Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
jos na pocetku filma videlo se da muski lik lici na Rodrigez ,pretpostavio sam tako nesto....meni je bio veoma dosadan,,,,,ocekivao sam mnogo vise..dobri glumci film blagi uzas...

stvar ukusa naravno :)

I ja bih se verovatno skroz zgrozila, ali pošto si nam ti već rekao da je loš, ocena na imdb 4.5, gledala sam sa jako niskim očekivanjima - i to je malo izvuklo film ;)

Bilo je lažnog morala uvek, sedamdesete su bile progresivne, čini mi se, i nekorektne : )
A feminizam - u smaračkoj politički korektnoj formi je shit, ali ima tu i dobrih rezultata, zahvaljujući tom drvljenju sada mnogo više žena piše i snima filmove, i ima mnogo više zanimljivijih ženskih likova nego pre... Možda to muškarcima i nije važno, ako im je lepota glumice jedini kriterijum za ženske likove... ali ja primećujem razliku (više 3d ženskih likova) i prija mi.

Ne znam baš...Ranije kada je vladao ''patrijarhalni'' moral, bilo je i boljih ženskih pisaca i glumica i pevačica...Sada kada su žene i više nego ''ravnopravne'' sve je tako bledo i bljutavo, nema boje, duha, samo iste prežvakane teme, po mom mišljenju:cool:
Ali da se vratimo na...
16951540_1300x1733.jpg
Slabiji nego prvi ali ipak lepo ispletena priča, sa dosta dinamičnosti i živosti :)
die-monster-die-movie-poster-1965-1020681895.jpg
Odličan stari horor sa nekim jezivim scenama...Dosta se oslanja na atmosferu i lepotu stare kamene vile, kakvih ima samo u Engleskoj :D Odlični su Boris Karlof, Nik Adams, Suzan Farmer...10/10
large_59hx1G4os27WPMz56VGvFyXevOc.jpg
Lepa stara drama o zbližavanju oca i sina...Puna duha(!) i vrcavih dijaloga, monologa i citata vezanih za filmove...Odlični Alen King, Bili Kristal i Džo Bet Vilijams...Jedan od onih filmova koji može i da te nasmeje i rasplače a da ne bude patetičan ili depresivan...Film koji slavi život i kvalitetnu sedmu umetnost! 10/10

- - - - - - - - - -

U vezi ''Ubistva trikom'' zanimljivo je da je oba filma finansirao Dodi al Fejd, koji je stradao sa princezom Dajanom...Kada razmisliš od sadržaju tih filmova vs život, zamisliš se...:cool:

Ne znam baš...Ranije kada je vladao ''patrijarhalni'' moral, bilo je i boljih ženskih pisaca i glumica i pevačica...Sada kada su žene i više nego ''ravnopravne'' sve je tako bledo i bljutavo, nema boje, duha, samo iste prežvakane teme, po mom mišljenju:cool:

Ne znam baš ni ja. Ja koliko sam ispratio istoriju pop kulture, 80-ih, i početkom 90-ih, glavne ženske ikone su bile super modeli, Sindi Kraford, Naomi Kembel i druge. Sada su to više glumice. Mislim da je ipak društveno korisnije kada Penelope Kruz snimi film o dijagnostifikovanju i lečenju raka dojke, nego kad Adrijana Lima prošeta par krpica po modnoj pisti.

Ili je možda ceo taj proces cikličan :think:.

Sve zavisi šta nam iluminati i ljudi gušteri serviraju u datoj epohi :lol:.

Blue Jasmine

Tipičan vudialenovski film i još jedna odlična kreacija Kejt Blančet. Kejt je ova uloga savršeno legla, ona ima dara da ide od ledene lepotice (često je i ružna) do neurotične lujke. I sve to sa vrhunskim stilom. Jasmin je soficistirana žena, prilično snob,koja proživljava strmoglav pad od imati pa nemati, od jedne vrste života koji joj je bio prirodna sredina ka nekom drugom gde realno ne pripada. Kod Vudi Alena se uvek oseća koliko on voli svoje likove, posebno žene...on ih razume.(Mali off topic- umeju ti neugledni muškarci da maksimalno aktiviraju svoju žensku stranu, razumeju žene na poseban način i to je deo njihovog šarma.)

Sve u svemu , jedan lep film o ljudskim sudbinama, slabostima, realnim ostvarenjima i nedostižnim ciljevima. I muzika je dobro uklopljena ..Luj Armstrong i još neki džezeri. Lepo. :)

9/10

blue-jasmine-poster-480x240.jpg

Ne znam baš ni ja. Ja koliko sam ispratio istoriju pop kulture, 80-ih, i početkom 90-ih, glavne ženske ikone su bile super modeli, Sindi Kraford, Naomi Kembel i druge. Sada su to više glumice. Mislim da je ipak društveno korisnije kada Penelope Kruz snimi film o dijagnostifikovanju i lečenju raka dojke, nego kad Adrijana Lima prošeta par krpica po modnoj pisti.

