Gem collection club i Mega book

Moram, da vas upozorim da je to čista ponzi piramida. Hrvatski proizvod koji je glavnima doneo več mnogo para u Sloveniji i Hrvatskoj. Ljudi pazite gde stavljate kapital. Ima puno legitimni programa sa super prihodima.
Neka mi neko objasni kako se u programu stvara novi kapital osim tako da se upisuju novi članovi. Gde program investira pare?

Moram, da vas upozorim da je to čista ponzi piramida. Hrvatski proizvod koji je glavnima doneo več mnogo para u Sloveniji i Hrvatskoj. Ljudi pazite gde stavljate kapital. Ima puno legitimni programa sa super prihodima.
Neka mi neko objasni kako se u programu stvara novi kapital osim tako da se upisuju novi članovi. Gde program investira pare?

Program nigde ne investira novac, vec ljudi koji su na celu tog udruzenja taj novac stavljaju u svoj dzep!!! Ovo "odlicno" poslovanje kako ga nazivaju Gemovci radi na principu ako se upisuju novi clanovi,oni zaradjuju novac a ako se ne upisuju oni ne zaradjuju nista!!! Znaci nema obrta novca,zato sto se taj novac samo deli od vrha na dole- zavisno od toga ko je na kojem stupnju! Mislim i da bi dete u vrticu shvatilo da je ovo jedna cista glupost.... Neki ce me pogresno shvatiti... ovde se moze zaraditi novac npr. jedna osoba koja udje u posao uvede jos 4 druge osobe, i stvarno ce za to ona dobiti svoju "platu" medjutim ove druge 4-osobe imaju mnogo manje sanse za zaradu.... pa sledecih 16 - jos manje pa 64,128,256,512,1024.... te osobe ce imati sve manje i manje sanse za zaradu a razlog je onaj koji sam 100- puta do sada spomenuo -DOLAZI DO ZASICENJA.... i na kraju sta? pa nista uzaludno ste bacili 2290- eura!!!!!

e kako ste mi svi ovo lijepo objasnili da sam mogao da nasjednem i olaksam svoj novcanik za SAMO 2290EURA zelim da ovom prilikom zahvalim svim na ovom blogu sto su mi pomogli da se ne prihvatim te obaveze jer bih propao totalno i mozda se i na kraju objesio.Moj jako dobri prijatelj se uvukao u te vode sto mi je jako zao sada se gem collection "firma"nalazi na podruciju Bosne i Hercegovine trenutno grad KAKANJ motel PREMIJUM gdije se odrzavaju te manifestacije ja sam platio ulaznicu 35 km i pazljivo slusao predavanja i nije mi zao tih 35 km jer sam naucio kako da sacuvam svoj novac ali mi je najvise zao moga prijatelja jer je njega ta nedelja kostala samo 70-80 km ma nije to nista sta ce on jos da se izdaje na ostale klijente a u svemu tome mi je veoma drago da nisam i ja usao u te malo sumnjive vode sto nisam dao tih SAMO 2290 EURA i morao da i ja dalje pozivam prijatelje i familiju koja bi me kasnije pitali a kako da vratimo rodzo ili jaro tih SAMO 2290 EURA.Ja se licno nisam nasao u tom poslovnom sastanku da se prihvatim posla a ko misli da moze da zaradi"NOVAC NA LAK NACIN"neka se prihvati tog tipa posla ali vjerujem da ce se kasnije za koji dan od placanja poceti da hvata za glavu i razmislja po cijelu noc koga bi sutra pozvao u poslovanje GEM COLLECTION:shock:

Ova tema me je zainteresovala jer o tome nista nisam znala dok nisam sa mojim "domacinom" otisla na jedan takav skup koji je nedavno odrzan u Velikoj Plani u motelu "Velika Plana".
Ja sam to dozivela kao jednu losu, neprirodnu i napadnu predstavu koja je na kraju ipak uspela da mi u glavu podsvesno ubaci razmisljanje o tome "sta bi bilo da sam ipak prihvatila tu "poslovnu ponudu"?". Najvise me je zbunila i zabrinula struktura ljudi koje sam tamo srela, jer tu je bilo mnogo intelektualaca koji nisu uspeli da unovce zvoje znanje, nego su do velikih suma novca dosli baveci se bas ovim "poslom". Verujem da ima mnogo ljudi koji bi pristali na ovakvu poslovnu zamku koja nudi mogucnost lake i brze zarade ukoliko su spremni da postanu deo jedne takve organizacije koja se bavi ispiranjem mozga i prodajom magle. Neko je spreman i moze mnogo toga da proguta, neko ne. Ono sto me najvise nervira u toj prici je to sto se danas svako naziva menadzerom, sto nametljivci postaju bogatasi i onda se od takvih novopecenih bogatasa formira nasa tzv. "elita" jer novac je prava ulaznica za to!
Da, zaista poznajem ljude koji su ostvarili svoje snove baveci se ovim "poslom", ali ne mogu da kazem da bih takve ljude pozelela za svoje prijatelje jer njihov nacin razmisljanja je postao drugaciji, u potpunosti i u svakom segmentu prilagodjen njihovoj novoj delatnosti, jer to je postao nacin njihovog zivota. Dakle, problem ide mnogo dublje nego sto se na pocetku moze i pretpostaviti...
SAD SU KAKNJU U BIH I TAMO LEVATE NEDUZNE KOJI NEMAJU PARA A MISLE DA CE SE LAKO OBOGATITI

