Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja kad sam bila u moskvi 2016 kupila sam za 7 dana onu kartu koja vazi 1 nedelju i kostala je tada 800 rubalja...vrv je to za ruse povoljno. i znam da u metro stanicu nisam mogla da udjem bez da cekiram tu kartu i tek onda mi otvori vrata za metro. jednom sam samo isla autobusom i svi ulaze na prva vrata i ima ona rampa i ne mozes da udjes, ako nemas kartu. karta vazi i za metro i autobus.
То је било давно! Сада су аутомати. И тада, 800 рубаља или 10 евра седам дана по граду који има 20 милиона људи и који је у прешнику преко 100 километара?
Колико би коштао превоз у маленом Београду на седам дана ако је карта 2018 била 90 динара?

То је било давно! Сада су аутомати. И тада, 800 рубаља или 10 евра седам дана по граду који има 20 милиона људи и који је у прешнику преко 100 километара?
Колико би коштао превоз у маленом Београду на седам дана ако је карта 2018 била 90 динара?

kazem kako je bilo 2016 u moskvi i slicno 2017 u st. peterburgu. to je pre 5 odnosno 4 godine. s tim sto sam u st. peterburgu kupovala za metro pojedinacne karte, a autobus nisam koristila osim da odem do peterhofa i ostalih dvoraca. secam se da je cena za peterhof u nekom mini kombiju sa sedistima bila 45 rubalja u 1 pravcu, sto je 90 rubalja, a to je bukvalno dzabe bilo....plafon 150 dinara po tadasnjem kursu. za pavlov i katarinin dvorac bila je karta jos manje.

karte su isto bile automatski prislanjala se karta na rampu tjah ulaz u metro stanicu.

kazem kako je bilo 2016 u moskvi i slicno 2017 u st. peterburgu. to je pre 5 odnosno 4 godine. s tim sto sam u st. peterburgu kupovala za metro pojedinacne karte, a autobus nisam koristila osim da odem do peterhofa i ostalih dvoraca. secam se da je cena za peterhof u nekom mini kombiju sa sedistima bila 45 rubalja u 1 pravcu, sto je 90 rubalja, a to je bukvalno dzabe bilo....plafon 150 dinara po tadasnjem kursu. za pavlov i katarinin dvorac bila je karta jos manje.

karte su isto bile automatski prislanjala se karta na rampu tjah ulaz u metro stanicu.
За метро се увек могло куповати карта за више вожњи и она је била јефтинија. Исто важи и за Москву.
Да, и када сравниш цену, Петербург, град од шест ипо милиона људи и београд а карата дупло јефтинија? Шта рећи?

evo ga svez primer kako smo kulturni i postujemo pravila, ali u tudjoj zemlji :

-pre 2 dana kupismo stan od naseg coveka koji decenijama zivi u nemackoj...zavrsismo posao kod notara i predlozismo da taksijem odemo do stana, ali 'nemac' sa njegovim sinom predlozi gsp...ok....
I ladno sedose obojica u bus, bez kupovine karte.
toliko.
Stranci se masovno švercuju u Bg
Ja sam pre dve godine odbila da dam kartu kontroloru zbog španskih turista
Insistirala sam da ih izbaci napolje i uzme podatke iz pasoša
Zauzeli su pola autobusa sa ogromnim koferima i nisu imali kartu
Mi smo divljaci kad se svercujemo kod njih .

Не бркај бабе и жабе! Да је превоз у Београду неоправдано скуп, то је евидентно. Да смо некултуран народ, и то је евидентно!
Елементарна култура је да ако користиш туђу услугу исту треба да платиш. То што је услуга папрено скупа не решава се шверцом!
Ако то не разумеш, џаба је писати јер по истом принципу онда можеш ући у самопослугу и узети робу а на излазу рећи, мени је ово скупо и нећу платити?
Само што онда то третирају крађом а ти си у том слушају лопов!
Пробаћу да објасним једноставним примером... Ако ГСПу треба 100 динара па ако то треба да наплати од 20 људи.... то није исто као да наплати од 50 људи.
А ГСПу свакако треба тих "100 динара" јер нова возила коштају, плате коштају, нафта, делови, струја... коштају.

Сматрам суманутим да законодавци нису могли да наметну ни да се запослени у државним фирмама обавежу да плаћају месечне маркице. На томе ГСП треба да скупи главне паре, али се то не дешава.
Док се не буде десило, имаћемо килав превоз.

Фанатично посматрање само "малог паковања" неће донети ништа корисно.

