Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kad je u pitanju gradski prevoz, jedno od pitanja koje me najvise muci i izuzetno nervira je dokle ce nas vise cigani sikanirati. Bukvalno, ali bukvalno svaki dan kada se vracam sa posla u manjem ili vecem broju oni se provlace kroz masu trazeci novac. Nije samo to, to bih nekako i prezivela, ali njihova cimanja, pipanja, pljuvanja, cerekanja, unosenja u facu i sl. su prevrsila svaku meru. Nadam se da necete pomisliti da sam neki rasista, s obzirom da ovo nije prvi put da pisem o tome. Znaci kome se zaliti, GSB-u, komunalcima, pisati peticije gradskoj vlasti....u sustini znam da je sve to izlisno i da ce trajati i trajati.

dokle ce nas vise cigani sikanirati. Bukvalno, ali bukvalno svaki dan kada se vracam sa posla u manjem ili vecem broju oni se provlace kroz masu trazeci novac. Nije samo to, to bih nekako i prezivela, ali njihova cimanja, pipanja, pljuvanja, cerekanja, unosenja u facu i sl. su prevrsila svaku meru. Nadam se da necete pomisliti da sam neki rasista, s .
njih niko ne sme da dira,niti kontrolise,oni su gradjani prvog reda.
danas su posebno navalentni i pozdravljaju sa `pomozi Bog,dajte neki dinar za zdravlje,znate,danas je praznik`.zamislite koliko su oni drski i navalentni.jos ce im dati za pravo d izudaraju onog ko im ne da neku paru.

A pa desilo mi se i to pre par godina. Mislim da sam pisala o tome, dobila sam lep udarac u rame i pretnju da cu dobiti batine kad izadjem iz prevoza. U svakom slucaju da rezimiramo, nema nam pomoci. Zasto uzivaju toliku zastitu i dalje ne mogu da shvatim. Mozda da narod svakodnevno pocne da ih prijavljuje ili ulaze zalbe, mada koga briga za posten svet i njegove probleme.

A pa desilo mi se i to pre par godina. Mislim da sam pisala o tome, dobila sam lep udarac u rame i pretnju da cu dobiti batine kad izadjem iz prevoza. U svakom slucaju da rezimiramo, nema nam pomoci. Zasto uzivaju toliku zastitu i dalje ne mogu da shvatim. Mozda da narod svakodnevno pocne da ih prijavljuje ili ulaze zalbe, mada koga briga za posten svet i njegove probleme.

ne mozes ponasanjem pojedinaca da generalizujes i kaznjavas celu grupu, naciju....

Pa ne bih bas rekla da generalizujem. U prethodnom postu sam napisala da se svakodnevno u prevozu srecem za bezobraznim i bahatim pripadnicima te nacije i verovao ili ne svaki put su to razliciti ljudi, klinci, malo stariji, jos stariji itd. Onaj primer (o udaranju) sam navela zato sto sam se nadovezala na post opjo. Znaci to su svakodnevna maltretiranja, kada ti posle osmocasovnog radnog vremena ne mozes ljudski da se vratis kuci. Toliko i stavrno nemam nista protiv romske nacije kao nacije.

Pogotovo "korisno" kad pricas sa nekim i kaze ti "udjes u tu ulicu i ides 5 stanica" - a automat govori imena samo poprecnih ulica... :roll:

p.s. hvala google earthu sto postoji
hvala mape.b92.net sto postoje
hvala www.planplus.rs sto postoji
i ok je sto postoji www.gsp.rs da ipak mogu da saznam ime zeljene mi stanice - ali to skoro i ne koristim
Мени, као туристи, било где преко значе ти инспицијенти.. с тим што у метроу, локалном возу, бусу, најваљивање станица иде унапред, а не као данас што сам чуо, у ствари чује се само неки неразговетни снимак који каже која станица је у питањ, а ја већ изашао два корака.. лол..
Напољу постоји шема линије, па онда најава унапред која је следећа, врло згодна ствар (када ради).

Мени, као туристи, било где преко значе ти инспицијенти.. с тим што у метроу, локалном возу, бусу, најваљивање станица иде унапред, а не као данас што сам чуо, у ствари чује се само неки неразговетни снимак који каже која станица је у питањ, а ја већ изашао два корака.. лол..
Напољу постоји шема линије, па онда најава унапред која је следећа, врло згодна ствар (када ради).

Najavi 2x, jednom u vožnji između stancia i onda kada se zaustavi pre otvaranja vrata. Na validatorima se takođe ispisuje naziv sledećeg stajališta.

Danas sam je dopunila na kiosku STAMPE

Ja sam dobunio na kiosku future juče.

