Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ITS postoji već godinama, još od trenutka kada su privatnici prestali da prodaju posebne karte u vozilu i kada su uvedene ove na bušenje. Pogledaj ispod cene, uvek je pisalo ITS (Integrisani Tarifni Sistem) :)
5zh06f.jpg

Ma de zanm... Ja koristim povlasticu... Ne razumem se u karte...
I jel mu to onda znači da će bus - puš mesečana da košta 110 kao što je to do sada bio slučaj sa povlasticom? I gde ću da napunim tu mesečnu markicu?
Na kiosku?
-dobar dan došla sam da upaltim mesecnu pretplatu, prva zona za nezaposlene... :malav:

Ma de zanm... Ja koristim povlasticu... Ne razumem se u karte...
I jel mu to onda znači da će bus - puš mesečana da košta 110 kao što je to do sada bio slučaj sa povlasticom? I gde ću da napunim tu mesečnu markicu?
Na kiosku?
-dobar dan došla sam da upaltim mesecnu pretplatu, prva zona za nezaposlene... :malav:

Jaaaaaaaaaaaaoj...
Za markice vise NEMA zona z:hm:
Platices 1100 dinara i to je to.
Za te pare ces se vozikati svuda po Beogradu gde dopire gsp.

Ove personalne plastike ce da se dopunjuju na svakom kiosku i to je to. Kazes "markica za nezaposlene", pruzis 1100 din, a prodavac ce pomocu aparature koju ima u kiosku da popuni plastiku sa markicom.

Jaaaaaaaaaaaaoj...

Ove personalne plastike ce da se dopunjuju na svakom kiosku i to je to. Kazes "markica za nezaposlene", pruzis 1100 din, a prodavac ce pomocu aparature koju ima u kiosku da popuni plastiku sa markicom.

Pa izvini... Moć navike valjda... 5 godina unazad tako kažem jednom mesečno :malav:

ITS postoji već godinama, još od trenutka kada su privatnici prestali da prodaju posebne karte u vozilu i kada su uvedene ove na bušenje. Pogledaj ispod cene, uvek je pisalo ITS (Integrisani Tarifni Sistem) :)

cek..cek
zar ITS nije nastao kad su objednili gradski prevoz (trole, buseve i tramvaje) sa gradskim vozomm.
koliko se secam (ne znam da li moze jos uvek) pre si mogao sa markicom da se vozis i podzemnim vozom i tad se prvi put spomenuo ITS kao pojam.

ITS je mnogo stariji koncept, predstavljen je možda još osamdesetih, kada su objedinili ATP Pančevo,Lastu i GSB, ali to se kasnije sve raspalo, kao i ostatak stvari u našoj zemlji. Međutim, do negde 2004-2005. godine postojale su posebne karte kod privatnika, koje su se posebno kupovale u autobusu i bile su različite, sa druge strane GSP je imao svoje karte i mesečne pretplate koje su važile samo u njihovim vozilima, pa tako i da ste imali mesečnu morali bi ste čekati isključivo GSP vozilo. Kada su sa ulica proterani stari krševi koji su privatnici nabavaljali i sakupljali kao otpad iz Zapadne Evrope i kada su bili u obavezi da kupe isključivo nova vozila, tada je predstavljen i ITS koji je putnicima omogućuio veću udobnost i više nisu imali razloga da razlikuju privatni od državnog autobusa. Mnogi već tada su mislili, pa i dalje misle, da su privatnici ukinuti i da su danas na ulicama GSP autobusi, iako nije tako. Tome svemu pomažu i mediji koji uvek naglašavaju da se radi o GSP-vozilu, kada je neka nezgoda, iako bi pravilno trebalo reći vozilu JGP-a, jer je GSP samo jedan od operatora pore Beobusa,Veolije,GPA,Tamnave trans, itd.

BgVoz je kasnije samo priključen ITS sistemu.

Ako pogledamo sliku, još 2008. je na kartama pisalo ITS, a BGVoz nije ni postojao.
318198.jpg

Poslednja izmena:
po mom misljenju tad je bilo bolje :)
posto nisam imao markicu ulazio sam u privatni (a cesto su bili i oni medjugradski sa udobnim sedistima), klima radi, grajanje radi a poluprazni, dok su se svi zbog markica (ili svercovanja) nabijali u gsp-ove... e to su bili dani luksuznog prevoza :mrgreen:

Da li i oni sa personalizovanim povlasticama prilikom cekiranja biraju zonu?

Koliko goda puta da sam napisao - niko nije voljan da procita. Evo jos jednom odgovora 1 na 1

Jaaaaaaaaaaaaoj...

Da li prvo treba da odaberem "markica" ili "pojedinacna karta" pa onda da prislonim plastiku na ekran?

p.s. mozda i treba da se izabere, pa ko prvi cuje neka javi... ili prosto da sacekamo do sutra pa kako bude... uh

Добро си ме подсетила, још увек нисам послао тај СМС :lol:

"Оверили" на гелендер, то мора сваки ималац Бус-Плус картице - да овери картицу сваки пут пре него што изађе из зграде.

Оверавање се сада зове "валидација", нећеш морати да валидираш карту следећих месец дана који је узет као пробни период (дисплеји на улазу).
Пожељно је, али нећеш плаћати казну, у том периоду, ако не валидираш. Верујем да смо баш радознали како ће то изгледати у пракси, важно је да нама узеше новце и за фебруар :lol:

Inače danas sam na 2 trafike na kojima sam pitala jel kod njih može da se uplati i ta mesečna uplata dobila informacija da su aparati koje su dobili za dopune NEISPRAVNI.
Kako je proveravam da li je tih 1100 din. koje ja uplatim uopšte leglo na moju karticu?

Inače danas sam na 2 trafike na kojima sam pitala jel kod njih može da se uplati i ta mesečna uplata dobila informacija da su aparati koje su dobili za dopune NEISPRAVNI.
Kako je proveravam da li je tih 1100 din. koje ja uplatim uopšte leglo na moju karticu?

treba li bi da vidiš pri prvom validiranju na onoj skalameriji u busu
nemam pojma, upravo iščitavam temu na drugom forumu :neutral:

Неисправни? Безобразлук. Можда не умеју да користе апарате :lol:
Сутра ми званично не треба, али прекосутра ће ми требати, а живо ме заболе да јурим киоске на -10 на којима апарати раде.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back