Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
60236849.jpg

Zamišljam situaciju na Sajmu.
Nailazi autobus na liniji 511, iza njega 56, a onda iza njega 88.
Nastane krkljanac i jurnjava, jer neko trči napred na 511, neko nazad prema 88.... i sve to traje duže nego do sada, jer svako mora da gađa tačno određena vrata.

I hajde sve to da razumem kada su u pitanju nepersonalizovane kartice koje moraju da se ponište i da im se smanji vrednost, ali mi nije jasno zašto moraju da se čekiraju i personalizovane kartice. Čemu to?

Ne znam, živi bili pa videli, ali veliki sam skeptik po ovom pitanju.

Nastane krkljanac i jurnjava, jer neko trči napred na 511, neko nazad prema 88.... i sve to traje duže nego do sada, jer svako mora da gađa tačno određena vrata.

I hajde sve to da razumem kada su u pitanju nepersonalizovane kartice koje moraju da se ponište i da im se smanji vrednost, ali mi nije jasno zašto moraju da se čekiraju i personalizovane kartice. Čemu to?

hahaha jedva cekam.samo da zauzmem udobno mesto za sedenje i posmatram (i da se nadam da necu imati hitna posla za vreme guzve..jelte :s )

Jedni da se ne bi svercovali, a drugi da bi se isto upisali u nekakvu evidenciju, da gsp konacno sazna koliko gde ljudi ide, pa da prema tome podese broj vozila za linije. Barem, kazu da je tako.

Za nepostojanje (velikog) razmaka izmedju zatvaranja vrata i polaska, to se slazem. Mada u principu i nece da bude velika razlika, jer ce ulazenje da traje duze, pa ako se bas i desi da neko ne otkuca, to ce da bude samo jedan, poslednji iz niza - koji to moze da uradi i na sledecoj stanici.
A verujem da ce vozaci dobiti instrukcije da kad zatvore vrata 'izbroje do 5' pa krenu z:D

svercovanje nece izbaciti ali za ovo drugo si u pravu
u pitanju je cista statistika neophodna da bi se projektovao kvalitetan sistem javnog prevoza.
medjutim to se ne radi na taj nacin jer sam siguran da kad prodje prvi talas niko od onih koji imaju personalizovanu nece se maltretirati da je "overava".. mislim, voleo bih da vidim tog kontrolora koji ce napisati nekome kaznu jer ima urednu kartu koju nije overio. :dash:
takodje, kako god okrenemo i koji god da su motivi takav sistem zadire dirketno u privatnost korisnika jer sta ko ima da zna gde/kuda se pera peric kretao tog dana

Ne mora direktno da se zna gde ide Pera Peric, ali moze da se broji... zaposlen, zaposlen, penzioner, zaposlen, student... itd. Ne bih ocekivao da se uzima vise podataka od toga. Licni podaci su tu samo da kontrolor moze da ti napise kaznu (jednako kao sto su i u zoniranom parkingu dodeljeni brojevi mestima, da se zna gde je nastao prekrsaj).

da ali u statistiku ulazi sa punim imenom, prezimenom, adresom stanovanja, maticnim brojem..itd itd... :)
a i ovo za parking.. i to je diskutabilno..sta moraju da znaju da se svake rede u 20h parkiram kod svalerke :rotf:

salu na stranu..sve su to opasna zadiranja u ljudsku privatnost...

E pa, to ti je dilema, a mozda da to nazoves i ravnotezom: sa jedne strane je privatnost i nevoljnost da se odaju privatni podaci a sa druge strane je potreba velikog grada da se pripremi za potrebe gradjana (prevoz, parking itd.).

Nije lak izbor, uopste.

60d,i neces morati da je ocitavas...lici ce na fiskalni racun

Koliko ja znam karta kod vozača će i dalje biti duplo skuplja! Dakle, 120 dinara po sadašnjem cenovniku, što je razumno, jer bi drugačije vi ometali čoveka kome je posao da vozi, a ne da prodaje karte.

svoleo bih da vidim tog kontrolora koji ce napisati nekome kaznu jer ima urednu kartu koju nije overio. :dash:

Neće oni pisati kaznu za neoverenu, nego će je "blokirati", pa će putnici sa neoverenim morati da idu na prodajno mesto da je odblokiraju. To ništa neće raditi kontrolori, čak ni kazne pisati, samo će "provlačiti" plastične kartice, a sistem sam obaviti ostatak, ako nema više para iz aparata izađe opomena za plaćanje doplatne karte, ako se ne plati doplatna, kao i do sada kazna se upućuje na kućnu adresu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back