Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Na ovoj temi i nisam dužan da ti odgovaram na nešto što se pokrenulo na sasvim drugom topiku, dakle, ne ždrebe nego tele.

Одговарање на питање које ти неко постави није твоја обавеза, то је ствар пристојности. Али, ти си већ показао да ти пристојно понашање није јача страна. Заправо, безобразлуком прикриваш незнање, недостатак аргумената, али, са друге стране, откриваш и своју ретардираност.

Poslednja izmena:
Evo čitam ovih dana o halogrupama(početnik sam u tome) i nešto mi nije baš najjasnije.......svaka halogrupa, koliko sam shvatio vodi do Afrike......samo je onda pitanje kad i kojim putem su naši daleki preci stigli dovde gde su sad.......jel tako? Neki su stigli pre 25000 godina neki pre 10000 itd......nema nekih "svežijih" halogrupa ako mogu tako da zaključim......s obzirom da je nemoguće da su svi sa istom halogrupom krenuli iz Afrike u isto vreme, dolazim do još jednog zaključka da su tada svi ljudi(dok su bili još u Africi) imali istu halogrupu.......jel?......mislim bez sumnje.......e sad moje pitanje je kako su uopšte i usled kojih faktora kod ljudi počele da se razvijaju te halo grupe......da li je ključnu ulogu odigrala klima, da li ishrana, način života itd....? Šta je uticalo da se ljudi razlikuju po halogrupama?

Evo čitam ovih dana o halogrupama(početnik sam u tome) i nešto mi nije baš najjasnije.......svaka halogrupa, koliko sam shvatio vodi do Afrike......samo je onda pitanje kad i kojim putem su naši daleki preci stigli dovde gde su sad.......jel tako? Neki su stigli pre 25000 godina neki pre 10000 itd......nema nekih "svežijih" halogrupa ako mogu tako da zaključim......s obzirom da je nemoguće da su svi sa istom halogrupom krenuli iz Afrike u isto vreme, dolazim do još jednog zaključka da su tada svi ljudi(dok su bili još u Africi) imali istu halogrupu.......jel?......mislim bez sumnje.......e sad moje pitanje je kako su uopšte i usled kojih faktora kod ljudi počele da se razvijaju te halo grupe......da li je ključnu ulogu odigrala klima, da li ishrana, način života itd....? Šta je uticalo da se ljudi razlikuju po halogrupama?

Sta je uticalo da se ljudi razlikuju po haplogrupama? Mutacije, naravno, Haplogrupa je odredjena specificnim mutacijama ili strucno SNP mutacijama.

Uzmi na primer nosioce haplogrupa I2 i R1a. Oni su imali zajednickog pretka i sve njegove mutacije. U jednom trenutku se razdvajaju i jedni idu prema Evropi a drugi prema Centralnoj Aziji. od tada ne dele iste mutacije i formiraju razlicite haplogrupe.

To je u najkracim cerama to o cemu si pitao.

са њиме и њему сличнима сам завршио!

Hmm, ovo mi izgleda kao da si dosao sa stavom da si ti iznad ''njih'' i da zelis tvoju pamet da nametnes ''njima'' a posto to nisi uspeo sada odustajes... pa nije ovde fora da se dokazujes vec da uspostavis civilizovanu komunikaciju radi razmene informacija sa svim zainteresovanim ucesnicima foruma, a ako zelis nesto da podelis sa ostalim sagovornicima onda ih prvo upoznaj pa nadji
Ucimo od najboljih....

Hmm, ovo mi izgleda kao da si dosao sa stavom da si ti iznad ''njih'' i da zelis tvoju pamet da nametnes ''njima'' a posto to nisi uspeo sada odustajes... pa nije ovde fora da se dokazujes vec da uspostavis civilizovanu komunikaciju radi razmene informacija sa svim zainteresovanim ucesnicima foruma, a ako zelis nesto da podelis sa ostalim sagovornicima onda ih prvo upoznaj pa nadji

Стигли мени моји резултати. Још један I2a1b South (као и скоо сви у западној Србији).
DYS456 14; DYS389I 13; DYS390 24; DYS389II 31; DYS458 17; DYS19 16; DYS385a/b 15/15; DYS393 13; DYS391 11; DYS439 12; DYS635 23; DYS392 11; YGATAH4 11; DYS437 15; DYS438 10; DYS448 19
Eво шта су ми написали у ДНК центру:
"Поређење дбијеног хаплотипа је рађено са Y хаплотиповима из базе www.yhrd.org али није нађено ни једно поклапање ни са једним од присутних хаплотипова. Утврђено је поклапање са 5 Y хаплотипова у Хрватској које на локусу DYS385a/b инају алеале варјанте 14/15.
Ни близу у Србији 7 са два непоклапања, у ЦГ један, остали више.
Нуобичајено је на 385a вредност 15 (обично је 14), и на 456 14 (уобичајено је 15, на српском пројекту нико од south нема вредност 14).
Остају ми најближи оних пет узорака са простора Хрватске од којих се разликујем само по вредности на 385a

Gledah malo i Family tree bazu. Ne nađoh ništa ni blizu.

Kako bih mogao pronaci odredjeno prezime nase u javnim bazama koji su se testirali.Na poreklo.rs ga nema.Moguce je da se niko nije testirao ali sumnjam jer je cesto prezime,cak i medju nasim iseljenicima u SAD.
Traženje na osnovu prezimena obično te odvede u ćorsokak.

Jovanović - haplogrupa H , bič u očima

173376_cedomir-jovanovic3-beta_f.jpg

Za onw koji nisu razumeli, evo u cemu je stos.... Krusko je bio sekundarni BoSSnjin akaunt.

I onda Krusko govori ovo:

malo sam proučio problematiku u vezi onog pitanja koje sam postavio
i zar je bilo teško napisat par rečenica u jezgri ljudske ćelije ima 46 hromosoma, ili 23 para
nisu iste veličine, najveći je označen sa 1 pa redom do najmanjeg koji je označen sa 22, plus spolni hromosomi XY muški, XX zenski
ljudski genom ima 30.000 gena koji su takođe raspoređeni u tih 23 para hromsoma, a dio na DNK na kojem je gen zove se lokus
jedino mi je i dalje ostalo nejasno, da li je jedna DNK spakovana u jednu ćeliju u tih 46 hromosoma, ili svaki hromosom ima po jednu DNK pa bi onda bilo i 46 molekula DNK u svakom hromosomu po jedna

A BoSSnjo Kruski (tj svom alter egu) odgovara sa:

Kruško, evo kako sam ja sebi tu tematiku koja tebe muči, slikovito predstavio

:poludeo: covek! :rotf::rotf:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back