Gem collection club i Mega book

Ostaviću ti samo link ka brošuri koju sam svojevremeno sastavio o sektama i njihovim mahinacijama, pa pročitaj. Možda nešto i naučiš!? Ko zna, život je čudo!
A tebi od srca savet: "drž se ti građevine i uživaj, ako si uopšte u tom poslu"?
Po razvoju tvojih postova ja sam zaključio da ti je privatan biznis u građevini bio samo paravan za ulazak u ovu temu i bezazlenoj pričici o nekom tamo Gejmuuu...

Umalo da zaboravim link ka brošuri o sektama http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Apologetika/Sekte/Crkva-I-Sekte.htm

Kakav on i gradjevina.Garant je neki moler, salamasko-pivarskog tipa.

Prijatelju XXM , zelim ti srecu ako produzis na ovom forumu, a moja prporuka ti je da ne gubis energiju jer ce oni ostati ceo zivot tamo gde jesu i mislice da znaju nesto o GEMU, za razliku od nas koji znamo i zaradjujemo ,zato ostavi ih neka ogovaraju za drugo mozda i neznaju " ZA DOBRIM SE KONJEM UVEK DIZE PRASINA " . Ja nemam vise potrebe trositi vreme na njih i ovo je moje zadnje sto pisem, a ko kako hoce neka misli. Pozdrav svima i zelim vam ugodno pisanje .

Poslednja izmena od moderatora:
i jos uvek nisam procitala celu temu... :zstidljivko:

nego, koliko vidim na netu, novac za uclanjenje se uplacuje na racun u gibraltaru?
a okrivljeni se gone samo za delo nedozvoljene trgovine...
u svemu tome, najnejasnija mi je nasa drzava...
u svakom slucaju, uverena sam da oštećeni imaju pravo da preko suda vrate pare na osnovu instituta prekomernog oštećenja ili zelenaškog ugovora...

i jos uvek nisam procitala celu temu... :zstidljivko:

nego, koliko vidim na netu, novac za uclanjenje se uplacuje na racun u gibraltaru?
a okrivljeni se gone samo za delo nedozvoljene trgovine...
u svemu tome, najnejasnija mi je nasa drzava...
u svakom slucaju, uverena sam da oštećeni imaju pravo da preko suda vrate pare na osnovu instituta prekomernog oštećenja ili zelenaškog ugovora...

Cak ih vise ne gone ni za nedozvoljenu trgovinu. Prodaju te knjie za 2300 evra po kompletu i niko im ne moze nista. Kako da neko na sudu kaze da je ostecen a platio je knjie 2300 evra? Svako cemu reci- ko ti je kriv kad si glup.
Ranije su ih jurili jer su pare uplacivane direktno na gibraltar i drzava ih je jurila jer nije placan porez.Sad ima ta fantomska firma MEGA BOOK, koja je uredno registrovana i pare od knjiga posle placanja poreza prosledjuje na gibraltar.
A kod nas koliko sam cuo ne postoji u zakonu prekomerno ostecenje osim ako je ostecena osoba maloletna. Ma znaju gemovci sve cake...

Ima, kako da ne, u Zakonu o obligacionim odnosima, s tim što se traže uslovi koji su, verujem, često ispunjeni u ovakvim slučajevima...

PREKOMERNO OŠTEĆENJE
Član 140.
(1) Ako je između obaveza ugovornih strana u dvostranom ugovoru postojala u vreme zaključenja ugovora očigledna nesrazmera, oštećena strana može zahtevati poništenje ugovora ako za pravu vrednost tada nije znala niti je morala znati.
(2) Pravo da se zahteva poništenje ugovora prestaje istekom jedne godine od njegovog zaključenja.
(3) Odricanje unapred od ovog prava nema pravnog dejstva.
(4) Ugovor će ostati na snazi ako druga strana ponudi dopunu do prave vrednosti.
(5) Zbog ove nesrazmere ne može se tražiti poništenje ugovora na sreću, javne prodaje, kao ni onda kad je za stvar data viša cena iz osobite naklonosti.

ZELENAŠKI UGOVOR
Član 141.
(1) Ništav je ugovor kojim neko, koristeći se stanjem nužde ili teškim materijalnim stanjem drugog, njegovim nedovoljnim iskustvom, lakomislenošću ili zavisnošću, ugovori za sebe ili za nekog trećeg korist koja je u očiglednoj nesrazmeri sa onim što je on drugom dao ili učinio, ili se obavezao dati ili učiniti.
(2) Na zelenaški ugovor shodno se primenjuju odredbe ovog zakona o posledicama ništavosti i o delimičnoj ništavosti ugovora.
(3) Ako oštećeni zahteva da se njegova obaveza smanji na pravičan iznos, sud će udovoljiti takvom zahtevu ako je to moguće, a u tom slučaju ugovor sa odgovarajućom izmenom ostaje na snazi.
(4) Oštećenik može podneti zahtev za smanjenje obaveze na pravičan iznos u roku od pet godina od zaključenja ugovora.

