Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Само понављаш, вјерују, традиционалне школе историје.
Прасловенско језгро може бити само Балкан.

По свему судећи учио си логику!

Р1а је доминантна код Словена, а р1б код западњака.
Једина, понављам једина, језичка макрогрупација која садржи значајне проценте и р1а и р1б је туранска.
Употреби логику и причи додај ледено доба.
Момо, значи ти смарташ да су Словени R1а наследили од косооких Туранаца (Азијата)!!!???

Момо, значи ти смарташ да су Словени R1а наследили од косооких Туранаца (Азијата)!!!???

Да

То је само хаплогрупа која се преноси сексом, а језик, вера, култура и традиција се учи у породици и заједници.
Да није тако онда би језичке групације биле куд и камо једнообразније, по питању хаплогрупа, али јесте тако па смо зато сви једна велика смеша хаплогрупа, а говоримо српски, у мом и твом случају.

На исти начин како су Скити (Турани) проглашени Иранцима, су и Склави (Румуногерманотуранословени..........) проглашени Словенима, акламацијом (извикивањем), дакле без доказа.

Poslednja izmena:
Ne znam di si naisao na mjerenja bas u stokavaca Hrvata. Tj postoje za Bosanske Hrvate neka mjerenja koja ukazuju na cak 71% I2,dok za Srbe iz Bosne tek 32.5 a Srbe iz Srbije 34%,dakle skoro isto.
Stani... jesi li ti mene pitao za I2a ili za R1a? Ja sam ti dao odgovor na pitanje koje si mi postavio, odnosno za R1a. Nije mi jasno kako si se prebacio na I2a?

Vasom logikom reklo bi ste da ste vi zapravo djelomice Hrvati a ne mi Srbi:lol:,jer valjda je logicno da se polazi od onoga sa visom koncentracijom kao "oriđiđijem".:manikir: Ili cemo zakljuciti onu Sandinu da su Hrvati Srbi a da Srbi vise nisu Srbi:lol:

Postoji jedan deo Srba koji je poreklom od onih Hrvata koji su na Balkan dosli kao Sloveni. Medjutim, s obzirom da su migracije u zadnjih 1000 godina isle mahom prema apadu, onda je logicnije da zbog evidentne asimilacije jedan deo Hrvata ima srpsko poreklo.

Dalmacija se zapravo nadovezuje na bosanske Hrvate,misleci na visoku koncentraciju I2 i nizu koncentraciju r1b.
Bosanski Hrvati su sastavljeni iz dve dosta razlicite geneticke skupine: hercegovacki i srednjebosanski Hrvati.

Bosnjaci takoder pokazuju nesto vecu slicnost Xpbatima u Bosni nego Cpbima:whistling:
Ta razlika je u par postotaka.

Kor,jedno sasvim konkretno pitanje,sto ti mislis o toj I2 grupi? Nekako se stjece dojam da se ta grupa pokusava smatrati za "staru srpsku grupu"ili se varam?
To je zbog toga sto po Porfirogenitu Srbi naseljavaju podrucja sa visokom koncentracijom I2a. Tadasnji Pagani, Neretljani, Travunjani, Zahumljani i Konavstaci su po njemu Srbi. Ako prihvatimo to tumacenje kao ispravno, onda se moze reci da je tako.

Nije li to grupa starih Liburna,Dalmata i jos nekih Ilirskih plemena za koje Tacit(valjda?) pise kako su "vrlo visoki,ratoborni i ne previse pametni" jer ako je sto tocan opis "dinarske rase" onda je to to.

Zavisi ko prihvata kakvu teoriju. Ja sam pristalica teorije da su I2a dosli kao Sloveni. Imamo mi na tom dinarskom prostoru dovoljno visokih, glupih i ratobornih koji nisu nosioci hg I2a ))

Да

То је само хаплогрупа која се преноси сексом, а језик се учи у породици.

