Kapitalizam i industrija zabave

Znam sta je radnik, a sta neradnik, a ti si neradnik.
И то је свачија приватна ствар. Ти то знаш на основу предрасуда? Хајде, реци на основу чега то знаш, да те чујемо? Дефиниши рад и нерад? Бавим се хобијем, ја сам нерадник? Чувар сам и седим 12 сати дневно, ја сам онда радник? Нерад, то смета једино паразитима који живе на рачун туђег рада, живели сви нерадници јер нема за џабе услуге ни за кога.

Свако ко жели да буде плаћен на учинку који успе да уради, на основу обима посла који уради, не може да буде проблем у њему, колико ради толико и заради и тако је најпоштеније. А да, вама треба лојалност, дупелизање, да вам неко буде роб на ланцу, толико вам то треба да бисте радије дали и плаћено боловање али које не смемо баш да користимо и ако смо болесни?

Vrednost rada, kao i bilo koja druga vrednost, je subjektivna stvar.

Ne postoji objektivna vrednost i cena bilo cega, pa tako i rada.

Moj rad vredi onoliko kolika je rezultanta svih subjektivnih utisaka o mom radu.

To se uprosceno zove 'trziste'.
Тако је. И неко ко не жели да ради не жели да ради само јер није довољно цењен. Добро зарађују само они који су уклопљенији у друштво, што се најчешће стиче добијањем подршке у детињству и младости од стране других. Ја да сам ишао на журке и да сам се исексао у животу можда бих био богат јер бих био добро социјализован. Али да лошије пролазим у животу због недостатка тога и да храним оне који су се науживали, не пада ми на памет. Нисам способан да одем на дејт - не треба да будем способан ни да одем на разговор за посао. Не дружим се ни са ким - нисам дужан ни да сарађујем са разним будалама на радном месту. Поштено.

Bez njega, ne bi ni imao tehnicke mogucnosti da se zalis kako je kapitalizam zlo, i kako ti je Lenjin kobajagi dao 40-ocasovnu radnu nedelju i bolovanje.
Без тога бих сам, својом руком направљеном секиром и својим рукама, могао да сечем и цепам дрва да бих се загрејао, без ичијег одобрења, а не да ја морам да имам паре да се не бих смрзао и које зарађујем уз трпљење туђег злостављања. Могао бих сам да правим своју кућу без одобрења државе, док иста та држава која ми то не дозвољава неће да заузврат да неки станчић.

Bez trzista, ubili bi te drugovi komunisti kao zeca, prvom prilikom kada im kazes: 'E znate, ja necu da radim danas, mrzi me, nego cu da sedim na kaucu kuci'.
То раде капиталисти а не комунисти који су се борили за права радника.

Bitnim i vrednim radnicima se isplati placati i bolovanje, godisnji obrok, regres, put do posla, svalerku i godisnje sledovanje benzina.

Neradnicima se ne isplati placati i 10% plate, i semenke i zvake jednom nedeljno.
Како се на послу дефинише ко је вредан а ко није ако се на послу не плаћа по обављеном учинку? По слободној процени? Зашто је онда већина вредних радници обесправљена и свеукупно лошије пролази од лењих јер су под стресом и испадају будале, немој да се правиш да нема тога?

Ја сам вредан јер се пуно мучим на послу, пуно улажем енергије у то, под стресом сам нон-стоп, под адреналином нон-стоп, не пушим, не ћаскам ни са ким за разлику од свих вас, увек размишљам да не направим ни најмању грешку јер такав сам по природи и то ме ужасно оптерећује, премало сам плаћен за то, док они који су под трипут мањим стресом од мене, који имају лакши посао, који се друже на послу, и боље су плаћени мени нешто причају о раду, како сам нерадник, како би требало још више да радим??????? СРАМ ВАС БРЕ БИЛО НАСИЛНИЦИ НИЈЕДНИ, ХОЋЕТЕ МОЖДА И ДА НАС СТРЕЉАТЕ ЈЕР ВАМ НЕ ДОПРИНОСИМО ЈОШ ВИШЕ???

Сутра одох да тражим социјалну помоћ да вратим назад оно што ми је одузето, све ће ми то вратити назад, доста сам био вредна и перферкционистичка јефтина радна снага и доста сте живели на мојој грбачи злостављачи ниједни!

