Ja i još par forumaša prošli smo skoro sve njegove istorijske tvrdnje, uključiv i uz povremene osvrte na neke druge nauke kao što su arheologija ili antropologija. Nisam se osvrtao na neka razmišljanja
pučke etimologije jer nema smisla u te stvari uopšte ulaziti, zato što se sve svodi na
more bit' a i ne mora odnosno predstavlja samo nasumično razmišljanje bez neke naučne metodologije ili konzistentnoti. I drugo, nisam ulazio u praistoriju zato što je to teren o kome ne znam preterano mnogo stvari, pa se nisam osvrtao ništa vezano za, kako on deli,
staroevropsku i potom
megalitsku slovensku civlizaciju. Ništa sem toga da je besmisleno osporavati Ćirila i Metodija radi tvrdnje da je pismenost postojala sve od drevne Vinče do IX stoleća u kontinuitetu. To je toliko apsurdno, da ne upotrebim neku mnogo žešću reč

da je pravo pitanje šta uopšte komentarisati. Takođe sam se samo osvrnuo na njegovu tvrdnju da smatra da su stećci tu od vremena praistorije, a što je ustvari preuzeto razmišljanje (odnosno neke stavke) od Domagoja Nikolića da je ovde u predistorijsko vreme hodala rasa divova. No, generalno, što se tiče
istorije, barem ranog srednjeg veka (počinje sve više i više da proča o poznijim vremenima, mada smo i njih malčice bili dotakli) mislim da smo prošli najveći deo. Ti iskoristi priliku da nas podsetiš ukoliko nam je nešto promaklo.