Gem collection club i Mega book

Ma Ok je da ces da zaradis kintu,al moras da prevaris(nagovoris) nekog ko ti weruje!
****** malo je bezweze... Bio sam pre dwa dana i odusewio sam se kako ljudi glume...
pa to je perfektno odradjeno...Ja sam nedawno cuo za to i otisao sam da widim,jednostawno sam hteo da doziwim. Uplatio sam 1300 din i proveo citav dan u tom hotelu... kao da si u filmu. Samo koliko pricaju o nekim nevidjenim zaradama,Hotel je u katastrofa stanju...Klopa je uzasna,a sokovi su oni u flasama od 5l-35din.Da nepricam o proseku godista automobila koji su 90-95 godiste.Pa zar nije malo matoro za 4000-5000e platu koliko ti garantuju...

A ti si izgubio dugme V, pa kucaš stalno W ? Ili možda mucaš ?

Ili je to neki novi modni trend za koji ja još nisam čuo.....

Muka mi je od takvih ljudi ! Ako ne želite da pišete normalno Srpski, onda pišite na engleskom. Ovi surogati su najgore rešenje !

Pa netrazi se tu da dovedes one koji imaju novca jer oni to nece progutati tu vodis sirotinju a oni se naprze na brzu zaradu ja ako skupim pare do srede pocinjem pa ko ga jeb

Hoces li poceti sa vrbovanjem rodjenog brata/sestre/kuma!? Srbine-prodaj bliznjeg u paketu sa sobom djavolu za 2290 evrica! Izvlaci zivu glavu odatle i ne dozvoli da ti nepismeni gemovci ispiraju mozak tako sto ce te navuci da da ti prodaju tvoje pare(koje si im tako velikodusno predao napravivsi ODLUKU DA POCNES SA POSLOVANJEM I UDJES U FIRMU). Bezi dok jos nije kasno ili mozda vec jeste?:confused:To je odlicno smisljena i sasvim dobro pravno zasticena prevara a ljudi i dalje nasedaju. Potrazi na geografskom atlasu Gibraltar i mozda ce ti se javiti pitanje u glavi. Neka ti neki drugar iz Beograda licno pronadje i proveri adresu njihove kancelarije u BGD. Raspitaj se sta je D.O.O, sta je Udruzenje Gradjana. Zapitaj se sta ako tvoj asistent aspirator(na engl. usisivac, onaj koji tezi/zudi) ne uspe da uspesno naplati minimalac od svezeg mesa???
Matematika jeste dobra ali oni su njom kao i tobom izmanipulisali. Napravi sebi strukturu firme pocev od sebe. pa nadole. Gde ti je ono...

Malko kaskam sa informacijama o hapsenju u hotelu Plana, Velika Plana koje je izvrseno 2003. god. Hoce li neko biti ljubazan da mi malo detaljnije objasni koliko ljudi je pohapseno, da li je objavljen neki clanak u nekim novinama o tome( hocu da dodjem do njega). Molim DellBoya ili Oggyja ili nekog drugog da to pojasni, jer primecujem da oni to malo bolje prate.

Takodje zelim da pozdravim GEMovce i cestitam im na hrabrosti da rizikuju i udju u FIRMU te na taj nacin krenu sa uspesnim POSLOVANJEM sve do sopstvene propasti. O yeeeeeeee!Dobro jutro, dobro doslicu vam zele cat-woman-Ruza, Mister Cmiljanic i ostala ekipa.Ooooooooo GEM! Samo da znate da je svima jasno da GEMovci koji se javljaju na forum i pokusavaju da nas sve ovako u paketu PROSVETLE su ustvari tzv. menadzeri, liding menadzeri, itd.Necu da pisem na engleskom te titule jer mislim da ih gospoda nece dobro procitati kao sto ne umeju ni da ih izgovore. PROVALJENI STE!!! Koristite iste postapalice, citirate govore koje ste odrzali na POSLOVNOM SASTANKU. SAMO je pitanje vremena kada cete pasti.

