AJDE DA MALO POSTAVIMO STVARI NA SVOJA MESTA!
Gem collection je udruzenje gradjana,sa ciljem promocije knjige Put ka uspehu iz 4-dela, knjige stampa "Lipa" - Lazerevac, a za izdavastvo je pobrinuta firma "Mega Book" - Beograd. Postoji jos jedna firma "Milenijum Print" - mesto -Draginac- koja zakonski daje pravo clanu ovog "divnog" udruzenja da te knjige preporuci drugima... naravno za svotu od 2290 - eura. Inace Gem collection, kao i ove ostale firme su registrovane u Agencii za privredne registre... I pravno su legalne
Ja sam bio gost pre skoro dva meseca, kada me je odveo moj dobar prijatelj!!!! IDEJA Gema je ok. sve je to lepo upakovano u nasmejana lica uspesnih menadzera, obucenih u odela prikazujuci poslovni karakter tog preduzeca! Kao sto sam rekao,svidela mi se ideja i to je sve lepo zamisljeno...
Ali tek kada sam dobro razmislio shvatio sam da je ovaj posao legalan a u isto vreme nemoguc!!!!!!!!
Znaci nemoguce je da svi clanovi tog udruzenja zarade.... razlog je prosta matematika!!! I zbog toga nisam prihvatio ponudu mog prijatelja!!!!
A matematika se sastoji u sledecem: (Cilj objasnjenja jeste da dolazi do zasicenja)
Po nekom njihovom minimalnom "penzionerskom" planu kako ga oni zovu potrebno ja da se u ovo udruzenje udju "samo" 2- nova clana za 6- meseci i to izgleda ovako....
6meseci,1godina,1,5godina....5godina!!! Po dva nova clana za 6- meseci 2,4,8,16,32,64,128,256,512,1024- novih clanova... Znaci za 5- godina ovim "penzionerskim planom" jedan clan treba da ima 1024- ljudi u svojoj strukturi.... To je nemoguce!! Uzmimo npr. 10 Asistent aspiranata koji krenu ovim putem znaci za 5 - godina oni ukupno u strukturi trebaju imati 10240 - ljudi i to su im njihovi tkz.indirektni poslovni partneri
e sada da bi njihov 1,2,3,4....1024 - indirektni partner isto ovo uradio treba za svakog 5- godina
sto znaci 25- godina ali za 25- godina oni trebaju imati u strukturi 1024x1024=1048576 - ljudi!!!! a to je nemoguce, ja sam uzeo npr. - samo 10 Asistent aspiranata, a mora da ih ima mesecno barem stotinak, pa sad vi sve ovo pomnozite sa 100 umesto sa 10- pa ce te dobiti pravo stanje I dobicete cifre od par stotina miliona ljudi i to za ne predugacak rok.... a da ne racunamo ljude izmedju ovih struktura. to je tek posebna prica.... ZNACI OVO POSLOVANJE NIJE NI TEORIJSKI MOGUCE A U DOMENU PRAKTICNOG NE TREBA NI RAZMISLJATI.... zato sto je
smesno!
Znaci glavni razlog zbog cega nisam prihvatio je ovaj, a da ne pominjem jos brdo razloga pocev od ubedjivanja,do ispiranja mozgova sto je meni bar licilo na jednu od mnogobrojnih finansijskih sekti....
Ono sto sam hteo reci jeste da novac dobijaju samo oni na pocetku lanaca... i svaki novi clan ima manje sanse za zaradu od njegovog prethodnika- sto upravo znaci da dolazi do zasicenja!!! Na kraju kada dodje do zasicenja vi nemate vise koga uclaniti, i fakticki gubite svoj novac kao i veliki broj vasih prethodnika!!!!
Zelim da ovim pojasnim svima koji se dvoume da ne bacaju novac, jer se veliki broj ljudi sto nisam pogao verovati uzima, brze namenske kredite ili pak zajmi od svojih prijatelja... a ne moze da vrati i na kraju naravno dolazi do sukoba i neprijatnih situacija!!!!
Nemojte dopustiti da vas zavaraju pravnim legalitetom i zakonoskim propisama... Jeste sve to legano to ne sporim ali NIJE MOGUCE!!!!!!!!!! i stvarno je krajnje vreme da se drzava pozabavi ovom klasicnom pirimidalnom prevaraom, tj. doneti neku uredbu s kojom ce zaustaviti ovu PREVARU......