OVAKO JA SE ZAHVALJUJEM LJUDIMA KOJI SU OVDE IZNELI SVOJE ISKUSTVO I MISLJENJE DA GEM I NIJE DOBRA ODLUKA JER NEMAS SAMO 2290 EURA ODNOSNO KREDIT KAMATA +2000 KM I TO TI JE OTPRILIKE OKO 7000 KM E SAD SE BORI SVIM SILAMA PA MAKAR I RODZENOGA BRATA UVALIO DA BI SE TI IZVADIO IZ GOVANA JA SAM ISTO BIO JUCER NA JEDNOM TAKVOM SASTANKU U BiH TACNIJE U KAKNJU U HOTELU PREMIJUM GDIJE SEODRZAVA SVAKE SUBOTE ILI NEDELJE
ILI SRIJEDE GDIJE SU SEMINARI ZA VEC UPECANE RIBICE MENI JE ZAO MOGA JARANA NIGDIJE NERADI ALI SE HRABRO PONIO I DAO SAMO 7000 KM
ALI NEKA JE AKO MISLI DA SE MOZE SA TIME NOSITI U TOM POSLU JA MU SE DIVIM I SVIMA NJIMA KOJI TOLIKO ZARADZUJU NOVCA A VOZAJUN STARE AUTOMOBILE HAHAHAHH A HILADE I HILJADE IM LIJEZU NA RACUN KAKO NAIVNO PRISILJAVANJE A UZ MOLBE KAKO JE FINO I LIJEPO I DA SU SVI JEDAN UZ DRUGOG PA AKO JE TAKO NEKA SVAKI CLAN NOVOM CLANU POMOGNE SA 100 EURA I TAKO DA SE OVAJ NE ZAVALJUJE U 7000 KM JER CE ON BRZO ZARADITI NOVAC I SLJEDECEM KLIJENTU I ON DATI 100 EURA JER ZA NJIH TO NIJE NISTA JA NISAM PRISTAO I FALA BOGU JER BOLJE JE KUPITI KAKVU TROJKU OD 7000 KM
NEGO DA JA HODAM I TROSIM NOVAC NA KLIJENTE DOK IH MOLIM DA POSTANU CLANOVI GEM-a collection "firme" i DA PITAM SVE TE CLANOVE JELI I JEDAN OD NJIH ODNIO RADNU KNJIZICU DA GA PPRIJAVE U PIO I ZDRASTVENO OSIGURANJE AKO JESTE ONDA NIJE LOSE DA SE DA 7000 KM JES SI RADNIK A KAKO ONDA DA NEDAJU PLATU AKO SI REG.. A I AKO NISI ZARADIO NISTA MAKAR TI PENZIONI STAZ IDEEEEE ZATO DOBRO OSTALI RAZMISLITE O CLANSTVU U GEM,vce