Nemam za Veliku Planu, ali i ovo može da posluži...SUŠTINA JE ISTA .....

Dokle god ima naivnih......A ovce i jesu tu da se sisaju....

PETORKA OSUMNJIČENA ZA MILIONSKU PREVARU
“Gem collection” -uspešan put u zatvor

NOVI SAD: Dežurni istražni sudija Opštinskog suda u Novom Sadu Koviljka Đačić, posle jučerašnjeg saslušanja, odredila je pritvor osumnjičenima za nedozvoljenu trgovinu: Denisu Stojakoviću (32) iz Prnjavora, Aleksandru Milivojeviću (51) iz Doboja, te Miroslavu Laketiću (37) i Nemanji Jovčiću (53) iz Novog Sada. Jovčićeva nevenčana supruga Željka Nikolić (42) iz Novog Sada osumnjičena je za isto delo i biće saslušana, najverovatnije, danas.
Prema krivičnoj prijavi, osumnjičeni oni su od početka minule godine pa do hapšenja organizovali mrežu neovlašćenih posrednika u prodaji knjiga inostrane firme “Fit for succes academy” sa Gibraltara, pod nazivom “Kurs - uspešan put”. Prodaju su, kako se navodi u prijavi, organizovali tako što su priređivali promocije za više od 20.000 ljudi u preduzeću “Ekola” u Novom Sadu, hotelu “Termal” u Vrdniku, u Tesliću, Bijeljini i drugim mestima. Promovisali su piramidalni sistem prodaje preko distributera, uz obećanje visoke provizije prvom u lancu za svaku prodaju. Trgovina se odvijala tako što bi kupcu izdavali račun firme FFSA, na osnovu kojeg je zainteresovani uplaćivao 2.290 evra, s nalogom da se taj novac prenese na firmu u severnom Kipru.
Knjige “Uspešan put” nabavljene su u organizaciji državljanke Republike Češke Hane Krsmanović. Na masovnim promocijama u hotelu “Termal” one su dostavljane kupcima, koji su time sticali pravo da se uključe u društvo “Gem collection”. Prema navodima krivične prijave, petoro osumnjičenih su počinili 481 nezakonitu prodaju i prikupili 1.101.490 evra. Formirali su i posredničku mrežu, pri čemu su sebi i drugima ostvarili znatnu imovinsku korist. Iako nisu imali ovlašćenje, u ime “Gem collection” su sa potencijalnim kupcima potpisivali sporazum o obavezi da čuvaju poslovnu tajnu. Na kraju promocije, navodi se u krivičnoj prijavi, prisutni su učestvovali u licitaciji cene koštanja proizvoda FFSA. Početni iznos od 50.000 snižavao se licitiranjem na 2.290 evra.

A ima to i u Bosni :

GEM Collection prevara za 5.000 maraka

Ako na internet pretraživačima ukucate pojam GEM Collection, dobit ćete niz stranica koje vam nude online kupovinu dragulja, opreme za tenis, garderobe, cipela, pa čak i kuhinjskog posuđa. Ako vam ko u životu zakuca na vrata i ponudi GEM Collection, dobit ćete priliku da postanete milioner. Za vrlo kratko vrijeme i gotovo bez ikakvog truda. Tako barem kažu oni koji su već uključeni u piramidu nigdje registrovane kompanije, koja je nakon što je krajem prošle godine 13 njenih članova uhapšeno u susjednoj Hrvatskoj i optuženo za prevaru tešku 10 miliona dolara, svoje seminare nastavila održavati u Neumu. U državi u kojoj piramidalni način zarade također podliježe krivičnom zakonu. Ali nije bitno.

Kompanija za koju se kaže da potiče iz Češke (zemlje poznate po novčanim malverzacijama piramidalnog tipa) ima, navodno, svoje ispostave po gotovo svim evropskim državama, registrovane pod različitim imenima. Na jedinom sajtu koji je moguće povezati sa verzijom za južnoslavenske narode nećete naći niti jedno ime, broj telefona, adresu niti konkretne poteze koje trebate uraditi kako biste postali članom. Ono što ćete naći su slike luksuznih automobila, jahti, obnaženih žena i gomilu zvjezdica i šljokica kojima je ispisano "želite li da sve ovo bude vaše?".

