Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Анадолијско балканска хипотеза постоји али се нико не усуђује да је разрађује. Као што знате из искуства нико не би да ризикује научну каријеру него ћуте и климају главом јер **** не праштају.**** имају читав арсенал поруга, изруга и уобичајених оптужби да је неко луд и сумошесан да је острашћен непрецизан тендециозан и та ср ња. Заспу те кофама и то увек као чопор, па се после намирисани шепуре. Већ виђено.

Хајде објасни ми одакле ти сазнање да је то тако. Шта ти уопште знаш о науци и научницима? Да ли си довољно близак том миљеу да би имао право тако да говориш?

Али промоција Деретића да излудиш све у шеснаест, као и садистичке Курганске хипотезе.

Ја не видим да си ти ишта бољи од Деретића.

Ко су ти из Андоново културе?

Ово је потврда колико знаш о Индоевропљанима када не знаш шта је Андроново култура и ко је њен носилац. Шта уопште имамо да дискутујемо када не знаш ни те основне ствари.

Не рекох нигде да су Староевропљани ексклузивно говорили само индоевропске језике него да су већ били велика већина кад ударише ****..
Ја чух за иберске, малтешки је семитски, фински језици (који су се са оним ирвасима повукли), гомила севернокавкаских, баскијски, можда мађарски, етрурски, предгрчки (линеарно А), ....

Анадолијско балканска хипотеза постоји али се нико не усуђује да је разрађује. Као што знате из искуства нико не би да ризикује научну каријеру него ћуте и климају главом јер **** не праштају.**** имају читав арсенал поруга, изруга и уобичајених оптужби да је неко луд и сумошесан да је острашћен непрецизан тендециозан и та ср ња. Заспу те кофама и то увек као чопор, па се после намирисани шепуре. Већ виђено. Али промоција Деретића да излудиш све у шеснаест, као и садистичке Курганске хипотезе.

Ко су ти из Андоново културе?
Мислим зашто их помињеш уз Индоеврпљане?
Да ли се ти то поново ћосаш?
И не ја немам неку своју ауторску хипотезу, само знам да Курганци нису Индоеврпљани.
Сварозицу Миланковић је своју тезу припремао двадесетак година, а на Кириосову жалост није стала у неколико реченица.
:lol:

Sve si dokazao! :ok:

Хајде објасни ми одакле ти сазнање да је то тако. Шта ти уопште знаш о науци и научницима? Да ли си довољно близак том миљеу да би имао право тако да говориш?

Извин'те уважени професоре Кипсилонриос опет сам необавештен о томе да су се наука и научници повукли у илегалу и да само посвећени имају приступ том миљеу (чуј миљеу ко да су криминалци у питању).

Ово је потврда колико знаш о Индоевропљанима када не знаш шта је Андроново култура и ко је њен носилац. Шта уопште имамо да дискутујемо када не знаш ни те основне ствари.

Кипсилонриос не мораш да се бринеш ништа па ни запета коју си написао не спада у дискусију. Дискусија је нешто друго (рецимо контрааргументи ми падају на памет). Ти и онај други вицкасти пишете само лоше филипике. У преводу на српски трчиш замном са оном, раније помињаном, кофицом го на и покушаваш да ме погодиш. Начин на који се вас двојица оглашавате ми не звучи као стил алфе, више као сателити. Ко је алфа и кога њушите под реп још незнам.

Poslednja izmena:
Кор, ови параноици ти се лепе на тему као муве на г****.

Скви, скви Кипсилонриос. Да ли ти то зовеш алфу?
Сад сам и параноик.
Значи фаза епитета, а контрааргументи нада.
Да сам на твом месту не бих ову тему називао септичком јамом.
Сувише често слећеш на њу.
Тема је одлична али сте је зас ли предпостављам и надам се ненамерно.

Скви, скви Кипсилонриос. Да ли ти то зовеш алфу?
Сад сам и параноик.
Значи фаза епитета, а контрааргументи нада.
Да сам на твом месту не бих ову тему називао септичком јамом.
Сувише често слећеш на њу.
Тема је одлична али сте је зас ли предпостављам и надам се ненамерно.
Ovo je jedina moja nedoumica.
Da li Kiros namerno uništava temu?
Čovek, definitivno nije ono za šta se izdaje.
Zaista bi bilo ponižavajuće za akademsku zajednicu ako bi neko ovog kultrnog i civilizacijskkog nivoa bio njen član.
Videli smo da mu nedostaju neka elementarna znanja iz oblasti za koju tvrdi da je ekspert.
Treće ne poznavanje naučne metodologije.
Recimo njegovo dokazivanje balkanskog porekla I2 dinarik HG, kroz argmentaciju da van Srbije ove HG ima znatno više.
Svakome ko imalo ima smisla za matematiku ili tehničke nauke jasno je da je to besmisleno. (kao kada bi dokazivali da voda teče iz jezera ka izvoru, jer je u jezeru više vode).

