Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Butala po nekim papirima danas i nađem ovo :D
1635776341431.jpg

Butala po nekim papirima danas i nađem ovo :D
Pogledajte prilog 1043894
сећам се мог друга из школе, који је дошао у београд после 20 година, баш у периоду ових карата. пришао је оној справи за поништавање и гледа...гледа...
пита ''мики, је л ово тест интелигенције или нека заебанција?''
смешно ми и сад кад се сетим израза његовог лица :lol:

a kako si znala koja treba iz sveznja?
das kontroloru citavu butkicu i kazes..evo nadji..tu je negde :D

inace pouzdano znam da su menjali u autobusima te kombainacije.
drugim recima
kombinacija od danas u istom autobusu nije vazila posle dva..tri dana.
neverovatnom brzinom sam to radila, toliko sam se bila izvestila....otkucam blanko papiric i tri sekunde mi trebalo da nadjem original u mom sveznju (sve su bile redom slozene)

da ne preteram, ali jedno 10-ak g sam se bez problema svercovala kad su bile ove karte.
uvek sam imala urednu kombinaciju, nikada nisam bila bez karte, a nikada je nisam kupila.
sverc-komerc
Интересантно, у Русији нисам још видео да се неко шверцује. Раније се карта плаћала возачу и то при изласку из аутобуса. Људи су уредно ишли ка возачу да плате карту мада су могли да изађу на средња врата.
Сада су аутомати и опет сви редовно плаћају превоз.
Вероватно је у питању пре свега култура а затим и цена превоза. Мада је Русија у врху по извозу нафте, немају ни један аутобус који је дизел. Сви су на метан или електро.
Због тога је цена превоза јако ниска имају и тарифирање према броју станица.
Значи, уђем у аутобус и прислоним платну картицу на аутомат или NFC телефон и аутомат ми верификује почетну страницу. При изласку, поново прислоним картицу или телефон и он ми израчуна колико је то станица и наплати вожњу.
Може се манипулисати, што би код нас одмах урадили, али овде тога нема. Зато још нисам видео да имају контролоре.
На жалост, ми нисмо такви. Ми се чак поносимо нашом некултуром!?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back