grad vs.selo

Aha u tom grmu leži zec, zato si ti aktivan na ovoj temi. :zper:
To što su naveli ove stvari svakako nisu prednosti života u gradu.

Moja je teorija da svako tezi ka boljem..mozda..i vecina koja je trenutno u bgdu je iz unutrasnjosti i njima je to kao da su dosli na beverly hills..a mi koji smo tu ceo zivot smo u manjini i sklonili bi se iz te buke i frke u neke mirnije krajeve ili opet u neki svetski velegrad..to nije onaj grad gde smo odrasli i kad odemo na par meseci nemozemo se radovati povratku jer nas cekaju novi objekti koji svojim izgledom i namenom itekako narusavaju mir koji smo imali..prava ludnica

nisam poredila ova dva grada(pri poredjenjima uvek mozes proci i gore i bolje),samo sam rekla da je ns prljav i pun rupa
nsadjani su (uglavnom) gotivni;) nema potrebe da se vredjas
Ma ne vređam se uopšte. Samo navodim prednosti manjeg grada. Normalno da se nekome nešto sviđa, nekome ne.
Ja sam toliko zaljubljena u svoj grad da me uopšte ne zanima da li je to objektivno ili subjektivno. :D

Pravo da vam kazem, od kad su se glavni seljaci odseleli u grad , na selu je bash prijatno.

Imam sve blagodeti civilizacije ukljuchujutji i brzi ADSL . Milina jedna.

U centru obliznjeg grada sam za (mereno sinotj) 14 minuta. a na pecanju ili kupanju na obliznjoj reci za 10.

Kako vetj rekoh svi glavni seljaci su otishli ,neki u NS a neki u BG i sad je nirvana:super:

Ne bih dao svoje seloooooo
Ni shajkatchu , ni jeletche
A ni kazan za rakijuuuuuuu
U kome se shljiva petche......:bye::bye::bye:

Sad videh da je ovo pdf "Zene" ...paa....zato

Pozdrav za sve zene!!!!

Poslednja izmena:
Moja je teorija da svako tezi ka boljem..mozda..i vecina koja je trenutno u bgdu je iz unutrasnjosti i njima je to kao da su dosli na beverly hills..a mi koji smo tu ceo zivot smo u manjini i sklonili bi se iz te buke i frke u neke mirnije krajeve ili opet u neki svetski velegrad..to nije onaj grad gde smo odrasli i kad odemo na par meseci nemozemo se radovati povratku jer nas cekaju novi objekti koji svojim izgledom i namenom itekako narusavaju mir koji smo imali..prava ludnica

e, nećeš verovati, skoro sam od ljudi koji već 15tak godina žive u americi iz bg-a su..žive inače u L.A.-u..čuo da se beograd neviđeno promenio nabolje..i da je tamo gde su šit..i da će verovatno da se vrate..ja sam bio u čudu..

Poslednja izmena:
Ribo, priznaj da te nasmejao moj krajnje seljački odgovor? :lol: :heart:

А шта ти мислиш, што сам одреаговала? ;)
Али нисам Сремица, тако да немам шансе код тебе, ја Соса, Банаћанка, волем село у причама...а волове срећем свуда, краве такође. :sad2:
Стварно волим село, и можда ћу некад моћи да живим на селу, сад још увек нисам спремна.

Којо, последња реченица није упућена теби, него евентуалним просцима са села... :rumenko:

e, nećeš verovati, skoro sam od ljudi koji već 15tak godina žive u americi iz bg-a su..žive inače u L.A.-u..čuo da se beograd neviđeno promenio nabolje..i da je tamo gde su šit..i da će verovatno da se vrate..ja sam bio u čudu..

Ma verujem pusti te nostalgicne oni bi se samo zbog bureka i sarme vratili:lol:oni tamo se satiru od posla pa bi im ovde zilion kafica doslo ko melem na ranu..znam te gastarbajtere samo lochu kad dodju i prezderavaju se..ne trezne se danima

Misliš sve ono što mi proizvodimo i od čega bi trebali mi da živimo, ali zbog nekih tamo od toga danas ne možeš preživeti...:roll::lol:

E, da....još kada bi poštovali ovaj težak rad i ovu našu zemlju i sve ljude u Srbiji, da ne budemo bednici, već bogati kao seljaci u EU...ali nekom to ne odgovara.
Mali čičku, idem se kupat, pa ne mogu ostat još.
I molim te, umesi gibanicu sa makom za Grocka, pao mu šećer izgleda.
Pozdrav iz Banata
I Ugodnu noć ti želim.
Adio

E, da....još kada bi poštovali ovaj težak rad i ovu našu zemlju i sve ljude u Srbiji, da ne budemo bednici, već bogati kao seljaci u EU...ali nekom to ne odgovara.
Mali čičku, idem se kupat, pa ne mogu ostat još.
I molim te, umesi gibanicu sa makom za Grocka, pao mu šećer izgleda.
Pozdrav iz Banata
I Ugodnu noć ti želim.
Adio

Aj sa srećom...
Sutra ujutru gicu čeka gibanica od mene, nemaš brige...;)
:bye:

E, divna tema moram priznati ...

