Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nema šanse da je njihova I2a.
Po meni ona pripada Ilirima.

Pre no što sam se uključio u diskusiju na ovoj temi proučio sam prvih 216 stranica, odnosno preko 5400 postova. A ti onako, bez čitanja, s neba pa u rebra.
Ako već ne možeš da pročitaš sve o čemu se ovde raspravljalo i pisalo (nije sve ni vredno čitanja, ali je više vrednih stvari), pročitaj bar šta je čovek ovde napisao Y-ДНК хаплогрупа I – најчешћа код Срба. Njegova tačka gledišta bliska je gledištima velikog broja učesnika na ovoj temi. Ako želiš to da pročitaš i želiš da o tome diskutuješ, dobrodošao si. Ako ne želiš da potrošiš vreme na to, onda nemoj ni nama da traćiš vreme.

Battlecat

ohhhooooo ratni macak nam se vratio! mora da se februar zavrsio u Rockdaleu. Samo koja je srecnica nastradala..... jal' zena ili neka komsinica ;)

A za one koji ne znaju, na srpskom projektu su sada pokrenute neke nove mogucnosti pa preporucujem svima koje zanima geneticka genealogija neka malo pogledaju o cemu se radi.

Ima cigana koji su veca gospoda od nekih Srba ))))

Sto bi se reklo, to je prirodni i neposredni nacin ponasanja. Wild child.

a ovo za novcanik, ne boj se, ima takvih iz svih naroda i nacija.

Da, samo nekim zajednicama to procentualno vise ide "od ruke" :D Ukljucujem se ovih dana da bolje pogledam o cemu se radi na projektu i da bolje pratim temu. :D

Nijedan narod nije genetska kategorija. Sloveni jesu grupacija naroda u sredini prvog milenijuma, koji dele (tada) jedan isti jezik, a danas i znamo da genetski pripadaju mesovini R1a Z280 i I2a din ( + kod zapadnih R1a M458). U glavno udeo R1a je veci kod slovena, kod Srba je suprotno, prevladao I2a din.

To su cinjenice, a u 19om veku nisam cuo da su znali za genetske markere.

Koja je osnova da samo jedan maker vazan za genetiku muskaraca kategorizuje genetski okaraktarizira.

Cak sam citao knjgu da ljudski geni i nisu jedini faktor koji cini biologiju i nasledstvo coveka.

Ovako kako se ovde pise, ljudi se zavade u magli i daju tom markeru mnogo veci znacaj nego sto ima.

Za tebe licno, znajuci gde zivis je mozda najbolja varijanta Igenea na 67 markera.

To sto mislis da si pripadnik neke haplogrupe, nista ne mora da znaci. Covek moze da se jako iznenadi. Bili su slucajevi kada su potpuni belci imali hg A,

Ne treba se s tim opterecivati. Koja god da bude, tvoja je i najbolja je :)

Ma ne opterecujem se. Svakako bih uradio na 67 markera. u BG ne rade na 67 ? jel tako. Igenea me bila nervirala sa svojim tumacenjem grupa.

Vi svi koji se osjećate Slovenima možete slobodno put preko Karpata za domovinu vašu. :)

Nije poenta sta se osecas, nego sta si. Po muskoj liniji, i po zenskoj liniji, mozes da vratis film unazad. Ali, svakako smo pomesani, i deo sloveni, i deo starosedeoci, i manji deo germani. I svaki od nas nosi taj neki deo, ako nije po ocu onda po ujacima.

Nije poenta sta se osecas, nego sta si. Po muskoj liniji, i po zenskoj liniji, mozes da vratis film unazad. Ali, svakako smo pomesani, i deo sloveni, i deo starosedeoci, i manji deo germani. I svaki od nas nosi taj neki deo, ako nije po ocu onda po ujacima.
Mene zapravo nerviraju budale koje smatraju da pravi Srbi mogu biti samo oni koji imaju plavu kosu i plave oči.

Pa i investigatora je nervirala sa svojim tumacenjima (i svakoga normalnog bi nervirala), pa je tamo testiran. Oni su sustinski filijala FTDNA za Evropu. Koristis se njihovim uslugama a tumacenja neka okace macku o rep.

