Gledao sam film, ali ne znam kako se zove

VEĆ STO GODINA TRAŽIM OVE FILMOVE, MOLIM VAS POMAGAJTE!!

1) Francuska drama sa Brižit Bardo (99% je ona, ili možda Katrin Denev?) iz 1961. godine.
Problem je što na imdb ne postoji nijedan film koji bi sadržao ove podatke, a proveravao sam i završne delove potencijalnih filmova na youtubeu (pošto su neki celi postavljeni) ali ništa. To je sve još misterioznije jer izgleda kao da ga je radio neki od majstora poput Melvila, Rože Vadima ili Trifoa.
Sve u svemu, priča se odvija u nekom stanu u potkrovlju zgrade gde ta plavuša iznajmljuje sobu koju izdaje neka baba, a u drugoj sobi je neki momak koji je takođe iznajmio jednu od soba. Oni postepeno upadaju u ljubavnu vezu, ali pred kraj filma ona počinje da škripi. Tu negde pri kraju ima scena kad ona svira gitaru i sedi na krevetu u farmerkama. Film se tragično završava vrlo efektnom scenom samoubistva u kojoj se ona u spavaćici baca između stepenica i gelendera i to traje oko 10 sekundi slow-motion padanja pre nego što se zalepi za pod suterena (taj poslednji momenat nije prikazan).

2) Američki horor iz 1982.
Otac živi sa 15-godišnjom ćerkom u zamku koji jako podseća na onaj iz Dinastije. U prvoj sceni, njenu majku (plavušu) je ubio silovatelj koga je ona naivno pustila unutra, ubivši je na stepeništu. Otac dovodi novu ženu u kuću, takođe plavušu od 30 i kusur koja pokušava da se zbliži sa ćerkom objašnjavajući joj da je njenom ocu potrebna žena (nakon te scene ona odlazi u sobu gde oni vode ljubav dok ova zgroženo sluša stenjanje). Zato ona odluči da eliminiše maćehu. Mislim da se tu priča otkriva i to tako da je otac platio tom silovatelju da mu ubije ženu (sad ide rupa u memoriji) i na kraju zlikovac ponovo dolazi u kuću na kraju filma gde se odvija masakr dostojan najkrvavijih slešera 80-ih. Silovatelj je kastriran razbijenom flašom od strane ćerke, a mislim da na kraju ona ipak staje na stranu maćehe i tu se njih dve zagrle onako skroz krvave i tu je kraj.

3) Australijska teen komedija iz 1987.
Radnja je high school klasika. Ono što odlikuje ovaj film je neverovatna količina Pakija, Indusa, Crnaca i aboridžina, odnosno to je neka škola gde idu nacionalne manjine ali i sa nekoliko belaca. Idu dve paralelne priče: Aboridžinka se loži na zgodnog momka belca (Jason Donovan wannabe) iz škole, koji fura sa najpopularnijom i najnemoralnijom ribom u školi (crnkinja u miniću). Paralelno ide priča sa Indijkom, koja radi u školskom centru i ima dostupne informacije o tačnim rešenjima pismenih ispita, pa grupa od tri frajera (sleezy belci) traže od nje da im ih dostavi, ona pristaje ali biva uhvaćena u pokušaju kada je otvarala one sive velike fioke. Na njenu stranu ipak staje belkinja sa plavom, kratko ošišanom frizurom koja je među najpopularnijima (ali je ok kao osoba), svađa se sa ovim kretenima i kolovođi prosipa inčilade u lice koje je ovaj jeo. Soundtrack je tipičan 80s fazon (npr. "Maniac").

4) Nemačka komedija (sinhronizovana na engleski) iz 1988. smeštena u 60-te, radi se o avanturama grupe ortaka. Jedan od njih je voditelj na lokalnom radiu i dostupne su mu sve tada popularne ploče pa u filmu čujemo sve same hitove tog vremena (Moody Blues - Nights in White Satine, Troggs - I Feel It in My Fingers)...Ima devojku Gabrijelu, Italijanku koja radi u piceriji, pa se nešto gadno posvađaju na kraju ali on preko radia pusti neku stvar, a ona pod ručnom okrene svoj kabriolet i vrati mu se... Na kraju i najpoznatija scena, kad jedan od njih polaže ispit, oni mu nabiju ruku u gips i stave bubicu, a parkiraju se tik pored škole naguravši se u onaj prastari Folksvagenov kombi (sa VW znakom preko celog lima) u kome je sva ona radio-oprema, pa mu čitaju tačna rešenja. Odjavna špica ide uz Procol Harum - Whiter Shade of Pale.