Kad je film u pitanju, čini mi se da su 40-te i 50-te prepune likova žena sa margina..neostvarene pevačice u klubovima, glumice ili baš iz sveta mode. Tek negde od 60-ih sa hipi pokretom i seksualnom revolucijom je više karakternih ženskih uloga :)

To povezujem pre svega sa tim što je američka žena dugo bila samo domaćica i jedina zanimanja koja su bila zanimljiva za filmadžije su baš ta- pevačica, glumica,foto model..

Kad je film u pitanju, čini mi se da su 40-te i 50-te prepune likova žena sa margina..neostvarene pevačice u klubovima, glumice ili baš iz sveta mode. Tek negde od 60-ih sa hipi pokretom i seksualnom revolucijom je više karakternih ženskih uloga :)

To povezujem pre svega sa tim što je američka žena dugo bila samo domaćica i jedina zanimanja koja su bila zanimljiva za filmadžije su baš ta- pevačica, glumica,foto model..

U pravu si, sve tačno :ok:.

Mada ja volim i te stare da ih nazovem "boemske" likove žena, ali volim i rigoroznost koju je donela Ketrin Hepburn, volim i komičarski dar Merlin Monro koji je često podcenjivan itd... I takvi likovi mi, nažalost, nedostaju u današnjoj kinematografiji. Danas da me pitaju ko je ženski komičar broj jedan u svetu filma, ja ne bi znao da odgovorim, to je nešto što se izgubilo, što je tužno itd... da ne patetišem previše :)

Nema razloga za patetiku, ništa se nije izgubilo, danas ima toliko žena komičara da nije lako da spomeneš samo jednu... Ko vam je kriv kad ne pratite (pobožno!) temu ženski film,lol.

p.s. Današnje vreme je super, eto može "Dinja" da se snima telefonom i da postavlja svoje klipove na jutjub, a ja za džabe da umirem od smeha posle 20 sekundi - sve bez studija, režisera, scenariste i raznih drugih budžovana... Punk is not dead :cool:

Ja ne govorim ovde o onim tvojim indie filmovima koje niko ni ne gleda :mrgreen:... već o holivudskom mejnstrimu.Ja mogu da ti navedem jednu komičarku, Vupi Goldberg i to je to, ali ona već ima preko 60 godina. A ženske filmove ni ne gledam čak ni pod moranje, jer mi significant other, što bi reko Del Boy, ni ne voli te romantične filmove/komedije vudi alenovskog tipa, već horore... pa sam now days više informiran o horor sceni nego tom subžanru koji propagiraš.

A sad da bi te još više iznervirao potpuno bespotrebni spot Mimi Mercedez :zcepanje: -

Punk is not dead

O yeah, punk is dead as dodo.:p

kad pominjete zenske filmove,komediju i horore, jeste li gledali ovaj sjajan mix pribliznih komponenti.
http://www.imdb.com/title/tt3333870/
glavnu ulogu tumaci Natasha Lyonne, holivudska glumica koja u filmu tako potpada pod `donju lagu`,kako bi rekla A.Radovic,
takav tresh i derelikt glumi da je prosto neodoljiva i cudim se cudom kako je to uspela da izvede. Film mi izgleda kao sf-horor-parodija
Juno i frke oko Elen Pejdz u pomenutom, sa nestvarnom zavrsnicom. Ko ne moze da ceka, evo link,ako mu ne smeta labav hrvatski...:)
http://www.ludaksite.net/antibirth/
+muzika je super:)

Poslednja izmena:
Kad sam željna Holivuda, gledam Ketrin Hepbern ili Barbaru Stenvik ili Beti Dejvis... ovi današnji mejnstrim filmovi mahom su prejadni čak i za moj veoma tolerantan ukus.
Btw. na temi Ženski film nisu samo romantične komedije :lol: ima svačega.

Priznajem, nisam ti zalazio na temu dugo, ali mogu da se kladim da su 70 % filmova, romantične limunade, iranski filmovi :lol), komedije sa harvardskim humorom & viktorijanski period filmovi.

