Прибислав
Zainteresovan član
- Poruka
- 375
Svi smo različiti. Ja nemam taj plemenski mentalitet kao većina zaluđenika sa portala Poreklo i sa stanovišta moje intelektualne i naučne radoznalosti više me zanima opšta genetička slika čitave srpske nacije. Otuda i moje zanimanje za statistiku genetičkih istraživanja i povremeni forumski osvrti na pokušaje zloupotrebe, falsifikovanja i nametanja mišljenja u stilu "to je tako jer ja tako kažem, a vi ostale ovce za šišanje morate mi verovati jer ko ne veruje on je lud, paranoiše, ima problem ili je kompleksaš". To kod mene ne prolazi, pa ću pisati svoja intelektualna zapažanja o tematici jer nisam ovca, a ne zbog toga što imam problem.
Taman i da imam probem, šta se to tebe tiče. Po stoti put treba da ponovim da ovde nisam tema ja nego genetika, pa bi neki već jednom trebalo da se okanu ad hominem napada i prizemnih aluzija.
A ko ovde unosi previše bolesne strasti u dokazivanje ovog ili onog, kome je sve ovo postalo višegodišnja životna preokupacija i ko je zaista u problemu je više nego očigledno, ali to su samo njihovi problemi. Ja ovde povremeno pišem o onome što je usko vezano za tematiku ili odgovaram na lične napade ako moram. Nisam tu da diskutujem o njihovim problemima iako su veoma ozbiljni.
ОК, али ти мораш да схватиш да каква год статистика да се уради, никада неће бити 100% прецизна, и то није разлог да људе чија се статистика не поклапа са твојом проглашаваш за фалсификаторе или спроводитеље неке тајне агенде којој је циљ увећање или умањење процената неких хаплогрупа.