Мислим на форумску елиту и јавно мнење као код нас 90-их са пријатељем Македонцем сам био у некој дискотеци у Софији где је одмах чим је пријатељ обелоданио своју националност газда дискотеке је одмах кренуо да га убеђује ви сте Бугари и тачка. Па видео си овде чак и оне образованије као што је био Черни Бугарин иста матрица исти клонови само се ниво образовања разликује само сува претензија на што веће територије у којима су се Бугари гостили током својих експанзија током 10. века.
Дакле нема националне идеје , мита , етнологије , антропологије , генетичке генеологије већ свуда где је прошао бугарски коњ је бугарско.
Да се не враћам на новије доба где се становништво до Софије осећало српским изневерено по највише походом Милана Обреновића на свој народ.
После пораза бугарске војске за време Стефана Дечанског велики број бољара је пришао младом краљевићу Душану желећи директно присаједињење са Србијом што је одбијено а Србија се није територијано проширила само за Ниш и још нека места.
Међутим порука Стефана Дечанског Шишману не изимај земљу коју ти Бог није дао!
Може говорити много а може и говорити ништа.
Ако узмемо да су словенске архонтије постојале на Пелопонезу и Тесалији до 12. века можда Душанов правац освајања није било пуко преотимање византијске територије већ могући повратак истих које су некад биле у тесној вези са овим просторима до доласка Албанаца.
Ми смо генетски испали много хомогенији народ него што смо очекивали.
https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/...dilo-evropska-civilizacija-potice-sa-djerdapa
Није ово али негде сам поставио не могу да нађем да се имамо око 50% генетске подударсности са становницима лепенског вира.
Ту је писало да су у првим таласима сеоба пристизале изгледа жене.
То се поклапа са причом коју је поставио Кор на старој ГГ теми о неком народу типовали су на Келте да су извршили геноцид над мушким становништвом европе али су жене остале поштеђене на основу проучавања хромозома па и самог праизвора да је мушки генетски Адам мађи неколико миленијума од генетске Еве.
Наравно мени је све ово интересантно али не служим се овим као аргументима за било шта верујем да ћу прионути томе за једно 10 год када се методологије усагласе.