Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
To je opsti problem Beograda. Sve je namesteno "u zvezdu". Postoji jako mali broj linija koje idu "u prsten". I naravno, neki delovi grada uopste nisu pokriveni tim malobrojnim linijama.
Ako neko pozeli da iz Visnjicke banje ode u Mirijevo, tesko da ce proci ako prvo ne sidje do Visnjicke ulice... skroz dole pa skroz gore... Gubi vreme, zivce, benzin, sve po spisku. Da ne pricam o gsp kad ni prolaza nema.

Malo ce da poprave stenje u Mirijevu, jer kad zavrse Mirijevac, onda ce da provuku neku liniju gsp (27-nesto pretpostavljam) koji ce da ide od trga, pa Visnjickom, pa Mirijevac, pa onda negde do kraja sadasnjeg 27(A).
I naravno, opet ce u Visnjicku banju da se ide 'preko Male Krsne'.

A jednako vazi i za Mirijevo - Karaburma. Moze autom da se probije negde kod Omv-a, ali gsp - jok.
Ne znam kako bi se islo za Karaburme na Zvezdaru, a da je gsp. Ili sa Zvezdare na Banovo brdo... itd, itd, itd.

Ako neko zna bar koju tu poprecnu vezu, neka obavesti publiku, sigurno ce da bude nekoga ko je zahvalan za obavestenje (bas da ne listam sve linije gsp-a po spisku, tamo sa sajta :mrgreen: )

Prva zona se zavrsava kod BIPa na Zrenjaninskom putu....odatle, pa na dalje je 2.zona(sumraka) :) :mrgreen:

Ne :lol:
Druga zona ti je do Sebeske reke ( tu se skrece za ribnjak Mika Alas),do ulaza u Borču ima još 4 stanice ( do mene 5,do okretnice 9 - kad se ide busom 96,a busom 95 svega 3 stanice),tako da nije neki problem ako si od 1. zone udaljen samo 4 stanice,mada i zna da bude.
Velika je glupost i nelogičnost da je Borča u II,a Orlovača,koja se nalazi dalje od centra grada u I zoni.
Mada očekuje se da će Borča biti u I zoni uskoro,sad kad krenu izbori ispuniće i to :P. Bitan je most Zemun-Borča,kad se on napravi izmeniće se kraj drastično,nekretnine će poskupeti,tako da je možda pametno sad uložiti i kupiti kad je jeftinije,pa posle prodati :D ...

Borca jeste malo dalje, ako se gleda na karti... Ali mozes pored 95 da stavis i 96, bar koliko ja znam.
Jedino nekako logicno objasnjenje moze da bude to sto 95, dok krene sa kraja blokova na NBG, napravi solidan broj kilometara do Borce :think:

Ja koristim 96,jer zalazi u moj kraj,i evo sad kad odem do grada uveče treba 20 minuta. Milina. Nije daleko,samo treba da se rastereti Pančevac što će se i uraditi ovim novim mostom.
Takođe kroz Borču zalazi i bus 104 (kroz stari deo,ide retko, na svakih 30 minuta),a pored 101 koji se ponekad koristi.

Eto, obecase da ce Veliki mokri lug da bude u prvoj zoni :)

Bar nesto, za pocetak.

Nego se ja secam nesto, da je pre bilo tri zone. Otprilike su dve obodne izigravale ovu sadasnju drugu. Jedna obodna je bila na jugu a druga je bila valjda Borca i okolina...
Jel ima neko da se seca toga, mojih trijes' godina ne dobacuje dovoljno daleko :lol: (a i zivim u centru :mrgreen: )

Prva zona se zavrsava kod BIPa na Zrenjaninskom putu....odatle, pa na dalje je 2.zona(sumraka) :) :mrgreen:
I baš je dobro što na svakom autobusu postoji objašnjenje dokle je prva, a odakle druga zona.
Na primer, ako do sada nisam imao potrebe da uopšte odem u Borču autobusom GSP-a ne moram ni da znam dokle je prva, a odakle druga zona. Stranci tek nemaju šanse da ukapiraju ovaj tarifni sistem.

Eto, obecase da ce Veliki mokri lug da bude u prvoj zoni :)

Bar nesto, za pocetak.

Nego se ja secam nesto, da je pre bilo tri zone. Otprilike su dve obodne izigravale ovu sadasnju drugu. Jedna obodna je bila na jugu a druga je bila valjda Borca i okolina...
Jel ima neko da se seca toga, mojih trijes' godina ne dobacuje dovoljno daleko :lol: (a i zivim u centru :mrgreen: )

Eto debilizma :P Borča je skoro isto udaljena od centra grada (verovatno je i bliža),a nije u I zoni...Samo što u Borči živi oko 50.000 ljudi a u Velikom Mokrom Lugu 5.000....

Danas prema beograqdu prošlo 8 84.-ki 3 neka druga sa predznakom za Bg a samo jedna 17.-ica...I posle ti dođe neko da te trkeljiše za kartu...Kupujem ja markicu i sve naravno ali razumem ljude kad izpizde pa neki drski pojedinac popije flajku ali ne ustima...

