Jeste, al naprave najace zajednice i drzave gde god da odu. To isto. Takodje ako pogledamo ovako generalno kakvi su, vole mir, jednostavno ( simple but not basic ), dosta se brinu za zajednicu i ne udaraju oko zbunja, pomazu jedni-druge i imaju tu neku automatsku predstavu idile zajednice i mira , al zato kad se napale kad nesto krenu ne moz da ih zaustavis ... Kad rese nesto da izboksuju to je to... Takodje je fascinantno kako su uvek u prednosti, vojno, ekonomski, tehnicki .... i to sto kazes ne samo jedni i to, nego generalno
Ovi koje su pokorili samo u skorijoj istoriji su uglavnom bili zatupljeni ljudi ograzli u sujeverije i negativno razmisljanje, klali jedni druge, plasili se ko zna kakvim sve mitologijama i verovanjima... Ograniceni toliko da jednostavno nisu mogli da opstanu, opet na pojavu nekih drugih ljudi, krecu sa agresijom i ceo haos nastane. Ovi kad nalete na tako nesto oni se odma suprotstave i pobede. zauzmu prosto jer su protivnici nesposobni.
Jos jedna karakteristika je maltene svih tih zajednica je da vole da putuju mnogo, svud se zavlace i traze moga oca negde ...

Al to rade svi znaci, kao pod komandu, nema gde ne taknu ...
Evo na primer ovde Aboridjini kad idu u Norforce ( vojna formacija ) ovi imaju mnogo problema da ih osposobe za normalno delovanje. Na primer nisam pre znao malo vise u to sta veruju, al me je malo iznenadilo kad sam se zainteresovao. Oni naime ne mogu da idu u nove teritorije, van neke njihove domace jer veruju da su tamo neki duhovi koji ih jure da ih pojedu. takodje veruju da je mrak neko zlo i sta znam... Mada opet na lokalnom nivou vole te neke morbidarije i malo jezive stvari ... I prema tome ovima je tesko da idu u patrole na primer ili strazu, a sami se prijave za vojsku, dobrovoljno.
I onda moz da zamislis tako nadrndani i fanaticni kad su videli ove iz Evrope... Hocu da kazem da niko nije zrtva, jednostavno su meni svi jednaki, ali su jedni izasli kao sposobniji generalno. Verovatno neki od tih naroda da su bili razvijeni uradili bi isto...