Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Odnos cena/kvalitet je bio isti i pre busplusa.
Pojedinacne karte su bile 60 dinara - kao sto su i sada.
Markice za studente, nezaposlene i penzionere su bile 1100 dinara - kao sto su i sada.
Markice za zaposlene su bile 2680 dinara - kao sto su i sada.

A ukinuta je druga zona za one sa personalizovanim markicama, tako da se oni iz Borce i drugih trocifrenih linija voze po ceni prve zone.
Sve u svemu - primecujem pojeftinjenje za deo gradjana.

A i to opet nije bila odluka gsp-a ili busplusa, nego gradonacelnika.

Pre 2 godine klime nije bilo prakticno nigde, danas ima bar gde moze da bude.

Elem - protesta ranije nije bilo - a uslovi su bili cak i gori.

I iz svega toga zakljucjem da se bune samo sverceri i to oni koji mogu da plate - ali iz kojekakvih razloga ne zele da plate nego hoce da za te pare rade nesto drugo.

Ako neko zeli da pruzi cinjenice, a ne samo da pise "dole vlada, dole busplus" ja jesam voljan da slusam.

Za Cigane... mnogo njih samo pravi nered svih vrsta i to jeste problem. Grad pokusava da ih uredi - ali raznorazna udruzenja urlaju. Valjda je Ciganima bilo bolje u 'romvilu' nego u kontejnerima gde je suvo, cisto i gde ima legalne struje... :roll:
Ne znam da li mi je vise muka od Cigana koji prave nered ili od tih nvo i slicnih krestavaca koji urlaju na grad a uistinu ne pomazu nikome nego zive na tudj racun.
Погрешно закључујеш.

Већина људи само жели пристојан градски превоз, и без разних непотребних малтретирања недоучених, непрофесионалних полу-контролора.
Већина не жели да којекакве сумњиве приватне, и то још стране фирме, одузимају приход градском саобраћајном предузећу. Не желе дивљу квази-приватизацију.

Poslednja izmena:
30. јула почетак бојкота Бус плуса

http://facebookreporter.files.wordpress.com/2012/07/busplus_bojkot_placanja.png?w=300&h=212

Удружење “Народ против Бус плуса” организоваће у понедељак 30. јула у 17.30 сати на Тргу Репубике у Београду нови протесни скуп и шетењу са захтевима да се укине Бус плус систем у градском превозу. Организатори скупа захтевају: Раскидање уговора са фирмом „АPEX“ и укдање „Бус плус“ система; Укидање тачкасте контроле која подразумева заустављање возила; Укудање уласка само на предња врата, Смањење цене дневних и месечних карата за 30 посто, Покретање истраге о томе да ли је уговором са фирмом „АPEX“ oштећен Београд и ГСП. Протестна шетња ићиће до Скуштине града.

Удружење “Народ против Бус плуса” на овом скупу и званично ће прогласити почетак кампање бојкота куповине Бус плус карата, а грађанима ће бити подељени леци са информацијама које ће бити од користи током бојкота плаћања градског превоза попут информације да кондуктери немају право да траже документа као и да комунална полиција нема право да њихове податке после легитимисања предаје радницима Бус плуса.

Организаторима скупа обратили су се за помоћ и представници око 500 радника ГСП, од којих велики број возача, који су присиљени да раде као “усмеривачи” путника у возилима у којима је забрањен улазак на средња и задња врата. Ови људи који примају плату ГСП , а раде за Бус плус који онда на конто контроле узима месечно 400 000 евра прихода. На скупу ће бити затражен одговор од надлежник у Градској управи и ГСП због чега се другом предузећу плаћа провизија за посао који обављају радници ГСП?

26 јул 2012, ФБР- М. Банић

http://facebookreporter.org/2012/07/26/ … бус-плуса/

Погрешно закључујеш.

Већина људи само жели пристојан градски превоз, и без разних непотребних малтретирања недоучених, непрофесионалних полу-контролора.
Већина не жели да којекакве сумњиве приватне, и то још стране фирме, одузимају приход градском саобраћајном предузећу. Не желе дивљу квази-приватизацију.

I sada nam smeta firma Vlahovica junijora - unuka narodnog heroja Veljka Vlahovica? (ministar Vlahovic nije iz te price)

Sve bi bilo super da nasa firma vodi sve to isto?

Jedino na sta ja imam zamerku je to da kontrolisu autobus koji stoji - umesto da provere ceo bus za duzinu jedne stanice. Neka na toj sledecoj malo i stane ako mora, ali to je mnogo manje nego ovako. Pa neka se kontrolori voze tamo i nazad po stanicu, nije mnogo.

Citiracu jednu recenicu iz Ane Karenjine, opis razmisljanja jednog od likova "... konjusaru mora da se plati, a pekaru ne mora". Garantujem da bar 90% onih koji ne plate prevoz - ne zele da ga plate. Namerno zele da te pare potrose na drugom mestu.