Sa druge strane, videli smo, da veoma vešto manipuliše i potura nepotojeće podatke.
Manipulišući neupućenima i onima koji nisu u stanju da sagledaju širi spektar problematike.

Poslednja izmena:
Постоји генетско порекло али смо ваљда имали и мајке које нас увек уче неком језику и свету око нас на том језику.
Тај језик ја зовем матерњи.
Осећај припадности и порекла ти даје васпитање околине, а не ИПСИЛОН хаплогрупа.

Sreca pa mi Srbi nemamo ni vaspitanje ni moral, pa nam je "sve u genima" (kao i modernim zenama).

- - - - - - - - - -

Y-Haplogrupa bi trebala samo da daje naznake kuda se kultura kretala, a ne price o superiornosti jedne haplogrupe, to je za debile bez mozga. Za njih su i stare statue superiornije od zivih ljudi.

Recimo njegovo dokazivanje balkanskog porekla I2 dinarik HG, kroz argmentaciju da van Srbije ove HG ima znatno više.
Svakome ko imalo ima smisla za matematiku ili tehničke nauke jasno je da je to besmisleno. (kao kada bi dokazivali da voda teče iz jezera ka izvoru, jer je u jezeru više vode).

Ето види се да не знаш шта пишеш. Када сам ја доказивао балканско порекло хаплогрупе I2? То си ти тврдио, а ја сам огромну несразмеру у броју носилаца те хаплогрупе на Балкану и ван њега наводио као контра-аргумент за твоје тврдње. Да ли ти знаш разлику између аргумента и контра-аргумента? Вероватно не, јер ти је логика слаба страна. Доказао си то и на оној другој теми када си као полазни аргумент у доказивању да Албанци нису старобалканског порекла користио то да "Албанци нису старобалканског порекла".

А што се тиче овог твог глупог примера, мој контра-аргумент је имао за циљ да те натера да докажеш да је било неког значајног тока "од извора ка језеру", тока који је "напунио језеро", али ти то никада ниси умео да докажеш. Једино објашњење ти је било да се "језеро напунило само" а овде је "била велика суша". Као да суше нису погађале и "језеро". Е па, ја не могу да прихватим такве млитаве аргументе.

Poslednja izmena:
Ето види се да не знаш шта пишеш. Када сам ја доказивао балканско порекло хаплогрупе I2? То си ти тврдио, а ја сам огромну несразмеру у броју носилаца те хаплогрупе на Балкану и ван њега наводио као контра-аргумент за твоје тврдње. Да ли ти знаш разлику између аргумента и контра-аргумента? Вероватно не, јер ти је логика слаба страна. Доказао си то и на оној другој теми када си као полазни аргумент у доказивању да Албанци нису старобалканског порекла користио то да "Албанци нису старобалканског порекла".

А што се тиче овог твог глупог примера, мој контра-аргумент је имао за циљ да те натера да докажеш да је било неког значајног тока "од извора ка језеру", тока који је "напунио језеро", али ти то никада ниси умео да докажеш. Једино објашњење ти је било да се "језеро напунило само" а овде је "била велика суша". Као да суше нису погађале и "језеро". Е па, ја не могу да прихватим такве млитаве аргументе.
Govoriš neistnu.
Ovo ti je argumant koji najčešće navodiš.

Sada uviđaš da loše stojiš sa ovom tezom, i pokušavaš da raspravu pomeriš ka Albancima.

Poslednja izmena:
Govoriš neistnu.
Ovo ti je argumant koji najčešće navodiš.

Sada uviđaš da loše stojiš sa ovom tezom, i pokušavaš da raspravu pomeriš ka Albancima.

Ја не покушавам расправу да померим ка Албанцима, али ти опет избегаваш да одговориш на питање које сам ти милион пута поставио. Лоше ћу стајати са својим ставом само ако ти будеш дао добар одговор на питање "како се језеро напунило". Имаш ли било какво смислено објашњење за то? Не врдај више него кажи "немам" или "имам", и ако "имаш" ти га саопшти.

Кор, ови параноици ти се лепе на тему као муве на г****.

