Mstislav
Legenda
- Poruka
- 74.235
Vise od Hercegovine ne mogu imati da dube na glavi.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
То они Дундуријеви Црногорци муљају нешто преко тих 1%. У Математици постоји нешто што се назива заокруживање бројеваКад се сабере добија се 99%, шта је са оних 1%?![]()
нема некакве Сардиније и никаквих б и ц у овом случају.Херцеговина је наша област са највише динарика, а као што видиш динарик у Херцеговини је неких 43%. На ових 44,7% треба одбити 1-2% јербо пише да је I2 44,7% a није свака I2 динарик постоје и I2b, I2c као и сардинијска грана I2a која са динариком нема никакве везе.
У општини Љубиње већ сада имају 71% динарикаФилипијева жеља да Срби из Херцеговине имају 70% динарика (као што имају Хрвати из западне Херцеговине) је распршена!![]()
Vise od Hercegovine ne mogu imati da dube na glavi.
То они Дундуријеви Црногорци муљају нешто преко тих 1%. У Математици постоји нешто што се назива заокруживање бројева![]()
- - - - - - - - - -
нема некакве Сардиније и никаквих б и ц у овом случају.
- - - - - - - - - -
У општини Љубиње већ сада имају 71% динарика![]()
Не значи. Када би се проширио број маркера разлика би вероватно била већа. Престани да лажеш и обмањујеш.
Ти прво не знаш ни која је разлика између настанка гране и TMRCA. Ово последње означава време кад је живео заједнички предак тј. време настанка нових мутација. Заједнички предак свих E-PH1246 је живео пре 4800 година. Та грана се сигурно дели на мноштво подграна, само што те подгране нису још дефинисане.
Не значи само у случају да си тотални имбецил. Имаш геније и ТМРЦА калкулатор онлајн, па види шта ће да ти избаци за 1 разлику на 23 маркера. Озбиљно, са проширењем броја маркера разлика би се повећала? Ја мислио да би се смањила...Каква си ти карикатура мајко мила, једини који лаже и обмањује си ти, додуше обмањујеш само самог себе пошто је свима другима јасно да си тотална незналица.
Хвала на објашњењу докторе.![]()
![]()
Ево да покушам још једном, најпластичније могуће: Што су се неке две гране/рода раније раздвојили биће већа разлика у маркерима,Васојевићи и "Крајишки Васојевићи" имају буквално идентичан хаплотип (максимално 2 или 3 разлике на 37 маркера), и не постоји никаква шанса да им је најстарији заједнички предак живео пре више од 700-800 година, а врло вероватно је живео и много скорије. Са друге стране, Васојевићи и Рајовићи се разликују на десетак од 37 маркера, па је велика вероватноћа да им је заједнички предак живео пре више од 1000 година. Ако сада ниси укапирао, узми пушку обеси се.
Ако су црногорци моји нису сигурно, напротив.То они Дундуријеви Црногорци
Шта је сад ово? Црна гора до Велебита?"Крајишки Васојевићи"
Ма лако је то утврдити... ако имају бар две мутације разлике у односу на балканише бауштеле арбајтерен, онда су то домаћи аријевци ))
Ако је све то тако, зашто се онда још увек не иде у дубље гранање, него и даље имамо дефинисане само две подгране E-PH1246, BY15549 и BY14151? У табели СДП-а и даље стоји да сви који су E-PH1246 припадају подграни BY14151 којој је заједнички предак такође живео пре 4800 година.
Мора се признати да добро маневришеш. Вешто си побегао од првобитне теме, а то је мит о масовном насељавању српског етничког простора са црногорског камењара. У овоме што сам подебљао је поента. Ту већ није свеједно да ли им је предак живео пре 600, 700 или 800 година. Одговори ми на конкретно питање, да ли су ''Крајишки Васојевићи'' потомци Васа из Лијеве Ријеке или им је заједнички предак живео пре Васа ?
Шта је сад ово? Црна гора до Велебита?
Sa pre testiranim Hercegovcima menjaju li se postotci gore-dole?
Шалу на страну...
Z17855 и PH908Концентрација јужно од Саве и Дунава, дисперзија северно од Саве и Дунава. Који је правац миграција логичнији, југ-север или север-југ ?
Немој да ме разочараш овај пут.
Pogledajte prilog 465758
Mislio sam na testirane pre ove akcije.
Шалу на страну...
Z17855 и PH908Концентрација јужно од Саве и Дунава, дисперзија северно од Саве и Дунава. Који је правац миграција логичнији, југ-север или север-југ ?
Немој да ме разочараш овај пут.
Мораш прво да схватиш да се у дубље гранање "иде" тако што се раде Велики Ипсилони. Гране (мутације) PH1246, BY15549 и BY14151 су откривене помоћу Великих Ипсилона неколико западњака и једног Македонца, и убачене су у В13 панел који су одрадили двојица Васојевића и један Рајовић. Помоћу панела може само да се потврди припадност некој од постојећих грана, не могу се открити нове гране. Нове гране се откривају само помоћу Великог Ипсилона (или неког сличног теста, Елите итд.), а ниједан од Васојевића и Рајовића није одрадио такав тест. Када буду одрадили откриће се и много дубље гране, нпр. грана која је заједничка за Васојевиће и Рајовиће, или за све Васојевиће, укључујући и ове који немају предање да су од Васојевића.
И да, "Крајишки Васојевићи" су потомци Васа (ако је он заиста постојао), у сваком случају деле врло скорог претка са "правим" Васојевићима.
И не знам о каквом миту причаш, насељавање једног дела становништва Србије из Црне Горе и Херцеговине је опште позната и утврђена чињеница, и само би идиот то негирао. Опет понављам, ја, а верујем ни нико други, не тврди да су сви Срби пореклом из Црне Горе и Херцеговине, али један значајан део свакако јесте.
Невероватно глупо питање!!!
О, хвала ти Боже !
Па, ја о томе и говорим. Дакле, највећи део њих није радио BigY, тако да још увек не знамо како иде гранање испод BY14151. Тек кад се јасно дефинишу млађе подгране онда ћемо моћи да изнесемо неке конкретније закључке. До тада можемо само да нагађамо.
Опет не схваташ, какво год да буде гранање испод BY14151 Васојевићи и њихови сродници по другим крајевима са идентичним маркерима ће припадати истој грани, са заједничким претком од свега неколико стотина година.
Би. Не схваташ поенту, грана У152 је готово неостојећа међу Албанцима, и њени носиоци су у прошлости сигурно говорили кентум језиком, па ако би се искључиво ова грана пронашла међу (прото) илирским скелетима (говорим само о Р1б) теорија о Албанцима као ексклузивним наследницима Илира пада у воду.