Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo još gadnije -

amy-adams-hollywood-walk-of-fame-star-1.jpg

Ja sam mislio da za ovo moraš da imaš neku karijeru, ono body of work... ali je ipak izgleda onako kako peppersi kažu - ... and buy me a star on the boulevard!

Strava i žasu.

Meni je ona licno dobra glumica. Ne mogu reci da mi je omiljena, ali jeste dobra. A mislim da odavno ne moras da imas Bog zna kako zavidnu karijeru da bi dobio zvezdu..

Meni je ona licno dobra glumica. Ne mogu reci da mi je omiljena, ali jeste dobra. A mislim da odavno ne moras da imas Bog zna kako zavidnu karijeru da bi dobio zvezdu..

Ma zayebavam se ja malo, malo sam melodramatičan, mora da sam se naduvao od ovih mirisnih štapića. Iskreno, gledao sam je u tri filma, spominjanom Fighter-u gde mi je išla na jetru. Onda ovaj novi alien film Dolazak gde je još i dobro odglumila, & na kraju u Noćnim životinjama, gde više glumi love interest, i gde pored Majkl Šenona, opakog murkana koji se beskrupulozno obračunava sa šljamom, niko drugi ni ne blista. Ne osporavam mogućnost da je u nekoj od 52 ostale uloge zaslužila zvezdu...

Ali ovaj hajp oko nje me podseća na glumca kome su 2-3 godine davali sve najbolje uloge a sad ga nema nigde -Josh Lucas, čovek čak ima i lep izgled, odličan baritonski glas, lepu intonaciju, ali nije više hajpovan kao 2006-te, 2007-e... niko ga se više ni ne seća. kao što neće i ove, sigran sam---

I dobro, kakav je konsenzus? Jel zaslužila zvezdu na bulevaru za doprinos kinematografiji? Mogu da zamislim sebe kako hodam ispred Kineskog pozorišta u LA-u... tamo Hičkokova zvezda, tamo Čaplinova, tamo Odri Hepbern... i bam ... Amy Adams, neizostavno moram da se slikam pored ove zvezde! :trollface:

Yebeš mu miša, ne ide nekako... :rtfm:

Ma zayebavam se ja malo, malo sam melodramatičan, mora da sam se naduvao od ovih mirisnih štapića. Iskreno, gledao sam je u tri filma, spominjanom Fighter-u gde mi je išla na jetru. Onda ovaj novi alien film Dolazak gde je još i dobro odglumila, & na kraju u Noćnim životinjama, gde više glumi love interest, i gde pored Majkl Šenona, opakog murkana koji se beskrupulozno obračunava sa šljamom, niko drugi ni ne blista. Ne osporavam mogućnost da je u nekoj od 52 ostale uloge zaslužila zvezdu...

Ali ovaj hajp oko nje me podseća na glumca kome su 2-3 godine davali sve najbolje uloge a sad ga nema nigde -Josh Lucas, čovek čak ima i lep izgled, odličan baritonski glas, lepu intonaciju, ali nije više hajpovan kao 2006-te, 2007-e... niko ga se više ni ne seća. kao što neće i ove, sigran sam---

Pa jeste zastupljena, ali po meni mnogo vise je Jennifer Lawrence koje nema gde nema. Isto ne podnosim to kad nekog previse forsiraju, ali mi Amy nije jos na tom nivou da mi se smuci koliko je ima. Imala je dobre uloge, bas kao sto je Ljubisa naveo American Hustle i Doubt. Da, nije na nivou Meryl Streep ili neke druge vanserijski talentovane glumice, ali jeste dobra, ali sto kazes i ona ce proci. Mislim da iako jeste sad popularna, njeno ime nije doseglo taj nivo da ce za nju znati i za 20 godina, mislim znace, ali ne vecina.

B]Pa jeste zastupljena, ali po meni mnogo vise je Jennifer Lawrence koje nema gde nema.[/B] Isto ne podnosim to kad nekog previse forsiraju, ali mi Amy nije jos na tom nivou da mi se smuci koliko je ima. Imala je dobre uloge, bas kao sto je Ljubisa naveo American Hustle i Doubt. Da, nije na nivou Meryl Streep ili neke druge vanserijski talentovane glumice, ali jeste dobra, ali sto kazes i ona ce proci. Mislim da iako jeste sad popularna, njeno ime nije doseglo taj nivo da ce za nju znati i za 20 godina, mislim znace, ali ne vecina.

U pravu si, tek mi se ona popela na k... Sećam se da je neko prozivao na dodli nagrada, jer se žalila da žene nisu dobro plaćene u Holivudu, te da je dobila samo 20 miliona dolara za film iz one njene franšiza, a taj komičar je prozivao da zbog tako male plate je vodoinstalateri u Holivudu sažaljevaju :lol:.