pozdrav svima...
maksuz sam se registrovala da bih mogla da odgovorim na ovu temu i dok sam citala vase komentare padali su mi razni odgovori na pamet,neke cu se sjetiti napisati neke ne...
:!:prvo sto sam primjetila je da ovi tzv GEM-ovci vole da vrijedaju i nazivaju svakojakim imenima ljude kojima se ne svida taj njihov sistem vodenja **posla**...e pa sad vi zamislite biznismene(a Gem-ovci se tako predstavljaju) sa odjelima i kravatama i ovakvim rjecnikom koji ste mogli ovdje procitat...
:!:zasto na tom poslovnom sastanku vas glasnogovornik koji ispire mozak gostima trazi svaku priliku da bi rekao/la kako je Gem collection sjajna firma,a ovdje sad tvrdite da to nije firma nego udruzenje:roll:
:!:zasto svako ko prisustvuje tom poslovnom sastanku mora potpisati da ce cutati o svemu sto tu cuje i vidi(pa kad ste tako sjajni i legalni zar nije logicno da je bolje da se procuje glas o vama i tako da vam se siri biznis)kao sto kazete najbolja reklama od usta do usta,a i najjeftinija( i ne radi se ovdje samo o poslovnoj tajni kao sto vi tvrdite,jer je nikom ni ne kazete,mlatite praznu slamu 6 sati i opet na kraju nista otkrili niste)
:!:zasto ne dajete nijednu kopiju od svih onih silnih papira koje trazite da vasi gosti potpisu
:!:zasto jedna takva sjajna firma naplati 35KM za ulaznicu na poslovni sastanak,dorucak su dva mala sendvica,limunada u bokalima(jedan limun na jedan veliki bokal),kafa u termos boci(bosanska kafa) i ako neko zatrazi neki sok konobari vas fino informisu da to nije uracunato u cijenu.Sastanak traje do 14h na kraju nisu organizovali rucak,vec praznih stomaka i glavoboljom se vracate u svoj grad gdje opet zajedno pijete kafu(onako na gladan stomak) i slusate ponovo iste stvari
:!:zamislite covjeka koji se hvali kako je sa Gem collection zaradio oko 14 000 eura,a nema niti jednog zdravog zuba u glavi(pa za te pare je mogao zlatne postavit)
:!:zamislite zenu koja tvrdi da ima hiljade i hiljade eura a dode u nekakvom ofucanom kostimu i bizuterijom na sebi(usput lagala kako je kupila stan,auto,itd...provjereno nema nista od toga)
nastavice se...

da li ste se ikad zapitali koliki je psiholoski ucinak na covjeka kad mu ispred nosa na velikom panou,45-60min prikazujete ogromne cifre u eurima,koje on moze zaradit na lak nacin...
mislim da se na jednom takvom poslovnom sastanku,kakav ti priredi gem collection moze saznati kakav si ti u biti covjek...
naravno da bi svako volio da bude finansijski neovisan,al ovdje se dovodi u pitanje moral tj nacin na koji ti dolazis do novca...NISU SVI DOBITNICI to negdje mora imati kraj...

POZDRAV

Sad cu malo i ja da ispricam ukratko iste dozivljaje kao i ostali moji prijatelji koji su se nasli i koji nisu u ovom poslu.Pocinjem zvoni mi telefon kontam ko bi sad mogao da bude jer je koji dan sutilo njegovo zvono.I sad ja uzimam tel,kad tamo broj od moga jarana i ja senako iznenadzen javljam kako je sta ima i tako to ali i ajde dodzi na kafu ujedan lokal koji i nije bas na javnom mijestu.I to je sve i ja onako u dragosti jer mi je jaran sjedam u auto i odlazim tamo i sa ulaza u objekat onako bacam poglede po stolovima i ugledam moga prijatelja ali ne samoga.Kod njega za stolom sijedi jos jedna meni tad nepoznata osoba i nako sa osmijehom me pozivaju i prave mi mjesto ali izmedzu njih.Tako nastavlja upoznavanje i ja onako iznenadzen na odijelima njihovim pitam ti ja prijatelja gdije to ti radis on nako veseo u lijepoj firmi i kao i ovj je gospodin tamo.i tako je nastavio kako imam i ja priliku da radim jer se moze lijepo da zaradi ali mi sad to govori taj covjek a prijatelj suti.Da bi bilo lijepo da vidim promociju te firme itd...... i onda dolazi jos jedan momak i on ulijece kasnije kako treba platiti taj poslovni sastanak sa 35 km i ja onako ozaren njihovim izgledom i ja i pristadeh na to i dam ja svoj novac.Tada oni ustaju i nekuda zure jer imaju nekih obaveza a tek sad ja i moj jaran ostajemo sami ali nakon jednoga sata.I on meni ted tad kaze gje je i kad je termin za poslovni razgovor.A ON JE U HOTELU PREMIJUM U KAKNJU subota ili nedelja koji pase dan od ta dva ija uzimam nedelju i saznajem da je to u 10:00 h i odlazimo mi dolje i ulazimo u hotel PREMIJUM IZ KAKNJA i onda me obavjestavaju kako je unutra veselje i svasta ali prvo idemo na kafu i dorucak ali sve to placa moj jaran odnosno asistent aspirant tako nekako i doslo je do toga da sad ulazimo u salu ali nam sad govore da se ne iznenadimo jer unutra se ima sta da i vidi ljudi na stolicama vriste skacu na prvi pogled kao da sam u ludnicu usaoooo.Al im je muzika bila dobra tehno party ili colonija i poce se sa predavanjima ali prvo kao covjek siromasan i od par mijeseci on ima oko 40 000 km hahahha ali na to nasijedaju samo oni kojima se supak rasirio kao kanta vodena oni nasjedaju itako dalje do samoga kraja neka ubijedzivanja i svasta da bi samo covjek koji je vec u prvome krugu svatio da bi mogao da zaradi te pare pa jedan ugovor o sutnji pa drugi tvoje zelje pa na kraju da ako hoces dalje da sudjelujes imas tri dana da razmislis i uplatis SAMO 2290 EURA i da tako sudjeluje u toj firmi i kako da tad kad uplati mora da nadze drugu zrtvu koja ce isto tako da plati SAMO 2290 EURA i tek ti tad imas svojih 540 eura i tako dalje a za ovo dok platis 2290 eura treba da dignes kredit a sa kamatom ti je to 7 000 km novca punooooooo a na promociji niko nije ni spominjao nikakvu knjigu koja toliko vrijedi firma je prijavljena samo radi pranja novca jer koja to knjiga vrijedi 7 000 km a korice su od papira od printera ured isto.Ali samo je to sminka a iza te sminke se krije ljepota ili ruznoca svega toga.svrha toga je da oni prodaju proizvad samo od SAMO 2290 EURA + KAMATA 7 000 KM a taj je proizvod je sam ti ili tvoj brat ili tvoja sestra ili kum prijatelj jar oni plate 5000 km a proizvod je para koje nema zavsava se sastanak i mi sad idemo na kafu da se malo odmorimo a kad smo tamo lijepo sijeli dozee ponovo menager i nastavi da sad ponovo me tusi i ubijedzuje kako je ovo lijepo i samo je jedna prilika koja se netreba propustiti bice i dalje sad nemogu vise pisati pa ce mo se opet cuti ja vas pozdravljam
>>>CUVAJTE SE GEM COLLECTION FIRME I CUVAJTE SVOJE PARE KOJE VEC NEMATE!!!!!!!!!!!!!!!<<<

