Oggy
Domaćin
- Poruka
- 3.722
Jel to kod vas u zemlji Imaginiji redovno poskupljuje od 29 do 30og(eventualno 31og)?
Neko rece da ne brinemo, neko rece penzija
Neko rece da ne brinemo, neko rece penzija

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Hvala i najverovatnije, ali ima samo jedan mali problem...8-)cao Oggy....jako si interesantan i uporan lik i sigurna sam da bi u nasem biznisu dogurao daleko....
Oggy, pa ti mi deluješ isuviše inteligentno da uspeju opet da te uvuku u priču.
Sve ovo piše JEDAN isti NE čovek, pod različitim nikovima. Prati i vidi da uvek imaju samo 1-2 posta.
ALO Panter, ili koji si već, zar si tako brzo izašao iz Z A T V O R A ?
Treba ovo prijaviti policiji. Njihova prevarantska organizacija je Z A B R A NJ E N A
A evo još.....
Dokle god ima naivnih......A ovce i jesu tu da se sisaju....
PETORKA OSUMNJIČENA ZA MILIONSKU PREVARU
“Gem collection” -uspešan put u zatvor
NOVI SAD: Dežurni istražni sudija Opštinskog suda u Novom Sadu Koviljka Đačić, posle jučerašnjeg saslušanja, odredila je pritvor osumnjičenima za nedozvoljenu trgovinu: Denisu Stojakoviću (32) iz Prnjavora, Aleksandru Milivojeviću (51) iz Doboja, te Miroslavu Laketiću (37) i Nemanji Jovčiću (53) iz Novog Sada. Jovčićeva nevenčana supruga Željka Nikolić (42) iz Novog Sada osumnjičena je za isto delo i biće saslušana, najverovatnije, danas.
Prema krivičnoj prijavi, osumnjičeni oni su od početka minule godine pa do hapšenja organizovali mrežu neovlašćenih posrednika u prodaji knjiga inostrane firme “Fit for succes academy” sa Gibraltara, pod nazivom “Kurs - uspešan put”. Prodaju su, kako se navodi u prijavi, organizovali tako što su priređivali promocije za više od 20.000 ljudi u preduzeću “Ekola” u Novom Sadu, hotelu “Termal” u Vrdniku, u Tesliću, Bijeljini i drugim mestima. Promovisali su piramidalni sistem prodaje preko distributera, uz obećanje visoke provizije prvom u lancu za svaku prodaju. Trgovina se odvijala tako što bi kupcu izdavali račun firme FFSA, na osnovu kojeg je zainteresovani uplaćivao 2.290 evra, s nalogom da se taj novac prenese na firmu u severnom Kipru.
Knjige “Uspešan put” nabavljene su u organizaciji državljanke Republike Češke Hane Krsmanović. Na masovnim promocijama u hotelu “Termal” one su dostavljane kupcima, koji su time sticali pravo da se uključe u društvo “Gem collection”. Prema navodima krivične prijave, petoro osumnjičenih su počinili 481 nezakonitu prodaju i prikupili 1.101.490 evra. Formirali su i posredničku mrežu, pri čemu su sebi i drugima ostvarili znatnu imovinsku korist. Iako nisu imali ovlašćenje, u ime “Gem collection” su sa potencijalnim kupcima potpisivali sporazum o obavezi da čuvaju poslovnu tajnu. Na kraju promocije, navodi se u krivičnoj prijavi, prisutni su učestvovali u licitaciji cene koštanja proizvoda FFSA. Početni iznos od 50.000 snižavao se licitiranjem na 2.290 evra.
A ima to i u Bosni :
GEM Collection prevara za 5.000 maraka
Ako na internet pretraživačima ukucate pojam GEM Collection, dobit ćete niz stranica koje vam nude online kupovinu dragulja, opreme za tenis, garderobe, cipela, pa čak i kuhinjskog posuđa. Ako vam ko u životu zakuca na vrata i ponudi GEM Collection, dobit ćete priliku da postanete milioner. Za vrlo kratko vrijeme i gotovo bez ikakvog truda. Tako barem kažu oni koji su već uključeni u piramidu nigdje registrovane kompanije, koja je nakon što je krajem prošle godine 13 njenih članova uhapšeno u susjednoj Hrvatskoj i optuženo za prevaru tešku 10 miliona dolara, svoje seminare nastavila održavati u Neumu. U državi u kojoj piramidalni način zarade također podliježe krivičnom zakonu. Ali nije bitno.
Kompanija za koju se kaže da potiče iz Češke (zemlje poznate po novčanim malverzacijama piramidalnog tipa) ima, navodno, svoje ispostave po gotovo svim evropskim državama, registrovane pod različitim imenima. Na jedinom sajtu koji je moguće povezati sa verzijom za južnoslavenske narode nećete naći niti jedno ime, broj telefona, adresu niti konkretne poteze koje trebate uraditi kako biste postali članom. Ono što ćete naći su slike luksuznih automobila, jahti, obnaženih žena i gomilu zvjezdica i šljokica kojima je ispisano "želite li da sve ovo bude vaše?".
