Гностицизам, једно виђење хришћанства

"Rekoh vam: bogovi ste." Ko je to rekao?

Evo opet:

Bog kaze Izrailjskim sudijama ne svim ljudima.

U kontestu valsti koje imaju nad ljudima.
Imaju vlast da odlucuju o ljudskim zivotima kao Bog.

Dakle nikako nisu Bogovi u svojoj biti ili slicno.

Kao mi sto kazemo za doktore, bogovi u belom.

U smislu da imaju nase zivote u rukama i da radimo sto kazu, ali nisu nikako bogovi.

Metafora...

Poslednja izmena:
Evo opet:

Bog kaze Izrailjskim sudijama ne svim ljudima.

U kontestu valsti koje imaju nad ljudima.
Imaju vlast da odlucuju o ljudskim zivotima kao Bog.

Dakle nikako nisu Bogovi u svojoj biti ili slicno.

Kao mi sto kazemo za doktore, bogovi u belom.

U smislu da imaju nase zivote u rukama i da radimo sto kazu, ali nisu nikako bogovi.

Metafora...

Nikako.

Odgovoriše Mu Jevreji govoreći: Za dobro delo ne bacamo kamenje na te, nego za hulu na Boga, što ti, čovek budući, gradiš se Bog.

Isus im odgovori: Ne stoji li napisano u zakonu vašem: Ja rekoh: bogovi ste?

Dakle, ovde je jasno da Hrist govori da su svi ljudi bogovi.

I u psalmu 82 piše:

Rekoh: Bogovi ste, i sinovi Višnjeg svi.

Dakle, opet je jasno da smo svi bogovi.

po tebi se sve svodi na dokazivanje necega sto je neko drugi pisao a ti to prihvatila jer se razlikuje od misljenja vecine

postoje duhovna bica koja vladaju nacijama, grupama itd. i daruju im od svoje prirode i osobenosti i svaka pojava vuce koren iz unutrasnjeg sveta

nista te rutavi nije naucio, niti ce

rutavi?
ja sam samouka :lol:

Nikako.

Odgovoriše Mu Jevreji govoreći: Za dobro delo ne bacamo kamenje na te, nego za hulu na Boga, što ti, čovek budući, gradiš se Bog.

Isus im odgovori: Ne stoji li napisano u zakonu vašem: Ja rekoh: bogovi ste?

Dakle, ovde je jasno da Hrist govori da su svi ljudi bogovi.

I u psalmu 82 piše:

Rekoh: Bogovi ste, i sinovi Višnjeg svi.

Dakle, opet je jasno da smo svi bogovi.

Zasto izvlacis stihove van konteksta?

Iz neznanja ili namerno?

KONTEKST TEKSTA PSALAM 82.

Govori o sudijama u smislu njihove moci i vlasti koju imaju nad ljudima.

Inace u svojoj prirodi nisu bogovi niti to pasus kaze.

Isus citira verskim vodjama tekst koji su dobro poznavali i nikada nisu u njemu videli da su ljudi po prirodi bogovi.

Niti Isus to zeli da kaze.

Isus kaze da se Metaforicki neko moze u zargonu nazvati bog u smislu vlasti koju ima ali ne u snmislu stvarnog bozanstva.

Ti zelis da kazes DA SE REC SVI ODNOSI NA SVE LJUDE?

Medjutim kontekst teksta pokazuje da se rec SVI odnosi na Sudije.

Svi. znaci svi do jedan a govori sudijama i nikome drugome.

Ali da moc koju imaju nad ljudima kao sudije, nesme da ih poljulja jer ce pomreti KAO svi LJUDI.

REC, KAO LJUDI, NAM POKAZUJE DA SE RADI SAMO O SUDIJAMA.

KONTEKST TEKSTA:

1
 Psalam. Asafov. Bog ustaje u skupštini bogova, usred bogova sud održava.
2
Dokle ćete sudit' krivo, ić' na ruku bezbožnima?
3
Štitite slaba i sirotu, vratite pravicu jadniku i siromahu!
4
Izbavite potlačenog i ubogog: istrgnite ga iz ruku bezbožnih!
5
Ne shvaćaju nit' razumiju, po mraku hodaju: poljuljani su svi temelji zemlje.
6
Rekoh doduše: Vi ste bogovi i svi ste sinovi Višnjega!
7
Ali ćete k'o svi ljudi umrijeti, past ćete kao svatko od velikih!
8
Ustani, Bože, i sudi zemlju, jer si s pravom gospodar svih naroda.

