Jedva uspeh da pročitam sve postove, da ne bi nešto propustio prilikom svog obrazloženja, a opet da ne vređam i ne govorim na pamet.
Dakle, imao sam "čast" da prisustvujem sastanku odnosno promociji ili kako već da nazovem to, pre otprilike 7-8 meseci. Da ne detaljišem o već poznatim stvarima, meni lično je to izgledalo, neubedljivo. U redu je da kao i u svakom piramidalnom sistemu i ovde postoji mogućnost zarade novca i da niko ko je ušao u priču i kasnije zvao prijatelje, rođake, kumove i strance, ne bi trebao da bude okrivljen zato što se trudio da zaradi novac na taj način, jer je to prihvatio kao posao i trudio se da ga uspešno obavlja. Neko to radi jako dobro, neko slabo ili nikako, ali moje subjektivno mišljenje je da ljudi pre ili kasnije shvate da to nije beskonačni lanac i da mora jednom da stane. Što više ljudi "uvuvčeš" u posao tebi je bolje, što pre to uspeš, možeš i da zaradiš. Lično poznajem više od 10 ljudi koji rade u GEM-u i kao što rekoh, nekome ide ekstra, nekome slabo, nekome nikako. Iz poštovanja prema tim ljudima, koji su mi, uglavnom prijatelji, bili i ostali, ne želim da iznosim detalje, ali činjenica je da su neki od njih zaradili priličnu sumu novca na tom poslu, neki se nekako krpe, a neki ne znaju kako da povrate uloženo. Sve je to normalno i svako ko misli da može to da radi, ali da je pored obećavajućih priča svestan i velikog rizika, neka pokuša. Lično nisam sebe video u toj priči i nemam pozitivno mišljenje o tom poslu, ali činjenica je da ima ljudi koji su uspeli. Za mene će to ostati neki vid prevare i više sam za varijantu poštenijeg rada, pa makar i ne ostvario sve svoje snove. Ne znači da sam ja neka poštenjačina i da ne bih voleo da lako dođem do velikih para, već samo da ne želim da se, eventualno, sramotim ako ne uspem ili nešto još gore. Nisam "duhovni penzioner" i imam mnogo volje za radom i zarađivanjem između ostalog, ali ne na taj način. Činjenica je sledeće, država bi morala da se pozabavi ozbiljnije po pitanju legalnosti i sistema ovakvog posla, ne mora da hapsi ljude, ali mora zakonski da bude sve mnogo bolje regulisano. Priznaću i da sam tada u tom trenutku imao kod sebe 2.290 eur, ali da mi predstavljaju višak, verovatno bih se oprobao u tom poslu, mada nije to za mene, ali verovatno bih probao, ali podvlačim samo ako bih imao višak tog novca. Ovako, da se uzajmljujem ili dižem kredit ili šta već, mislim da ima i pametnijih stvari za tako nešto. Prepucavanje da li je to dobar posao ili je čista prevara, nema smisla više forsirati, kako kome, mada retki su zaista srećni. Oni koji se prave srećni više to rade iz želje za uspehom i pozitivnog stava, jer na kraju ako to nemaju nikada i nikako ne mogu i neće uspeti, a Karibi, jahte, letovanje, mercedesi, vile i kuće i ostalo, mislim da je i njima jasno, ostaće samo pusti san, bar dok se ne pojavi nešto drugo, ideja, nova mogućnost, sreća, radničke ili krvave ruke........
Pozdrav i jednima i drugima i puno sreće i uspeha i Vama i Nama