На исти начин како су Скити (Турани) проглашени Иранцима, су и Склави (Румуногерманотуранослове? ?и..........) проглашени Словенима, акламацијом (извикивањем), дакле без доказа.
Скити нису били Турани (Азијати) него плавокоси, риђокоси, плавооки, високи и кошчати. Њихов фенотип је отприлике био мешавина нордијског, динарског и кромањонског. Погледај Ските на овом видеу, да ли ти они личе на Монголе???

Poslednja izmena:
Скити нису били Турани (Азијати) него плавокоси, риђокоси, плавооки, високи и кошчати. Њихов фенотип је отприлике био мешавина нордијскод, динарског и кромањонског. Погледај Ските на овом видеу, да ли ти они личе на Монголе???

Уф бре Столе.
Као што су наше прцали Турани, тако су Туране прцали Монголи.
Си чуо за Темуџина?

И хаплогрупа и физички изглед су резултат секса, а не васпитања.

Што су даљи од Монгола то су Турани све мање косооки!

Динара и Марат Сафин су Татари!

Poslednja izmena:
Уф бре Столе.
Као што су наше прцали Турани, тако су Туране прцали Монголи.
Си чуо за Темуџина?

Момо, пусти сад Темуџуна он је живео у 12-ом веку. Реч је о изгледу Скита који су живели у античко време. Скито-Сармати су један од народа који је учествовао у етно-генези Словена. Блондизам код Словена је скитско-сарматско наслеђе. Код Руса и Пољака је чешћи блондизам него код других словенских народа, а то је зато што имају више скитско-сарматских предака од других Словена. Грчки и римски извори описују Ските као плаве и високе. Изворни носиоци R1а хаплогрупе нису били монголоидне расе, него белци и управо се блондизам најпре појавио код популације која је била носилац R1а. Знаш ли за риђокосе мумије у Кини, та популација је припадала R1а хаплогрупи.

Poslednja izmena:
Момо, пусти сад Темуџуна он је живео у 12-ом веку. Реч је о изгледу Скита који су живели у античко време. Скито-Сармати су један од народа који је учествовао у етно-генези Словена. Блондизам код Словена је скитско-сарматско наслеђе. Код Руса и Пољака је чешћи блондизам него код других словенских народа, а то је зато што имају више скитско-сарматских предака од других Словена. Грчки и римски извори описују Ските као плаве и високе. Изворни носиоци R1а хаплогрупе нису били монголоидне расе, него белци и управо се блондизам најпре појавио код популације која је била носилац R1а. Знаш ли за риђокосе мумије у Кини, та популација је припада R1а хаплогрупи.

Блондизма код Срба нема.
Си чуо за Финце и њихове рођаке?

Где написах да су изворни Р1а косооки?

Како да пустим Темуџина?

Нећу бре да га пустим.:)

Па због Темуџина су Турани косооки.

Poslednja izmena:
Блондизма код Срба нема.
Си чуо за Финце и њихове рођаке?

Шта са Финцима? Има блондизма код Срба само пуно мање него код Руса на пример, зато што имамо мање скитских предака од Руса. Блондизма има и било је и у мојој породици(стриц, баба, прабаба са очеве стране, прадеда са мајчине стране и још неки).

Poslednja izmena:
Шта са Финцима? Има блондизма код Срба само пуно мање него код Руса на пример, зато што имамо мање скитских предака од Руса. Блондизма има и било је и у мојој породици(стриц, баба, прабаба са очеве стране, прадеда са мајчине стране и још неки).

Северњачког блондизма на Балкану просто нема, а ако се договоримо онда и светло смеђу можемо прогласити за изразито викиншко плаву.

Одох Столе да згужвам питу.

Poslednja izmena:
Северњачког блондизма на Балкану просто нема, а ако се договоримо онда и светло смеђу можемо прогласити за изразито викиншко плаву.

Одох Столе да згужвам питу.

Ево један пример северњачког блондизма међу Србима

Каква је ово изненадна навала незналица данас, ништа не рекоше у прогнози? Уз нашег Стојана Петог Јаковића у офанзиву је кренуо и Момо Туранац, а ту је и хрватски Стојан Кроасаније. Екипа снова!

