Goran Šarić

Jeli postoje takvi spomenici, gdje pise nesto u stilu: Mirku Cvetkovom to i to, za ime sahranjenog, umjesto nominatva Mirko Cvetkov pa onda posveta?
Па јесте, постоје. На пример

plJdXMb.jpg

https://edh-www.adw.uni-heidelberg.de/edh/inschrift/HD005823

вели

Diis Manibus... Подземним боговима (датив)
POSSIDONIUS BITI ... Поссидониусу Битусу (датив)
...
MARITO ET SIBI ... мужу и себи (оба у дативу)

Римски пагански гробни споменици су били у облику посвете а не у облику пријаве за неки списак.

Poslednja izmena:
Најновије!

[/SIZE]

csm_goran_saric_jutjub_298a7fb9ab.jpg

Шарић је гостујући на “Балкан инфо” рекао да су Шиптари са Косова и Метохије своју судбину везали за НАТО и Америку и да ће трајати док буду имали њихову подршку, али да им светска дешавања не иду у корист.

- Koсово ће трајати док има подршку из Америке – каже Шарић.

Он је објаснио да су Албанци са Косова пропустили велику прилику одбијајући српски предлог “више од аутономије, а мање од независности”.

- То је било најбоље решење, али то није одговарало западу – рекао је Шарић.

Шарић каже да ова ситуација неће дуго потрајати и да пре двадесет година нико није могао да предвиди да ће Кина постати оваква сила, а да ће Русија у којој су деца гладовала 90-их успети да се поврати.

Шарић је рекао да су остали народи Балкана свој идентитет правили на негацији српског идентитета. Он је рекао да једино Срби одбијају идеју да су аутохтони народ Балкана док таква идеја добија све више присталица у Макдеонији, Хрватској па и код Муслимана у Босни.

Шарић у емисији говори о заблудама и фалсификатима званичне историје о Србима.

Poslednja izmena:
Saric je podvala nasih arhineprijatelja, kao i autohtonisti, tkoji sludjuju i "pumpaju" ego, nacional-sovinizam pucana gladnih, dronjavih odrpanaca, socijalaca, tkoji se tese "slavnom" povjescu.

Krezava i neobrazovana rulja se jedina pali na ove nebuloze, sa placama od 150-250 e mjesecno.

Ovo je taj danasnji mejnstrim. Misljenje koje preovladava. Gde god se okrenes, a gde se prica o istoriji, "obicni" ljudi sa svetiteljskom smirenoscu govore ono sto govori Saric. Za njih je sve laz. Govore o nekakvim naivnim i prevarenim generacijama. A tih generacija nema nigde na vidiku. Tek poneko sumnja u Sariceve bajke, mada ja u okolini ne poznajem takvog. Sve je ovo nekakva igra slepih i gluvih. Prvo ljudi uopste ne poznaju "zvanicnu" istoriju, ali su siguri da je ona lazna. Oni koji je donekle i znaju (Saric) oni se trude da je perfidno i pomalo izvrnu kada im to treba ili da precute detalje. Ali oni su na strani sveopsteg dobra pa im se nece uzeti za zlo. Takva je to percepcija.
Kuda ovo vodi? Pa mislim da ce jednoga dana neko izucavati ovakav nacin manipulacije, licno njegov, do detalja, svakako je ispred vremena do detalja se baviti time, ali je i vise nego potrebno. Medjutim pojavice se neko nov, prijemciv za to vreme.
Da nije interneta Saric svakako ne bi bio istoricar. Sta je sa stvarnim istoricarima? Mislim da nisu sveznajuci pa na Sariceve tvrdje moraju ponekad i sami da se zapitaju, sto je normalno, ali nije to ono sto ih tera da se ne mesaju. Ima ona stara da se ne treba valjati sa svinjom u blatu, jer ces se ti dobro iskaljati, a svinji je lepo.
Mislim da nesto zaista nije u redu kad postoji ovoliko slobodnog prostora za ovolike hipoteze. Na kome je da prosvetli drustvo kad se institucije ismevaju na racun nekakve "nacionalne svesti"? Tako se ne razvija drustvo, vec razara.