што би рекли босанци... контам ба шта чоек хоће да каже. Индоевропски је заправо стари србски језик којег су нам душмани из германске школе безочно отели. Када се споје ова нова Момина лингвистичка открића са генетичким конструкцијама нашег ефенди Ахилаге, има да целом свету докажемо да је наш прадеда оплодио све најбоље индоевропске коке и пренео им нашу широку и дубоку културу. А то је и логично пошто је човек имао највеће тестисе и са чиме се горди његово србско потомство.

Шта да ти кажем, демократија је. Човек има право да пише све док не нарушава правила форума :D
Бај д веј, ова тема је још супер у односу на ону ббш-новоромантичари. Тамо практично не залазим зарад очувања менталног здравља.

Meni jos niko ne obori nijednu teoriju, mada se svi bore da izloze svoje. To je ba demokracija end tolerantzija.

Право да ти кажем, ниси ти тај коме се теорије не обарају. Онај коме још нико није успео да обори теорију је Ахилага. Прво, не можеш је ни оборити када је скоро никад не формулише довољно јасно да би се о њој могло расправљати. Друго, чак и када успе да нешто врло стидљиво и немушто формулише, док се ти спремиш да то обориш он већ променио. Једног смо трена потомци Дачана, већ другог Скордиска, трећег Аутаријата или кога већ. Нико није толико брз у обарању његових теорија колико их он брзо мења. Мо'ш се жалит на демокрацију & толеранцију, али то је тако.

Дечко, мислим да си промашио тему. Основно питање на овој теми је то како се ширила генетика а не језик. Чак и да је твоје потпуно раздвајање ширења генетике од језика тачно, то нема никаквог утицаја на оно о чему ми овде говоримо. Али, треба да имаш на уму и то да је језик жива ствар и да се сам мења, без обзира на то шта су нас училе мајке и бабе. Размисли о томе да ли би наше бабе и прабабе могле данас да разумеју шта наша деца говоре. И без утицаја на нашу генетику и без поробљавања Американци успевају да нам наметну свој језик. Шта ако кроз много година неко покуша да на основу језика одгонетне наше порекло, да ли ће то бити веродостојно? Осим тога, да не говоримо о томе како је политика мењала језик раздвајањем књижевног и говорног језика и наметањем овог књижевног. Све у свему, ја не видим да је језик добар метод за одгонетање порекла.

Олади мало друшкане! Треба да схватиш да се Индоевропљани се не одликују само језиком, постоје и друге карактеристике њихове културе које се могу пратити. Марија Гимбутас није била лингвиста, била је археолог и о Курганцима говори са аспекта археологије. Ти све те друге аспекте (археологију, генетику, и друге) одбацујеш и све сводиш на језик, а не може то тако. И никог нећеш импресионирати километарским текстовима. Онај ко има шта да каже рећи ће то у пар реченица и биће ефектније од мора текста у коме се скоро ништа не каже.

posto je doslo do toga da se povezuje genetika sa jezikom, i posto je kolega "Ahilaga" pomenuo Albance kao (naravno po njemu novo-) dosljake sa Kavkaza, osjecam se prozivan, i hocu i ja da se ukljucim u ovu bezmislenu raspravu, i imam o tome nesto da reknem.
kao prvo sam postavio kao dobrog, logicnog i naucnog obrazlozenja, ova dva postova postovanoga profe
samo bih se ja jos dodao da svi sadasnji evropljani, a kamoli tadasnji (po starom indo-germani) indo-evropljani vucu korene sa podrucja ili podneblja Kavkaza. To se davno znalo i bez genetike. samo je pitanje ko je kojim putem i kada dosao na tlu evrope.
primjer Albanaca (za druska Ahila) : nijedna naucna smjernica (odeljak) ne pokazuje ni najmanji dokaz da su Albanci ako "ne Autohtoni-starosjedelacki" na ovim prostorima, a kamoli da su "naj naj noviji (kasniji) dosljaci" na ovome podneblju.

ne moze E-V13, R1b i J2b da dodje sa "Manjakom" ili sa Turcima. kao prvo.

drugo. evo sta kaze jedan cuveni siroko prihvaceni svetski naucnik jezikolog-linguista : germainstike, slavistike, indo-"germanistike", sanskristike, i naravno i albanistike :
"Werfen wir einen vorläufigen Rückblick auf die Ergebnisse unserer bisherigen Beobachtungen, so hat die Lautlehre dem Albanischen seinen Platz fast in allen Punkten an der Seite der europäischen Nordvölker angewiesen, am ehesten des Balto-Slavischen. Dazu kommen die Berührungen mit dem Indo-Iranischen und die Eigenschaft als einer Satem-Sprache, so daß wir das Albanische dem Nordosten des idg. Sprachgebietes zuweisen dürfen."
e sad, kako je moguce to, da su protoAlbanci bili na dodir sa Balto-Slavenima (jos ne Slavenima) i gde i kad ? ovo nije tako jednostavno objasniti.
koja poznatija istorijska tadasnja stara populacija bila na dodir ili su ziveli blizu Balto-Slavima ?