BTW, za svaki slučaj da podvučem, zayebavam te... znamo se dugo. Što bi rekli u filmu Animal factory - We talk through shit! Thats right! :p

Poslednja izmena:

Ja nisam ni govorio o ženskim ikonama! Bilo je dosta ljigavosti i klanjanja novcu u svim dekadama...Govorio sam o kvalitetu glume i pisanja od strane žena u dužem periodu od 80-tih, 90-tih do 2000-te kada je, iz moderne perspektive gledano, globalno ludilo izgleda počelo, sa onom Bubom...To bi danas trebalo da se poboljša sa poplavom prava/bez obaveza...? :lol:

Priznajem, nisam ti zalazio na temu dugo, ali mogu da se kladim da su 70 % filmova, romantične limunade, iranski filmovi :lol), komedije sa harvardskim humorom & viktorijanski period filmovi.

BTW, za svaki slučaj da podvučem, zayebavam te... znamo se dugo. Što bi rekli u filmu Animal factory - We talk through shit! Thats right! :p

Ne moraš ništa da podvlačiš :lol: Zezam se i ja, boli me uvce da vas ubeđujem. Meni je fino, a vi slobodno nastavite da tugujete za Merlinkom :)

Ja nisam ni govorio o ženskim ikonama! Bilo je dosta ljigavosti i klanjanja novcu u svim dekadama...Govorio sam o kvalitetu glume i pisanja od strane žena u dužem periodu od 80-tih, 90-tih do 2000-te kada je, iz moderne perspektive gledano, globalno ludilo izgleda počelo, sa onom Bubom...To bi danas trebalo da se poboljša sa poplavom prava/bez obaveza...? :lol:

Ok. Moja greška.

Jedan mali muzički intermeco, pa odo da spavam-

Nema razloga za patetiku, ništa se nije izgubilo, danas ima toliko žena komičara da nije lako da spomeneš samo jednu... Ko vam je kriv kad ne pratite (pobožno!) temu ženski film,lol.

p.s. Današnje vreme je super, eto može "Dinja" da se snima telefonom i da postavlja svoje klipove na jutjub, a ja za džabe da umirem od smeha posle 20 sekundi - sve bez studija, režisera, scenariste i raznih drugih budžovana... Punk is not dead :cool:

Kad smo kod Dinje, meni je ona bila super u pocetku, ali nekako je posle pocela da se ponavlja, sa izlizanim forama, tako da je malo sta posle uspevalo da me nasmeje. Svakako je osvezenje bila, ali mene to nesto nije dugo drzalo.

Kad smo kod Dinje, meni je ona bila super u pocetku, ali nekako je posle pocela da se ponavlja, sa izlizanim forama, tako da je malo sta posle uspevalo da me nasmeje. Svakako je osvezenje bila, ali mene to nesto nije dugo drzalo.

Pa dobro, radiće druge stvari, očigledno je talentovana. Mene je oduševilo što je na prividno jednostavan (i sažet!) način uspela da se sprda sa svim mogućim ženskim stereotipima/situacijama. Ne znam kakve su bile okolnosti nastanka fenomena Dinja, čini mi se da je sve to ona, na svoje mišiće, da je niko nije gurao, itd. znači: rispekt.

- - - - - - - - - -

images

E, 40+ godina gledam muškarce kako se qrče na filmskom ekranu, pusti me da se radujem - i ja sam se radovala sa vama za svaki Koburnov, Bronsonov, i younameit bradat i smrdljiv film na planeti :lol: Kad vi odgledate ceo ženski kanon javite se :lol:

Poslednja izmena:
Pa dobro, radiće druge stvari, očigledno je talentovana. Mene je oduševilo što je na prividno jednostavan (i sažet!) način uspela da se sprda sa svim mogućim ženskim stereotipima/situacijama. Ne znam kakve su bile okolnosti nastanka fenomena Dinja, čini mi se da je sve to ona, na svoje mišiće, da je niko nije gurao, itd. znači: rispekt.

- - - - - - - - - -
Sa tim se slazem, nego je nekako pocela da mi se ponavlja pa mi zato vise nije toliko interesantna :) Meni je drago sto se zalaze za ljude/decu sa posebnim potrebama i sto brine o starim ljudima.

Hoop Dreams. Dokumentarc koji prati dva talentovana klinca, William Gates i Arthur Agee, iz Cikaga koji imaju samo jedan san - da zaigraju u NBA. Prikazan je njihov put ka tome, od samih pocetaka i prve selekcije, preko Koledz kosarke, uz dosta uspona i padova, povreda i raznih nedaca, a po samim imenima poznavaoci kosarke mogu da skapiraju kako se sve zavrsilo. Mnogo dobro su uradjeni sporedni likovi, tj. njihove porodice i dokumentarac zapravo prati nekoliko paralelnih prica. Preporuka za svakoga, a posebno za ljubitelje magicne igre pod obrucima.

10/10

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back