]I ako su Pelazgi bili I2, ne znaci da je potomak od Pelazga I2a1 din, i sigurno da nije. Pelazgi su nam neki daleki rodjaci, nisu nam preci,[/B] ali svi su nam evropljani daleki rodjaci (barem po ujacima).
I2a1 din je imao veliki demografski bum, toliko su mu preci imali problema da prezive i nastave lozu, toliko on je eksplodirao. Ono sto ja mislim, I2 populacije su jasno naslednici kromanjonca, neposredno pre neolitika, I je bio jedini stanovnik Evrope (mozda i R1a se nasao negde?), i onda govorimo o populaciji I, lepenski vir je verovatno kultura neke I populacije. Dolaskom neolitika, 2 struje, sredozemna i Dunavska. u sredozemnoj struji, koju pretezno vodi populacija E-V13 (+J2), ima i I2 koji se utopili u toj sredozemnoj prvoj neolitickoj, od tuda i Pelazgi. Dunavska, koji sire G2 populacije ne vodi sa njim I2, sto je za mene iznenadjenje, zasto tvrdim da je ne vodi ? Zato sto tu gde preziveo G u Evropi, nemamo starijeg I, i nema razloga da G prezivi a ne I. Meni je bilo najlogicnije da su Starcevo kombinacija G2 i I2, ali zasto onda se I2 ne sire do Rajne sa G2? Verovatno su postojale kulture u neolitiku sa znacajnom populacijom I, ali nisu nastavile lozu. Na zapadu na primer, megalitska kultura je I2a kultura, ali autohtoni I2a, koji jesu dosli sa Balkana do Atlantika prateci topljenje leda, ali nisu dosli sa Balkana u Neolitik, i ako I oni nemaju srece, unistava ih R1b kad se probijo na zapadu, R1b kao jedna gumica na papiru, sve izbrisala, ostali samo tragovi.
Ponavljam, put koji su prosli preci I2a1 din pre nego sto se rodio iza Karpata je tesko odmotati. Za razliku od mnogo vas, ja mislim da nije I2a1 din neposredno nastao od neke populacije I2a1 koja se svela na njega jedinog, nego je bio pomesan u verovatno R1a Z280 vec duze vreme, kad i kako su njegovi preci usli i spojili se sa R1a Z280 je pitanje, ali svakako nije to bilo neposrdno pre nego sto se rodio, nego mnogo mnogo ranije.