Prvi korak na putu jeste da pronađete nekoga (najčešće će neko pronaći vas) ko je već u lancu milionera. On će vam ponuditi da uplatite članarinu koja iznosi oko 5.000 KM. Ako novca nemate, objasnit će vam se kako je izuzetno isplativo uzeti čak i kredit, s obzirom da će se novac u najmanju ruku udesetorostručiti. Nakon što novac uplatite, na potpis ćete dobiti dvije izjave. Prva potvrđuje vašu zainteresovanost za posao i načinjena je u formi ugovora, koji najčešće više nikada nećete vidjeti, dok se u drugoj obavezujete na petogodišnju šutnju, čije bi vas kršenje moglo koštati 10.000 eura. Nakon toga ostajete na seminaru i imate tri dana da platite ulaznicu od 5.000 KM. Kada ste jednom unutra, vaše je da uradite isto - nađete nekoga spremnog da uloži malo, a dobije puno, za šta vam se isplaćuje oko 450 eura, dok se ostatak novca raspoređuje u zavisnosti od položaja u piramidi. Sasvim je jasno ko tu zarađuje - onih 13 što čekaju suđenje u Splitu.

Problem je u tome što je prevaru vrlo teško dokazati. Svi sudionici lanca su tu dobrovoljno, dok u GEM-u tvrde kako oni ljude samo uče menadžerstvu. Iako je na ovaj način izgubio novac, jedan od prevarenih Bosanaca sa kojim smo razgovarali odbija pokrenuti bilo kakvu krivičnu tužbu, pa čak i govoriti za javnost. Slično je i sa drugim članom, koji je uspio povratiti samo polovinu uloženog novca. Obojica su članovi GEM-a postali na seminarima koji se održavaju u Neumu i o kojim pričaju kao o masovnom ispiranju mozga. Okupljenima se prvo pušta disko ili tehno muzika uz koju svi plješću u ritmu. Sve se nastavlja GEM pozdravom (desna ruka visoko u zraku, dok je lijeva ispružena prema zemlji; kažiprstom lijeve ruke prave se oblici kružnice, što bi trebalo simbolizovati okretanje novca u vreći). Sve prati euforija, upoznavanje sa ljudima koji su na ovaj način zaradili ogroman novac i predavanja o tome kako pristupiti novim članovima i pričom ih navesti da se olakšaju za 5.000 KM.

Na parkingu neumskog hotela "Neum" (nedjelja, 2. 3. 2003) parkirano je dvadesetak vozila, među kojima nema niti jednog pontiaca sa slike. Nekoliko zgužvanih muškaraca pristiže u golfu sa splitskim registarskim oznakama. Nakon što parkiraju i izađu iz auta, iz gepeka će izvaditi odijela umotana u celofan i presvući se na parkingu. Tako preuređeni nestaju u hotelu. Zbog čega, shvatit će svako ko i sam pokuša ući na sastanak budućih milionera. Moglo bi se desiti da vas već sa vrata odmjere od glave do pete i da uslijedi razgovor sličan ovome:

- Mi bismo na sastanak GEM-a.
- Takvi?
- Kakvi?
- U farmericama. Neće ići.
- Možda se nismo dobro razumjeli, mi dolazimo iz Sarajeva i putovali smo tri i po sata da bismo bili ovdje.
- Žao mi je. U farmericama? To je neozbiljno. Imate li vi koga da vas je preporučio?
- Nemamo. Vi nas preporučite.
- Neće ići.
- Zašto?
- Zato jer neće ići. I da vas preporučim, ne možete takvi unutra među ljude.
- Pa ne moramo ući, možemo mi i stajati na vratima. Samo da vidimo.
- Ko je vama rekao za nas?
- Niko. Pročitali na internetu.
- Neće ići. Doviđenja.