Zna li iko kako se zove užasno morbidan film o životima/životu američkog vojnika pod uticajem psihodeličnih droga u Vijetnamu?
Nisam ga ja gledala, već moja majka, ali se ne seća radnje i sličnog.
Uglavnom je jako težak i konfuzan i ne razaznaje se šta je izmišljeno, a šta stvarno, i ima crno-belih delova, ali je rađen u boji, ako išta pomaže.

Vec duze vreme trazim film i nikako da ga nadjem. Radnja se odigrava na jahti gde pet ljudi isplovljava i odlucuju da skoce u vodu u nekom zalivu. Zaboravili su da spuste stepenice za ulazak na jahtu i tu umiru jedan po jedan. Na brodu je ostala beba. Na kraju se jedino majka te bebe spasava. Unapred zahvalan...

Mislim da je kod nas preveden A voznja. " Jako neobican film i nisam ni znao da ima 2 dela... A drive ili A drift bi bilo ne eng, pa ganjaj....

Gledala sam davno film o otetoj devojcici...Lik je danima posmatrao sve dok je jednom nije oteo iz njene kuce,ona je nadjena mrtva iza kontenjera...Inace fim je snimljen po istinitom dogadjaju,i na kraju filma se prikaze ta prava devojcica(kako pravi zvezdu pored bazena),njeni roditelji,itd....Mislim da se film zove Nestala u noci,ali nisam sigurna,ne mogu NIGDE da ga nadjem....pomagajte.......!!!!!

Zna li iko kako se zove užasno morbidan film o životima/životu američkog vojnika pod uticajem psihodeličnih droga u Vijetnamu?
Nisam ga ja gledala, već moja majka, ali se ne seća radnje i sličnog.
Uglavnom je jako težak i konfuzan i ne razaznaje se šta je izmišljeno, a šta stvarno, i ima crno-belih delova, ali je rađen u boji, ako išta pomaže.

Po poslednoj rečenici, rekao bih da je možda u pitanju film - Džejkobova lestvica
http://www.imdb.com/title/tt0099871/

Poslednja izmena:
ovako, trazim 2 filma pa ako bi neko mogao da mi pomogne:
1. u prvom filmu se radi o jednoj porodici koja dobija drustvenu ugru na poklon, odlucuju da je igraju ali moraju da daju istinite odgovore inace im zivot visi o koncu
2. a u ovom drugom se radi o tome kako se jedna devojka zaljubljuje u bogatog decka koji ima rak ili tako nesto, odvodi ga na selo gde se brine o njemuj ....

Gledala sam film pre 4 - 5 godina na RTS1.

Film je o životu žene koja ima psih. poremećaj - mislim, neka vrsta šizofrenije, ne razlikuje san od stvarnosti i svaki put kad zaspi stvara sebi život koji je apsolutna krajnost života koji vodi... Sad, ja ne znam koji je pravi jer nisam odgledala do kraja.
U jednom je majka, domaćica, valjda živi u selu, u drugom je moderna poslovna žena koja živi u velikom gradu.
U oba života ide kod psihijatra, i sećam se da je jednom rekla nešto kao : ,, I onaj drugi tvrdi da je pravi '' - u razgovoru sa psihijatrom iz velikog grada.

Je l' zna neko kako se zove? :mrgreen: :]

1. u prvom filmu se radi o jednoj porodici koja dobija drustvenu ugru na poklon, odlucuju da je igraju ali moraju da daju istinite odgovore inace im zivot visi o koncu
2. a u ovom drugom se radi o tome kako se jedna devojka zaljubljuje u bogatog decka koji ima rak ili tako nesto, odvodi ga na selo gde se brine o njemuj ....

http://www.imdb.com/title/tt0101787/

Ovaj film sam gledala pre 20ak godina, kao bas mala i bio mi je naporan i plasila sam se, tako da ga nisam ni odgledala do kraja, pa cu navesti samo jednu scenu koje se odlicno secam.
Dakle, brat i sestra, klinci, gube se u sumi, secam se da ih neko trazi i zove devojcicu "Patricija", ali njih su uhvatili neko dvoje, valjda muz i zena, kao da se igraju s njima i drze ih u nekoj staroj kuci. U jednom trenutku covek se igrao sa kllincem tako sto ga je vrteo po sobi i samo odjednom decak, dok ga ovaj vrti, (nisam sigurna dal je covek to namerno uradio ili ne), udara glavom u zid iz sve snage i krv se razliva po zidu. To mi je bilo veoma potresno tad, tako da ne znam sta se desilo posle, ali cini mi se da su covek i zena bili neki ludaci.