Koliko sam čuo, taj zonski sistem će biti promenjen uvođenjem novog sistema. Što se pojedinačnih karata tiče, pa to vam ne znaju ni u GSP-u kada sam se raspitivao, ali sam kasnije ukapirao kako je zamišljeno. Markice postoje za I i II zonu, ako se vozite samo unutar II opet morate imati markicu za II, što je debilno! Međutim, što se pojedinačnih karata tiče tu je stanje drugačije, ne postoje karte za I ili za II zonu već za 1. ili 2. i za 1. i 2.. Ako recimo putujete od Slavije do Resnika sa 47 pretpostavljam da vam treba druga varijanta za obe zone, međutim ako putujete od obodnih terminusa ona se koristi prva varijanta. Šta je problem, kako kontrolisati karte za 1 i 2 zonu, pa nikako, kada vas kontrola sačeka u Borči u 2. zoni ne može od vas tražiti informaciju gde ste ušli, da li kod Skadarlije ili kasnije, pa se izgleda potpuno odustalo od ove druge varijante, jer takvu kartu nikada nisam ni video.

Могу да улазе на граничним прелазима између зона, и прегледају ко има какве карте. Ту сигурно могу да ухвате некога ко има вожњу само за једну зону а вози се у обе.

Могу да улазе на граничним прелазима између зона, и прегледају ко има какве карте. Ту сигурно могу да ухвате некога ко има вожњу само за једну зону а вози се у обе.

A zamisli da ti traze da, ako posedujes markicu za 1 zonu u Borci, ponistis ISTU kartu kao i oni koji inace kupuJu kartu. Ja kad sam pitao kako je to moguce, kontrolor je slegao ramenima i otisao dalje...oni kazu doplatna karta...a kad pitas koja je to karta, na kraju se ispostavi da je svi u busu imaju vec...kao obicnu...

Ja se vozim samo sa jednom kartom,i to kad je kupujem sto je retko (sve u svemu nisam bas ljubitelj gradskog prevoza). Nikad nisam cuo da je neko uzeo dve karte zbog druge zone,niti sam ja ikada to uradio. Za markicu treba,al karta jedna,sto i jeste malo glupo...

Pa mogu...
Ali nigde (ni na stanici, ni na autobusu, ni u samom autobusu) ne postoji jasno istaknuta informacija dokle je prva, a odakle druga zona.

zonev.jpg

Ova "skica" postoji u nekim autobusima, a i u njima samo zalepljena na kabinu vozača pa je jasno vidljiva samo onima koji uđu na druga vrata i krenu ka napred.
Pa opet i ona...
Hajde da se držim Borče. Na osnovu skice jasno je samo da se stanice Borča, Ovča, Crvenka, Padinska skela, Vrbovsko, Dunavac, Čenta i Široka greda nalaze u drugoj zoni, a da se sve ove stanice nalaze iza stanice Sebeška reka. Da li posle Sebeške reke odmah ide Borča, a iza Borče Ovča, ili je Borča krajnja stanica a između Sebeške reke i Borče idu sve ove nabrojane stanice - to nekome ko ne zna taj kraj ne može biti jasno.
Gledam i drugi pravac - ka Velikom selu. Na osnovu ove skice reklo bi se da Veliko selo ide odmah iza Višnjice i da između Višnjice i Velikog sela nema usputnih stanica. Međutim za Višnjicu ide linija 32, a za Veliko selo linija 202 (koja ide preko Lešća). I šta sada da radi čovek koji bi da dođe do Slanaca? Gde su Slanci? Da li se nalaze u prvoj ili drugoj zoni? Da li su smešteni pre ili posle Lešća?

Po meni, potpuna informacija treba da stoji već na autobuskoj stanici kako bi svako (pa makar bio i stranac koji je prvi put u Beogradu) može da se snađe koji prevoz da koristi u željenom pravcu i koliko za tu vožnju treba da plati (gde može da kupi kartu i koju kartu da kupi).
A potpuna informacija treba da stoji i na svakom vozilu, vidljiva svima pri ulazu u vozilo, kao i u vozilu vidljiva svima koji su unutra.

Na osnovu ove skice reklo bi se da Veliko selo ide odmah iza Višnjice i da između Višnjice i Velikog sela nema usputnih stanica. Međutim za Višnjicu ide linija 32, a za Veliko selo linija 202 (koja ide preko Lešća). I šta sada da radi čovek koji bi da dođe do Slanaca? Gde su Slanci? Da li se nalaze u prvoj ili drugoj zoni? Da li su smešteni pre ili posle Lešća?
Мени к`о неком ко се сваки дан среће с`с техничку документацију је са слике јасно да се на њој не види ни редослед дестинација, ни број станица међу њима. Прво, ништа није повезано линијама, друго, више дестинација је придружено једној тачки. Та карта томе и не служи, већ само означава прелазне тачке прве зоне и дестинације друге.

Други европски градови имају своје информаторе који покривају ове ствари, али (1) ти информатори нису џабе, (2) и са информаторима није ништа лакше новајлији да се снађе тамо него овде са мапом града.

ove zone su samo za markicu..karte imaju "prosirenu" prvu zonu.
Има ли негде опис зона за карте?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back