Ако узмемо цену месечне карте за запослене, око 3200 динара, па то поделимо на број вожњи, једна вожња испадне много јефтинија. Потребно је најмање око 50 вожњи месечно само ради одласка на посао, а идемо и овако негде, зар не? Тако срачунато, цена тешко прелази 50 динара.
Ако се иде са по два превоза у једном правцу, цена је очигледно још мања.

Ја сам имао да имам по стотину вожњи за месец, и то са незапосленом маркицом. Цена вожње 11 динара. Још мало па бесплатно.

Знаш да се куповином великог паковања добија боља цена. Зашто би се одступало од тог правила само у једној ствари? Не видим разлог.

Greska platine, kad budemo imali institucije, pravnu drzavu i strucne ljude na celu, gde svako radi svoj posao, onda ce sve funkcionosati kako treba, pa i prevoz
до тада ће измислити телепортацију, па нам превоз неће ни бити потребан
...а шта ако нам буде била потребна маркица за месечно телепортирање :eek: како ћемо да се шверцујемо

f0b50c0d79730b998f1368c786d35807.gif

Otkad su uveli reciklomate, ja još nisam platio za prevoz; kredit za Bus Plus koji sam dobio recikliranjem flaša još nisam potrošio. Super stvar.

Lepo je to što sad na njihovom sajtu piše i koliko se artikala nalazi u kom, ali mi upada u oči što neki imaju daleko manje od punog kapaciteta a piše da su popunjeni. Znači ne u prekidu, nego baš popunjeni. Za jedan piše da ima 34 artikla a popunjen. Za jedan stoji samo devet, a popunjen. Da citiram Vojka V: Nije mi jasno - kako to? :think:

до тада ће измислити телепортацију, па нам превоз неће ни бити потребан
...а шта ако нам буде била потребна маркица за месечно телепортирање :eek: како ћемо да се шверцујемо
pre teleportiranja idu leteci automobili i autobusi :)

Greska platine, kad budemo imali institucije, pravnu drzavu i strucne ljude na celu, gde svako radi svoj posao, onda ce sve funkcionosati kako treba, pa i prevoz
Превелики је то захтев. Требало би отпустити ко зна колико људи, а на њихово место довести неке друге, стручне и непоткупљиве.

Могу само да кажем да се некада давно превоз плаћао, знало се где се улази а где излази... Није било идеално ни тада, али нико није хтео прво да има услугу, па тек после да плати.

Ni ja je ne srećem već neko vreme, mislim da ima jedno godinu dana otkako sam poslednji put overavao karticu. Not that I'm complaining, though. :ok:

Što se maski tiče, nema toliko veze sa godinama, ali i meni se čini da ih ljudi sve manje nose. Ja je stavim, po navici.

Ni ja je ne srećem već neko vreme, mislim da ima jedno godinu dana otkako sam poslednji put overavao karticu. Not that I'm complaining, though.
И није те стид да се тиме хвалиш? Замисли да твој рад третирају тако?
Зато сам и написао да смо некултурни!
Крајње одсуство стида!

Da li neko zna koliko kosta karta za prevoz BG Vozom od Rakovice do Vukovog spomenika?
Nikad nisam ni cula za BG Voz do danas pa me ovo skroz mistifikuje...

Ni ja je ne srećem već neko vreme, mislim da ima jedno godinu dana otkako sam poslednji put overavao karticu. Not that I'm complaining, though. :ok:
Što se maski tiče, nema toliko veze sa godinama, ali i meni se čini da ih ljudi sve manje nose. Ja je stavim, po navici.
E da je meni tvoja hrabrost....

грозна гужва у превозу ових дана, не знам о чему се ради...осим да се возила дуже чекају, заиста.
предвече кад се враћам кући - страхота....гужва је као онда 90-их, када је било 500 возила гсп-а на улицама.

грозна гужва у превозу ових дана, не знам о чему се ради...осим да се возила дуже чекају, заиста.
предвече кад се враћам кући - страхота....гужва је као онда 90-их, када је било 500 возила гсп-а на улицама.

Bas tako kao 90setih.

I to u poslednjih nekoliko dana.

Smanjili su broj vozila na minimum.

U spicu recimo Mostar 46tica za 6 stanica znaci nije stigla ni do okretnice. 55 8 stanica znaci bogu iza nogu.

Gore na Gazeli 17 i 18 za 9 stanica, a 70 za 22 stanice - sto znaci da radi samo jedna na liniji i ta je kod Ikee u suprotnom smeru.

U redovno vreme ovo je sve 0, 1, do 4 stanice udaljeno.

Cak i ujutru u 6 sati je krkljanac. Gde su uvek bili prazni busevi do pola 7.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back