dr
Poznat
- Poruka
- 9.753
Pilule stite od trudnoce ali kondom glavu cuva.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
milla:imam 30 godina, od samog pocetka uredne cikluse (redovne menstruacije, ne preterano duge ni bolne). logest sam prestala da pijem pre 10 meseci, a pila sam ga, s jednim malim prekidom u toku 4 godine. nikad nisam imala nikakvih ginekoloskih poteskoca ni oboljenja, sem s vremena na vreme upale jajnika.
pre 4 meseca smo odlucili da poradimo na natalitetu u drzavi. ali, nista isforsirano - u smislu da gledamo na kalendar, pa da forsiramo raspolozenje. ja sam tad pocela i da merim bazalnu temperaturu, cisto da 'kontrolisem' situaciju, u slucaju da nesto krene naopako da imam i te podatke. inace, godinama unazad sredinom ciklusa osetim neke manje, pa hajde da kazem bolove, mada su to vise neke nelagodnosti u predelu jajnika. i uvek sam to pripisivala ovulaciji. naravno, bude ciklusa kada nista ne osetim. i, prethodna 3 meseca mi se povisenje bazalne temperature sa 36.7 na 37-37.2 poklapalo sa tim nekim osecajem, a i sa sredinom ciklusa, kao i sa proracunima sa plivinog sajta.
medjutim, zbun nastaje juce!
poslednja menstruacija je bila 22. oktobra. prethodni ciklus je trajao 26 dana, onaj pre njega 28, a od pocetka godine (kad sam prestala sa logestom) pa na ovamo - 30. znaci, sa duzinom trajanja ciklusa od prosecnih 27 dana, po knjigama - meni je ovulacija trebalo da nastupi 04. ili 05. novembra. i u nedelju, 05. novembra, izmerim ujutru 37 stepeni. da, zaboravih da napomenem da sam se u subotu razvaljivala od tih bolova koje ja dovodim u vezu sa ovulacijom. znaci, nikad ovako zestoki nisu bili! i, u nedelju povecana temperatura za 0.3 stepena, bolovi se smanjuju, skoro su neprimetni. medjutim, temperatura vec sutradan, tj u ponedeljak (juce) pada ponovo na 36.7, kao i pre ovog povisenja! ja u cudu! sta se desava? jer, prethodnh meseci kad mi se povisi na pocetku ovulacije, takva je do kraja tog ciklusa.
mislim, mozda nesto nisam dobro izmerila. jutros - ponovo 36.7!
pa, ja sad vas pitam - gde je moja ovulacija?
VMA,institut za mikrobiologiju na medicinskom fakultetu.AnaipakAna:Gde je najbolje da decko ode da se testira na hpv? Koje analize treba da uradi da bi otkrili da li ima kondilome tj. hpv?
Imam jos jedno pitanje, da li Lomexin vaginaleta sme da se koristi tokom ciklusa, posto znam da canesten ne sme a trebalo bi da sredim sekret pred skidanje kondiloma. Kada bih stavila poslednji dan ciklusa tu jednu vaginaletu taman bi mi to bilo 4 dana pred intervenciju. Mada, jednom mi je ginekolog rekla da pojacan sekret ne bi smetao da se intervencija obavi, zanima me vase misljenje.
dr:![]()
![]()
![]()
Slatko me nasmeja.
Ne znam gde je tvoja ovulacija ali pusti sad ovulaciju,ako radis na natalitetu opusti se, budes li se nervirala oko merenja temprature ima ko za baksuz da ti pravljenje bebe ne ide bas glatko.