Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
AnaipakAna:
Da li kod vanmatericne trudnoce izostaje menstruacija ili ne? I, jos jedno pitanje, cula sam da je moguce ostati u drugom stanju i imati menstruaciju (verovatno samo prvih mesec,dva?), pa me zanima da li je i koliko je to cesto?
Da, kod vanmatericne izostaje menstruacija.Najcesce se otkriva tako sto test za trudnocu bude pozitivan, aa ultrazvukom se ne vidi plod,onda se radi bHCG iz krvi ...
Sto se tice trudnoce i ciklusa, da, to se desava ,mogu reci da nije bas retko da neko ima redovne cikluse do 4,5 meseca trudnoce pa i kasnije.

nikonika:
postovana doktorko imam jedno pitanje za vas...:)imam decka i kada smo imali odnos bez zastie pojavili su se svrab i peckanje
bila sam kod ginekologa dala mi je ginodaktanol,i sve je bilo ok posle toga,posle mesec dana sam radila kolposkopiju i papa test i rezultati su bili savrseni(,tako mi je rekao ginekolog)IIgrupa,decko je koristio nistatin(ne redovno) ,i opet se pojavilo slicno pa sam dobila kansen 3 vaginalete,itada je decko koristio nistatin redovnije...koristili smo zastitu neko vreme,
i desilo se opet bez zastite... i opet moram kod ginekoloka po vaginalete,a decka nikako da nagovorim da ode do urologa...sta ja to imam...jer mi nisu rekli kada sam bila kod ginekologa sta je u pitanju...?/
unapred hvala:(
To znaci da nisi dobro lecena i izlecena, procitaj temu od pocetka ,bice ti jasnije.

idem kod jedne samo ali kada mi se opet pojavili simptomi ova moja je bila na odmoru...a ja nisam mogla da cekam..nije mi ni pogledala i dala mi je kansen 3...,sjutra idemkod moje doktorke na pregled...
s obzirom da mi se isto ponavlja kada imam odnos sa deckom bez kondoma jel moguce da mi on nesto prenosi..a i ako sam radila papa test i kolposkopiju i nalaz bio uredan moraju li da se rade ostali nalazi...II grupa je bila pitanju....

ManjaAtina:
Evo ja samo da se javim i da kazem da mi je jutrosnji test na trudnocu pozitivan, i to ne bi bilo neobicno da nam lekari (2 urologa koja smo konsultovali) nisu rekli da je prakticno nemoguce da ostanem trudna ako muz ne operise varikokelu. Dakle, on je operisan pre 1.5 nedelju, a mi smo bebu napravili pre te operacije. Sad neka mi neko kaze ko je ovde lud.
Pre svega ovoga mi je konstatovana dermoidna cista na desnom jajniku (vel. 4x2.7cm). Koliko da budem zabrinuta u vezi nje sa obzirom na novonastalu situaciju?
čestitam.,čestitam, baš mi je drago, sa spermogramom tvoga muža ovo je zaista čudo. Uživaj u trudnoći a što se ciste tiče one se najčešće povlače u trudnoći i ja sam je imala pa su mi savetovali trudnoću da bi se povukla, medjutim nisam uspela da zatrudnim pa su morali da mi je operišu. Ciste retko kad prave problem u trudnoći,nemoj da brineš samo se redovno kontroliši. Srećno

e ovako.meni je stvarno zao sto postavljam ista pitanja i sl. i zaista se izvinjavam zbog toga,citala sam linkove do sada..ostale postove i sve se vrti u krug i sve je isto...svi simptomi su slicni ...peckanje svrab nateknuce.... itd itd...
mene interesuje samo da li ja od decka mogu da dobijem inf. s obzirom da svaki put kada imamo odnose bez zastite se pojave isti simptomi....to se desava vec reci put....da li bi se pojavili neki ozbiljniji simtomi da mi je neka ozbiljna bakterija preneta prije 8 meseci...
da li se moze pojaviti nesto zbog pada imuniteta i stresa...koristila sam ginodaktanol i kansen 3 od vaginaleta...NISTA MI NISU REKLE,bukvalno su me na fijaka ispratile iz ordinacije sa receptom ... :confused: :oops: :sad:
necu vise da samram,idem sutra kod ginekologa...i necete vise videti na forumu(NADAM SE:):)

I meni je zao sto ti nikako da razumes problematiku, nisi lecena adekvatno i zato ti se infekcija vraca.Usput nisi ni adekvatno ispitana.Tema od pocetka, ali polako citaj, molim te!

