Kroasanije
Iskusan
- Poruka
- 5.188
А možeš li ti ovde postaviti link sa izjavom ili studijom bilo kog stranog naučnika koji tvrdi da je I2a Dinarik starosedelačka, ili kako vi ustaše volite da je nazivate, ''Ilirska''?
Ako je Ilirska, kako je neindoevropska populacija (I2a) mogla biti jedina koja je govorila indoevropskim jezikom (Ilirskim?)?
Da te pitam još nešto, znaš li gde je danas najveća genetska raznovrsnost I2a Dinarika, i ukoliko ne znaš, kako komentarišeš da je to upravo na području tromeđe Ukrajine/Belorusije/Poljske?
Ja se ne razumijem u genetiku,zato pitam vas da mi date literaturu(link) da citam ako imate sta.Po mogucnosti inozemnu. I ne vidim zasto mi se lijepi etiketa "ustasa".
Meni nije jasno sta vi ovdje hocete reci,da je i2a slavenska a da su Slaveni cijelo vrijeme bili na Balkanu?
Pa valjda bi postojao kakav pisani trag,slavensko ime,spomen u kronikama suvremenika Grka/Rimljana..
Ja prvi ne bi imao nista protiv toga,naprotiv.
- - - - - - - - - -
@kroasanije
Care iz kojeg ti vremeplova dolazis.Nasa Hg je I2 CTS 10228 i od I2 nas dijeli po TMRCA skoro 20 000 hiljada (tisuca) godina.Daj malo,osnovni red je da nesto naucis prije nego sto uletis na neku temu.
Gdje se moze citati o tome?
Preporuci