Poslednja izmena:
cekaj zar nije i Saric zavrsio istoriju?

Ja stvarno ne znam, moguce je da je covek zavrsio istoriju. Ja sam laik, ali moram da se odredim na neki nacin, da odlucim kome bih da verujem. Gde god se covek okrene svi pricaju o lazima zvanicne istorije itd... Seruju linkove sa Saricem i slicnima.
Ono u sta ja verujem, tj. u sta nije da verujem vec sam imao uvid su knjige "Vizantijski izvori za istoriju naroda Jugoslavije", cenjeni autori... Zatim V.Corovic... Tibor Zivkovic... Predpostavljam da ni to nije savrsenstvo, ali...
Ono sto sam ja shvatio uz pomoc onih koji bolje poznaju istoriju od mene je da Saric obuhvata sirok dijapazon tema i da je za njegovo raskrinkavanje potrebno vise poznavalaca odredjenih delova istorije, jer niko se ozbiljan ne bavi tolikim temema o kojima on sa sigurnoscu "sve zna"....

Католички играч, коме се нош увек не види циљ. Само да не испадне нешто провидно и бенигно... на пример Илирство, или тако нешто... јер нама ништа не могу, све док носимо своје име. Кад смо ми у питањсу, све је у имену. Са њим смо неуништиви, без њега смо ништа, и нема нас.

Na kome je da prosvetli drustvo kad se institucije ismevaju na racun nekakve "nacionalne svesti"? Tako se ne razvija drustvo, vec razara.

Све што се дешава је последица непостојања, нерада или нефункционалности установа и института које треба тиме да се баве. Ово је аутоматска реакција на то. Када грађани буду имали утисак да те институције раде свој посао, онда више неће тражити знање на изворима са стране, лекараску помоћ од врачара, правну заштиту код утеривача дугова, итд. Ја не знам ко данас верује било којој информацији која долази из било које државне установе. Ти људи су толико пута прегазили своје законе да је чак тешко наћу супротан пример. Ја се лично не сећам да сам видео да је нешто обављено по закону у последњих неколико деценија. Овде се чак ни председник кућног савета не бира по закону. Средства јавног информисања личе на папазјанију којој је примарни циљ да читаоца сексуално узбуди и презасити га измишљеним информацијама, тако да ја уопште не кривим људе што се занимају Деретићевим или Шарићевим причама. То није узрок, то је последица.

Poslednja izmena:
Католички играч, коме се нош увек не види циљ. Само да не испадне нешто провидно и бенигно... на пример Илирство, или тако нешто... јер нама ништа не могу, све док носимо своје име. Кад смо ми у питањсу, све је у имену. Са њим смо неуништиви, без њега смо ништа, и нема нас.

И ја га све више видим тако.
Прича приче које се свиђају Србима.
Иначе, износи и неистине. Људи га оспоре документовано.

Оно што ми све време смета гледе њега је то што само меље, ништа не пише.
Напиши ти те своје мисли, подкрепи их документацијом и нема забуне.
Овако,аргумент како он не пише је више него сумњив.

Cudno je da nigde na netu nema neka njegova biografija(ili ja ne znam da guglam) s obzirom da je "najgledaniji istoricar" trenutno....

Tj. medicinski tehnicar koji prica o istoriji...

Poslednja izmena:
Cudno je da nigde na netu nema neka njegova biografija(ili ja ne znam da guglam) s obzirom da je "najgledaniji istoricar" trenutno....

Tj. medicinski tehnicar koji pricao i istoriji...

Covjece, Saric je fino rekao da je zavrsio srednju medicinsku, i Bogoslovski fakultet! Fakultetski je obrazovan. Mozes to shvatiti, da je fakultetski obrazovan? Mozes li shvatiti da nije moguce da je zavrsio istoriju, nego je zavrsio, finalna radnja, Bogoslovski "fakultet?"

Covjece, Saric je fino rekao da je zavrsio srednju medicinsku, i Bogoslovski fakultet! Fakultetski je obrazovan. Mozes to shvatiti, da je fakultetski obrazovan? Mozes li shvatiti da nije moguce da je zavrsio istoriju, nego je zavrsio, finalna radnja, Bogoslovski "fakultet?"