Dijagnoza mi je ;infertilitas prim.; molim vas da mi neko prevede ovu dijagnozu,inače sam radila jednu inseminaciju koja nije uspela (to sam utvrdila posle analize krvi koja je urađena 16 dana posle inseminacije)i još me intereuje da li je inseminacija dovoljna za uspešnu trudnoću pored ove dijagnoze,da li je prošlo dovoljno dana od prve inseminacije do analize krvi da bi se pouzdano utvrdilo da li sam trudna.UNAPRED HVALA odgovorite što pre i što detaljnije

Bukvalni prevod je primarni sterilitet, znaci nisi ostvarila do sad trudnocu.
Mnogo uzroka dovodi do steriliteta ,isto tako postoji mnogo metoda kojima se ista tretira stop znaci da i inseminacija moze biti jedna od metoda lecenja.
Testovi iz krvi su 100% pouzdani u utvrdjivanju trudnoce,i daju rezultate vrlo rano.

prvo da vam se zahvalim onda da vas pohvalim što ste tako ažurni i da vam postavim još neko pitanje da li je to moje:primarni sterilitet: dijagnoza ili da ja kažem jezikom laika jednostavno konstantovanje da nisam do sada radjala.ja sam danas radila taj test krvi pa mi recite da li i sledeći pokušaj da bude insem. i da li je preporučljivo da i sledeći mesec probam isti metod.meni je b-hcg 0.98 koliki treba da je minimalno da bih znala da sam trudna.inače meni je po kalendaru danas dan kada treba da dobijem pa zato sam i pitala da nije rano za test krvi

Ne, to nije konstatovanje da do sada nisi radjala , to je dijagnoza koja ukazuje da kod tebe ili supruga postoji problem zbog koga ne dolazi do ostavrivanja trudnoce i potrebno je uraditi inseminaciju(nisi dala dovoljno podataka a ja ne zelim da ulazim u pricu sta bi bilo kad bi bilo).
bHcg mora biti daleko veci da bi znacio trudnocu(iznad 5) a pozitivan je jos pre ocekivane menstruacije.
Zao mi je ali nisi trudna.
O svim daljim akcijama vezanim za ostvarivanje trudnoce moras se dogovarati sa svojim ginekologom.

Već sedam godina sam u braku do pre tri meseca nismo radili na potomstvu za svih tih sedam godina nismo koristili nikakvu zaštitu kada smo pre tri meseca počeli da radimo na tome kod mene(žena) je došlo do poremećaja hormona nizak progesteron 0.68 posle pregleda kod supruga je pronadjena bakterija ešerihija kod mene je došlo do poremecaja ciklusa tako da sam primila lutestrol i pila klomifen 5 dana po jednu u međuvremenu je suprug ispio dve doze citerala posle prve doze nalaz je bio dobar a posle druge bakterija se vratila a pio je i vitamin e jer je na prvom spermogramu doktor rekao da ima smanjen broj spermatozoida posle je to bilo u granicama normale
i još taj primarni sterilitet na lestvici steriliteta gde se nalazi.u svakom slučaju imam svog ginekologa sa njim se dogovaramo o svakom sledećem koraku ali sam volela da čujem i vaše mišljenje.VAMA još jednom hvala i trudiću se da vam ne dosađujem da ostavim prostora i za druge,mada teško

Ne postoji lestvica steriliteta, sterilitet je sterilitet, primarni jer nikada nije doslo do trudnoce, sekundarni bi bio da si imala trudnocu ,rodila dete pa ne mozes drugi put da zatrudnis.
Inseminacija je prva i najednostavnija metoda , savetuje se mladjim zenama, ukoliko ne da rezultata prelazi se na komlikovanije i zahtevnije metode.

uh i ocekivala sam da me niko nece razumeti sta pisem:)
evo da ja prepisem ono sto mi je napisano tj. ono otkucano a ovo drugo sto je rukom tesko da cu rastumaciti.

dg:condilomata acuminatum fossae navicularis it lab.min.
colpitis.
obs pcos
th;
tabl aciklovir 5x1/ 5 dana
krema aciklovir 3x1 /7 dana
nakon kreme vag canesten 3 (bayer) spolja, 1x1
kontrola nakon menstruacije i planirati hormonski statu.
to pise.... masinom.....a ovo cu slikati pa cu poslati posto zaista ne mogu da protumacim ali probacu malo pa ako neko razume hvala ako ne hvala dva puta :)
uterus u AVF xxxx velicine - endametreijum debljine 12mm, l.o. - 48 x 22. sa xxxx d.o.- 45 x 33 takodje sea kire;ensodenom xxxx i vise aautralnih soetrula .. dg -jz pcos.....
ovo *** je rec koju ne mogu da rastumacim a ovo osalo je mnogo lose prepisano jer je latinski a ne umem da procitam, medjutim ako razumete lepo. ako ne slikacu pa nekako :)....
hvala VAM imate svi veceru od mene kad mi sve ovo prodje ;)