Poslednja izmena:
Da li bi mogao ti bliže da objasniš taj pojam?

Na gnostičkom sajtu www.vopus.org sam pronašla da na mjestu "Da'ath", stoji "Božanska Majka Kundalini":

http://www.vopus.org/sr/images/gnosis/sefiroti.gif

Samo on izjednačava DA'aTh sa Kundalinijem koji nije nikakva božanska majka. Majka je Binah oduvek bila. Pisaćemo se još za desetak dana kad se vratim s odmora.

Glasniče, to što pokušavaš da adventistički kontekst proturaš kao jedini validan ne vredi ništa.

Samo on izjednačava DA'aTh sa Kundalinijem koji nije nikakva božanska majka. Majka je Binah oduvek bila. Pisaćemo se još za desetak dana kad se vratim s odmora.

Glasniče, to što pokušavaš da adventistički kontekst proturaš kao jedini validan ne vredi ništa.

Opet tvoja blefiranja i laganja.

Gde ti tu vidis adventisticki kontekst???

Ja zaista i ne znam sta adventisti kazu o ovome...

Ovo je cista Biblija sto sam izneo...

JEDINO STO ZNAM I NIJE MI POZNATO DA IJEDNA HRISCANSKA CRKVA, ZAJEDNICA, VERUJE I UCI DA SU LJUDI BOGOVI.

JER OVAJ TEKST IZ 82 PSALMA KOJI SERPENT ZELI POGRESNO DA PREDSTAVI, NE GOVORI O TOME.

Pa cak i JS. ne smatraju ljude bogovima iako ovaj tekst kao jedini, tumace kao vi Gnostici...

Sto je dovoljno da pokaze da Gnosticizam nema nista sa hriscanstvom, iako bi to hteli tako da predstave i prevare narod.

Ja nemam nista protiv Gnosticizma da on postoji i da ljudi veruju u njegova ucenja, ali imam protiv ovih prevara...

Poslednja izmena:
Drugo značenje je povezano sa predhrišćanskim tradicijama, i simbolizuje energiju zapretenu u najnižem energetskom centru u čovečijem telu (Kundalini u hinduizmu); a oblik zmije savijene, kao što se vidi, tri i po puta na krstu, simbolizuje tu energiju podignutu do najvišeg energetskog centra u čovečijem telu. Dakle, simbolizuje potpuno razvijenu i prosvetljenu svest , duh, peti alhermijski element koji upravlja i kontroliše četiri elementa (krst), odnosno, svest koja kontroliše strasti i emocije. Adam Kadmon, savršen vaskrsnuti čovek, u liku Hrista, Imitatio Christi.

Не бих ја рекао да је ово тако безазлено. Ја сам имао великих проблема због синдрома буђења кундалини енергије. Само ме је Господ Исус Христос спасао. То дефинитивно нису чиста посла и ваља све људе упознати да је то у питању демонска енергија. На својој кожи сам је осетио. Од тад сам баталио све источњачке "духовне" технике и посветио се Христовој науци и православној вери.

Не бих ја рекао да је ово тако безазлено. Ја сам имао великих проблема због синдрома буђења кундалини енергије. Само ме је Господ Исус Христос спасао. То дефинитивно нису чиста посла и ваља све људе упознати да је то у питању демонска енергија. На својој кожи сам је осетио. Од тад сам баталио све источњачке "духовне" технике и посветио се Христовој науци и православној вери.

Tako je. Amin...

Nazalost, mnogi ce biti prevareni...

2.Kor 2:11 Da nas ne prevari sotona; jer znamo šta on misli.

2.Kor 11:3 Ali se bojim da kako kao što zmija Evu prevari lukavstvom svojim tako i razumi vaši da se ne odvrate od prostote koja je u Hristu.

2.Thes 2:3 Da vas niko ne prevari nikakvim načinom; jer neće doći dok ne dodje najpre otpad, i ne pokaže se čovek bezakonja, sin pogibli,

Off 19:20 I bi uhvaćena zver, i s njom lažni prorok koji učini pred njom znake kojima prevari one koji primiše žig zverin i koji se poklanjaju ikoni njenoj: živi biše bačeni oboje u jezero ognjeno, koje gori sumporom.