Neka prvo plate svi koji zaista mogu. Pa kada to sredimo, onda da vidimo ko zaista ne moze.
Jedan dobar tekst je izasao u danasnjoj Politici, nije direktno o prevozu, ali neka procita ko moze
http://www.politika.rs/rubrike/Beograd/Telefon-preci-od-struje-i-komunalija.sr.html

...
Организаторима скупа обратили су се за помоћ и представници око 500 радника ГСП, од којих велики број возача, који су присиљени да раде као “усмеривачи” путника у возилима у којима је забрањен улазак на средња и задња врата. Ови људи који примају плату ГСП , а раде за Бус плус који онда на конто контроле узима месечно 400 000 евра прихода. На скупу ће бити затражен одговор од надлежник у Градској управи и ГСП због чега се другом предузећу плаћа провизија за посао који обављају радници ГСП?
...

A koliko miliona evra mesecno se gubi zato sto gradjani ne kupe karte i markice? Toga se niko nije setio :roll:

Djilas je jednom gostujuci u Beogradskoj hronici rekao da prevoz moze i da pojeftini - ali ako ga svi budu placali. Slazem se. Posto kazu da je prihod skocio za 50%, mogli bi i da pojeftine, npr. karte sa 60 na 50 dinara i u markice slicnoj razmeri. Sve to uzevsi u obzir da je najavljeno poskupljenje 20% (a sada imaju 50%).

A koliko miliona evra mesecno se gubi zato sto gradjani ne kupe karte i markice? Toga se niko nije setio :roll:

Djilas je jednom gostujuci u Beogradskoj hronici rekao da prevoz moze i da pojeftini - ali ako ga svi budu placali. Slazem se. Posto kazu da je prihod skocio za 50%, mogli bi i da pojeftine, npr. karte sa 60 na 50 dinara i u markice slicnoj razmeri. Sve to uzevsi u obzir da je najavljeno poskupljenje 20% (a sada imaju 50%).

Ko kaze da je prihod skocio 50%.

I sada nam smeta firma Vlahovica junijora - unuka narodnog heroja Veljka Vlahovica? (ministar Vlahovic nije iz te price)

Sve bi bilo super da nasa firma vodi sve to isto?

Jedino na sta ja imam zamerku je to da kontrolisu autobus koji stoji - umesto da provere ceo bus za duzinu jedne stanice. Neka na toj sledecoj malo i stane ako mora, ali to je mnogo manje nego ovako. Pa neka se kontrolori voze tamo i nazad po stanicu, nije mnogo.

Citiracu jednu recenicu iz Ane Karenjine, opis razmisljanja jednog od likova "... konjusaru mora da se plati, a pekaru ne mora". Garantujem da bar 90% onih koji ne plate prevoz - ne zele da ga plate. Namerno zele da te pare potrose na drugom mestu.

Neka prvo plate svi koji zaista mogu. Pa kada to sredimo, onda da vidimo ko zaista ne moze.
Jedan dobar tekst je izasao u danasnjoj Politici, nije direktno o prevozu, ali neka procita ko moze
http://www.politika.rs/rubrike/Beograd/Telefon-preci-od-struje-i-komunalija.sr.html
Фирма је страна. А смета ми свака, која не ради у интересу грађана. А најмање је у тој причи битно ко је чији унук. Битно је да се ради о лоповлуку. Овде је аргументовано предочено о каквим се све мутљавинама ради. А, сем тога, о тоталној неорганизованости и хаосу, проузрокованој неспособношћу и бахатошћу оних који су све организовали да се и не говори.
То да 90% не жели да плати је прилично претеривање.
На овај начин ништа се од тога неће средити, само ће се још више закомпликовати и отежати грађанима.

Треба најзад прихватити чињеницу да имамо лошу и бахату власт, и узрок свих невоља је у томе.

Da, ali ta vazi 3 meseca samo. MIslim da je mnogo isplativije da se uzme ona nepersonalizovana platika koja vazi 3 godine. Istina, kosta 250 dinara - mislim da bi moglo i jeftinije, ali je dopunjiva koliko hoces, i para i puta.
А и то је пример пуке пљачке.
Где то има, да купиш само парче пластике које ништа не вреди, него те терају да доплаћујеш ако желиш да се возиш градским превозом?