Trude se ali jos uvek daleko od pravog prevoza.Prava gradska saobracajna sirotinja,sakupljen s,brda i dola od raznih donacija.Pravo papagajsko sarenilo.Mislim da je potrebna zdrava strategija razvoja sa sto manje donacija i vise unifikacije voznog parka.Jos ako bi bog dao da to bude nas proizvod,eto nama srece ,posla i para.

Trude se ali jos uvek daleko od pravog prevoza.Prava gradska saobracajna sirotinja,sakupljen s,brda i dola od raznih donacija.Pravo papagajsko sarenilo.Mislim da je potrebna zdrava strategija razvoja sa sto manje donacija i vise unifikacije voznog parka.Jos ako bi bog dao da to bude nas proizvod,eto nama srece ,posla i para.

Nemojte ljudi ko boga vas molim :D
Ikarbus se pokazao sa ovim niskopodnim autobusima...

Nema puno donacija, 100 turskih autobusa od Japana iz 2003. i 30 tramvaja iz Bazela, ostalo je sve novo kupljeno. Za šarenilo se slažem, problem je u tome što privatnim prevoznicima nije propisano kojom bojom da oboje svoje autobuse, već oni to rade po svom izboru, a tih pojedinačnih prevoznika ima mnogo. Drugo, preterana komercijalizacija i oblepljivanje autobusa od strane kompanije Masel, čiji je vlasnik, prema nekim špekulacijama upravo Đido.

Autobusi će svakako biti domaći, kao i dosada. Problem u "nameštanju" tendera je u tome što domaći proizvođači autobusa FAP,Ikarbus,Neobus,Megabus,Nibus,Bik i drugi u takvim situacijama nemaju potrebe da ponude konkurentan (kvalitetan) proizvod, jer su sigurni ma šta oni da naprave, slučaj Ikarbusa, da će to GSP kupiti. Neobus i Megabus su proizvođači koji više sklapaju Volvo vozila, ali je problem što i kod tih proizvođača i te sitnice koje se kod nas ugrađuju bivaju uvežene ponajviše iz Turske. BiK (Vulović transport) još gore, autobusi dobijaju subvenciju kao da su proizvedeni u Srbiji, a zapravo je to MAZ (Minski Autobuski Zavod), a oni ga malo dovrše u Kragujevcu. Ako ćemo pravo, FAP je ponajviše domaći proizvod, od šasije, karoserije, diferencijala itd. Međutim, u tenderima se obično traži najjeftinija ponuda, a da bi cena bila niska, sam FAP bira kooperante sa najnižom cenom, što se direktno odrazi na veoma nizak kvalitet u svim aspektima.

Apsurd koji dobro oslikava situaciju da se na tenderima kao jedini kriterijum uzima ponuđena cena, jeste i kupovima sedišta za vozila. GSP je u stanju 3 puta da menja isto sedište za godinu dana, umesto da kupi jedno kvalitetno koje će trajati koliko i autobus. U prevodu, oni su dovoljno bogati pa kupuju jeftine stvari!

Poslednja izmena:
Pa prvo da objasne kako da se ponasamo na 'kratkim' busevima sa troja vrata, a kako na produzenim sa cetvoro vrata...

Iskreno, ako dobro pratim, video sam one 'televizore' na svakim vratima sa desne strane. Postujes 'vozi desnom stranom' i guzve nema. Jednako kad se okrenes se opet drzis desne strane i problema nema. Barem, ako to bude postovano - a nema saaaanse....

Pa prvo da objasne kako da se ponasamo na 'kratkim' busevima sa troja vrata, a kako na produzenim sa cetvoro vrata...

Iskreno, ako dobro pratim, video sam one 'televizore' na svakim vratima sa desne strane. Postujes 'vozi desnom stranom' i guzve nema. Jednako kad se okrenes se opet drzis desne strane i problema nema. Barem, ako to bude postovano - a nema saaaanse....
Ne voze se svi isti broj stanica. Jedini nacin da uspe ova prica je da bude vise autobusa tako da guzva bude manja i da je moguce normalno kretanje po busu, a ovako :neutral:

Koliko sam shvatila sa tako blokiranom karticom odlazis u Skenderbegovu gde placas kaznu za nevalidiranje i tamo ti na licu mesta odblokiraju karticu. A da je nebuloza jeste.....
Нешто ми то небулозно делује за персонализоване, ако је неограничен бр. вожњи за месец дана, довољно је 1 месечно валидирати повластицу?
Е, у стари, могуће, јер постоје и ове полумесечне перс. картице...

Poslednja izmena:
Нешто ми то небулозно делује за персонализоване, ако је неограничен бр. вожњи за месец дана, довољно је 1 месечно валидирати повластицу?
Е, у стари, могуће, јер постоје и ове полумесечне перс. картице...

Neogranicenost vazi za pare... ali do sada nije postojao nikakav sistem javljanja ako je na nekoj liniji vise ili manje putnika po autobusu. Sada to uvode prvi put.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back