Poslednja izmena:

Isus sam nije mogao da izvodi čuda bez Kundalini energije. Što se tiče demona, ne krivi ogledalo ako ti je lice ružno. Ja sam imala miješano iskustvo, i susret sa demonima i susret sa bezuslovnom božjom ljubavlju.

Opet tvoja blefiranja i laganja.

Gde ti tu vidis adventisticki kontekst???

Ja zaista i ne znam sta adventisti kazu o ovome...

Ovo je cista Biblija sto sam izneo...

JEDINO STO ZNAM I NIJE MI POZNATO DA IJEDNA HRISCANSKA CRKVA, ZAJEDNICA, VERUJE I UCI DA SU LJUDI BOGOVI.

JER OVAJ TEKST IZ 82 PSALMA KOJI SERPENT ZELI POGRESNO DA PREDSTAVI, NE GOVORI O TOME.

Pa cak i JS. ne smatraju ljude bogovima iako ovaj tekst kao jedini, tumace kao vi Gnostici...

Sto je dovoljno da pokaze da Gnosticizam nema nista sa hriscanstvom, iako bi to hteli tako da predstave i prevare narod.

Ja nemam nista protiv Gnosticizma da on postoji i da ljudi veruju u njegova ucenja, ali imam protiv ovih prevara...

Ti nemaš ništa protiv gnosticizma, ali imaš protiv prevare koju misliš da gnosticizam širi?:lol:

Hristos uči da su ljudi bogovi, a šta JS smatraju ili ne apsolutno je irelevantno.

Iskustva buđenja i dizanja Kundalinija se mere i definišu po tačno i precizno definisanim pravilima, pa bi tek po tome trebalo da se postavi pitanje šta si ti doživeo ili misliš da si doživeo.

Hrišćanstvo je poteklo sa bliskog Istoka.

Ti nemaš ništa protiv gnosticizma, ali imaš protiv prevare koju misliš da gnosticizam širi?:lol:

Hristos uči da su ljudi bogovi, a šta JS smatraju ili ne apsolutno je irelevantno.

Hristos nigde ne uci da su ljudi bogovi, nego da se mogu tako nazvati kao sudije recimo.

Kao mi kada kazemo za doktore da su bogovi u smislu vlasti koju imaju nad ljudskim zivotima.

Ali nisu nikako bogovi.

I to ne mozes za svakoga da kazes bogovi...

Poslednja izmena:
Iskustva buđenja i dizanja Kundalinija se mere i definišu po tačno i precizno definisanim pravilima, pa bi tek po tome trebalo da se postavi pitanje šta si ti doživeo ili misliš da si doživeo.

Па баш по тим 'дефинисаним правилима' сам и осетио буђење кундалинија, само што је већина тих ''прецизно и тачно дефинисаних правила'' било негативне природе. Ко зна да ли уопште и постоји то позитивно буђење!
Оно што је за неког буђење, то уствари може бити демонска опседнутост и објективно може бити само привид буђења.

Имам једно питање. Какав став ви имате о четири званична Јеванђеља која су ушла у састав Новог Завета?

Poslednja izmena:

To je istina i čuo sam da su i neki drugi stradali ili završili na psihijatrijskom odeljenju. Jednog sam uspeo na vreme da odvratim jer budeći te energije iz nepoznatih i sumnjivih izvora počeo da čuje glasove. I počeli su da mu smetaju. Srećom još imao snage da se otrgne. Ali oni koji idu do kraja umesto da dobiju snage oduzima im se u potpunosti pa se više ne mogu odupreti silama koje ga preuzimaju. I takva osoba bude upravljan ili gurnut u anbis pa završava na psihijatriskom odeljenju. Te sile samo na početku izazivaju neke doživljaje kod osoba kako bi prevarili i pridobili osobu,posle ide crpljeje duhovne snage do kraja iz žrtve. Nije preporučljivo da se čovek usmerava ni na koje izvovore sem na Isusa i samog Boga, niti da se koriste tehnike za uspostavljanje veza sa nepoznatim izvorima. Sreća što si imao veru u Isusa Hrista i bio spašen od Njega. Sve što nije od Boga i Isusa Hrista TREBA IZBEGAVATI.

Poslednja izmena:

hrsicanstvo potice od Hrista i praznika sedmica kad se spustio Duh Sveti na apostole....

Back