nyVso.jpg

Da se normalizuje odnos cena - kvalitet. Opet ponavljam ne podržavam opciju besplatnog prevoza, ali ne može bus+ da lapa pare od karti a da se mi vozimo u krš autobusima.
Koliko je Đilasov bus+ u minusu samo zbog Đilasovih cigana. Ali to su cigani
Pre neki dan posvađala sam se uautobusu sa ridžovankom jer nisam htela da joj dam moju kartu na proveru, dok ona ne porveri kartu ciganima na sedištu preko puta. Onda mi je ona rekla
-pa zar misliš da oni imaju karte?
-onda im kucaj kaznu.
-zar misliš da imaju lične karte?
Šta reći dalje

braaaaaaaaavo pametnice

Evo...
Šaht povredio ženu u autobusu
Za nesvakidašnju nezgodu odgovorni lopovi koji su šaht pomerili iz ležišta pokušavajući da ga ukradu

BEOGRAD - Stradala zbog kradljivaca!
Šezdesetosmogodišnja putnica povređena je kada je autobus na liniji 89 prešao preko šahta, koji se potom zakucao u pod vozila. Putnica je zadobila kontuziju oba skočna zgloba i zbrinuta je u Urgentnom centru.

Nezgoda se dogodila sinoć oko 21.15 sati u Radničkoj ulici, u blizini OMV benzinske pumpe. Kako saznajemo, za nesvakidašnju nezgodu odgovorni su lopovi koji su pre nego što je autobus naišao pokušali da ukradu šaht.

- Nisu uspeli da ga podignu i odnesu, već su ga ostavili delimično pomerenog. Kada je niskopodni autobus prešao točkom preko šahta, on je poleteo i snažno udario u pod, baš na mestu gde se nalazila putnica - rekao je za Kurir izvor iz policije.

Vozač autobusa odmah je zaustavio vozilo, posle čega je pozvana Hitna pomoć.

- Žena je zbrinuta na licu mesta, posle čega je prevezena u Urgentni centar - kazali su sinoć iz Hitne pomoći.

Ne piše, jel su uhvaćeni lopovi.
To je tačno na onoj raskrsnici gde se nalazi zgrada stare škole Đ.Krstić koju su cigani prisvojili. Oni su skinuli poklopac šahta, oni su prošle godine pokrali metalne rešetke sa slivnika širom ulice na toj raskrsnici (iz pravca grada) pa je rupetina zjapila više od 6 meseci i kola i autobusi preko nje prelazili pomoću markera za obeležavanje radova na putu koje je postavljeno nekoliko meseci pre nego je sve propalo ali radovi nisu započeti dok nije sve propalo.Poslala sam više mejlova, sa sa slikama, navela sam im da se nedaleko od raskrsnice nalazi "ROM MALA" i da isti odnose metalne rešetke na šta sam dobila odgovor da se obratim policiji :hahaha1:
Mo'š misliti pozovem policiju i kažem izvin'te cigani na padini kradu rešetke od slivnika...

Sreća moja pa išli izbori pa sam to iskoristila i poslala još jedan mejl gde sam napisala da bi to bio jedan veliki plus i napokon je začepljena rupa.
Ali su od mene u svakom slučaju dobili
fingm0196-1.gif

Cigani kradu, voze se džabe a ja (ili bilo ko drugi) plaćam(o) prevoz pa još može da se izgine i zbog njih osim zbog krš autobusa.

Pazljivo sam procitao clanak.

Nigde ne pise da je prihod povecan za 50%. Pise da je povecan broj ocitavanja kartica sto nije isto sto i prihod, jer se jednostavno zbog punktova vise ocitavaju oni sa markicama koji vec imaju placenu kartu.

Takodje, naveli su i podatak o povecanju kupovine karata kod vozaca u ITS2 za 80%, ali su izostavili da kazu da je kupovina karata ukinuta u ITS1. A tim ukidanjem se moze objasniti i povecanje broja kupljenih nepersonalizovanih kartica na kioscima.

Odabrali su i servirali neke podatke kojima su hteli da ostave odredjeni utisak u javnosti.

A pravih informacija nema. Koliki je bio prihod GSP u julu prosle godine, koliki je prihod GSP u julu ove godine kad se oduzme Bus plusov deo (8,5% plus marketing).

Платани на Булевару краља Александра били су највећим делом здрави. Посечени су на правди бога, због бахатости и невиђеног лоповлука градских власти на челу с другом Ђилас Драганом.
Из сличних разлога доведен је "Бус -плус", да се опљачка овај град мимо регуларног градског саобраћајног превозника.
Ко после свега тога, (да сад не помињемо и фамозни прескупи и нефункционални мост, и паркинг-сервис, и друге пљачкашке ујдурме) може и да каже нешто у корист градских власти, а камоли да за њу гласа, може бити само неко ко је или интересно умешан у то друштво, или је неким чудом или специфичним стицајем прилика, неупућен пао с Марса.

Саобраћај на Булевару ништа побољшан није после "реконструкције", и даље су застоји, трамваја некад нема по пола сата, о лошем квалитету радова да се и не говори, и проблему да се нађе паркинг.

