- Poruka
- 3.700
"национални инжињеринг" или важно је имати оправдање.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
"национални инжињеринг" или важно је имати оправдање.
Па ипак, нису сви у ЦГ данас припадници те ,,нациоје".
Изузетно су ријетки људи у црној гори који се никада нису на неком попису изјаснили као црногорци.
Нисмо си ми од њих одијелили већ они под нас!
Срба у црној гори 1948 има 1,78%; 1953: 3,3%, 1961: 2,62 %, 1971: 7,6 %, 1981: 3,32% , 1991: 9 %, а данас се Србима тамо пишу само они што не раде у државним фирмама из чистог економског револта, међутим ван црне горе су сви они црногорци.Није ако гледамо истини у очи и одбијамо да кренемо опет путевима ново-југословенства у коме се стварни Срби занемарују а отпад се вуче за руку и својата. Мени је нпр. одвратно кад неко мени или другоме дијели лекцију о Српству при томе пишући страно писмо.
Сваки од њих ће се изјаснити као црногорац само да се запосли.Срби у ЦГ су данас на тешком удару, после Срба на Косову и Метохији, Србима у ЦГ је најтеже. Не би требало то да потцењујеш овде неким својим причама.
Који носи име Српски а промиовише оне који се тако не изјашњавају. За ров ти свака част,а за латиницу треба да те је срамота. Српство човјек носи у себи, ћирилица је од тога неодвоива свуда, па и на форуму, нема се ту шта доказивати.Ne dokazuje se srpstvo cirilicom na forumu,Ja sam to dokazao konkretno rizikujuci zivot 3 godine u rovu.Ovo je tema GG gdje otkrivamo rodove i povezujemo srpski narod preko genetike.Svakome je na Poreklu dozvoljeno i da otvara temu i da se testira,a da ne govorimo o projektima gdje god zivi srpski narod.Trenutno neces naci bolje i pregledniji projekat u Evropi za jedan narod.
Па видићеш каква ће се објашњења дати за поријекло херцеговаца и тестираних на космету
Pa da poznajes materiju znao bi da nece biti neke razlike.Nije ovo teritorija Rusije i Juzne Amerike,vec relativno mali geografski pojam,gdje vec jasno imamo definisane markere koji su dosli sa Slovenima i odredjene markere koje bi uslovno mogli nazvati doslovenske.Moras biti do ra neznali a da bi ocekivao nesto epohalno.
Kako objašnjavaš da je montenegrinsko Poreklo odradilo 400 haplotipova iz Hercegovine i uskoro ide velika grupa sa KiM? Kako su to montenegrini uspeli da srede sve sa ciljem da napakoste Srbima?
Ако немаш аргументе онда је најлакше покушати дисквалификовати саговорника личним омаловажавањем. Ја знам да неће бити никакве разлике као и досадашњи резултати и да ће за то бити оправдање да смо мала територија, и црногорци остају Срби, и не само то, они опет испадају наш извор.
Ако немаш аргументе онда је најлакше покушати дисквалификовати саговорника личним омаловажавањем. Ја знам да неће бити никакве разлике као и досадашњи резултати и да ће за то бити оправдање да смо мала територија, и црногорци остају Срби, и не само то, они опет испадају наш извор.
Sva haplogrupe koje si naveo imaju znacajno procentualno ucesce u populaciji "zapadnih" Srba.
Па, ваљда ти је познато да им је заједнички предак живео много пре формирања племена. Или не ?
očigledno su poreklom iz raznih plemena. Imamo npr. Banjane, Pješivce i Drobnjake koji su dobrim delom nosioci genetike koju si pomenuo a koje imamo kako u CG, tako i u Hercegovini, a bogami i šire.У реду, чак и да је тако, то не значи да су носиоци тих хаплогрупа пореклом из неког племена.
ne razumem, šta je tvoja teza u ovom slučaju?Па, ваљда ти је познато да им је заједнички предак живео много пре формирања племена. Или не ?
očigledno su poreklom iz raznih plemena. Imamo npr. Banjane, Pješivce i Drobnjake koji su dobrim delom nosioci genetike koju si pomenuo a koje imamo kako u CG, tako i u Hercegovini, a bogami i šire.
ne razumem, šta je tvoja teza u ovom slučaju?
Када јасно постоји етнолошка грађа и усмена предања о насељавању неке области становницима из Полимља односно Васојевића, апсурдно би било да се уз маркерну блискост и СНП потврду припадности генетском васојевићком роду тврди нешто другачије.а формирање племена започиње негде у 14. веку. Дакле, може се са великом сигурношћу претпоставити да је родоначелник Васојевића у 14. или 15. веку имао Y-днк сроднике широм Балкана. То не спречава екипу са порекла да по аутоматизму закључе да сваки Србин са том граном потиче ''од Васојевића''. Исто важи и за друге хаплогрупе које су присутне код осталих племена.
Када јасно постоји етнолошка грађа и усмена предања о насељавању неке области становницима из Полимља односно Васојевића, апсурдно би било да се уз маркерну блискост и СНП потврду припадности генетском васојевићком роду тврди нешто другачије.
Исто важи и за остале родове и племена.
''Када јасно постоји'', а чини ми се да у великом броју случајева не постоји.