grad vs.selo

na bg sam se nekako navikla,kad znas zmureci kad treba da preskocis jer ima rupa onda nekako vise to i ne primecujes(a i volim bg,kad volis vise oprastas :heart: )
svaki put kad sam dolazila u ns bili su neki radovi,neka prasina,konjske zaprege u sirem centru,jednom sam pratila autom jednog forumasa koji em poznaje grad em ima bolji auto,em vozi brzo (mangupirao se :lol: ) samo sam se nadala da se necu zaglaviti nigde(jer auto nije bio moj,nego od mm a to je gore nego da sam pozajmila od bilo koga)
Pa kolima je svakako katastrofa i u NS-u i u BG-u.
Ali zato u NS-u svuda možeš da stigneš i peške, a u BG-u možeš samo da plačeš bez kola.

Ma bas je selo daleko citavih 10 km od centra grada..vidi se koliko su ljudi fleksibilni i hrabri..sredjeni u glavi kad ne mogu bez grada

Šta misliš pod ovim sređeni u glavi? Sklonost ka životu u selu ili gradu nema veze sa hrabrošću i fleksibilnošću već sa navikom ,željom i percepcijom koja nam nije svima ista.Argumenti i razlozi ljudi koji žive u gradu zašto ne bi živeli na selu su skroz na mestu.

Novi Sad prljav i nesredjen!!? :eek:
Sta tek da kazem za Beograd! :(

Hm, cist vazduh i stajsko djubrivo... ni meni ne pasu.
Na Rimu ti zavidim...

BG je kao kontejner.

Ajde ne foliraj se :D

Inace sto se teme tice. Da je ovo normalna zemlja kao sto su neke druge sredjenije zemlje normalno da bi zivot na selu bio daleko bolja opcija nego zivot u gradu. U normalnim drzavama onaj sto zivi na selu ima sve bolje nego neko ko kod nas zivi u gradu.Ima dobre puteve,brz internet,normalnu struju,pijacu vodu,kanalizaciju........a pola tih stvari nema 50% ljudi u BG,NS,ZR,KG...ili nekom drugom gradu u Srbiji.

Poslednja izmena:
Šta misliš pod ovim sređeni u glavi? Sklonost ka životu u selu ili gradu nema veze sa hrabrošću i fleksibilnošću već sa navikom ,željom i percepcijom koja nam nije svima ista.Argumenti i razlozi ljudi koji žive u gradu zašto ne bi živeli na selu su skroz na mestu.

Iznini meni bas bodu oci povrsni odgovori tipa navikli na beton..smog..buku..trku..sve mi je pri ruci..a to se odnosi na blejanje po kaficima i foliranje..razmetanje kolima i da ne nabrajam dalje..nigde ne postoji odgovor ja sam bio na selu probao i iz tog i tog razloga mi to ne odgovara..smesni su mi odgovori posto ne mislim da je validno iskustvo otici na slavu 2 dana i ukaljati cipelice pa je to fuj

Pa kolima je svakako katastrofa i u NS-u i u BG-u.
Ali zato u NS-u svuda možeš da stigneš i peške, a u BG-u možeš samo da plačeš bez kola.

nisam poredila ova dva grada(pri poredjenjima uvek mozes proci i gore i bolje),samo sam rekla da je ns prljav i pun rupa
nsadjani su (uglavnom) gotivni;) nema potrebe da se vredjas

Iznini meni bas bodu oci povrsni odgovori tipa navikli na beton..smog..buku..trku..sve mi je pri ruci..a to se odnosi na blejanje po kaficima i foliranje..razmetanje kolima i da ne nabrajam dalje..nigde ne postoji odgovor ja sam bio na selu probao i iz tog i tog razloga mi to ne odgovara..smesni su mi odgovori posto ne mislim da je validno iskustvo otici na slavu 2 dana i ukaljati cipelice pa je to fuj

Upravo tako. Sve same gradjanke...nije ih ni majka rodila vec su ih iz betona izvadili tj isklesali..iz nekih jos armatura viri :D

:lol: da da sve mi je pri ruci a pritom se misli na grinet,mek,delta siti:mrgreen:

Ipak niko na ovoj temi nije dao argumente blejim u kafiću ,vozim dobar auto te hoću da me vide.Šta ja znam potpuno razumem želju ljudi da žive u gradu.Ja lično nikada ne bih mogla da živim u nekom brdovitom ili planinskom kraju jer mi je takav prostor skučen i gušio bi me ,a to je već stvar navike koja se može primeniti i na ljude koji žive i gradu.
Nego da ja tebe ženim nekom rumenom vojvođanskom mirazdžikom ? :)

nisam poredila ova dva grada(pri poredjenjima uvek mozes proci i gore i bolje),samo sam rekla da je ns prljav i pun rupa
nsadjani su (uglavnom) gotivni;) nema potrebe da se vredjas

Svi gradovi u Srbiji su strokavi i prljavi. Jednostavno stanovnistvu nedostaje malo opste kulture. Posebno mladjim generacijama ali ni stariji nisu nista bolji pa tako osim sto moze da se vidi smece na sve strane,zidovi zgrada su isarani,autobuske stanice uglavnom porazbijane ..U BGD-u kada padne kisa ili sneg pa bude ona bljuzga gore je nego u nekom selu.Blato tj shtroka do kolena. Nema sanse da izadjes napolje a da se ne izblatnjavis po pantalonama....

Ipak niko na ovoj temi nije dao argumente blejim u kafiću ,vozim dobar auto te hoću da me vide.Šta ja znam potpuno razumem želju ljudi da žive u gradu.Ja lično nikada ne bih mogla da živim u nekom brdovitom ili planinskom kraju jer mi je takav prostor skučen i gušio bi me ,a to je već stvar navike koja se može primeniti i na ljude koji žive i gradu.
Nego da ja tebe ženim nekom rumenom vojvođanskom mirazdžikom ? :)

:klap:paaa tooo ceeekam i zvonko bogdan fijaker stari:super::lol:
Ima dole na beogradu zasto volite ovaj grad i to su stvarno odgovori da se prekrsti covek..aj sto ne znaju sta se gde nalazi i prave vrednosti nego sto nabrajaju objekte koji su se juce pojavili tipa delta city..i prodavnice po knezu koje se otvaraju i zatvaraju iz dana u dan i menjaju izgled..znaci nista nema od onog grada za koji nas vezu lepe uspomene..kao ih onda mozemo ozbiljno shvatiti

:klap:paaa tooo ceeekam i zvonko bogdan fijaker stari:super::lol:
Ima dole na beogradu zasto volite ovaj grad i to su stvarno odgovori da se prekrsti covek..aj sto ne znaju sta se gde nalazi i prave vrednosti nego sto nabrajaju objekte koji su se juce pojavili tipa delta city..i prodavnice po knezu koje se otvaraju i zatvaraju iz dana u dan i menjaju izgled..znaci nista nema od onog grada za koji nas vezu lepe uspomene..kao ih onda mozemo ozbiljno shvatiti

Aha u tom grmu leži zec, zato si ti aktivan na ovoj temi. :zper:
To što su naveli ove stvari svakako nisu prednosti života u gradu.

Back