Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
dzeparos iz gradskog prevoza
FB_IMG_1634909298644.jpg

Kod Beogradjanke sam vidjela kako dzepare. Dvojica starijih muskaraca, mozda oko penzije ili malo mladji. I to primijetim covjeka jer mi je zapalo za oko kako ne moze da udje u prevoz od guzve i tek kod drugog ili treceg trolejbusa vidim da oni ustvari dzepare.
Jedan iskoristi guzvu na srednjim vratima, gura se i lakta, vjerovatno da navikne dzeparenog na pipkanje, uzme sta je nasao i da onom drugom koji je odmah iza njega ali van prevoza i taj drugi pobjegne.
Tada smo u istom momentu skontale jedna zena i ja i ona vidje policajca odmah iza i jos zena govori, dzeparosi, ali policajac samo znacajno okrenu glavu.

dobro de, nemam jos toliko...
a ni ta cena nije ok..
Treba na osnovu visine penzije da placaju prevoz
Isto placa moj komsija koji ima 100.000 i neko drugi koji ima 20.000
Истина... различите пензије, а не возе се ни сви једнако често.
Раније је била повластица за 70+ година.

Ovo za reciklomate... Pa, ne isplati se ljudima da nose samo flašu-dve, posebno ako nemaju u blizini neki, nego čekaju da se nakupi pa onda nose, tako i ja radim. Ja sam jednom još gore prošao, jer su neke dve žene ispred mene koje su ubacivale flaše prepunile reciklomat, pa se zacrveneo onaj krug. Ja i neki klinac sa vrećom koji je takođe tu čekao smo morali da potražimo drugi reciklomat. :confused: Ali ne krivim toliko te žene, nego ograničen kapacitet reciklomata. Čuo sam negde, možda grešim, da im je kapacitet svega 150 komada ambalaže i onda moraju da se prazne.

Пунолетни пензионери (преко 65) плаћају само 407 динара годишње.
A maloletni? :mrgreen:

dobro de, nemam jos toliko...
a ni ta cena nije ok..
Treba na osnovu visine penzije da placaju prevoz
Isto placa moj komsija koji ima 100.000 i neko drugi koji ima 20.000
Upravo tako.

A nezaposleni, koji imaju 0, plaćaju na mesečnom nivou, doduše manje od zaposlenih. Mogli bi baš i za njih da uvedu nešto na godišnjem nivou, ne mora baš 400, ali hiljadu, dve, pa i tri... bilo bi fer.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back