Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
retko se vozim gradskim pa i nemam potrebu da kupim onu markicu karticu, vec imam pojedinacnu kartu kad je potrebna...i tako sam fino usao uautobus juce da bih se odvezao do usca... probao sam da otkucam kartilicu i nisam uspeo jer im je jelte automat pokvaren, samo sam seo jer nisam zeleo da odlazim do drugog, iako je autobus bio praznjikav... usla je jedna grozna osoba zenskog pola, zaista, ne kazem da je grozna jer je kontrolor vec je neugledna u nekoj ofucanoj jakni sa tasnicom sa strane i plavom suvom kosom i smesnom kapom... pregledala je karte i svima otkucala, a kad je uzela moju videla je da je vec otkucana, ja naravno, to nisam znao, jer nism obracao paznju bila mi je u kaputu... i onda fuuuuuj, pocela je da se dere i da mi govori da je otkucana karta, zamislite vi to, ja sam je gledao sa nevericom jer nisam poverovao u primitivvizam tih ljudi, mislio sam da je to samo legenda nekako... rekao sam da se stisa i da su oni krivi na prvom mestu sto je pokvaren automat i da sam kartu uredno otkucao u tom basuu...pozvala je debelog kolegu i naterali su me da izadjem sa njima.. i bili su presmesni pretili su mi policijom, a ja sam se okrenuo i otisao...wahahahhahhahaha idioti..kao da bi mogli da me zadrze

Београд
Очитавање „бус плус” картица само у станици

Највише проблема биће на Зеленом венцу, Славији и код Вуковог споменика, процењују у ГСП-у
guzva1.jpg

Како прићи апарату у оваквој ситуацији? (фото Д.Јевремовић / Политика)

Од 1. фебруара у јавном градском превозу почеће да важе нове повластице које ће се поништавати приношењем читачу карата. То би могло да проузрокује „борбу” на вратима за улазак у возило јер ће сви хтети први да „чекирају” картицу. Уколико не овере карту док возило не крене, онда ће то моћи да ураде тек на следећој станици. Невоља ће бити већа уколико у возило уђе и контролор.

Он ће као казнену меру блокирати „бус плус” картицу коју власник није оверио јер није могао да се излакта да би дошао до аутомата. Власник ће картицу поново моћи да користи тек када је одблокира на једном од 800 киоска где ће се истовремено обављати и допуна.

У Дирекцији за јавни превоз истичу да ће путници пре уласка у возило морати да припреме картице. Они тврде да ће чекирање трајати краће од секунде и уверавају да то неће изазивати застој.

– Сваки возач ће на контролној табли моћи да укључи апарат за поништавање карата приликом уласка у станицу и да га блокира када затвори врата и крене возило. Сви путници, без обзира да ли су власници персонализованих картица или неперсонализоване карте, мораће да је овере на валидатору – објашњавају у Дирекцији за јавни превоз.

Њихов оптимизам не деле и надлежни у ГСП-у. Они сматрају да ће чекање да сви путници овере карту сигурно доводити до великих гужви пре свега на станицама у центру града.

– Највише проблема биће на Зеленом венцу, Славији и код Вуковог споменика где велики број путника чека превоз. Уколико апарат за поништавање карата буде радио само док возило мирује у станици, онда ће сигурно да се стварају гужве, а возач неће моћи да крене док сви не овере карте. То ће сигурно бити један од разлога што ће бити тешко испоштовати предвиђени ред вожње – наводе у ГСП-у.
guzva3.jpg

Иста правила за старије од 65 година

Грађани старији од 65 година и даље ће имати иста права и возиће се у аутобусима, трамвајима, тролејбусима и „БГ возу” као повлашћена категорија. До краја месеца они могу да користе старе повластице и маркицу за 2011. годину, али до 1. фебруара мораће да изваде персонализовану „бус плус” карту која ће им важити три године. За њену израду ће морати да плате 250 динара, а на шалтер где се паметне карте ваде треба да донесу и фотокопију личне карте. Уколико желе да се у току ове године несметано возе, ваља да плате још 400 динара, колико износи годишња допуна, која ће бити могућа од 25. јануара.

Без зона за месечну маркицу

Од 1. јануара ове године укинута је друга зона за све кориснике јавног градског превоза који плаћају месечну карту. Без обзира у којој од десет централних општина станују, путници ће плаћати исту цену месечних маркица. Приликом вожње, када корисник „поништи” неперсонализовану карту, са ње ће бити скинут износ за једну карту, што значи 60 динара или 95 динара, зависно од зоне.

Улаз на предња врата у приградским насељима

Један од предлога који сигурно неће важити у свим деловима града јесте да ће „бус плус” карте морати да се очитавају само на предњим вратима. Ова мера ће бити примењена највероватније у приградским насељима где је неколико месеци била акција где су путници улазили само на предња врата. На тај начин број шверцера на појединим линијама био је смањен за чак 80 одсто.
Д. Спаловић
објављено: 13.01.2012.
http://www.politika.rs/index.php?lid=sr&show=rubrike&part=list_reviews&int_itemID=204430

Mozda nece moci da izdrzi urokljiv pogled od ostale publike koja je vec bila platila kad je usla. Inace, jos jednom da naglasim da ce ukucavanje moci da se radi samo kad bus stoji, tako da nece vise da bude onog naknadnog kontroli-ispred-nosa otkucavanja karte :per:

sto im je jako glupo..tako su bar ljude terali da otkucaju kartu.. ovako, ako ne mogu da je overim izacicu na sledecoj stanici, time u principu gsp gubi jer kad bi pomnozili broj takvih sa brojem pregleda tokom dana puta mesec dana verujem da bi dobili jednu pristojnu cifru koju gsp gubi mesecno.
tu firmu zaista vode ljudi koji nemaju pojma sa matematikom i logikom.... sa jedne strane ne mogu da te nateraju da platis kaznu jer nisi duzan da im das licnu kartu vec jedino sta mogu je da te izbace iz autobusa, a sa druge cak i one koji su spremni da plate ne bi li nastavili zapocetu voznju onemogucavaju u tome... bolest :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back