gost 36952
Elita
- Poruka
- 17.066
nisam mogla da verujem kada sam videla samo 5-6 osoba ispred sebe

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
danas resila busplus za manje od pola sata u Tempu na Adi![]()
Ja sam za BusPlus cekala oko 30 sek. Najozbiljnije!
Ne mora da bude aut. Može i korner.Lepo
A kako se stize do tog cuda? Samo autom?![]()
U Direkciji navode da će od 1. februara u vozilima javnog prevoza raditi 200 kontrolora
Koliko ih ima sada inace? Jel to neko drasticno povecanje ili?
bolja sam.ja busplus nisam cekala ni sekundJa sam za BusPlus cekala oko 30 sek. Najozbiljnije!
izdajico.. uzela si bus plus
jel to zbog onog .. plus?
nije to ono sta si se ponadala![]()
Ijaoooooo...
Rajić navodi da je jedan od najvećih dužnika GSP Beograd, koji je stigao do duga od više od milijardu dinara. A vozač autobusa u GSP-u ima veću platu od inženjera u privatnoj firmi.
...
Zbog toga su zaposleni najveće žrtve, jer je svaki radnik u javnom sektoru praktično izdržavano lice. Rajić navodi da je jedan od najvećih dužnika GSP Beograd, koji je stigao do duga od više od milijardu dinara. A vozač autobusa u GSP-u ima veću platu od inženjera u privatnoj firmi.
Za nekoliko godina PIO Fond blizu bankrota
Umesto da se prakticno dere, na mirnoj beogradskoj temi, mogu cinjenice da se uzmu u obzir.
GSP je dugovao mnogo vise, ta milijarda dinara je mozda samo trecina duga u poredjenju sa stanjem od pre par godina. GSP posluje sve uspesnije tako da barem ne pravi gubitke kada primi gradsku subvenciju.
Ako ovako nastave, sa par stabilnih i mirnijih godina, GSP nece vise da duguje nista.
Bilo pre neki dan na tv, ali istina je uvek mnogo manje spektakularna od poluistina i lazi.
A sto se tice PIO, tu je mnogo vise zasluzna demografija, tj. strasan manjak mladjih a debeo visak starih. Penzija ce uvek da bude, ali zavisi kolike ce one da budu. Nas sistem je poceo da deluje kad je bilo bar 4 zaposlena na jednog penzionera a sada je 1:1.
Sto se zaposlenih tice, koliko ja znam, sa zakasnjenjem od 6 meseci moze da se proveri da li (i kakve) doprinose poslodavac uplacuje. Pa kome se ne svidja, ako vidi minimalac, moze to da promeni, verujem da moze. Ali, nikoga nije briga.
Nije drzava bas za sve kriva, duzna i odgovorna. Valjda nesto i mi sami za sebe mozemo da uradimo?
Kad to?
Ne odnosi se sa na gradski prevoz, nego ovo poslednje, na sta je Platin mislio kada je napisao ovo boldovano?
Koliko ja znam, gazda uvek gleda da zaposlenog prijavi na minimalac, da bi placao manje doprinose. Moze da te prijavi i na vise, ali onda dobijas manje u ruke (ili na racun). Koliko znam, ako je gazda razuman (retka pojava) moze i da se dogovori da te prijavi na vise.
Nemoj da me pitas za tacnu proceduru, samo sam cuo da je moguce.
A sama provera (sa kasnjenjem od 6 meseci) je takva kakva je (birokratija je spora...), mozda su to ubrzali u skorije vreme, to je provera da li gazda uopste uplacuje doprinose - mada vidim da su poostrili kontrolu, pa sada zaista mora.
..u prevodu..uzmi ili ostavi (posao), jel to?
Hajd' da probam ovde da pitam, da li iko zna gde mogu da kupim tu nepersonalizovanu busplus plasticnu karticu... Znam da kosta 250 dinara da traje tri godine, da se moze dopunjavati kolko oces puta bla bla al nigde da vidim da pise gde se to moze izvedati...