Gledao sam film, ali ne znam kako se zove

Da nije meksikči možda? :P
Iz 1973...ozbiljno pitam? :cool:
Nije meksički, zapamtila bih to.

Tema: kad ludaci u nekom izvrnutom svetu glume normalnost.
I prave normalnog ludim.
Tako nešto

Valjda je taj tip glavni ludak doktor ubio načelnika klinike i preuzeo identitet.
Uz pomoć još "kolega".

Ovo je najverovatnije. A možda sam umešala nešto i iz drugog filma

Nije meksički, zapamtila bih to.

Tema: kad ludaci u nekom izvrnutom svetu glume normalnost.
I prave normalnog ludim.
Tako nešto

Valjda je taj tip glavni ludak doktor ubio načelnika klinike i preuzeo identitet.
Uz pomoć još "kolega".

Ovo je najverovatnije. A možda sam umešala nešto i iz drugog filma
Aaa...pa to je Srbija.:cool:

Sećam se jednog distopijskog filma koji sam gledala kao klinka (na pokojnom Studiju B).

Film prikazuje društvo, tobože krajnje demokratsko, u kome je veoma važno kreirati prosečnog pojedinca, kako bi se razvijala ideja jednakosti. Stoga postoje ugovoreni brakovi, sklopljeni između jednog inteligentnog partnera i jednog krajnje glupog, da bi im dete bilo prosečne inteligencije. Pametni ljudi su problem, te oni moraju da nose neke naprave (liče na rajf za kosu) kojim se kontroliše njihova inteligencija i svodi ih na prosek.
Jedan mladić, koji nosi uređaj, ne želi takav život niti glupavu devojku koju su mu odabrali za ženu. On otkriva neko udruženje koje, zapravo, čine oni koji kreiraju javno mnjenje, TV sadržaje i slično, a sve zbog formiranja jednakih pojedinaca i ideje jednakosti. Na primer, oni pozovu nasumce neki broj telefonom i osobi koja se javi saopšte da je odabrana da bude gradonačelnik. Ili, smišljajući emisije za decu, rukovode se time što neće sva deca gledati, što bi opet dovelo do intelektualne nejednakosti, te odbacuju zanimljive sadržaje.

Ne bih dalje da spojlujem, osim ako neko ne može na osnovu ponuđenog da prepozna o kojem je filmu reč.

Back