Odo napolje da vatam sunčane zrake & posmatram kako cvetaju breskve :)...

I dobro, kakav je konsenzus? Jel zaslužila zvezdu na bulevaru za doprinos kinematografiji? Mogu da zamislim sebe kako hodam ispred Kineskog pozorišta u LA-u... tamo Hičkokova zvezda, tamo Čaplinova, tamo Odri Hepbern... i bam ... Amy Adams, neizostavno moram da se slikam pored ove zvezde! :trollface:

Yebeš mu miša, ne ide nekako... :rtfm:

Ja mislim da su poranili... Pustila bih je da glumi još dvadeset godina, pa ako se do tada ne izblamira, i ostane voljena, i ljudi još uvek gledaju i vole filmove ukojim je glumila - onda može. Ono kad je i Goxy zapamti po imenu i prezimenu : )

Pa jeste zastupljena, ali po meni mnogo vise je Jennifer Lawrence koje nema gde nema. Isto ne podnosim to kad nekog previse forsiraju, ali mi Amy nije jos na tom nivou da mi se smuci koliko je ima. Imala je dobre uloge, bas kao sto je Ljubisa naveo American Hustle i Doubt. Da, nije na nivou Meryl Streep ili neke druge vanserijski talentovane glumice, ali jeste dobra, ali sto kazes i ona ce proci. Mislim da iako jeste sad popularna, njeno ime nije doseglo taj nivo da ce za nju znati i za 20 godina, mislim znace, ali ne vecina.

Amy je za Jennifer Meryl Streep;). Ta JLaw stvarno retko iritantna osoba. Posle Silver Linings Playbook povraćala sam samo 5 puta, do duše... kakvi Oscari za ono, kakvi bakrači, film očaj, ona takođe. Amy bar prelepa, bar meni....A i dobra mi je bila u Boxer-u, ono sa Wahlbergom, je l' se tako beše zove film?

Amy je za Jennifer Meryl Streep;). Ta JLaw stvarno retko iritantna osoba. Posle Silver Linings Playbook povraćala sam samo 5 puta, do duše... kakvi Oscari za ono, kakvi bakrači, film očaj, ona takođe. Amy bar prelepa, bar meni....A i dobra mi je bila u Boxer-u, ono sa Wahlbergom, je l' se tako beše zove film?

Ubise sa njom zivota mi...Bila mi je ok u pocetku, ali posle sam izvalila da toliko zarko zeli da konstantno bude smesna, da je postalo dosadno...The fighter se zove :) Meni je Amy skroz slatka i simpaticna

- - - - - - - - - -

U pravu si, tek mi se ona popela na k... Sećam se da je neko prozivao na dodli nagrada, jer se žalila da žene nisu dobro plaćene u Holivudu, te da je dobila samo 20 miliona dolara za film iz one njene franšiza, a taj komičar je prozivao da zbog tako male plate je vodoinstalateri u Holivudu sažaljevaju :lol:.

Odo napolje da vatam sunčane zrake & posmatram kako cvetaju breskve :)...

Taj momenat oko placanja bolje ni da ne komentarisem, tu sam je tek zamrzela :D a svo to zalaganje oko zarade u svrhu promovisanja glupog feminizma...

The Boston Strangler (1968)

boston-strangler.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0062755/

Film o čuvenom Bostonskom davitelju snimljen 1968. godine, kada je ta tema bila izuzetno sveža.
Reditelj Fleischer je na veoma interesantan, dinamičan i dokumentaristički način, služeći se prvenstveno split screnn tehnikom, uspeo da ispriča priču o ovom kontraverznom serijskom ubici.

Film je faktički podeljen na dva dela. U prvom je veoma realistično prikazana potraga nemoćne policije za zločincem, kao i opšta paranoja među građanima Bostona usled straha od davitelja. Drugi, završni deo filma je najjeziviji, pošto prikazuje psihičku borbu unutar jedne podvojene ličnosti.

Glumačka ekipa, predvođena Fondom, Kertisom i Kenedijem dobro funkcioniše. Kertis je tu izneo najteži deo posla i po mom mišljenju obavio ga je sasvim dobro. Poslednja scena filma je posebno upečatljiva, zagonetna i jeziva.

Bostonski davitelj i danas izaziva interesovanje u javnosti, a ovaj slučaj i film poslužili su Pajkiću i Šijanu kao inspiracija za Beogradskog davitelja.