Hm hm hm...Neko je rekao da je selo za detinjstvo i starost a grad za mladost, u potpunosti se slazem.Dal ja starim, sta li ali sve vise mi prija selo...Opet, ne bih trenutno mogla da zivim na selu, konstantno, valjda zbog monotonije, nedostatka nekih sadrzaja bla bla...Ali, za koju godinu mislim da cu moci :zgrudvanje:
Moji su kupili vikendicu na Tari, decko i ja smo bili pre nekih mesec dana al na dan,2, nismo mogli duze...Za novu godinu smo bili tamo s drustvom ali u drugoj vikendici - moja bila zaposednuta od strane mojih roditelja z:hm: z:) Uglavnom, bas smo raspravljali na ovu temu, bili smo pola/pola, neki kontaju da i hoce da zive na selu, kao to bas zele, neki ne mogu da razumeju kako neko to moze...Ja sam negde izmedju.Vikendicu u kojoj smo bili poseduje covek koji je godinama ziveo u Nemackoj, supruga i on su se preselili na Taru, imaju 2,3 vikendice i od toga zive...Dakle, opredelili su se na zivot u potpunoj izloaciji, Tara nije kao Zlatibor il ne daj boze Kopaonik il slicna bljutavstina, nadam se da ce ovakva i ostati...Dakle, Bajina Basta im je nekih sat vremena od kuce a oni su na planini, iza suma, brega...:aha: Mese hleb, pogacu, pite...Prave prirodne cajeve, na onoj staroj peckici...Cepaju drva i loze, imaju 3 konja- 1 im bas uginuo pre neki dan z:cry: , koze, magare Milku kojoj konji ne daju da se druzi s njima z:D , imaju jednog debelog macora i psa koji nam je pojeo serpu sarme :rotf: ... Noc, moj decko cuje neko lupanje napolju, konta lisica il ko zna sta, polako otvara vrata i uzima lampu, kad ono Kadet z:mrgreen: , sav musav od sarme!Povukao se uplaseno i moj decko mu izruci citavu serpu...pojeo je za manje od minut.Gazde kao a mi se zabrinuli sta mu je, ujutru nije skoro nista jeo, da nije bolestan?!z:D Gazda je u kratkim rukavima na 10 stepeni, nikad mu nije hladno, nikad mu nije tesko da uradi bilo sta...Moji roditelji su tamo sve cesce, kad odu i kad se popune ostale vikendice idu jedni kod drugih na ruckove, vecere, sve "zdrava i niskokaloricna hrana" , sarme, palacinke, teletina ispod saca..., igraju se karte, moja mama je manijak za citanjem kao i ja pa cita po ceo dan, setaju, vijaju ovce koje cobani izgube...Sad kad smo bili s drustvom bilo je najgadnije moguce vreme, kisa, vetar, magla...Poslednji dan pao sneg...

I tako on dosao na ideju (posto se bavi kompijuterskim poslom) da nabavimo neki internet, ima sad nesto al se ne razumem bas...Pa kao da odemo tamo na 6,7 dana...Radio bi od tamo, pa (iskreno se nadam da ce i dalje biti snega!!!), bi setali, pravili kolace, grudvali se, pili caj i citali uz pucketanje vatrice dok napolju veje...Uffffff...:sneskoz:

E, divna tema moram priznati ...