1 vi mozda http://www.imdb.com/title/tt0113497/

ima i nemacka verzija isto solidna.....decji/porodican lep film.... ima i nekakva svemirska verzija....cini mi se suptura-svemirska avantura - tako nesto...

Ajde i ja da pitam nesto. :D

Pre nekih godinu-dve na tv avala sam gledao suludi nemacki film. Radnja prati nekog lika Rajnera (ili tako nesto), ogroman momak, kao planina, ali ne bas mnogo bistar. Radi u kafani u nekom malom mestu gde se zaljubljuje u prostitutku Fani, koja mu valjda drpi neku lovu i pobegne u Berlin. Rajner krece za njom i stize u Berlin, nikada pre toga nije napustao svoju kafanu i bio u velikom gradu, policija ga zaustavlja na sred ulice i posto procene da nije normalan vode ga u ludnicu.

U ludnici doktor poludi kad mu dovedu Rajnera i drzi monolog u kom pljuje sve redom i drzavu i policiju, svi su neradnici, samo njemu trpaju posao, dovode i lude i normalne... Ipak primi Rajnera u bolnicu. Rajner tu upoznaje svestenika koji je imao crkvu u selu koje drzava hoce da rusi da tu pravi aerodrom. I tu ide neka njegova prica. Njih dvojica zajedno beze iz ludnice i krecu da pronadju Fani.

Za to vreme Fani se vraca starom zanatu i izlazi na ulicu da pronadje musterije. Druge prostitutke je ocinkare kod makroa. Dolazi makro, pokupi Fani i u kolima drzi svoj monolog - kakva je ovo drzava, svako radi sta hoce, potpuno rasulo, treba Adolf da se vrati na mesec dana da dovede Nemacku u red... Odvodi Fani u javnu kucu, gde dobija sobu neke azijatkinje koju izbace na neku njivu van grada da je tamo preuzme policija i vrati odakle je dosla. Fani za to vreme nalazi njenu kutijicu ispod kreveta gde je drzala porodicne slike i sve sto je imala.

Rajner ulazi u trag Fani. Upada u javnu kucu i napravi lom. Fani bezi kod makroa. Rajner ubija makroa, ali i sam biva smrtno ranjen. Ipak ima toliko snage da povede Fani sa sobom. Vodi je u crkvu kod onog svestenika, jer hoce da se tamo vencaju. Fani ga na putu iz straha za svoj zivot izda i dojavi makroovoj ekipi gde idu. Na kraju u crkvi shvata da je Rajner voli i hoce da mu kaze da bezi, ali ekipa vec stize. Tu je poslednji obracun u kom Rajner gine, a pred smrt kaze Fani gde je sakrio novac u kafani u kojoj je radio.

Nadam se da je jos neko gledao i da se seca naziva filma. :)

E ljudi neverovatno. Nocas oko 2 sata pustili su ovaj film na RTS-u. Ali naravno nema nigde na teletekstu nocas, niti na netu, niti na rts-ovom sajtu kako se zove film. Nema cak na RTS-u ni da je bio uopste neki film u to vreme. Uhvatio sam tek pocetak tako da nisam mogao da cekam do 4 ujutro da vidim odjavnu spicu.

Nadam se da je neko gledao ili zna o kom filmu se radi.

E ljudi neverovatno. Nocas oko 2 sata pustili su ovaj film na RTS-u. Ali naravno nema nigde na teletekstu nocas, niti na netu, niti na rts-ovom sajtu kako se zove film. Nema cak na RTS-u ni da je bio uopste neki film u to vreme. Uhvatio sam tek pocetak tako da nisam mogao da cekam do 4 ujutro da vidim odjavnu spicu.

Nadam se da je neko gledao ili zna o kom filmu se radi.

http://www.rts.rs/page/tv/ci/story/17/РТС+1/1155590/Избацивач.html

http://www.imdb.com/title/tt0366750/

Back