Jednako bi se moglo desiti da se, nakon što pokisao sjedne u automobil, nesuđeni budući vlasnik jahte u retrovizoru upozna sa uredno odijeliranim gospodinom koji mu zapisuje registarske tablice. Sve uz zvuke disko muzike koja probija i glasova koji u horu viču: "Oooooooooo GEM!"

Hvala Mister Fantom. Znam da je prica o gemovcima milion puta prezvakana ali ona i dalje TRAJE. Ako neko ima neku sveziju informaciju neka je podeli sa okolinom, jako je vazno ne prestati pricati o tome. Imam prijatelja koji je pokusao da me uvuce u to ali nisam pristao pa me sad zivo interesuje kako ce on proci, obzirom da nije "upecao" novog AA, a menadzeri ce ga sigurno pritiskati da nastavi (inace nista od povrata novca). Pricajte kolegama sa posla, kolegama na faksu, komsijama, familiji da ne bi bili vrbovani.

A sada poruka za gemovce:
Dobro vam jutro! Oooooooooooooo GEM!!! Oooooo Jablane! Oooooooo Cvetko! Nema nigde leba bez motiike ali to cete shvatiti tek kada se PONOVO latite iste! Studirajte, obrazujte se umesto sto dozvoljavate svom polupismenom menadzeru da vam ispira mozak prema tekstu iz prirucnika iz psihologije. Pravoslavlje je vasa religija a ne GEM! Bogu se pomolite za spas duse, zalutale ovce, umesto da vas predvode ovi sektasi.
I STO SE VISE NE JAVLJATE? Jeste li se toliko istrosili da nemate para da platite internet?! Nije moguce da se to vama uspesnim biznismenima, sa taaakvim dobrim poslovanjem moze desiti.

AJDE DA MALO POSTAVIMO STVARI NA SVOJA MESTA!

Gem collection je udruzenje gradjana,sa ciljem promocije knjige Put ka uspehu iz 4-dela, knjige stampa "Lipa" - Lazerevac, a za izdavastvo je pobrinuta firma "Mega Book" - Beograd. Postoji jos jedna firma "Milenijum Print" - mesto -Draginac- koja zakonski daje pravo clanu ovog "divnog" udruzenja da te knjige preporuci drugima... naravno za svotu od 2290 - eura. Inace Gem collection, kao i ove ostale firme su registrovane u Agencii za privredne registre... I pravno su legalne

Ja sam bio gost pre skoro dva meseca, kada me je odveo moj dobar prijatelj!!!! IDEJA Gema je ok. sve je to lepo upakovano u nasmejana lica uspesnih menadzera, obucenih u odela prikazujuci poslovni karakter tog preduzeca! Kao sto sam rekao,svidela mi se ideja i to je sve lepo zamisljeno...
Ali tek kada sam dobro razmislio shvatio sam da je ovaj posao legalan a u isto vreme nemoguc!!!!!!!!
Znaci nemoguce je da svi clanovi tog udruzenja zarade.... razlog je prosta matematika!!! I zbog toga nisam prihvatio ponudu mog prijatelja!!!!

A matematika se sastoji u sledecem: (Cilj objasnjenja jeste da dolazi do zasicenja)
Po nekom njihovom minimalnom "penzionerskom" planu kako ga oni zovu potrebno ja da se u ovo udruzenje udju "samo" 2- nova clana za 6- meseci i to izgleda ovako....