AJDE DA MALO POSTAVIMO STVARI NA SVOJA MESTA!

Gem collection je udruzenje gradjana,sa ciljem promocije knjige Put ka uspehu iz 4-dela, knjige stampa "Lipa" - Lazerevac, a za izdavastvo je pobrinuta firma "Mega Book" - Beograd. Postoji jos jedna firma "Milenijum Print" - mesto -Draginac- koja zakonski daje pravo clanu ovog "divnog" udruzenja da te knjige preporuci drugima... naravno za svotu od 2290 - eura. Inace Gem collection, kao i ove ostale firme su registrovane u Agencii za privredne registre... I pravno su legalne

Ja sam bio gost pre skoro dva meseca, kada me je odveo moj dobar prijatelj!!!! IDEJA Gema je ok. sve je to lepo upakovano u nasmejana lica uspesnih menadzera, obucenih u odela prikazujuci poslovni karakter tog preduzeca! Kao sto sam rekao,svidela mi se ideja i to je sve lepo zamisljeno...
Ali tek kada sam dobro razmislio shvatio sam da je ovaj posao legalan a u isto vreme nemoguc!!!!!!!!
Znaci nemoguce je da svi clanovi tog udruzenja zarade.... razlog je prosta matematika!!! I zbog toga nisam prihvatio ponudu mog prijatelja!!!!

A matematika se sastoji u sledecem: (Cilj objasnjenja jeste da dolazi do zasicenja)
Po nekom njihovom minimalnom "penzionerskom" planu kako ga oni zovu potrebno ja da se u ovo udruzenje udju "samo" 2- nova clana za 6- meseci i to izgleda ovako....

6meseci,1godina,1,5godina....5godina!!! Po dva nova clana za 6- meseci 2,4,8,16,32,64,128,256,512,1024- novih clanova... Znaci za 5- godina ovim "penzionerskim planom" jedan clan treba da ima 1024- ljudi u svojoj strukturi.... To je nemoguce!! Uzmimo npr. 10 Asistent aspiranata koji krenu ovim putem znaci za 5 - godina oni ukupno u strukturi trebaju imati 10240 - ljudi i to su im njihovi tkz.indirektni poslovni partneri
e sada da bi njihov 1,2,3,4....1024 - indirektni partner isto ovo uradio treba za svakog 5- godina
sto znaci 25- godina ali za 25- godina oni trebaju imati u strukturi 1024x1024=1048576 - ljudi!!!! a to je nemoguce, ja sam uzeo npr. - samo 10 Asistent aspiranata, a mora da ih ima mesecno barem stotinak, pa sad vi sve ovo pomnozite sa 100 umesto sa 10- pa ce te dobiti pravo stanje I dobicete cifre od par stotina miliona ljudi i to za ne predugacak rok.... a da ne racunamo ljude izmedju ovih struktura. to je tek posebna prica.... ZNACI OVO POSLOVANJE NIJE NI TEORIJSKI MOGUCE A U DOMENU PRAKTICNOG NE TREBA NI RAZMISLJATI.... zato sto je
smesno!
Znaci glavni razlog zbog cega nisam prihvatio je ovaj, a da ne pominjem jos brdo razloga pocev od ubedjivanja,do ispiranja mozgova sto je meni bar licilo na jednu od mnogobrojnih finansijskih sekti....

