Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
svarozic procitaj malo o hazarima, gde su ziveli, kad, kime su vladali, gde su migrirali, kako su opisivani i onda pogledaj sve one R1a, I* i J* u jevreja.

pa hazari su upravo interesantni jer su "misteriozno nestali",iako ima toliko potrvrda da su se "pretvorili u jevreje".

jel ti znas da su silni hazari dosli kao deo madjarske invazije u centralnu evropu, i da su vizantinci zabelezili "madjarske vojnike jevrejskog obreda koji su se borili u dalmaciji"

da ih nije hitler pobio toliko po istocnoj evropi ne bi sad bilo sumnje uopste ko je ko. ovako ja moram da kazem da je "moje misljenje" da su svi ovi jevreji koji nisu e1b ustvari hazari
Čitao sam dosta o Hazarima ranije... Znaš li da su Hazari bili kosooki narod (žuta rasa)... Da su svi Jevreji koji nisu E1b Hazari bili bi kosooki...
Maloprije reče da je genetika dokazala da su Aškenazi hazarskog porijekla, a ne znaš ni koje su hg Hazari, a ni kakva je genetska slika Aškenaza...

I još jednom da ponovim da vjerovatno jedan dio (manji) Aškenaza jeste hazarskog porijekla, kao i neki Rusi, Tatari itd., ali da većina Aškenaza nije tog porijekla nego su ili porijeklom od mediteranskih Jevreja ili Germana i Slovena koji su primili judeizam...

ahil

između 12000 i 10000 godine pre nove ere berberi su iz mesopotamije konacno stigli do tunisa i to su formirali dabba kulturu.
dabba kultura je evoluirala i oko 7350 godina pre nove ere bila je zamenjena kapsijskom kulturom.
ova kultura se onda siri u evropu.

ako zamislis da u to vreme ljudi ove kulture nisu gledali na evropu i afriku kao na dva razdvojena kopna, vec na razne obale koje su bile povezane istom vodom (ova kultura se sirila vodenim tokovima koristeci brodove) onda je sasvim moguce da su u okviru istog kulturno ekonomskog i politickog prostora migracije isle u oba pravca. ali bitno je da se zna da je originalna kapsijska kultura dosla iz severne afrike.

mi stalno govorimo samo o kopnenim migratornim putevima. sve do pre nekoliko vekova, kada je kopneni saobracaj poceo naglo da se razvija, bilo je mnogo lakse putovati vodom nego zemljom. pogotovu ako si bio trgovac i nosio si robu. zato je ova kultura i uspela da se toliko rasiri.
izuzetak su stepe centralne evroazije i pustinje bliskog istoka i severne afrike. zato planincine i sumetine nikad nisu dirane. ko ce da se aka...

ultras

ja ne znam kojoj grupi su pripadali stari berberi koji su dosli u evropu 7000 godina pre nove ere. znam da su dosli iz severne afrike, znam da su u evropu doneli svoju kulturu (kapsijska kulture), znam da su bili brodograditelji i trgovcki i da su se po evropi sirili vodinim putevima, znam da su u evropi (u saradnji sa nekim starosedeocima, da li kao elita ili kao nova mesana grupa) strvorili megalitsku civilizaciju, beaker civilizaciju, verovatno lepenski vir i vincu, znam da se kulturna zarista ove civilizacije poklapaju sa genetskim zaristima I* grupe. to je sve sto znam, i iste stvari koje tebi nisu jasne nisu ni meni. zato ja ovde i postavljam ove strvari. nadam se da cemo zajedno ako ukombinujemo sve sto znamo doci do nekog zakljucka koji moze ovo da objasni

Ако су били бродоградитељи онда су вероватни Е. Мегалитска култура као и Лепенски вир су И2, постоји могућност су се касније спојили са Е1б досељеницима.

hayka

Mutacije se svakako desavaju, mislim da se razlog tacan nezna, a predpostavlaje se da se vremenski linearno desavaju, i tako se racuna starost jedne mutacije. U glavno se specijlaliste genetike slazu sa tim proracunom. Medjutim, ja mislim da se covek prilagodjava svojoj sredini, i da kad se sredina menja, ima vise sanse da mutira.

procitaj o epigentci. naucnici su potvrdili da uslovi zivota menjaju nas dna cak u toku jedne generacije i da se te promene prenose na potomstvo. ovde se radi o prekidacima koji aktiviraju gene. dakle promena nacina zivota dovodi do genetskih promena.

da li onda moze da se kaze da neki narod koji dugo zivi na istom prostoru na isti nacin ima manje mutacija po 1000 godina? pa onda te mutacije izgledaju mladje nego sto jesu?

svarozic

ma nema nikakve frke, polemišemo...

naravno. no frks no paniks.

lesandar

Morali su da budu bar dva puta. Drugi put je je trenutak kad su stranci došli i zagospodarili a ne može da bude stariji od istog scenarija u Egiptu. Od tog trenutka počinje da se stvara Mediteranska rasa. Prema nekim pokazateljima to je bilo pre oko 5.000 godina.

bela rasa je stigla u afriku mnogo ranije. daba kulture je to 12000 - 10000 pne. berberi su upravo bili oni koji su zaustavili napredovanje crne rase prema mediteranu.

