Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
550 otprilike, ali ume i da zaglavi samo sa par ubacenih
imas na sajtu globaltel-a uzivo, svaki reciklomat da li je i koliko popunjen...
Da, znam, jednom sam pogledao stanje na sajtu, video da je jedan (relativno) blizu mene u radu, i dok sam došao do njega sa flašama - u međuvremenu su ga popunili. :dash:

Evo sad gledam, sad piše i koliko tačno ima artikala u svakom, a ovo je bilo pre nekoliko meseci kada nije bilo tih brojki, samo je pisalo "U radu" ili "Popunjen".

Ima li naznaka da ce uskoro biti zavrsen onaj deo oko Savske, i da ce tramvaj 3 uskoro krenuti?
https://www.gsp.rs/dokumenti/promena_rezima/3792.pdf
И Н Ф О Р М А Ц И Ј А
о измени режима рада линија ЈГП-а због завршетка дела радова у склопу реконструкције Савског трга

Због завршетка дела радова у склопу реконструкције Савског трга, почев од петка 30.10.2020. године до 01.03.2021. године, ...

Радови продужени до 31.12.2021. године.

https://www.gsp.rs/dokumenti/promena_rezima/3792.pdf
И Н Ф О Р М А Ц И Ј А
о измени режима рада линија ЈГП-а због завршетка дела радова у склопу реконструкције Савског трга

Због завршетка дела радова у склопу реконструкције Савског трга, почев од петка 30.10.2020. године до 01.03.2021. године, ...

Радови продужени до 31.12.2021. године.
Ništa ja njima ne verujem, pratio sam ova obaveštenja. Ako nisu menjali rok bar 10x, ništa nisu uradili :mrgreen:

Iskren da budem, ne znam. Ono jedno parcence pored novog trga je zauzeto nekim njihovim kucicama, a tuda su prolazile tramvajske sine. To je jedini deo kod trga koji je neuredjen, i ne vidi se da se bilo sta radi mesecima. E sad, jedino ako se radi nesto nize niz Savsku, tamo prema Palati Pravde.

Прошао сам ту аутом, једном из Савске у Немањину, видео сам да је трг заграђен, нисам баш загледао... Ако се сећам, нисам ни могао, биле су непрозирне плоче постављене, приметно више од мене који седим у ауту.

Ovo ovde parčence stoji ovako mesecima, i zbog toga ne ide tramvaj
IMG_20211024_103408.jpg

Ovo ovde parčence stoji ovako mesecima, i zbog toga ne ide tramvajPogledajte prilog 1039465
Обележено би требало да је она... Како ли се то зваше... Систем спровођења кишне канализације који су ови изместили, али нису завршили посао.

Стручњаци су рекли да то може да се уради, али да је потребно много труда и времена. Политичару су обећавали кратке рокове, а већ су пробијени и рокови које је струка дала...

Jutros kolaps. Nigde prevoza, nigde taksija. Idu neke ludacke linije. Umesto 17 i 31, dolazi 43, pa kao da nas poveze. Onda nas obilazi jos 5 autobusa sa nekih linija koje ne postoje u ovom delu grada.

Na autokomandi presedam i dolaze tri Laste iz Mladenovca, a gradskog busa nigde.

I onda prodaju Lastu. Pa ta Lasta je pojam za GSB.

Jutros kolaps. Nigde prevoza, nigde taksija. Idu neke ludacke linije. Umesto 17 i 31, dolazi 43, pa kao da nas poveze. Onda nas obilazi jos 5 autobusa sa nekih linija koje ne postoje u ovom delu grada.

Na autokomandi presedam i dolaze tri Laste iz Mladenovca, a gradskog busa nigde.

I onda prodaju Lastu. Pa ta Lasta je pojam za GSB.
Не видим никакво обавештење на сајту гсп-а, мора да је измена коју је полиција направила.

Nece sigurno na sajtu da napisu da nemaju pojma.

https://www.b92.net/lokal/beograd/drustvo-beograd-dobija-najduzu-ulicu-u-srbiji-1999678

Ni ovo nisu u stanju da naparave godinama. Cirkus.

Ujutru je potpuni haos. Vec neko vreme nema teorije da se zove taksi telefonom, ali ga je bilo na stanicma.

Sada nema vise ni taksija, na tri stanice u 6 i 20 nema taksija. Tu je do pre nekog vremena bilo po 30 taksija ujutru.

Da li nece da rade zbog korone ili su se zarazili ili prave cirkus da bi dobili povecanje cena ili se narod vise vozi zbog korone ili se vise vozi jer nema autobusa.

Uglavnom ogroman je problem.

Bar da nam naprave metro, da ide autoputem ili ustanickom nego ni to.

Чини ми се да део људи, који то могу да приуште, сада узимају такси уместо превоза.
А пошто је капацитет таксија неупоредиво мањи - то је драстична разлика.

А што се тиче претварања дела аутопута који иде кроз сред града у булевар са ограничењем од 80 на сат... То ће бити чим се заврши јужна обилазница. Не могу сад да се сетим до када је најскорија најава била, али мислим за највише годину дана од данас.

Прочитао сам негде, ваљда у одбијању грађевинског факултета да даље учествује у свему овоме око метроа... Да постоје два приступа:
- развој земљишта
- намиривање потреба

План за наш будући метро је ово прво, "развој земљишта" - али то уопште није примерено нашем стању. Са тиме може да се игра у Лондону или Пекингу, који имају много већа средства, па могу додавањем ко зна које линије метроа по реду да допринесу да се град развије у жељеном правцу. Није лоше само по себи, али не за прву линију, ни случајно.
Узме се неки крај који је слабије развијен - види се на плану прве линије да је метро гурнут до обале свуда где је било могуће, и до Саве и до Дунава. Тамо ће последично бити доста изградње, продаје земљишта, солитера, фирми, свачега... Али ће људи из свих осталих крајева да буду све љући.

Намиривање потреба становништва је сасвим очигледно - покушај да се смање свакодневне гужве на појединим правцима, да метро буде додатак транспорне моћи.
Ако су највеће гужве преко мостова, онда треба додати још мостова или метро као појачање.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back