S tim što zahtev za poništaj, odnosno utvrđenje ništavosti po tim osnovama pokreće oštećeni, a krivična dela se po pravilu gone po službenoj dužnosti... Pod nekim konkretnim okolnostima može da bude i prevara... Toga sam se setila, možda ima još nešto...

Sa druge strane, izgleda da kod nas nije eksplicitno zabranjeno, da taj sistem opstaje, što je po mom mišljenju - stvarno sramota... a opet, kad razmislim, ne znam ni zašto me iznenađuje...

ljude je cesto i sramota da priznaju da su namagarceni. Mada je verovatno postupak povracaja para dug i mukotrpan.Usput, gemovci imaju i kaznene ekspedicije koji prete neposlusnim klijentima.
A ona prica da ljudi ne mogu da se izvuku je uglavnom o tome kako gemovci daju pare za uclanjenje onome ko nema ali pod visoke kamate. Ako neces da kopas po temi, pitaj mene slobodno sve sto te zanima.

UUUUUUUUUUUUUUUU,ala ste opasni.ja sam vam trn u oku.Rado bi ste me izbacili,pa da delujete kao sekta.Karton vinjaka to ti je cena.Pravite se pametni pa izbacujete zakon,kao razumete se.Lepo sam rekao vrtite samo jedne te iste reci koje nemaju tezinu.Pokusavate da umanjite moju aktivnost vredjanjem i omalovazavanjem.Zasto to neko ne sankcionise.Pare se zaradjuju,a vama je izgleda krivo sto vi ne zaradjujete.I moji radnici se grce,znam kako je.Najnovija fora,KAZNENE EKSPEDICIJE.Gde zivite bre u Africi.Kao ne mozes da izadjes.Odakle ne moze da se izadje.Gde ste citali te bajke u zabavniku.Jos vise sam promenio misljenje o vama.Negativno.A u stvari jedini je problem samo zato sto neko ima suprotno misljenje.Ja nicije misljenje ne ocenjujem negativno.Ja postujem svakog.A vas upravo to vredja.Kao i kod one klinke vasi komentari su ograniceni i razumete se samo izmedju sebe.Za razliku od vas ja mogu sa svima da razgovaram a da ga ne vredjam.Kada bi smo se videli lice u lice i vodili razgovor oborili bi ste noseve.Pazi ovo,jedan tip od vas koji je bio protiv i bio na vasoj strani javio mi se i ostavio telefon.Mislim po recniku da nije iz vase grupe.A javila mi se i jedna riba i trazila je pare za gem.To su one pare koje sam ja vama nudio za uclanjenje bespovratno.Naravno da joj nisam dao,jer te pare vaze za vas,a ne za nju.To sam joj i rekao.Da cujem komentar o ovo dvoje koje niste uspeli da obrlatite.A ti prijatelju GEM.MK hvala na svemu i zeli ti sve najbolje i javljaj se ponekad.OVI SU BORANIJA za mene.Ne zaboravite komentar o ono dvoje .Da cijem

Ајде ти што се разумеш у теологију и секте, а и све остало, не лажи више овде. Иди певај песмице са веселим гејм-другарима, и радуј се лови коју зарађујете, што дангубиш овде?! Колико видим, овде је већина људи разумна, тако да ти и теби слични не можете олако фолирати и продавати им маглу. Те твоје фол-причице и фазоне задржи за себе и своје гејм-другаре- док певуцкате скачући по кафанским столицима...

Svaki put isto.Bilo bi najbolje da sad ponovo iz pocetka prepisujete.Ljubomora je cudo.Ja sam poceo pare da dobijam.E, to je istina.Primetio sam da nista niste pisali dok sam bio na moru i cim sam dosao i javio se odmah je celo drustvo tu.Voleo bih da cujem misljenje sektasa za ono dvoje.Samo nemoj da mi pises nervozne poruke.Daj da vidim koliko vredis.A ako vec pises sa verom u BOGA,moras da znas da pravi vernik postuje druge ljude,a ja to ne vidim kroz tvoj tekst.Ponovo prelistaj Bozije zapovesti,ti bi to trebalo da znas.Jos nesto,ne slazemo se oko posla,ali ako stvarno proucavas sekte voleo bih da stvarno cujem ili procitam neko tvoje misljenje.Ozbiljno,moze da nam bude od koristi.