Naravno da mogu da verujem da je zavrsio bogosloviju...

Ono sto sam ja shvatio uz pomoc onih koji bolje poznaju istoriju od mene je da Saric obuhvata sirok dijapazon tema i da je za njegovo raskrinkavanje potrebno vise poznavalaca odredjenih delova istorije, jer niko se ozbiljan ne bavi tolikim temema o kojima on sa sigurnoscu "sve zna"....

Pa pročita li ovu temu, upravo je posvećena preispitivanju tvrdnji koje on iznosi u javnost. Imamo evo već tri'es' tema. :D

Citao sam nesto onako povrstno(procitacu sve), danas sam se tek zainteresovao. Video intervju kod Tese. Moja je pretpostavka da tu ima da se proispituje mnooogo vise od ovih tridesetak strana.

Ja i još par forumaša prošli smo skoro sve njegove istorijske tvrdnje, uključiv i uz povremene osvrte na neke druge nauke kao što su arheologija ili antropologija. Nisam se osvrtao na neka razmišljanja pučke etimologije jer nema smisla u te stvari uopšte ulaziti, zato što se sve svodi na more bit' a i ne mora odnosno predstavlja samo nasumično razmišljanje bez neke naučne metodologije ili konzistentnoti. I drugo, nisam ulazio u praistoriju zato što je to teren o kome ne znam preterano mnogo stvari, pa se nisam osvrtao ništa vezano za, kako on deli, staroevropsku i potom megalitsku slovensku civlizaciju. Ništa sem toga da je besmisleno osporavati Ćirila i Metodija radi tvrdnje da je pismenost postojala sve od drevne Vinče do IX stoleća u kontinuitetu. To je toliko apsurdno, da ne upotrebim neku mnogo žešću reč :zblesav: da je pravo pitanje šta uopšte komentarisati. Takođe sam se samo osvrnuo na njegovu tvrdnju da smatra da su stećci tu od vremena praistorije, a što je ustvari preuzeto razmišljanje (odnosno neke stavke) od Domagoja Nikolića da je ovde u predistorijsko vreme hodala rasa divova. No, generalno, što se tiče istorije, barem ranog srednjeg veka (počinje sve više i više da proča o poznijim vremenima, mada smo i njih malčice bili dotakli) mislim da smo prošli najveći deo. Ti iskoristi priliku da nas podsetiš ukoliko nam je nešto promaklo. :)

Ja i još par forumaša prošli smo skoro sve njegove istorijske tvrdnje, uključiv i uz povremene osvrte na neke druge nauke kao što su arheologija ili antropologija. Nisam se osvrtao na neka razmišljanja pučke etimologije jer nema smisla u te stvari uopšte ulaziti, zato što se sve svodi na more bit' a i ne mora odnosno predstavlja samo nasumično razmišljanje bez neke naučne metodologije ili konzistentnoti. I drugo, nisam ulazio u praistoriju zato što je to teren o kome ne znam preterano mnogo stvari, pa se nisam osvrtao ništa vezano za, kako on deli, staroevropsku i potom megalitsku slovensku civlizaciju. Ništa sem toga da je besmisleno osporavati Ćirila i Metodija radi tvrdnje da je pismenost postojala sve od drevne Vinče do IX stoleća u kontinuitetu. To je toliko apsurdno, da ne upotrebim neku mnogo žešću reč :zblesav: da je pravo pitanje šta uopšte komentarisati. Takođe sam se samo osvrnuo na njegovu tvrdnju da smatra da su stećci tu od vremena praistorije, a što je ustvari preuzeto razmišljanje (odnosno neke stavke) od Domagoja Nikolića da je ovde u predistorijsko vreme hodala rasa divova. No, generalno, što se tiče istorije, barem ranog srednjeg veka (počinje sve više i više da proča o poznijim vremenima, mada smo i njih malčice bili dotakli) mislim da smo prošli najveći deo. Ti iskoristi priliku da nas podsetiš ukoliko nam je nešto promaklo. :)

i je l' ste objasnili negde na prethodnim stranicama sta radi ovde Bilazora pre Slovena?

Back