Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo uslikah malo trole
24quus7.jpg

15eeexl.jpg

Ruska Trolza i novi BKM
261n4n9.jpg

Trolza i ZiU-9
4lhkxv.jpg

ZiU-9, verovatno poslednji meseci rada.
2ekkj1w.jpg

I stariji BKM zglob
ih4jde.jpg

Prekjuče sam bio svedok jednog ružnog događaja.
Vozač na liniji 56 je izlazeći sa stanice kod Ade oštro presekao put da bi došao do krajnje leve trake i spremio se za skretanje ulevo. I naravno, nije se baš mnogo obazirao na svet oko sebe, te je presekao jedan auto.
Vozač automobila je prvo počeo da trubi, a onda je automobil zaustavio uporedo sa autobusom u trećoj traci gledano s leva na desno (dakle, između autobusa i njega je bila jedna traka), otvorio je prozor i počeo da psuje i viče po vozaču autobusa.
Vozač autobusa je onda otvorio vrata i krenuo da uzvraća uvrede i psovke, što je onoga u automobilu dodatno iznerviralo, te je izašao iz istog i kroz širom otvorena vrata ušao u autobus i krenuo da udara po vozaču. Taman je završio i krenuo nazad, kada je vozač autobusa opet nešto "progovorio" (umesto da zatvori vrata i da krene) pa se ovaj vratio da vozača počasti sa još par ćuški.
Par momaka u civilu (možda su i bili policajci) su krenuli napred preteći vozaču automobila, koji je napustio autobus pre nego što su oni došli napred, seo u auto i odvezao ga par metara napred, jer je na semaforu bilo crveno.
Vozač autobusa je nastavio da vozi još 5 stanica, a onda jejednostavno bez ikakvih objašnjenja parkirao autobus na trotoar.

I onda juče otvaram 24sata i čitam sasvim drugu priču sa bombastim naslovom "bahati vozač pretukao vozača autobusa". Čitam kako je vozač automobila presekao put autobusu, uleteo u autobus (verovatno kroz zatvorena vrata) i krenuo da bije vozača. Kako su se u blizini slučajno zatekli policajci koji su pritekli u pomoć praktično spasili vozača autobusa daljeg batinjanja, pa su vozača automobila priveli, a vozč autobusa je prevezen u urgentni centar.

S moje tačke gledišta, udario tuk na luk. Ili, prostije rečeno, potukla se dva bahata vozača i obojica su zaslužili da popiju prekršajne prijave, a onaj iz automobila i krivičnu.
Nego, pade mi u oko kako novinari lako mogu da naduvaju priču i prenesu nešto što nikako ne odgovara onome što se zaista desilo....

e, a ja sam se vozila jednom raspalom trolom u petak....raspala se načisto. dobro je što su ridžovani ušli, pa sam izašla napolje, bojala sam se da ću da propadnem kroz pod dok stignem do beograđanke.

a sto si izasla?
trebala si da ostanes i skrenes im paznju na sve to i kazes da kartu neces pokazati dok se ne budes vozila u normalnom autobusu :)

Gde uslika ovu lepu trolu na liniji40:zper:
Sve nove trole su na 41 - Banjica -Studentski trg
A na Zvazdaru idu sami krsevi:think:
Ali nije vazno lepe su doci ce valjda i Zvezdara i neki drugi krajevi na red:bye:

Hoće, trenutno je u saobraćaju samo tridesetak novih, kada do nove godine stignu svih 83 sve će se crveneti :mrgreen:

Avaj, novost. Beograd počinje da liči na London, bar malo. Na liniji 15 danas su uvedeni dabl-dekeri :mrgreen:
Prvi dabldekeri na beogradskim linijama Foto
| 01. 11. 2010. - 14:21h | Foto: N. Marković

Prva dva autobusa na sprat gradskog saobraćajnog preduzeća “Lasta” od sutra će saobraćati na na liniji 15, na relaciji Zemun - Zeleni venac.

86393_novi-dabldeker-lasta0002-foto-nebojsa-markovic_f.jpg

U autobusima je 74 sedećih i oko 20 mesta za stajanje. U ovim klimatizovanim vozilima stajanje je dozvoljeno samo u donjem delu, a putnicima će na usluzi biti i hostesa.

Novina je da su ovi autobusi opremljeni video-nadzorom, pa vozači imaju uvid u dešavanja u autobusu tokom vožnje, čime je povećana bezbednost i njima i putnicima.

86401_novi-dabldeker-lasta0010-foto-nebojsa-markovic_origh.jpg

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/214719/Prvi-dabldekeri-na-beogradskim-linijama

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back