Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Normalno je. Ako se ciklusi ne ustale u narednih 6 meseci do godinu dana, obratite se ginekologu. Takodje ukoliko krvarenje potraje duze od 10 dana (ne smanjujuci se u intenzitetu) potrazite savet ginekologa za adolescente (Institut z amajku i dete).

danas sam bila kod ginekologa i rekla mi je da imam kandidu i dala vaginalete kansen,imala sam je i ovo je treci put da dobijam vaginalete za pola godine jer mi se stalno vraca zbog pada imuniteta!da li pomaze u lijecenju kandide kantarionovo ulje i ispiranje cajem od persuna?
treba da vadim sanitarnu knjizicu i da dajem uzorak stolice da li to da radim kada zavrsim sa vaginaletama,imoze li to da utice?
UNAPRED HVALA NA ODGOVORIMA:)

Znas kako, ne bih ja bas tvrdila da je u pitanju kandida zbog pada imuniteta,jeli radjen bris(pravi bris,ne grupa vaginalnog sekreta).Sve je lepo objasnjeno na pocetku ove teme pa nadalje.
Sto se tice saniotarne knjizice, to ostavi za vreme kad resisi ove probleme.

veliki pozdrav dragim forumashicama :)
potrebna mi je jedna informacija...
studiram u beogradu i htela bih da odem na pregled u studentsku polikliniku. da li mi je potreban uput? kog ginekologa preporucujete???
hvala....

_cat_:
veliki pozdrav dragim forumashicama :)
potrebna mi je jedna informacija...
studiram u beogradu i htela bih da odem na pregled u studentsku polikliniku. da li mi je potreban uput? kog ginekologa preporucujete???
hvala....
ne treba ti uput ,samo podjes sa indexom i overenom zdravstvenom kjizicom,obicno svi idu kod dr. Velkovski i hvale je, odmah salje na kolposkopiju i papa test,ali kod nje je uvek guzva,tako dfa ti nece posvetiti bas puno vremena!
ostale doktorke su takodje dobre...:)pa ti odluci!

nikonika:
sioc nisam procitala vas post...::(:(:(
i stavila sam vaginaletu u toku ciklusa,da li sada da sacekam da prodje i da uzmem ponovo novo pakovanje i pocnem da koristim?kakve mogu biti posledice?:(
Trebala si da procitas uputstvo za upotrebu,lepo stoji da se ne sme koristiti za vreme ciklusa.
Ne stavljaj vaginalete cansena dok ti se ne zavrsi ciklus!

Pozdrav svima.
Otišla bih na Institutu za mikrobiologiju na medicinskom fakultetu da uradim briseve. Da li je potreban uput ili može i bez njega???

Da li se zakazuje i kako (može li telefonom ili mora da se ode tamo)?
Takođe, ukoliko neko ima vremena, bila bih zahvalna da mi objasni gde se institut nalazi.

Hvala unapred na odgovoru. Nadam se da ne postavljam pitanja na koje je već odgovarano, jel ja nisam uspela da nađem ove informacije.

Par pitanja za doktorku!
1.Šta je HyCoSy?
2.Da li se brisevi na hlamidiju,mikoplazmu i ureplazmu moraju ponavljati nakon godinu dana,prilikom lečenja steriliteta,a pod uslovom da se ne menja partner?
3.Ukoliko ginekolog predloži HSG u svrhu lečenja steriliteta,da li je pametnije možda odmah uraditi laparoskopiju obzirom da HSG boli i da u večini slučajeva posle zahteva laparoskopiju?

bleiz:
Pozdrav svima.
Otišla bih na Institutu za mikrobiologiju na medicinskom fakultetu da uradim briseve. Da li je potreban uput ili može i bez njega???

Takođe, ukoliko neko ima vremena, bila bih zahvalna da mi objasni gde se institut nalazi.

Hvala unapred na odgovoru. Nadam se da ne postavljam pitanja na koje je već odgovarano, jel ja nisam uspela da nađem ove informacije.

Institut za mikrobiologiju nalazi se u ul.Doktora Subotića,odmah kod Hrama! Pozovi 988 ,potraži telefon i nazovi.Mislim da može i bez uputa,tada se plaća.Bez zakazivanja ukoliko plaćaš!

VincentVega:
Joj... Pitanje:
Imam devojku 8 meseci i uvek koristimo kondome !
Nikad joj ne kasni,sem ovog puta... :(
Gde mozhe da ode na ginekoloshki pregled ako ne zheli da ide u dom zdravlja i shta ako je trudna ??! :'(

Sjajni ste! Oduševljena sam na tvojoj brizi i na tome što misliš na svoje zdravlje,korišćenjem kondoma.
Ukoliko kondom nije puko prilikom odnosa nema razloga da brineš.Neka ti devojka za početak uradi test za trudnoću,a radi se s prvim jutarnjim urinom,uostalom piše na uputstvu,a test se kupuje u apoteci.
Na ginekološki pregled može da ode bilo gde,hoćete li privatno,a ukoliko ne- mora po uput iz Doma zdravlja za npr. N Front ili GAK Višegradska.Šta fali Domu zdravlja?
Samo da znaš i za ubuduće- postoji tableta koje se koristi do 72h posle odnosa ukoliko vam se omakne ili pukne prezeravativ.Ne koristi se tek tako,samo kad je baš fraka,za sve konsultujte ginekologa!!!

bleiz:
Pozdrav svima.

Bez uputa, analize se placaju, ne treba zakazivanje, izadje sve oko 3500,oo dinara.Institut se nalazi u ulici dr Subotica, to je tacno preko puta Karadjordjevog parka (ulica) a institut je prva zgrada sa leve strane.

gaga.aca@beotel.net:
Par pitanja za doktorku!
1.Šta je HyCoSy?
2.Da li se brisevi na hlamidiju,mikoplazmu i ureplazmu moraju ponavljati nakon godinu dana,prilikom lečenja steriliteta,a pod uslovom da se ne menja partner?
3.Ukoliko ginekolog predloži HSG u svrhu lečenja steriliteta,da li je pametnije možda odmah uraditi laparoskopiju obzirom da HSG boli i da u večini slučajeva posle zahteva laparoskopiju?
Ako je neki od briseva bio pozitivan nga treba ponoviti.
Preporucujem prvo HSG jer se nekad desi da sama dijagnostika napravi prolaz kroz jajovode ako ga nema, ne boli samo je malo neprijatno a daleko manje invazivno nego laparoskopija.
A sto se tice skracenice, ne znam stvarno, Sy je skracenica od sindroma ali sta je ovo ispred...stvarno ne znam.

VincentVega:
Ima 18godina...
I nikad nije pukao kondom,proveravao sam svaki put...
Bzvz...
Izbedachio sam se sad,ne mogu ni da studiram ko chovek... =] (smejem se od muke...)
Menstruacija moze da kasni zbog mnogo razloga a da to ne bude trudnoca.Neka kupi test za trudnocu u apoteci, uradi ga sa prvom jutarnjom mokracom a sto se tice odlaska kod ginekologa ako je dovoljno odrasla da ima odnose onda mora da bude isto tako odrasla i odgovorna i da vodi racuna o svom zdravlju sto znaci da otvori karton kod ginekologa u domu zdravlja i da ga redovno posecuje.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back