Ono sto sam hteo reci jeste da novac dobijaju samo oni na pocetku lanaca... i svaki novi clan ima manje sanse za zaradu od njegovog prethodnika- sto upravo znaci da dolazi do zasicenja!!! Na kraju kada dodje do zasicenja vi nemate vise koga uclaniti, i fakticki gubite svoj novac kao i veliki broj vasih prethodnika!!!!
Zelim da ovim pojasnim svima koji se dvoume da ne bacaju novac, jer se veliki broj ljudi sto nisam pogao verovati uzima, brze namenske kredite ili pak zajmi od svojih prijatelja... a ne moze da vrati i na kraju naravno dolazi do sukoba i neprijatnih situacija!!!!
Nemojte dopustiti da vas zavaraju pravnim legalitetom i zakonoskim propisama... Jeste sve to legano to ne sporim ali NIJE MOGUCE!!!!!!!!!! i stvarno je krajnje vreme da se drzava pozabavi ovom klasicnom pirimidalnom prevaraom, tj. doneti neku uredbu s kojom ce zaustaviti ovu PREVARU......

Vidiš,ti is jedan od pametnijih ovde i poštujem tvoje mišljenje jer sam i ja tako mislio prije učlanjivanja,ali ja nisam SAM zaključio nego sam odmah to pitao menadzera i covjek mi je sve lijepo objasnio,pa evo i tebi objašnjenje za to "zasićenje". u GEM-u ne mozes NIKAD imati vise od 5% građana!!! jel ikad računaš GODINE ljudi? znaš li koliko djece navrši 18godina svake godine,i koliko je to potencijalnih članova GEM collectiona??? od svake generacije mozes imati maximalno 5% članova u GEM-u! uzmi papir i olovku i evo,računaj po Sarajevu koje ima oko 100.000 ljudi u gradu: u prosjeku 20.000 djece se upiše u prvi razred škole svake godine!!! izračunaj to,da svaki aspirant radi MAXIMALNO (sto je skoro nemoguce radi mentaliteta naših ljudi) i opet za jednu godišnju generaciju neces imati više od 5%... računaj da mnogi ljudi ODUSTANU jer misle da su prevareni!!! računaj koliko ljudi kaze "dosta mi je novca,necu više da radim"!!! e sad mi reci,koij je to covjek tu prevaren??? jel svakom dozvoljeno da radi do kraja zivota? jel ti neko mozda nekad ODUZME pravo da nastaviš da radis i promovišeš proizvod??? to sto kazes da zaradjuju samo MENADZERI je malo glupo,razmisli sam: prosječna plata assistenta u Srbiji ti je oko 10000e za 15tak dana,pa ti onda reci opet da samo menadzeri zaradjuju... naravno da dosta ljudi propadne,ALI SAMO SVOJOM KRIVICOM!!! ako se ljudima sve lijepo objasni,nema te osobe koja ne bi ovo radila... a sigurnost GEM kuce je neoboriva,jer NIKO ne moze dobiti platu dok je ne dobije Assistent aspirant! svako ko zaradi prvu platu (a zaradi je tako sto svom prijatelju ponudi da zaradjuje sa njim novac i ovaj kaze DA) dobje svoju proviziju,nikad ne KASNI PLATA!!! i recite mi molim vas gdje je tu prevara??? samo malo razmislite i sve cete da shvatite... a ti,sto si bio na poslovnom sastanku,velika ti je greska sto nisi pricao sa menadzerom... svaki ce ti sve objasniti
ja sam u GEM Collection vec neko vrijeme,i poprilično sam zadovoljan :D
ako imas jos nekih pitanja u vezi GEM-a,samo reci i sve ce ti biti objašnjeno