WithdrawnWater:
Nema 'vrsti kondiloma' - kondilomi su kondilomi, ili jesu ili nisu. takodje - ne moze biti III bakterijska grupa a II grupa sekreta: II grupa vag sekreta je normalna nepatogena flora, III grupa vag sekreta podrazumeva bakterije (veliki broj bakterija), ukoliko se ustanovi III grupa rade se MIKROBIOLOSKI BRISEVI da se izoluje o kojim se bakterijama radi i na OSNOVU ANTIBIOGRAMA se daje terapija; vaginalete da se 'resis bakterija' je potpuni nonsens. Sve ti to lepo pise na pocetku teme CRVENIM slovima, nije tesko malo se udubiti i odvojiti malo vremena - ako mogu ja, evo bar deseti put da ponavljam i odvajam svoje vreme za tebe, pa mozes valjda i ti da odvojis malo vremena - ne za mene, vec za sebe, a?? Kondilomi se skidaju kiretom, ili ultrazvukom, ili laserom. Razlicite tehnike, trebalo bi da se sve radi u lokalnoj anesteziji, naravno ultrazvucno ili laserski je i manje invazivno i manje bolno nego 'hiruski. Uspesno obicno bude, a o trajnosti ne vredi pricati - kondilomi se mogu vratiti, pravila nema. No, o svemu sto si pitala postoje detaljna objasnjenja na prethodnih 46 strana. Pozdrav

Jos jednom izvinjenje sto nisam imala vremena da prelistam sve ove silne stranice. Hvala, na informacijama, znace mi. Pozdrav

dr:
Da li su doktori savetovali odstranjivanje ciste?
Bili smo kod dva ginekologa. Jedan mi je rekao da je odstranim jer u kasnijim godinama moze da postane problem. Drugi mi je rekao da mogu da je odstranim i nakon trudnoce jer je mala i ne raste, pa je opasnost od torzije mala, a moguce da bi mi prilikom njenog otklanjanja odstranili jajnik (u zavisnosti od njenog polozaja). Da li je tacno da na rast ove ciste ne uticu hormonalne promene u trudnoci?

maša:
čestitam.,čestitam, baš mi je drago, sa spermogramom tvoga muža ovo je zaista čudo. Uživaj u trudnoći a što se ciste tiče one se najčešće povlače u trudnoći i ja sam je imala pa su mi savetovali trudnoću da bi se povukla, medjutim nisam uspela da zatrudnim pa su morali da mi je operišu. Ciste retko kad prave problem u trudnoći,nemoj da brineš samo se redovno kontroliši. Srećno
Hvala ti, Maso! Spermogram mog muza kaze da ima oko 8.5 miliona sperm/ml, ali je problem bila i pokretljivost i teratospermija.
Citala sam tvoje postove i na temi vantelesna oplodnja, tako da znam situaciju otprilike, i zelim vam sto pre jednog andjelcica. I jos mislim da stres i prevelika zelja za trudnocom jako smanjuju mogucnost da do nje dodje, tako da je vazno da se opustite koliko je moguce..Nakon sto su nam rekli da je tesko da imamo decu sa muzevljavim spermogramom, usredsredili smo se na operaciju i prestali smo da "pravimo bebu". Kad eto nje..
Zelim ti puno puno puno srece!

ManjaAtina:
Bili smo kod dva ginekologa. Jedan mi je rekao da je odstranim jer u kasnijim godinama moze da postane problem. Drugi mi je rekao da mogu da je odstranim i nakon trudnoce jer je mala i ne raste, pa je opasnost od torzije mala, a moguce da bi mi prilikom njenog otklanjanja odstranili jajnik (u zavisnosti od njenog polozaja). Da li je tacno da na rast ove ciste ne uticu hormonalne promene u trudnoci?
U pravu je i jedan i drugi, ti tu cistu moras da uklonis sad je samo pitanje kada, da li izneti trudnocu do kraja pa je odstraniti ili odmah ici na tu varijantu.
Ja ti tu ne mogu mnogo pomoci,to prevazilazi znanja lekara opste medicine.

radila sam kolposkopiju i papa test,prije mesec i po dana,i nalaz je bio 2 grupa,sada sam citala o kondilomima ,i vidjela da se otkrivaju na taj nacin,znacili to da ja nemam kondilome,ili da ih tada nisam imala,jer sam sad otkrila sitne tackice na ulazu u vaginu?i koliko treba vremena da se kondilomi pojave od kada se covek zarazi?

Od 3 meseca do 3 godine,imaju jako dugu inkubaciju.
Kondilomi pogotovo ako su mali se otkrivaju pomocu posebnih premaza i pregledom kolposkopom,hocu reci tesko da ces ih sama otkriti sve da ih imas.

Moja cerka za mesec dana puni 13 godina. Prvu menstruaciju je dobila pre 9 dana. Juce je bio 9. dan. Znam da su te prve menstruacije neuredne, ali ne znam da li je normalno da traje 9 dana i duze?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back