Da bacim malo svjetla u ovo mracno i nekulturno prepucavanje. Kultura je bliza jeziku nego genetici. Razvoj jezika ide sa razvojem kulture, sto je kultura slozenija, potrebni su joj vise slova i rijeci da se ona izrazi, pa se tako razvoj kulture obicno veze za mijesanje razlicitih naroda, pa i rasa. Ali ne kao sto je to slucaj u demokratiji gdje se neogranicen broj naroda i rasa mijesa, nego samo ogranicen broj naroda koji vjeruju u neku vrstu monarhije.

Tako bih ja licno uzeo mijesanje Sarmata i Tracana i Huna kao tlo na kojem ce nastati Sloveni, a mijesanje Italika, Semita i Tracana, kao tlo na kojem ce nastati Heleni i na tom tlu su bile i mase Mongola koji su takodje igrali odredjenu ulogu u bioloskom nastanku Helena (mongolski i azijatski religijski elementi su preuzeti u vjeru kasnijih "Helena"), mada su isti Mnogoli bili uglavnom robovi Helenima.

Znaci, nastanak kulture je slozena pojava i nikako se ne moze vezati samo za jednu haplogrupu. Haplogrupe se mogu uzeti samo kao potvrda ko su bili nosioci stvaranja odredjene kulture, ali nikako kao potvrda superiornosti jedne od haplogrupa, jer su Tracani uvijek ulazili ravnopravno sa Sarmatima i Italicima u zajednicu stvaranja novog naroda.

osjecam se prozivan, i hocu i ja da se ukljucim u ovu bezmislenu raspravu
:hahaha::super:

e sad, kako je moguce to, da su protoAlbanci bili na dodir sa Balto-Slavenima (jos ne Slavenima) i gde i kad ? ovo nije tako jednostavno objasniti.
koja poznatija istorijska tadasnja stara populacija bila na dodir ili su ziveli blizu Balto-Slavima ?

Dobar 'hint' bi bio prostor danasnje severoistocne Rumunije ili Negde oko Moldavije. Balto-Sloveni su ziveli dosta istocnije nego sto je slucaj danas sa Slovenima. To sto sam pomenuo bi moglo biti rubno podrucje istih.

vidim da su dosta lepo uredili starosna stabla za Y i mDNK na Eupediji.

timeline_comparison.gif

Навешћу још чињеница који се не уклапају са Р1а и Р1б претпоставком, крганском хипотезом, као о очевима индоевропских језика.
Избегавам термин народа пошто смо сви химере у генетском смислу и тренутни распоред језика и ипсилон хаплогрупа то потврђује.
Дакле ако су Кургански коњаници Р1а и Р1б дошли из степа изнад Понта и Каспија и ако су мушки очеви Индоевропљана како то да је нема у генетској слици Иранаца и Јермена у екстремним количинама. Моћни Курганци су преплавили Европу, а опет Иранци и Јермени, први потврђени индоевропски коњаници, чије територије су много ближе Курганцима немају екстремно изражено Р1а и Р1б мушку хаплогрупу. Имаху и моћне државе чак у антици. Иранци чак и империју и имали су је кроз читав историјски период, чак и данас имају озбиљну државу, па ипак Р1а и Р1б не кипи из њихове генетске слике.
Просто ништа се не уклапа са курганском хипотезом.
Дакле системом елиминације сам дошао до закључка да су могући очеви Индоевропљана мушка хаплогрупа И и Ј2, и да су се у Европи ширили пратећи повлачење леда, а у Азији делимично агресивно и експанзионистички као одговор на семитску доминацију на блиском истоку.
Кургански Р1а и Р1б ми воња на једну групу која као што то раније већ рекох има екстремне склоности за похаром туђе територије и усељавањем у туђе куће.
Курганци су просто линијом мањег отпора преплавили Европу због недостатка отпора на тој страни и јефтиних ресурса до којих нису тако лако долазили упућујући се према истоку и југу, од њихове матичне степе, где су се формирале прве цивизације па сходно томе и војске.

Алфа и сателити нису у обавези да ово коментаришу, а ако ипак пожеле молио бих да одговоре неким контрааргументима то јест нечим што је реалној вези са садржајем текста.