6meseci,1godina,1,5godina....5godina!!! Po dva nova clana za 6- meseci 2,4,8,16,32,64,128,256,512,1024- novih clanova... Znaci za 5- godina ovim "penzionerskim planom" jedan clan treba da ima 1024- ljudi u svojoj strukturi.... To je nemoguce!! Uzmimo npr. 10 Asistent aspiranata koji krenu ovim putem znaci za 5 - godina oni ukupno u strukturi trebaju imati 10240 - ljudi i to su im njihovi tkz.indirektni poslovni partneri
e sada da bi njihov 1,2,3,4....1024 - indirektni partner isto ovo uradio treba za svakog 5- godina
sto znaci 25- godina ali za 25- godina oni trebaju imati u strukturi 1024x1024=1048576 - ljudi!!!! a to je nemoguce, ja sam uzeo npr. - samo 10 Asistent aspiranata, a mora da ih ima mesecno barem stotinak, pa sad vi sve ovo pomnozite sa 100 umesto sa 10- pa ce te dobiti pravo stanje I dobicete cifre od par stotina miliona ljudi i to za ne predugacak rok.... a da ne racunamo ljude izmedju ovih struktura. to je tek posebna prica.... ZNACI OVO POSLOVANJE NIJE NI TEORIJSKI MOGUCE A U DOMENU PRAKTICNOG NE TREBA NI RAZMISLJATI.... zato sto je
smesno!
Znaci glavni razlog zbog cega nisam prihvatio je ovaj, a da ne pominjem jos brdo razloga pocev od ubedjivanja,do ispiranja mozgova sto je meni bar licilo na jednu od mnogobrojnih finansijskih sekti....

Ono sto sam hteo reci jeste da novac dobijaju samo oni na pocetku lanaca... i svaki novi clan ima manje sanse za zaradu od njegovog prethodnika- sto upravo znaci da dolazi do zasicenja!!! Na kraju kada dodje do zasicenja vi nemate vise koga uclaniti, i fakticki gubite svoj novac kao i veliki broj vasih prethodnika!!!!
Zelim da ovim pojasnim svima koji se dvoume da ne bacaju novac, jer se veliki broj ljudi sto nisam pogao verovati uzima, brze namenske kredite ili pak zajmi od svojih prijatelja... a ne moze da vrati i na kraju naravno dolazi do sukoba i neprijatnih situacija!!!!
Nemojte dopustiti da vas zavaraju pravnim legalitetom i zakonoskim propisama... Jeste sve to legano to ne sporim ali NIJE MOGUCE!!!!!!!!!! i stvarno je krajnje vreme da se drzava pozabavi ovom klasicnom pirimidalnom prevaraom, tj. doneti neku uredbu s kojom ce zaustaviti ovu PREVARU......

nemoj da nikoga zavaravaju ja sam clan tog drustva i mogu da vam kazem da sam proso ko bos po trnju dao pare nikoga ne nasao posvadjao se sa svojim ljudima onom iz srca kako oni kazu imao sam 22 gosta i niko da pristane od kada su videli tu ideju zaobilaze me u sirokom luku nemoj te se ljudi varati

AJDE DA MALO POSTAVIMO STVARI NA SVOJA MESTA!

Gem collection je udruzenje gradjana,sa ciljem promocije knjige Put ka uspehu iz 4-dela, knjige stampa "Lipa" - Lazerevac, a za izdavastvo je pobrinuta firma "Mega Book" - Beograd. Postoji jos jedna firma "Milenijum Print" - mesto -Draginac- koja zakonski daje pravo clanu ovog "divnog" udruzenja da te knjige preporuci drugima... naravno za svotu od 2290 - eura. Inace Gem collection, kao i ove ostale firme su registrovane u Agencii za privredne registre... I pravno su legalne

Mozes li da mi objasnis sta to nude oni koji uzimaju pare? Kakve su to knjiga u pitanju? Nije mi jasno nista! (mislim, ono sto sam razumeo deluje mi nemoguce. Zar neko naseda na to?)