Ово се дешава када дође капитализам, највећи паразити причају о нерадницима, још ће и да стрељају раднике јер паразитима не доприносе довољно, натерали би да им раде и по 20 сати дневно 7 дана у недељи да је то физички могуће. Стаљине, све ти је опроштено, накотили се разноразни богомдани диктаторчићи.

Мислите да нисам вредан. Ја сам по природи склон стресу, такав сам, код мене нема "лако ћемо", кад ходам брзо ходам, такав сам по природи, не волим ни са ким да се свађам, ћутим и радим, значи идеалан за експлоатисање. Моја мана је што нисам анални алпиниста, можда у ствари такве називате нерадницима, не знам. И ја као такав сам радио за тројицу док су други пушили цигаре и још они мени нешто шефовали а нису шефови. За исту плату радимо. Значи, испадао сам магарац јер то ми је у природи, злоупотребљава се моја склоност ка стресу и мој перфекционизам.

Зашто сам онда исто плаћен као и ти што блеје, командују и ћаскају између себе?? Да ли је то у реду?? Зашто није у реду ако ја не желим више да лошије пролазим од других?? Јел ви то мене насилно стављате у позицију да будем будала, притисцима, вређањима? Јесте ли свесни да је то насиље и да су због таквих ствари некада избијали и ратови? Пре 2000 година пробај неком из туђег племена да му кажеш да је нерадник па да видим како би се провео.

Толико о томе колико су људи плаћени по заслузи. Само лажов може да каже да онај ко је вредан да зарађује више, ја сам меродаван да кажем да није тако, можда сам зато и био вредан да бих самоуверено био у праву. Ја да сам стварно нерадник болео би ме пампур, нећу бре дати да ме разноразни добро плаћени ухлеби и прави нерадници "лако ћемо" коментаришу. Ко год може нека не испада будала као ја, само будале раде посао који не воле и који им се не исплати. Ја сада могу да не радим ништа, сматрам да само надокнађујем оно што нисам добио.

Poslednja izmena:
Ко год је нерадник њему се само не исплати да ради, кад би тај добио прилику да му се то исплати радио би и те како. Чист механизам награде и казне. Ви који сте размажени бисте били већи нерадници јер сте навикли на лагодност.

Услов за следећи посао ће ми бити, не висока плата него да радом заузврат добијем љубав и љубавни однос. Приватно то немам и хоћу радом да то остварим, ако то нећу добити нећу онда ни да радим. Нека ми газда да мало своју жену ако хоће да радим за њега.

Ovakva zabava nije postojala, ovo je sve dignuto na jedan visok nivo ispiranja mozga.

Не знам да ли мислиш на телевизију која емитује те песме или на људе који слушају те песме.

Зашто престрого судиш људима?

Сви некада треба да се опустимо. Свако на свој начин. Ја могу да слушам песму неког народњака, али више волим панк и староградске песме. И класику.

Моцартов "Турски марш" могу нон стоп да слушам.

Да, све ово што пишем нема везе са капитализмом.. Само сам се питала зашто ти сметају телевизије и певачи и ријалити емисије.

Имамо даљински управљам и много, много других канала уз које људи могу да се опусте.

Болд: Политичке емисије на тим ружичастим и хепи телевизијама су испирање мозга. И неке реалити емисије.

Не знам да ли мислиш на телевизију која емитује те песме или на људе који слушају те песме.

Зашто престрого судиш људима?

Сви некада треба да се опустимо. Свако на свој начин. Ја могу да слушам песму неког народњака, али више волим панк и староградске песме. И класику.

Моцартов "Турски марш" могу нон стоп да слушам.

Да, све ово што пишем нема везе са капитализмом.. Само сам се питала зашто ти сметају телевизије и певачи и ријалити емисије.

Имамо даљински управљам и много, много других канала уз које људи могу да се опусте.

Болд: Политичке емисије на тим ружичастим и хепи телевизијама су испирање мозга. И неке реалити емисије.
Ova tema ne osuđuje nikoga, svi mi konzimiramo tu "industriju zabave". Svako društvo je imalo svoju neku "industriju zabave", Rimljani su organizovali gladijatorske igre, u feudalnom dobu su se organizovali viteški turniri. Poenta je da svaki društveni sistem mora imati neku svoju "industriju zabave" pa i kapitalizam da bi pokrio nedostatke tog istog društva.

Back