Навешћу још чињеница који се не уклапају са Р1а и Р1б претпоставком, крганском хипотезом, као о очевима индоевропских језика.
Избегавам термин народа пошто смо сви химере у генетском смислу и тренутни распоред језика и ипсилон хаплогрупа то потврђује.
Дакле ако су Кургански коњаници Р1а и Р1б дошли из степа изнад Понта и Каспија и ако су мушки очеви Индоевропљана како то да је нема у генетској слици Иранаца и Јермена у екстремним количинама. Моћни Курганци су преплавили Европу, а опет Иранци и Јермени, први потврђени индоевропски коњаници, чије територије су много ближе Курганцима немају екстремно изражено Р1а и Р1б мушку хаплогрупу. Имаху и моћне државе чак у антици. Иранци чак и империју и имали су је кроз читав историјски период, чак и данас имају озбиљну државу, па ипак Р1а и Р1б не кипи из њихове генетске слике.
Дакле системом елиминације сам дошао до закључка да су могући очеви Индоевропљана мушка хаплогрупа И и Ј2, и да су се у Европи ширили пратећи повлачење леда, а у Азији делимично агресивно и експанзионистички као одговор на семитску доминацију на блиском истоку.
Кургански Р1а и Р1б ми воња на једну групу која као што то раније већ рекох има екстремне склоности за похаром туђе територије и усељавањем у туђе куће.
Курганци су просто линијом мањег отпора преплавили Европу због недостатка отпора на тој страни и јефтиних ресурса до којих нису тако лако долазили упућујући се према истоку и југу, од њихове матичне степе, где су се формирале прве цивизације па сходно томе и војске.

Алфа и сателити нису у обавези да ово коментаришу, а ако ипак пожеле молио бих да одговоре неким контрааргументима то јест нечим што је реалној вези са садржајем текста.

Ti zanemaruješ kasnije migracije i miješanja predaka Jermena i Iranaca... ali bez obzira na to, mislim da Jermeni imaju najviše R1b hg... znam da postoji teorija da su upravo oni potomci Hetita...

Što se tiče iranskih naroda, to je velika grupa, ima ih preko 200 miliona i logično je da budu miks raznih hg... iranskom visoravni i okolnim predjelma je prošlo mnogo osvajača... ipak, kod iranskih naroda je R1a većinska, a ima i mali procenat R1b...

Nego, ti si u prethodnim postovima govorio da su R1a i R1b indoevropske jezike primili od Staroevropljana... ja te pitam od koga su današnji Indo-iranci primili jezik, a znamo za migracije R1a tamo... Da nisu oni od Dravida primili jezik?! :lol:

Дакле ако су Кургански коњаници Р1а и Р1б дошли из степа изнад Понта и Каспија и ако су мушки очеви Индоевропљана како то да је нема у генетској слици Иранаца и Јермена у екстремним количинама.
Da bi se diskutovalo o takvim pitanjima, potrebno je provesti malo vise vremena aktivno prateci saznanja koja donosi genetika. A kada se to vreme efikasno iskoristi, onda se sazna da je Iran IE jezik primio preko haplogupe Z94, koja ke podgrana od Z93. Sto bi se reklo, sa Arijevcima. Ali posto sam nakon par tvojih postova utvrdio o kakvom se tipu sagovornika radi, izbegavam da dajem bilo kakve komentare na tvoje genijalne konstrukcije.

Osim toga R1b M269 su pre dolaska na prostor savremene Ukrajine ziveli upravo na podrucju danasnjeg Irana i istocnih delova Turske. Na istom podrucju i danas zive arhaicni ostaci rodova haplogrupe R1a*.

Моћни Курганци су преплавили Европу, а опет Иранци и Јермени, први потврђени индоевропски коњаници, чије територије су много ближе Курганцима немају екстремно изражено Р1а и Р1б мушку хаплогрупу.
ni prvi niti poslednji koji upada u zamku tumacenja dogadjaja pre 5000 godina na osnovu danasnjeg stanja. Kada budes shvatio da nasi susedi Madjari govore ugrofinskim jezikom iako postotak nosilaca haplogrupa karakteristicnim za te jezike ne prelazi 5%, onda ce ti biti lakse da shvatis besmisao toga sto zelis da drugima nametnes kao neoborivu cinjenicu.

Kada covek zeli biti slep kod svojih ociju, normalno je da se ne uklapa.

Bravo majstore! Jedno ovakvo otkrice zaslucuje kao minimum Nobela za Istoriju. Kad je mogao Ahtisari da dobije za Mir, mozes vala i ti za Istoriju.

Posle ovako jake argumentacije i logicke dedukcije uz pomoc neoborivih materijalnih dokaza, svako daljnje komentarisanje se moze okarakterisati mizernim cinom ortodoksne blasfemije.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back