a vidite ovog mladog demokratu hahahahha
sta bi sa onim BOOM-om? ooo svašta :D
covječe sto ne radis GEM,jel moguce da te potopiše??? eto to vam je ono o čemu vam pričam,covjek je odustao... jel mu ko brani da radi?
vidite,neki ljudi i dodju u GEM na prevaru jer ga neki "GEM-ovci" gledaju kao novčanicu od 540e,900e... ali takvi ljudi i ne ostaju puno u poslu i vrlo brzo propadnu.
mladidemokrata,nemoj puno da lupaš,tvoj tata nikog nije "nafatao",nego je našao ljude koji će sa njim da rade ovaj extra biznis. i u GEM se niko ne "dovodi",nisu ljudi ovce da ih vodiš.
a ti BOOM,očigledno nisi pročitao knjige i nisi se izgradio kroz GEM čim se svađaš sa njima. pusti ljude,imaju svoje mišljenje a pravi GEM-ovac se ne vrijeđa na ovo,sem ako ne misli isto kao i oni.
a da,ima nešto jaaako smiješno ovde,to je ovo "finansijska sekta" hahahahaha
kakva je to sekta,jel se tu vjeruje u novac ili šta? jel moze neko da mi objasni od vas NeGEM-ovaca :D? ja sam čuo za sekte,al za finansijske i ekonomske nisam hahaha

PANTER NA DNU JAME?!?

Ja živim u Londonu i vlasnik sam uspješne dizajn i marketing kompanije. Prije nekoliko mjeseci imao sam priliku da pročitam "GEM"-ove knjige. Kao iskusan marketing ekspert koji se bavi ovim poslom vec godinama, moram da priznam da knjige posjeduju jako mnogo informacija usmjerene obučavanju osoba o osnovama marketinga, prodaje i mnogih drugih poslovnih informacija.

Kao sto rekoh knjigu sam imao priliku citati, medjutim pozadina svega toga je malo drukcija.

Ja sam porijeklom iz Bosne. Jednom prilikom sam saznao da je clan moje familije usao u lanac "GEM"-a. Prije nekoliko godina doslo je do incidenta koji je umalo završio na najtragicniji nacin. Povod tome je bio gubitak dobre sume novca. Par knjiga koje sam naveo su u pitanju.

Da ne navodim detalje kako ova prevarantska mreza radi jer vidim mnogi su to vec pokusali objasniti, ja bih samo naveo osnovu ove akcije koja je unesrecila hiljade ljudi sirom bivse jugoslavije:
Otprilike ovako:
Mujo kaze Sulji: "De bolan Mujo daj mi 5000km a ja ču ti reči tajnu kako da dodjes do novca. Uz to sto god da zaradis das pola meni, mozel' hehe?".
Mujo sav zbunjen ali naivan pomisli u sebi "ma j.b.s 5000 maraka ako cu se ja obogatit". Izvadi lovu i preda Sulji.
"Hajd sad Suljo, koja je fora?" - pita Mujo Sulju
"pa isto ovo sto sam te ja pit'o, to ti tako pitaj Fatu i Hasu i koga jos znas. I sve sto zaradis das meni malo. Hajd sad na pos'o a ja cu se pobrinuti za teferič"
I tako on "uvali" i Fatu i Hasu i Fatinu mater... onda tako Fata uvali Husu i Husinicu i jos koga je znala. I tako dalje...