Hm hm hm...Neko je rekao da je selo za detinjstvo i starost a grad za mladost, u potpunosti se slazem.Dal ja starim, sta li ali sve vise mi prija selo...Opet, ne bih trenutno mogla da zivim na selu, konstantno, valjda zbog monotonije, nedostatka nekih sadrzaja bla bla...Ali, za koju godinu mislim da cu moci :zgrudvanje:
Moji su kupili vikendicu na Tari, decko i ja smo bili pre nekih mesec dana al na dan,2, nismo mogli duze...Za novu godinu smo bili tamo s drustvom ali u drugoj vikendici - moja bila zaposednuta od strane mojih roditelja z:hm: z:) Uglavnom, bas smo raspravljali na ovu temu, bili smo pola/pola, neki kontaju da i hoce da zive na selu, kao to bas zele, neki ne mogu da razumeju kako neko to moze...Ja sam negde izmedju.Vikendicu u kojoj smo bili poseduje covek koji je godinama ziveo u Nemackoj, supruga i on su se preselili na Taru, imaju 2,3 vikendice i od toga zive...Dakle, opredelili su se na zivot u potpunoj izloaciji, Tara nije kao Zlatibor il ne daj boze Kopaonik il slicna bljutavstina, nadam se da ce ovakva i ostati...Dakle, Bajina Basta im je nekih sat vremena od kuce a oni su na planini, iza suma, brega...:aha: Mese hleb, pogacu, pite...Prave prirodne cajeve, na onoj staroj peckici...Cepaju drva i loze, imaju 3 konja- 1 im bas uginuo pre neki dan z:cry: , koze, magare Milku kojoj konji ne daju da se druzi s njima z:D , imaju jednog debelog macora i psa koji nam je pojeo serpu sarme :rotf: ... Noc, moj decko cuje neko lupanje napolju, konta lisica il ko zna sta, polako otvara vrata i uzima lampu, kad ono Kadet z:mrgreen: , sav musav od sarme!Povukao se uplaseno i moj decko mu izruci citavu serpu...pojeo je za manje od minut.Gazde kao a mi se zabrinuli sta mu je, ujutru nije skoro nista jeo, da nije bolestan?!z:D Gazda je u kratkim rukavima na 10 stepeni, nikad mu nije hladno, nikad mu nije tesko da uradi bilo sta...Moji roditelji su tamo sve cesce, kad odu i kad se popune ostale vikendice idu jedni kod drugih na ruckove, vecere, sve "zdrava i niskokaloricna hrana" , sarme, palacinke, teletina ispod saca..., igraju se karte, moja mama je manijak za citanjem kao i ja pa cita po ceo dan, setaju, vijaju ovce koje cobani izgube...Sad kad smo bili s drustvom bilo je najgadnije moguce vreme, kisa, vetar, magla...Poslednji dan pao sneg...

I tako on dosao na ideju (posto se bavi kompijuterskim poslom) da nabavimo neki internet, ima sad nesto al se ne razumem bas...Pa kao da odemo tamo na 6,7 dana...Radio bi od tamo, pa (iskreno se nadam da ce i dalje biti snega!!!), bi setali, pravili kolace, grudvali se, pili caj i citali uz pucketanje vatrice dok napolju veje...Uffffff...:sneskoz:

Mislim sve je to lepo sto si puna utisaka od dan 2 vikenda na planini ali je to daleko od pravog sela..jos bi i net tamo umesto zivotinja:lol:

Uh...kakva tema...ja cu biti iskrena kao i uvek pa makar me razapeli:zimag:...ja nisam covek sela, ni manjih mesta, nisam cak ni covek planine iako su mi planine najlepsi deo planete...Planinu volim jedino u kontekstu skijanja, 7 dana dobrog skijanja i zavrsavam sa planinom...Nemam selo, nikada nisam isla na selo, obe bake su rodjene u gradu i zive od mene cirka 1000 metara......A volim zivotinje iskreno...kada odemo na izlet ja nakom par sati vec pocnem da gledam na sat, ide mi se kuci, kada udjem u grad kao da sam svoja na svome...nisam ja nesto za prirodu, ako bih mogla da pronadjem prirodu + urabizaciju onda moze...drugacije ne bas. Volim da setam pored reke ali u gradu, volim parkove, recne bedeme, volim da vozim rolere u velikim parkovima...cak i kada letujem gledam da budem u najvecem mestu, ako je Krit onda sam u Retimnu ( u Agiosu htedoh dusu od dosade da ispustim ), ako je Tunis onda letujem u Susu, ako je Krf onda je grad Krf...evo bas bih volela da odem na leto u Spaniju ali ne na ostrva vec u Barselonu, imam plazu ali imam i veliki grad, to je idealno za mene...:zskace:

Šta fali Netu.. ima wirelles (ili se tako nekako piše). Ako čovek ne može da radi bez toga, prirodno je da će ga "poneti sa sobom", to nikoga neće sprečiti da se druži sa životinjama :)..

Ma nista ne fali samo cisto sumnjam da ima tu zivine po vikendicama..kad odem na pravo selo kao nedostaje mi par sati hi teck gluposti a posle par dana zahvaljujem bogu sto sam se skino sa istih..mislim da svako iole normalan shvati da moze bez mobilnog i da je ta spora dosada iskoriscen svaki trenutak zivota kvalitetno..s cim se vecina iz grada nece sloziti koja takav nacin zivota ne iskusi i misli da treba ici u korak s vremenom 300 na sat

Back