Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovi kontrolori stvarno preteruju! Evo šta se meni desilo, pre možda dve nedelje sam se vraćala kući busom i na onoj kartici sam imala za još jednu vožnju- tama tu vožnju do kuće. Međutim, na možda pola puta se pokvari autobus, a ja sam uredno otkucala kartu. Naišao je drugi broj sa kojim isto mogu do kuće i ja uđem i naravno neću da otkucam kartu jer sam već jednu bacila... I na sedećoj stanici ko za maler uđe kontrola... I ja im kažem šta se desilo, a oni meni ovo je drugi autobus, kako mi da znamo da se pokvario autobus i tako dalje i na kraju platite kaznu...... I posle svadjanja sa njima ja izadjem iz busa.... A ko za baksuz oko mene nije bilo drugih ljudi koji su izašli iz pokvarenog busa, verovatno sam samo ja ušla u ovaj novi... I tako dalje da nedužim....

У таквим ситуацијама (квар возила и сл.) контролор би требао да буде флексибилан и да попусти.
Међутим, шта ако он заиста не зна дал је дошло до квара возила, тј. можда га путник лаже?..
Он поступа по правилу јер је путник без карте у возилу и нормално је да му пише казну.
Е сада, друга је ствар што људи дижу панику иако знају да у земљи Србији та написана опомена је обично "мртво слово на папиру" јер је врло тешко наплатити казну судски, скоро је сасвим немогуће.

pa buspljus je poceo ove godine,a to iz decembra..cisto sumnjam da su preneli kazne od prethodnog sistema...mora da si se lepo proveo kod decka,pa si bio relax u prevozu,cim su te uhvatili

Poslednja izmena:
imam kaznilicu iz decembra kad sam se vracao od decka, a recite mi jel mi to zastarelo nisam ni pokusavao da vadim novu jer mi ne treba pa mi kazite kad bih mogao da pokusam eventualno da ga izvadim?
Mislim da za svaku kaznu zastarelost ide od najmanje 1 godine ukoliko nisu poslali neki zahtev , pa od zahteva opet godinu dana ... mozes pokusati otici i videti ... pa sam odluci

zastarelost nema veze sa markicama.
pravilnik firme je da se ne izdaju nove dok se ne plate kazne , samim tim, obaveza da platis i moze da istekne za godinu dana ali ako gsp nece da ti je izda on nema zakonsku obavezu da ti je izda, a izda ce ti je tek kad namiris stare dugove.

jedina ograda sad postoji zbog busplusa i moguce je da on nije obracao paznju na prehodna potrazivanja gsp-a

pa buspljus je poceo ove godine,a to iz decembra..cisto sumnjam da su preneli kazne od prethodnog sistema...mora da si se lepo proveo kod decka,pa si bio relax u prevozu,cim su te uhvatili

Ne može da izvadi ako ima dug...Ni meni nije jasno, jer bus+ nema veze sa GSPom ali i mojoj koleginici kad je otišla početkom godine da izvadi markicu, nisu hteli da daju jer je imala 4 kazne od prošle godine. Ona nije platila pa narasla kamata.
Nema bus+ dok ne platiš stari dug.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back