Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Upravo ta grupa.

То што је I2a1b веома заступљен код данаших Срба, нарочито на територијама првих српских области, не говори много...Срби као народ су могли или боље речено ”дошли су” као ”уједињења” мјешавина са разноразним хаплогрупама...када се нађе ”српски” маркер (да не кажем српски ген) сложићу се да српство припада одређеној хаплогрупи, до тада уживајмо у шароликостима z:D.

Ипак ти савјетујем да прочиташ све што је написано из почетка а после да се прикључиш овој дискусији...

Poslednja izmena:
Rekao ti je covek juce da je on pre nego sto je stupio u diskusiju procitao preko 200 stranica foruma ))))

Da ti otkrijem tajnu, i ja sam mislio isto tako da su Dinarci bili tu pre dolaska Slovena. Medjutim, nauka je tu neumoljiva. Oni su bili tu ali pre nekih 5-7000 godina pa su iz nekog razloga morali da napuste to podrucje
Šta mislite koja haplogrupa je bila zastupljena kod starih Rimljana, tj. kod tri plemena: Ticije, Luceri i Ramni?

Rekao ti je covek juce da je on pre nego sto je stupio u diskusiju procitao preko 200 stranica foruma ))))

Da ti otkrijem tajnu, i ja sam mislio isto tako da su Dinarci bili tu pre dolaska Slovena. Medjutim, nauka je tu neumoljiva. Oni su bili tu ali pre nekih 5-7000 godina pa su iz nekog razloga morali da napuste to podrucje

Dali to poistovećuješ I2a1b sa dinarcima kao antropološkom grupom?

Šta mislite koja haplogrupa je bila zastupljena kod starih Rimljana, tj. kod tri plemena: Ticije, Luceri i Ramni?

mislim da je R1b i E1b, sa možda malo G i J koje su donijeli došljaci sa istoka (Etrurci, a možda i direktni preci ovih plemena ako prihvatimo da je legenda o trojanskom porijeklu Rimljana tačna)...

Poslednja izmena:
cao kor

pogledao sam video koji si postavio.

evo sta sam pre izvesnog vremena napisao kyriosy o genetickoj geneologiji

...ja imam jako negativan stav prema statistici upravo zato sto znam kako ona radi. statistikom se moze sve dokazati, zavisno kako se izabere uzorak, kako se postave kriterijumi i kako se postave pitanja na koja se daju statisticki odgovori. manipulacija je uvek moguca.

http://forum.krstarica.com/showthread.php/420890-%D0%93%D0%95%D0%9D%D0%95%D0%A2%D0%98%D0%A7%D0%9A%D0%90-%D0%93%D0%95%D0%9D%D0%95%D0%90%D0%9B%D0%9E%D0%93%D0%98%D0%88%D0%90?p=23559133&viewfull=1#post23559133

http://forum.krstarica.com/showthread.php/420890-%D0%93%D0%95%D0%9D%D0%95%D0%A2%D0%98%D0%A7%D0%9A%D0%90-%D0%93%D0%95%D0%9D%D0%95%D0%90%D0%9B%D0%9E%D0%93%D0%98%D0%88%D0%90?p=23562745&viewfull=1#post23562745

u ovom videu, ja mislim, imas primer kako se kreira politicki motivisana laz pomocu naucnih metoda, koji ignorisu klasicne nauke....

najvise volim to kako se albanci izjednacavaju sa grcima a i jedni i drugi se izjednacavaju sa starosedeocima balkana...ili kako u rusiji i centralnoj aziji nema indoevropskih jezika...

sta ti mislis?

Poslednja izmena:
Izvinjavam se svim članovima, ali teško mi je prelistati ovih 359 stranica, pa me zanima da li neko ima neki link o istoriji i nastanku I2a1 haplogrupe?

Nisam ni očekivao da pročitaš 359 stranica, to je zaista mnogo. Međutim, problem je u tome što nisi čitao ni ono što je bilo upućeno direktno tebi.
A ja sam ti lepo preporučio da pročitaš tekst Y-ДНК хаплогрупа I – најчешћа код Срба. Tačka gledišta autora tog teksta bliska je gledištima velikog broja učesnika na ovoj temi.

Sada znamo da je poklapanje antropoloske grupe sa haplogrupom vrlo veliko. To i jeste jedan od razloga zasto sam svojevremeno poverovao u autohtonost i neprekidnost I2 na Balkanu

Moguće je sačuvati antropološku neprekidnost, bez Y-DNK neprekidnosti.
Sve što nam je potrebno, to su žene.
Još ako su ove naše što znaju za matrijahat...
U tribalskim falangama, napred su bili muškarci, a pozadi žene koje su ih gurale na neprijateljska koplja :sad2:

ako se pogleda izgled Srba iz davnih vremena recimo sv. Sava ili Lazar Hrebeljanovic uocice se da nije tako.Ili prosto receno Srbi su dominantno tamno-smedje boje kose.
Ja bih rekao, pre svega, nosati (ide nos, za njim ide Ljuba Moljac).
Pogledajte Savu Radosavljevića Raguskog.
rep-slava-vladislavic.jpg

Zato su mi zanivljivi latinski nazivi za panonski živalj; Limiganti i Agargaunti. Gaunt, na latinskom, mršav, košrat http://translate.google.com/?q=j&rl...5&um=1&ie=UTF-8&hl=en&sa=N&tab=wT#la/sr/gaunt

cao kor

pogledao sam video koji si postavio.

evo sta sam pre izvesnog vremena napisao kyriosy o genetickoj geneologiji

http://forum.krstarica.com/showthre...ЕНЕАЛОГИЈА?p=23559133&viewfull=1#post23559133

http://forum.krstarica.com/showthre...ЕНЕАЛОГИЈА?p=23562745&viewfull=1#post23562745

u ovom videu, ja mislim, imas primer kako se kreira politicki motivisana laz pomocu naucnih metoda, koji ignorisu klasicne nauke....

najvise volim to kako se albanci izjednacavaju sa grcima a i jedni i drugi se izjednacavaju sa starosedeocima balkana...ili kako u rusiji i centralnoj aziji nema indoevropskih jezika...

sta ti mislis?

Bas mi je drago sto je neko odlucio da zrtvuje sat vremena i pogleda taj video.

Sta reci... prava je tuga da ljudi zavrsavaju fakultete na takvim smerovima kao sto je (nije lako prevesti) racunarska lingvistika, pa cak dobijaju i doktorske disertacije a njihovi radovi daju toliko pogresne rezultate.

Ja nisam protiv statistike, samo se s njom treba znati koristiti. Naprimer, meni se licno svidela Bajesova teorija koja je nasla veliku primenu u mnogim sferama nauke. To bi Kyrios zasigurno znao dobro da objasni ;)

Video sam i pokazao da se vidi primer kako jedna mlada i nerazvijena nauka moze da da jako pogresne rezultate. Slicna je stvar bila i sa genetikom. Nije iskljuceno da ne bude jos novih preokreta.

Geška
Grof Savo Vladisavljvić Raguski, sa titulom "prvi tajni savetnik" Petra Velikog. Smatraju ga osnivačem ruske obaveštajne službe.
Inače vlastelinskog porekla, rođen u okolini Gackog.

Мој омиљени писац Милорад Павић има дивну причу о њему. Једна од упечатљивих ствари је када о месту рођења Саве Владиславића Павић пише "са крова његове куће киша се слива у два мора".

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back