Quantcast
V
Reakcija
12

Poruke na profilima Najnovije aktivnosti Poruke O članu Blog

 • Ima u PDF formatu moze se pronaci, tu se navodi sta je sve odneseno sa dvora i nepominju se sve zrtve,pa ne znam da li ce te zadovoljiti.Sta je bilo sa nepokretnom imovinom je duga prica,ali moze se i to pronaci.
  Sve u svemu po nekim podatcima te noci je ubijeno 128 ljudi,a posle jos oko 300.
  Imaš u djelu "Ubistvo poslednjeg Obrenovića" od Vase Kazimirovića,sve detaljno opisano o majskom prevratu.
  Može se naći na netu.

  Oprosti na zakašnjenju.
  иза Хетерије је стајала Русија, то је Британцима било познато. ослобађања балканских хришћана испод османске власти значило је продор Русије у Егејско море и Средоземље, од чега је Британија зазирала и што је намеравала спречити по сваку цену. зато је и акција Хетерије морала бити осујећена у самом почетку - убиством Карађорђа. тако су се преплели интереси Порте, кнеза Милоша и званичног Лондона. шта је даље било, свим је познато.. ал требало је да прође 200 година да сазнамо праву истину.
  ради се о открићу академика Драгољуба Живојиновића, који је истражујући неку грађу у лондонском архиву сасвим случајно наишао на документ из 1817. који сведочи о суђењу једном британском официру због учешћа у убиству Карађорђа. ако се има у виду да је Карађорђе био члан Хетерије (која га је тајно пребацила у Србију) и да је Хетерија у то време припремала свеопшти устанак балканских хришћана који би озбиљно уздрмао Османско Царство, а вероватно и угрозио његов опстанак - сасвим је јасно зашто су Британци (који су вероватно помно пратили сваки његов корак) имали интерес да убију Карађорђа, јер је управо он био предвиђен за вођу устанка.
 • Učitavanje...
 • Učitavanje...
 • Učitavanje...
 • Učitavanje...
Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.