva (mada bolje posle 23h).
Naravno, busplus se izdaje valjda od 10 do 18h, tako nesto, nisam bas pratio...
Zbog razne birokratije ja sada ni ne mogu da imam personalizovanu plastiku, tako da cu da se vozim 1 po 1... z:hm:

.

Najveca promena je u tome da prelazimo sa papirnih markica na plasticne. Osim materjala 95% je sve isto.

kako je isto..sta cemo sa situacijom..radi samo jedan aparat (a u nasim uslovima bice cesto takvih stuacija)
validacija funkcionise samo dok vozilo stoji (ili nesto minimalno kad krene) i kako ce ljudi overiti karrte? tracati kroz bus...svi stajati na jednim vratima?
ovaj sistem kao da je dizajniran da propadne u startu.

sve bi bilo u redu kad bi uradili dve proste stvari..sistem ostavili otkljucanim non stop i aparate izmestili na suprotnu stranu od ulaza da bi svi mogli lepo da udju i tek onda validiraju karte...
citam..za validaciju je potrebno 2 sekunde.. da mozda u idealnim (citaj laboratorijskim uslovima)

da nije zalosno bilo bi smesno.. zbog straha da ce nekolicina overiti kartu kad kontrola krene oni maltretiraju vecinu gradjana koji se voze

Zanimljivo za razmatranje sa pravne strane - ali verujem da mnogi brinu samo o tome da karte i markice ne poskupe. Da li je pdv 0 dinara ili 1000, unutar tih 1100... po mom skromnom misljenju - beznacajno.

nije beznacajno
mi platimo pdv kroz kupovinu usluga ili proizvoda.....grad izdvoji novac za gradska preduzeca....i kroz usluge tih preduzeca nam se vraca pdv.....
na primer sto vise sredstava grad izdvoji za gradski prevoz putnika to ce nam jeftiniji biti prevoz....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back