Posle višemesečnog posta se i ja vratih gledanju filmova (nestalo mi interneta, pa nisam mogao da radim

) i odgledah juče 3 u cugu.
Planeta Bur (1962) - Rusi na Veneru, Rusi sa Venere... Storiteling na nivou današnjih blokbastera, sa krpenim dinosaurima i raketLama od štapa i kanapa, al' ebeš mi sve, onaj okean je kvintesencijalno
ruski. Ako pogledate
Solaris - to je taj okean, ta blatnjava boja, to komešanje talasa.
Fun fact: ovo je film koji je Piter Bogdanovič iskasapio da bi napravio svoj
space siren exploitation flick za Rogera Cormana na početku karijere - uzeo je ovo i dodao Mami Van Doren i još neke plavuše da sede na kamičku i peru noge u svemirskom okeanu . "Voyage to the Planet of Prehistoric Women"
3-/5
Tangerine (2015) - Nemam pojma...

Prostitutke, transvestiti, jermenska tazbina, maničan tempo... 3/5
Fusi (2015) - Gledljiv, ali ne i zapravo dobar. Titularni lik je karikatura asocijalnog
geek-a, koji je toliko neprilagođen da ne ume da prepozna ni situaciju u kojoj je neizbežno da bude optužen za pedofiliju. Tvorci filma očigledno ne razbiraju baš najbolje razliku između asocijalnosti i retardiranosti. Malo bolja ocena zbog dobroćudnih Bosanaca, koji, a šta bi drugo, posle posla gledaju Premijer Ligu.

Dobro, niko ne kaže da su Bosanci, ali sam to ja svojim darom za balkansku karakterologiju sam zaključio,
so don't rain on my parade. 3+/5