Ово све одлично знам, јер живим у Булевару и све потанко пратим.

eee milunka kad sam ja tebi to pricao seti se kako si reagovala al nikad nije kasno

jedine prave srpske stranke su DSS SRS i Dveri. ovi ostali brinu samo o svom dzepu i dzepu svojih zapadnih gazdi.

U kakvom smo stanju - sve sto puni budzet je pozeljno...

To je samo jedna od mera ukupnog plana da se oteza dolazak automobilom u centar grada.

mozda ti nije palo na pamet - al to sto puni budzet vas clanova i funkcionera Demokratske Stranke - u sustini prazni kucne i licne budzete mnogo veceg broja nas ostalih gradjana koji nismo na drzavnoj sisi radnici bus plusa, opstinske uprave ili parking servisa niti clanovi nekog UO-a od gradskih preduzeca i slicno.

ti stvarno verujes u ovo?
pa dobro,kako onda komentarises da su vozila na nekim linijama prebukirana,i da su ljudi zbijeni kao sardine (a ipak je proslo pristojno vreme od uvodjenja busplus-a/validiranja i pracenja linija)?
da li se i tebi cini kao i meni da se ljudi osecaju jako ponizeno sto se voze u prepunim i prljavim vozilima,da se ne osecaju bezbedno u poluraspadnutim krsevima,za cije havarije cujemo gotovo svakodnevno,a sve to za prilicno skupu kartu?
zdusno branis neke svoje stavove,sto bi bilo ok da se vozis gsp-om,ali znam da uglavnom koristis svoj auto..e,otud mi ni malo nisi jasan.

pa naravno da se on ne vozi prevozom. covek je clan/funkcioner demokratske stranke.

naravno da brani ono sto je u njegovom direktnom finansijskom interesu. i stranackom.

eee milunka kad sam ja tebi to pricao seti se kako si reagovala al nikad nije kasno

jedine prave srpske stranke su DSS SRS i Dveri. ovi ostali brinu samo o svom dzepu i dzepu svojih zapadnih gazdi.
Како сам реаговала? Свакако више и активније него већина Београђана.
Ја сам један од на жалост малобројних учесника протеста против сече платана, који су се одвијали током фебруара 2010. год. Ми смо радили све што је у нашој моћи, али било нас је премало.
У ствари, коначно, само један је човек, студент кинеског Владимир Живановић, урадио ону праву ствар. Дан и ноћ проводио је код преосталог платана бр. 198. Неки од нас су му повремено правили друштво, а сваки дан доносили му храну и пиће.

Али сва бескрупулозност Ђиласа и његове клике показала се баш на том примеру. У очи је слагао човека да ће тај барем платан бити сачуван, а само неколико дана после тога и он је сурово посечен.

После свега, не знам... Можда су ипак ти наши протести допринели да бар та нова стабла буду мало старија и боља него што су ови бандити првобитно планирали.

Ко зна, да је протест био масовнији и темељнији...

Што се тиче странака, не верујем ниједној, све је то мање-више иста клика, којој су брига само лични интереси.

На крају, једино што сам и ја могла, то је да све то запишем и фотографишем. У једној књизи сам делом већ објавила, а надам се, биће и других. Да се запамти.

Aj' da pitam opet...
Zna li se koja je sekta bila organizator protesta pre 2 dana?

SNP Nasi.

DRUŠTVO | UTORAK 31.07.2012 | 23:35SNP Naši: Protesti tek predstoje
IZVOR: VEČERNJE NOVOSTIBeograd -- Velike proteste protiv Bus plus sistema pripremamo za kraj avgusta, kada će se ljudi vratiti sa odmora, kaže za Novosti Igor Marinković iz SNP Naši.

342310770500663b9b40a2726623637_368x250.jpg
Tek smo počeli, velike proteste protiv "Bus plus sistema", navodi Marinković.
"A tada će naši skupovi biti mnogo masovniji. Mi nismo organizatori, ali učestvujemo i zdušno podržavamo akciju", objašnjava Marinković.
Pripadnicima ovog pokreta, sa svojim liderom na čelu, koji se i obratio prisutnima na Trgu republike u akciji protiv "Bus plusa", ovo nije prvi put da organizuju ili aktivno podržavaju proteste koji su usmereni pre svega prema sadašnjoj vlasti u Beogradu, ali i šire.

Marinković sa saradnicima je posetio Rome pre iseljavanja iz nehigijenskog naselja kraj "Belvila" navodno im "savetujući" da ne dozvole da ih rasele, par dana kasnije bio je na protestu u Resniku agitujući protiv dolaska Roma u ovo naselje, svojevremeno su organizovali okupljanja podrške Ratku Mladiću i Radovanu Karadžiću, pa protiv organizovanja Parade ponosa.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=07&dd=31&nav_category=12&nav_id=631218

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back