Каква је ово изненадна навала незналица данас, ништа не рекоше у прогнози? Уз нашег Стојана Петог Јаковића у офанзиву је кренуо и Момо Туранац, а ту је и хрватски Стојан Кроасаније. Екипа снова!

Прибиша ти си као попио памет целог света !!?? Указујем нашем Моми да R1а није изворно туранско-монголски маркер. Да ли и ти као и војвода Момчило хоћеш да кажеш да R1а јесте изворни монголско-турански маркер, кад кажеш да сам и ја незналица?????

,Ovo se samo na Balkanu moze desiti u ovom slucaju na forumu.Umjesto da napredujemo obzirom na sva dostignuca na ovoj temi,da se javljaju ljudi sa makar osnovnim znanjem u recimo zadnjih 5 godina ,imamo to sto imamo "Saban liga" .Samo je jos ovaj Hrvat trebao sa I2 i ledenim dobom hihihi

,Ovo se samo na Balkanu moze desiti u ovom slucaju na forumu.Umjesto da napredujemo obzirom na sva dostignuca na ovoj temi,da se javljaju ljudi sa makar osnovnim znanjem u recimo zadnjih 5 godina ,imamo to sto imamo "Saban liga" .Samo je jos ovaj Hrvat trebao sa I2 i ledenim dobom hihihi

Шта је то рођо с тобом и Прибишом, сад кад сам ја почео да браним словенску причу и да опонирам Моми који жели R1а да прогласи монголско-туранском, ви ме нападате. Овде се стварно ником не може угодити. :hahaha::hahaha::hahaha:

Stojane jel mi mozes dati neku literaturu,link koji ce nedvosmisleno potvrditi vase teze o I2a kao slavenskoj haplogrupi,ili stolivec tvrdite.

Al da je inozemna po mogucnosti.

Hahaha dokle smo stigli na ovoj temi, do Teše Tešanovića i Srbske Akcije. :hahaha:
Teši je otac po majkinoj strani Čeh, a baba mu je Mađarica.
Toliko o Tešinom blondizmu. :per:

У мом крају је био један човек са презименом Тинтор који је имао светлију косу од Теше Тешановића. Са 70 година је имао скоро белу косу, плаве очи и розу кожу. Он је најсветлији Србин ког сам ја у животу видео (није био албинос).

Poslednja izmena:
Stojane jel mi mozes dati neku literaturu,link koji ce nedvosmisleno potvrditi vase teze o I2a kao slavenskoj haplogrupi,ili stolivec tvrdite.

А možeš li ti ovde postaviti link sa izjavom ili studijom bilo kog stranog naučnika koji tvrdi da je I2a Dinarik starosedelačka, ili kako vi ustaše volite da je nazivate, ''Ilirska''?
Ako je Ilirska, kako je neindoevropska populacija (I2a) mogla biti jedina koja je govorila indoevropskim jezikom (Ilirskim?)?
Da te pitam još nešto, znaš li gde je danas najveća genetska raznovrsnost I2a Dinarika, i ukoliko ne znaš, kako komentarišeš da je to upravo na području tromeđe Ukrajine/Belorusije/Poljske?

Ја мислим да су и I2а и R1а и словенске и илирске и староседелачке зато што су Илири и Словени били један те исти народ, а сеоба Словена се никад није десила, него су преци Руса, Пољака, Чеха, Словака итд. мигрирали са Балкана у средњу и источну Европу у више таласа. Доћи ће дан ће се извући ДНК из костију из илирских и трачких некропола, I2а и R1а ће убедљиво доминирати!!!

Poslednja izmena:
Od I2a M423 na cijem se stablu nalazi nasa I2 VTS10228 nas dijeli po TMRCA preko 11 000 godina,imamo uzorke iz Luksemburga,Motale,Bjelorusije,sve na hiljadama kilometara daleko od balkana.Nasa I2a CTS10228 po TMRCA je stara oko 2200 god.Preko 80 % nosilaca zivi u Istocnoj Evropi,a 98 % nosilaca govori skupinom slovenskih jezika.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back