Pa imaju 3 paketa, jedan od 80 Eur, jedan od 180 Eur i jedan od 700 Eur (taj svakako ne dolazi u obzir)

Da li neko zna da li taj osnovni paket se radi na 67 markera ? ili drugi ? u drugi paket ucestvujes u projekat Genographic, da li vredi ?

Kako god da se okrene, svi mi imamo u sebi gene kako onih koji su bili na Balkanu pre dolaska Slovena, tako i od onih koji su dosli sa Slovenima. Da paradoks bude jos veci, postoje ljudi koji po Y hromozomu imaju slovensko (I2a, R1a) poreklo ali u sebi imaju vecinu gena doslovenskog zivlja. Analogno tome, imamo i sasvim suprotne slucajeve.

Ako se uzme da je jedna generacija u proseku 25 godina, za 1500 godina od dolaska Slovena smo imali 60 generacija. Nema ni teoretske sanse da za to vreme neki od recimo R1a nije imao bar jednu babu ciji je otac recimo E1b. Ona je od svog oca nasledila 50% gena. A ne da je imao jednu vec ih je imao bar 10 :)

Pa imaju 3 paketa, jedan od 80 Eur, jedan od 180 Eur i jedan od 700 Eur (taj svakako ne dolazi u obzir)

Da li neko zna da li taj osnovni paket se radi na 67 markera ? ili drugi ? u drugi paket ucestvujes u projekat Genographic, da li vredi ?

Извини није ми јасно...ти желиш да тестираш мушку линију или женску или и једну и другу у пакету?

Y-DNA basic 89.- 12 маркера
Y-DNA basic plus 129.- 37маркера
Y-DNA expert 699.- 67 маркера

Можеш почети са 37 маркера а касније наручити и осталих 37, тако испада јефтиније.

Kako god da se okrene, svi mi imamo u sebi gene kako onih koji su bili na Balkanu pre dolaska Slovena, tako i od onih koji su dosli sa Slovenima. Da paradoks bude jos veci, postoje ljudi koji po Y hromozomu imaju slovensko (I2a, R1a) poreklo ali u sebi imaju vecinu gena doslovenskog zivlja. Analogno tome, imamo i sasvim suprotne slucajeve.

Ako se uzme da je jedna generacija u proseku 25 godina, za 1500 godina od dolaska Slovena smo imali 60 generacija. Nema ni teoretske sanse da za to vreme neki od recimo R1a nije imao bar jednu babu ciji je otac recimo E1b. Ona je od svog oca nasledila 50% gena. A ne da je imao jednu vec ih je imao bar 10 :)

U pravo tako.

Извини није ми јасно...ти желиш да тестираш мушку линију или женску или и једну и другу у пакету?

Y-DNA basic 89.- 12 маркера
Y-DNA basic plus 129.- 37маркера
Y-DNA expert 699.- 67 маркера

Можеш почети са 37 маркера а касније наручити и осталих 37, тако испада јефтиније.

a koliko kostaju tih 37 ostalih ?

iGENEA basic from € 79.- 17 markera, Y hromozom
iGENEA premium from € 179.- 67 markera Y hromozom
iGENEA expert from € 699.- 111 markera + mtDNA

ako se dobro secam, tako bi trebalo da bude

A meni se čini da je I1a2 upravo najači upravo na teritoriji gde su prve srpske države nastale( Paganija, Zahumlje, Duklja, Raška ).
Ko zna, možda nauka dođe do saznanja da je upravo I1a2 haplogrupa prvobitna grupa slovenskih naroda.

Rekao ti je covek juce da je on pre nego sto je stupio u diskusiju procitao preko 200 stranica foruma ))))

Da ti otkrijem tajnu, i ja sam mislio isto tako da su Dinarci bili tu pre dolaska Slovena. Medjutim, nauka je tu neumoljiva. Oni su bili tu ali pre nekih 5-7000 godina pa su iz nekog razloga morali da napuste to podrucje

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back