Poslednja izmena:
Svaki put isto.Bilo bi najbolje da sad ponovo iz pocetka prepisujete.Ljubomora je cudo.Ja sam poceo pare da dobijam.E, to je istina.Primetio sam da nista niste pisali dok sam bio na moru i cim sam dosao i javio se odmah je celo drustvo tu.Voleo bih da cujem misljenje sektasa za ono dvoje.Samo nemoj da mi pises nervozne poruke.Daj da vidim koliko vredis.A ako vec pises sa verom u BOGA,moras da znas da pravi vernik postuje druge ljude,a ja to ne vidim kroz tvoj tekst.Ponovo prelistaj Bozije zapovesti,ti bi to trebalo da znas.Jos nesto,ne slazemo se oko posla,ali ako stvarno proucavas sekte voleo bih da stvarno cujem ili procitam neko tvoje misljenje.Ozbiljno,moze da nam bude od koristi.

Очито ниси прочитао оно што сам већ постовао, па да поновим радњу - опет: Прочитај ову брошуру коју сам давно написао - Crkva i Sekte, па онда било шта коментариши на тему секти, религије.
А што се тиче поштовања других људи, и те како поштујем друге, и њихова мишљења: у супротном - до сада бих те напујдао само-тако.
Али исто тако не одобравам да неко на туђој невољи и несрећи зарађује паре!!! И ако сам икако у ситуацији да то спречим - спречићу. Јесам верник, али нисам овца за шишање.
А теби савет, да поведеш мало рачуна о свом речнику овде. На срећу, ти си на овом форуму проваљен и одваљен, тако да... слободно се и даље бламирај, и наравно број шушке.

recnik ti je los,pa me nisi ubedio da si vernik.Sad sam pogledao na brzinu zato sto nemam vremena.Sutra cu procitati sve i malo razmisliti o tome.Verujem da ima sta da se procita.Ja se oko 2o godina time i slicnim stvarima bavim,pa ce svaki ozbiljan komentar na tu temu dobro doci.Da odgovorim DellBoy-u.Pare sam dobio preko banke,a porez se placa preko onih knjiga.Postoji i fiskalni racun i pib firme.Ziva istina.Vidi,ja kada proucavam pojedinu sektu,ja tu oblast proucavam oko 2-3 godine.Uvucem se u njihove redove i slusam kako disu,procitam literaturu,upoznam ih totalno i pritom nisam promenio svoje misljenje,ali sam ih dobro proucio.Zasto to radim nije bitno,ali hocu da kazem da sam i ovo dobro proucio.Citajte malo izmedju redova,to vam svo vreme pisem.Otkud vi znate ko sam ja.Ixtis ako si iskren vernik izvinjenje sa moje strane,a ono sutra citam obavezno necu na brzinu.

Ma video sam pare i opipao,ali to nije bitno.Ima nesto sto ne razumes.Ne kazem da si glup,ali ne razumes ima tu jos nekih stvari.Pusti sad to.drugi put.Mene zanima neki drugi komentar i neke mnogo ozbiljnije stvari.Ovo je sve zezancija,a vi se palite ko mala deca.Posle cu da vam pisem ko sam.

UUUUUUUUUUUUUUUU,ala ste opasni.ja sam vam trn u oku.Rado bi ste me izbacili,pa da delujete kao sekta.Karton vinjaka to ti je cena.Pravite se pametni pa izbacujete zakon,kao razumete se.Lepo sam rekao vrtite samo jedne te iste reci koje nemaju tezinu.Pokusavate da umanjite moju aktivnost vredjanjem i omalovazavanjem.Zasto to neko ne sankcionise.Pare se zaradjuju,a vama je izgleda krivo sto vi ne zaradjujete.I moji radnici se grce,znam kako je.Najnovija fora,KAZNENE EKSPEDICIJE.Gde zivite bre u Africi.Kao ne mozes da izadjes.Odakle ne moze da se izadje.Gde ste citali te bajke u zabavniku.Jos vise sam promenio misljenje o vama.Negativno.A u stvari jedini je problem samo zato sto neko ima suprotno misljenje.Ja nicije misljenje ne ocenjujem negativno.Ja postujem svakog.A vas upravo to vredja.Kao i kod one klinke vasi komentari su ograniceni i razumete se samo izmedju sebe.Za razliku od vas ja mogu sa svima da razgovaram a da ga ne vredjam.Kada bi smo se videli lice u lice i vodili razgovor oborili bi ste noseve.Pazi ovo,jedan tip od vas koji je bio protiv i bio na vasoj strani javio mi se i ostavio telefon.Mislim po recniku da nije iz vase grupe.A javila mi se i jedna riba i trazila je pare za gem.To su one pare koje sam ja vama nudio za uclanjenje bespovratno.Naravno da joj nisam dao,jer te pare vaze za vas,a ne za nju.To sam joj i rekao.Da cujem komentar o ovo dvoje koje niste uspeli da obrlatite.A ti prijatelju GEM.MK hvala na svemu i zeli ti sve najbolje i javljaj se ponekad.OVI SU BORANIJA za mene.Ne zaboravite komentar o ono dvoje .Da cijem

z:Dz:Dz:D

Back