----mladjony----

Mozda si cuo a mozda ne, 2003 god. su bila hapsenja u kojima je veliki broj GEMOVACA uhapsen, ti ljudi su uhapseni upravo iz razloga sto nisu mogli legalizovati ovu prevaru,tj.nisu mogli opravdati svoju trgovinu, i uhapseni su sa obrazlozenjem da su "prodavali maglu" novac je tada isao na ruke, nista nije islo preko racuna i zato su uhapseni.... medjutim kasnije su uspeli da ovo pranje novca legalizuju, i to na nacin koji sam vec objasnio. A pitao si me zasto ljudi nasedaju na to? iz prostog razloga-POHLEPA- za novcem
Ljudi koji odu na sastanak unezvereno gledaju u cifre koje se tamo prikazuju, i sto je najgore poveruju u sve to, onda prihvate, i tek na kraju shvate da su prevareni!!!!! A pravna strana je prosta kupis knjige za 2290-eura, preporucis te knjige drugima, i ako oni kojima si to ponudio prihvate, za to dobijas dobar procenat... zvuci prosto, ali je nemoguce!!!!!!
Naravno drzava od svake prodate knjige dobija svoj PDV, i zato ne zeli da se pozabavi ovim prevarantima. Na tim sastancima se najvise govori o zaradama, i samo o zaradama... o knjigama jedva da se izgovori po koja rec, tako da je jasno da su knjge „obicna dimna zavesa“
koja samo sluzi da ovu prevaru legalizuje!!!! Inace knjige su ok. i govore o duhovnom zivotu coveka... u fazonu kako treba uskladiti svoje zivotne tokove, da ne smaram vise... GEMOVCI su iskoristili ove zaista dobre knjige da pune svoje dzepove... Kada ce se vec jednom ovome stati na put?!!!!!

Dragi moj PanterA_King i ostli gemovci, zelim vam da uspete da shvatite i na svojoj kozi osetite kako je lepo kad vas oni u koje se kunete IZDIGNU KAO VOLOVE, pa da vam vasi "pacijenti" koje ste uvukli zakucaju na vrata i ... Setite se da ste pre svega Hriscani (ili bilo koji drugi vernici) pa se zapitajte sta cete reci NJEMU kad vas jednog dana bude pozvao! Da li cete zaista moci i NJEMU da slazete da niste znali i td?!!
A do Bozanske pravde imate jos vremena da razmislite i preispitate svoje odluke i ponasanje. Nemojte biti toliko uvereni da to sto je GEM trenutno zakonom zasticen se nece promeniti. Pala je Dafina, Milosevic a bogami, pascete i vi! Samo je pitanje vremena.
Do tada se vi samo smeskajte i brojite u mislima zaradjeni novac.
Hej, hej, hej, hej ooooooooo GEM
Hej, hej, hej, hej ooooooooo- jail!!!

Ova tema me je zainteresovala jer o tome nista nisam znala dok nisam sa mojim "domacinom" otisla na jedan takav skup koji je nedavno odrzan u Velikoj Plani u motelu "Velika Plana".
Ja sam to dozivela kao jednu losu, neprirodnu i napadnu predstavu koja je na kraju ipak uspela da mi u glavu podsvesno ubaci razmisljanje o tome "sta bi bilo da sam ipak prihvatila tu "poslovnu ponudu"?". Najvise me je zbunila i zabrinula struktura ljudi koje sam tamo srela, jer tu je bilo mnogo intelektualaca koji nisu uspeli da unovce zvoje znanje, nego su do velikih suma novca dosli baveci se bas ovim "poslom". Verujem da ima mnogo ljudi koji bi pristali na ovakvu poslovnu zamku koja nudi mogucnost lake i brze zarade ukoliko su spremni da postanu deo jedne takve organizacije koja se bavi ispiranjem mozga i prodajom magle. Neko je spreman i moze mnogo toga da proguta, neko ne. Ono sto me najvise nervira u toj prici je to sto se danas svako naziva menadzerom, sto nametljivci postaju bogatasi i onda se od takvih novopecenih bogatasa formira nasa tzv. "elita" jer novac je prava ulaznica za to!
Da, zaista poznajem ljude koji su ostvarili svoje snove baveci se ovim "poslom", ali ne mogu da kazem da bih takve ljude pozelela za svoje prijatelje jer njihov nacin razmisljanja je postao drugaciji, u potpunosti i u svakom segmentu prilagodjen njihovoj novoj delatnosti, jer to je postao nacin njihovog zivota. Dakle, problem ide mnogo dublje nego sto se na pocetku moze i pretpostaviti...

Back