Ovaj vic se završava tragično. U selu niko niskim vise ne prica od kako je Mujo zavrsio na dnu Spreče. Suljo je sa koferom para vec davno odletio negdje, vjerovatno u Cile ili Kolumbiju. Mati se moli bogu da se Suljo javi. Kaze, u dusi osjeti, sin bi kuči, al' nesmje. Nema ona pojma sta sin uradi. Zna da se nesto plaho znojio i bio mnogo nervozan zadnjih dana prije nego sto je otis'o.
Naravno, svaka sugestija da je to ispravno zaradjen novac je naivna. Neko mora da izgubi da bi neko "zaradio", nemoze biti jednostavnije za shvatiti.
To sto je Suljo rekao Muji, stalo je u par knjiga koji je GEM prodavao za par hiljada eura. Uz malo jeftinih marketinskih steroida, knjige su popunili tako da dobiju malo sočniju figuru.
Kao sto rekoh, ima dobrih informacija. Obican čitalac se vjerovatno zapanji mnoštvom ideja i savjeta. Medutim te informacije su dostupne za jako malu sumu novca u knjižarama ili cak bezplatno preko interneta. Knjige o tehnikama motivacije, marketinga, organizacije, prodaje itd mozete pronaci od raznih autora kao sto su David Shwartz, Dan Kenedy, Seth godin, Philip Kotler, Thomas Nagle, Richard Koch... lista je jako duga.
Medutim, otimanje novca nije cak ni ono najgore sto se dešava sa upecanima na GEM. Kada pristanu da kupe knjige, automatski postanu i članovi tog istog lanca i nesvjesno ulaze u klupko korupcije gdje su na raznorazne psihološke pritiske primorani da uvuku nove žrtve tog mračnog klana. Posljedice su katastrofalne na ljude ovih jako napaćenih zemalja.
Pročitao sam par tekstova od tzv Pantera. Iz njegovog javljanja moze se zaključiti da jako aljkav sa svojim "poslom" koji toliko promoviše. Umjesto da proda svoju pricu on konstantno pravi neprijatelje na forumu, prema tome tjera od sebe svoje potencijalne "mušterije". Na sreču, mnogo je pametnih ljudi na ovome forumu kojima panter nije čak ni mala maca nego obična ovca koja bleji za tamo nekog čobana na vrhu piramide.
Medutim, brine me jos onaj broj ljudi koji vjeruje u bajke o kokosci koja nosi zlatna jaja. Oni su najveća žrtva. Njima je dodjeljena najgora pozicija u lancu ishrane.
Ja zalim ljude kao sto su panter (zvuci mi kao neki srednji sloj u ovom lancu). Vecina takvih jos vjerovatno nije svjesna u kakvu su septičku jamu zapali. Zaradili su koju paru pa im godi da malo iskuse zivot tv sapunica. Nesvjesni su da strategija kojom plove, vodi u mizerne kanale propasti. Pare će prije ili kasnije nestati, a okus kratkotrajne slave koju pamte neće moci nista zamijeniti u realnom svijetu .
Dobru sumu posteno zaradjenog novca nije lako zaraditi (iako mislim da skoro svako to moze), ali oni koji su razvili zubate mentalne izrasline za čerupanje nevinih, nece se moci prilagoditi realnom svijetu gdje se vodi moralno ispavaniji oblik biznisa. Nece oni moci dugo opstati u humanoj sredini.
Takva je priroda.

Cao svima! Za pocetak necu da se predstavljam, ali to ne iskljucujem ako kasnije bude bilo potrebno! Dozivotni sam clan GEM-collection "firme" (na zalost) od 08.07.2007. Do dana danasnjeg (evo skoro godinu dana) nisam imao ni jednu pozitivnu preporuku (na srecu)! (jednom prilikom cu to opsirnije objasniti)
Smatram da sam dovoljno iskusan i kompetentan da govorim o temi "GEM-collection" jer rad "firme" pratim iz mnogo kompleksnije perspektive nego vecina vas na forumu, pa na osnovu svega toga dajem sebi za pravo da postavim sledece pitanje gospodinu PanterA_King-u:
Zasto se "firma" GEM-collection, ako vec tvrdite da je sve u tom poslovanju "belo", sluzi i prvenstveno oslanja na PROGRAMIRANJE PODSVESTI potencijalnih klijenata (u ranijim komentarima navedenim kao "ovce")?
Vi bi postovani gospodine, ako ste vec konkurent prema poziciji koju ste naveli, trebali da DOBRO znate o cemu govorim! Molim za jedno prosto objasnjenje!
Unapred zahvalan!

Ne mogu da verujem da ljudi padaju na takve stvari! Pa zar to nije moderna piramida?!? Navodno ljudi nemaju para, a vidi gde sve daju pare! Užas!!! Ovooo je ljudi čista prevara!
Imala sam prilike prisustvovati jednoj prezentaciji navedene firme. Kao, svi su srećni i zadovoljni !!! Samo cvrkuću! A znate što cvrkuću??? Zato jer su prevarili svoje dobre prijatelje i rodbinu i zaradili na njima !!!
Pa zar to može normalan čovek??? Zar je u danjašnje vreme, u Srbiji, lako doći do iznosa o kojima oni govore?!? A ima li ko para za bacanje??? Pa gde to ima???