Čudi me zato što Litvanci i Letonci imaju slovenski izgled, nešto kao Ukrajinci... dobro možda nisu toliko baš svijetli ali su tipični predstavnici bijele rase... hebiga Rusa ima svakakvih, za njih me ne čudi tih 20%, ali za Balte skoro 50%...

Ne postoji jedinstven izgled Slovena, a i kako bi kada naseljavaju jako sirok prostor. Letonci bas i ne lice na Ruse, barem kako sam cuo. Mozda se to vise moze reci za Litvance.

Zna li se kakva je genetska struktura Iranaca, ali etničkih Iranaca (potomaka Persijanaca i Međana)?

Jedna ispravka. Persijski potomci se i dalje nazivaju Persijancima. Iranac je samo zajednicki naziv za sve stanovnike drzave Irana, bez obzira da li su iranskog (Kurdi, Persijanci, Beludzi), turkijskog (Azeri, Turkmeni) ili semitskog (Arapi) porekla.

Poslednja izmena:
slažem se naravno da ne postoji... ali ko bi rekao da skoro pola Litvanaca ima ugro-finske gene...

Finski narodi su se utopili u okolne znatno brojnije narode. To postaje jasno, kada vidis da su od cele grupe, koja ukljucuje Balticke (Finci i njihove podgrupe, Estonci), Volske (Marijci) i Permske (Komi) Fince, ubedljivo najbrojniji Finci iz same Finske, sa samo cetiri i nesto miliona ljudi. U Rusiji su recimo svi finski narodi pravoslavci i rusifikacija im je jako smanjila broj. Nije ni danas puno drugacije, bez obzira sto imaju svoje republike i sva moguca prava, ali mislim da je u ovom slucaju za to zasluzan jako tezak zivot u Rusiji, van glavnih centara drzave. Evo cifara za jedan od tih naroda (Udmurte) - 552299 (2010 г.), 636906 (2002 г.). Ako ovako nastave, nece ih biti za koju deceniju.

Poslednja izmena:
Da ovi Duljebi nisu potomci Dačana?
"Дуљеби живљаху уз Буг, (гдје су данас Волињани, а Уљичи и Тиверци) сјеђаху пак уз Дњестар, ближе према Дунаву. Бје их много: сјеђаху они уз Дњестар па све до мора; има градова њихових и до дана данашњег; ево зашто их Грци зваху „Велика Скитија„. …"

A ko su Dačani, šta znaš o njima?

Za Duljebe se tvrdi da su došli sa područja Tripoljska kulture, a to je baš onaj deo gde je druga tamno-plava "mrlja" na karti hg I2a1.

svarozic

naravno. no frks no paniks.

lesandar

bela rasa je stigla u afriku mnogo ranije. daba kulture je to 12000 - 10000 pne. berberi su upravo bili oni koji su zaustavili napredovanje crne rase prema mediteranu.

Данашњи Бербери су они који су се одупрли арабизацији. Највише их има у Мароку. У Мароку се налази планински масив Атлас. Људи који живе на већој надморској висини имају светлију кожу.

Formerly E1b1b1b, E3b1b, and E3b2, is the most common Y chromosome haplogroup in the Maghreb, dominated by its sub-clade E-M183. It is thought to have originated in the area of North Africa 5,600 years ago.[2][25] This haplogroup reaches a mean frequency of 42% in North Africa, decreasing in frequency from approximately 80% or more in some Moroccan Berber populations, including Saharawis, to approximately 10% to the east of this range in Egypt.[25][26][27] Because of its prevalence among these groups and also others such as Mozabite, Middle Atlas, Kabyle and other Berber groups, it is sometimes referred to as a genetic "Berber marker". Pereira et al. (2010) report high levels amongst Tuareg in two Saharan populations - 77.8% near Gorom-Gorom, in Burkina Faso, and 81.8% from Gosi in Mali. There was a much lower frequency of 11.1% in the vicinity of Tanut in the Republic of Niger.

Сад је јасно којој групи припадају Бербери. Отпишите те теорије о Вандалском пореклу и И2 хаплогрупи.

Nosiocima I2a1 se pripisuje Cucuteni-Trypillian kultura (5400-2700 BCE, tj. pre 7400-4700 godina). Ovde piše na kakvom su tehnološkom nivou bili u to vreme.

Trypillian Civilization

Evo i jednog od zanimljivijih delova

Međutim, ova civilizacija je već bila u zamiranju kada su došli R1a (sa Balkana, 2900 BC) i R1b (3000 BC, severno od Crnog mora 2500 BC).

kako dolaze do tih zakljucka, da je tripilian bila I2a1 ? Ima logike, da je tripilian naslednik lepenskog vira, ali neznam koliko je to sigurno. To bi i objasnilo moguc put naseg I2a1 din, ali ne i vezu sa I2a1 disles.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back