Philadelphia (1993)

51mzDXzcjEL.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0107818/

Osnovni problem ovog filma je to što je rastrzan između različitih priča i nijednu ne uspeva da zaokruži u smislenu celinu.
Niti je dovoljno efektna sudska drama, niti je dovoljno detaljan što se tiče odnosa između likova, niti razrađuje priču o suočavanju sa smrću...

Dakle, sve je pomalo zahvaćeno, ali je akcenat prevashodno bačen na homoseksualizam i na emociju, kako bi bio prijemčiviji za širu publiku. Sve ostalo je ostavljeno načeto i nedovoljno razrađeno.

Ima tu i dobrih stvari, poput maestralne glume Toma Henksa i recimo odlične scene u kojoj njegov lik sluša operu, ali opet ceo utisak kvari to što reditelj filma nije znao da se fokusira na jednu konkretnu stvar i njom se značajno pozabavi, umesto što je bezuspešno zaigrao na više koloseka.

Philadelphia (1993)

51mzDXzcjEL.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0107818/

Osnovni problem ovog filma je to što je rastrzan između različitih priča i nijednu ne uspeva da zaokruži u smislenu celinu.
Niti je dovoljno efektna sudska drama, niti je dovoljno detaljan što se tiče odnosa između likova, niti razrađuje priču o suočavanju sa smrću...

Dakle, sve je pomalo zahvaćeno, ali je akcenat prevashodno bačen na homoseksualizam i na emociju, kako bi bio prijemčiviji za širu publiku. Sve ostalo je ostavljeno načeto i nedovoljno razrađeno.

Ima tu i dobrih stvari, poput maestralne glume Toma Henksa i recimo odlične scene u kojoj njegov lik sluša operu, ali opet ceo utisak kvari to što reditelj filma nije znao da se fokusira na jednu konkretnu stvar i njom se značajno pozabavi, umesto što je bezuspešno zaigrao na više koloseka.
Obozavam taj film, ali mi je toliko tezak i depresivan, da izbegavam da ga gledam. Naravno Tom kao i uvek maestralan.

Da, baš su jezive neke scene, recimo kada Henks skida košulju u sudinci da pokaže one podlive.
Imao sam nekoga u daljoj porodici koji je bio 100% hetero, pravi ženskaroš u svakom smislu, opasan i moćan lik, u neverovatnoj formi, koji nije pio niti pušio ali je umro od ove bolesti...Tako da, priče da je izmišljeno da ubije crnce i pe*ere, po meni ne stoje...

Dead Man's Shoes (2004)

movie-poster-dead-mans-shoes-2004-efbhjg.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0419677/

Brtianska vigilante drama, produkcijski izuzetno skromna, o vojniku koji se vraća u svoj gradić sa namerom da se osveti grupi lokalnih siledžija i dilera druge, koji su mu maltretirali mentalno zaostalog burazera, dok je on bio u vojsci.

Ovo je film koji iskače iz ovog podžanra, ali opet se svodi na detalje koji su viđeni u mnogim filmovima ranije, čak i taj glavni preokret u filmu, koji treba da izazove efekat šoka, ali i sam kraj filma.
Ipak, autori filma su za male pare napravili jedan sasvim gledljiv, zanimljiv film. Uz adekvatnu upotrebu filmske tehnike i soundtracka, kao i uz veoma zanimljive, koloritne likove, autori filma su ispričali priču koja se bavi večitim pitanjem - da li čekati na božiju pravdu ili uzeti stvari u svoje ruke?

Zanimljivo je i poigravanje autora sa horor žanrom...

Mystic River (2003)

Mystic_River_poster.jpg

Bilo mi je dosadno i bezveze na Googlu otkucam Mystic kad mi odmah izlete u rezultatima pretrage film Mystic River (2003)... Posle par meseci jedva se nakanih da ga odgledam i iskreno po meni je ovo veoma interesantno ostvarenje (koliko sam shvatio film je rađen po knjizi). Sean Penn je upao ko kec na dest sa ovom ulogom i uopšte odabir samih glumaca je odličan. Film pokazuje kako jedna velika trauma iz detinjstva sa sobom povlači mnoštvo sudbina u splet neverovatnih okolnosti koje kasnije dovode do još većih patnji ali i kako iste traume oblikuje određene ličnosti i živote ljudi oko njih. Takođe u filmu je brutalno prikazana ona druga Amerika, bez šminke u tipično socijalnom kraju što se retko viđa u filmovima visoke produkcije. Mana filma je što je priča veoma predvidiva tako da ćete u počeku moći da predpostavite sredinu filma a nakon sredine i sam rasplet ali svakako vredi pogledati. Moja ocena : 8/10

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back