dzaba. sto puta ljudima pokazes i objasnis,ali oni opet... naravno da ja ne TRAZIM klijente gosn direktore neke firme,jer ja nikoga ne ubjedjujem da ovo radi,samo ne dam da se pljuje po onome sto radim. niko tu nije izgubio pare,svi su kupili sebi MOGUCNOST da zaradjuju do kraja zivota,u tome je razlika.
za ovog clana GEM-a - ti se srami sto si clan,i neka te bude stid sto pljujes po GEM-u! jel ti neko trazio pare da uplatis ili su uplatio jer ti se svidjela ideja??? niko se psihicki ne OBRADJUJE,nego samo slazes sliku poslovanja gostu! naravno da ces uciti kako da objasnis biznis nekome i da ga neces vuci za rukav! u tome ti i jeste cilj da naucis i shvatis biznis na seminarima,da shvatis da ti u stvari dajes nekome PRILIKU da radi isto sto i ti! naravno da nisi imao uspjeha cim si gledao da unovcis ljude! ovaj biznis ti je DUPLIKACIJA,ti svojim trudom pomazes drugima da zaradjuju s tobom! sram i stid da te bude!!! umjesto da odes do menadzera da ti lijepo objasni SVE STI NISI RAZUMIO,ti dodjes i pitas mene da ti objasnjavam... oces reci da je tebe neko prevario? meni samo nije jasno kako mozete za sebe reci da ste prevareni! ja bih se smatrao glupim da me neko prevari za 2290e! ja sam svom domacinu zahvalan do neba sto mi je ponudio posao!
e sad,dolazi na red ova "piramida". kao prvo,znate li vi sta je piramida? svaka danasnja ustanova je skoro piramida!!! bolnica,samoposluga,razna preduzeca... niko ne moze da se penje "gore",svi stoje na onom mjestu koje rade. u GEM-u dobijes priliku da se boris za menadzment,pa posle i da budes na vrhu! svi vi koji mislite da je GEM bez veze,samo vi radite ove danasnje "postene" poslove,mora neko i da cisti i sprema,ne bi valjalo da svi misle kao i ja,bilo bi dosadno ;)
inace ja ne radim lose kako rece ovaj gore nego radim upravo onako kako treba,pokazujem da mi nudimo,a ne molimo! kome se svidja neka radi,kome ne,zelim mu mnogo uspjeha u njegovom poslu

Interesuje me zasto sve ovo sto je na forumu za i protiv Gema, ne sme rodjak ili prijatelj da objasni svom najblizem o GEMu i pre nego sto ga pozove na prvi sastanak. Da mu kaze kako sistem funkcionise, da se posao sastoji iz ubedjivanja i nalazenja minimum 5 ljudi koji ce opet da nadju jos 5 itd. Da jednostavno kazu svojim najblizima da im treba oko 2300 E za ulog i da se mogu izgubiti. Kad tako psiholoski pripremljeni najblizi odu na prvi sastanak, mogu racionalno da donesu odluku o tome da li ce prihvatiti igru ili ne. Ako prihvate, vi niste odgovorni za to. Mislim da se ipak gadja psiholoski momenat na nepripremljenog gosta a tu je na zalost i najveci greh prijatelja koji mozda stvarno nije imao lose namere.

Interesuje me zasto sve ovo sto je na forumu za i protiv Gema, ne sme rodjak ili prijatelj da objasni svom najblizem o GEMu i pre nego sto ga pozove na prvi sastanak. Da mu kaze kako sistem funkcionise, da se posao sastoji iz ubedjivanja i nalazenja minimum 5 ljudi koji ce opet da nadju jos 5 itd. Da jednostavno kazu svojim najblizima da im treba oko 2300 E za ulog i da se mogu izgubiti. Kad tako psiholoski pripremljeni najblizi odu na prvi sastanak, mogu racionalno da donesu odluku o tome da li ce prihvatiti igru ili ne. Ako prihvate, vi niste odgovorni za to. Mislim da se ipak gadja psiholoski momenat na nepripremljenog gosta a tu je na zalost i najveci greh prijatelja koji mozda stvarno nije imao lose namere.

Onaj ko nije video smisao posla i ko to nije mogao da shvati može da pljuje po GEM-u. Neznam zašto,ali pretpostavljam da je to nedostatak inteligencije da se shvati nešto ovako dobro.
Zato molim sve svoje kolege da ne obraćaju pažnju na one koji naše kolege nikada više neće moći da postanu.A sve ovo što govore je iz razloga ljubomore i zavisti što neko zaradjuje a oni to nisu umeli. Pozdrav za sve vas! Oooooooooooooo GEM!!!

Neka misli ko šta hoće. Nama,drage kolege je dobro,zar ne!? Stepen inteligencije je nizak kod onih koji nisu shvatili koliko je ovo poslovanje dobro. Zato ovako i pričaju. Sitne su to duše!

Pozdrav p.p. neka,nije nase da vrijedjamo... nije to stepen inteligencije,neki ljudi jednostavno nisu za nas biznis,sto kaze MD, "mora neko i da cisti i sprema"
ko hoce s nama moze,ali samo jednom,i to i jeste car naseg poslovanja.

Back