Prvi korak na putu jeste da pronađete nekoga (najčešće će neko pronaći vas) ko je već u lancu milionera. On će vam ponuditi da uplatite članarinu koja iznosi oko 5.000 KM. Ako novca nemate, objasnit će vam se kako je izuzetno isplativo uzeti čak i kredit, s obzirom da će se novac u najmanju ruku udesetorostručiti. Nakon što novac uplatite, na potpis ćete dobiti dvije izjave. Prva potvrđuje vašu zainteresovanost za posao i načinjena je u formi ugovora, koji najčešće više nikada nećete vidjeti, dok se u drugoj obavezujete na petogodišnju šutnju, čije bi vas kršenje moglo koštati 10.000 eura. Nakon toga ostajete na seminaru i imate tri dana da platite ulaznicu od 5.000 KM. Kada ste jednom unutra, vaše je da uradite isto - nađete nekoga spremnog da uloži malo, a dobije puno, za šta vam se isplaćuje oko 450 eura, dok se ostatak novca raspoređuje u zavisnosti od položaja u piramidi. Sasvim je jasno ko tu zarađuje - onih 13 što čekaju suđenje u Splitu.
Problem je u tome što je prevaru vrlo teško dokazati. Svi sudionici lanca su tu dobrovoljno, dok u GEM-u tvrde kako oni ljude samo uče menadžerstvu. Iako je na ovaj način izgubio novac, jedan od prevarenih Bosanaca sa kojim smo razgovarali odbija pokrenuti bilo kakvu krivičnu tužbu, pa čak i govoriti za javnost. Slično je i sa drugim članom, koji je uspio povratiti samo polovinu uloženog novca. Obojica su članovi GEM-a postali na seminarima koji se održavaju u Neumu i o kojim pričaju kao o masovnom ispiranju mozga. Okupljenima se prvo pušta disko ili tehno muzika uz koju svi plješću u ritmu. Sve se nastavlja GEM pozdravom (desna ruka visoko u zraku, dok je lijeva ispružena prema zemlji; kažiprstom lijeve ruke prave se oblici kružnice, što bi trebalo simbolizovati okretanje novca u vreći). Sve prati euforija, upoznavanje sa ljudima koji su na ovaj način zaradili ogroman novac i predavanja o tome kako pristupiti novim članovima i pričom ih navesti da se olakšaju za 5.000 KM.
Na parkingu neumskog hotela "Neum" (nedjelja, 2. 3. 2003) parkirano je dvadesetak vozila, među kojima nema niti jednog pontiaca sa slike. Nekoliko zgužvanih muškaraca pristiže u golfu sa splitskim registarskim oznakama. Nakon što parkiraju i izađu iz auta, iz gepeka će izvaditi odijela umotana u celofan i presvući se na parkingu. Tako preuređeni nestaju u hotelu. Zbog čega, shvatit će svako ko i sam pokuša ući na sastanak budućih milionera. Moglo bi se desiti da vas već sa vrata odmjere od glave do pete i da uslijedi razgovor sličan ovome:
- Mi bismo na sastanak GEM-a.
- Takvi?
- Kakvi?
- U farmericama. Neće ići.
- Možda se nismo dobro razumjeli, mi dolazimo iz Sarajeva i putovali smo tri i po sata da bismo bili ovdje.
- Žao mi je. U farmericama? To je neozbiljno. Imate li vi koga da vas je preporučio?
- Nemamo. Vi nas preporučite.
- Neće ići.
- Zašto?
- Zato jer neće ići. I da vas preporučim, ne možete takvi unutra među ljude.
- Pa ne moramo ući, možemo mi i stajati na vratima. Samo da vidimo.
- Ko je vama rekao za nas?
- Niko. Pročitali na internetu.
- Neće ići. Doviđenja.
Jednako bi se moglo desiti da se, nakon što pokisao sjedne u automobil, nesuđeni budući vlasnik jahte u retrovizoru upozna sa uredno odijeliranim gospodinom koji mu zapisuje registarske tablice. Sve uz zvuke disko muzike koja probija i glasova koji u horu viču: "Oooooooooo GEM!"
Pa malo se sprdamo sa njima, čisto da ne bude dosadno.....
GDE je registrovana ?kao prvo,ova firma je registrovana,i to samo balkanski mentaliteti poput vas i ne mogu vidjeti...ajde reci molim te,jer mislis da bi ta tvoja "prevara" mogla da traje 7 godina???
i ti vasi "pohapsheni",sto nisu u zatvoru? sto i dalje rade,samo da mi je to da znam???
i ja nisam pod nekim drugim nickom,i nisam iz srbije,ja sam iz BiH!
niko vas ne uvlachi,samo mi je zao takvih ljudi,skroz...nastavi ti brate sa svojim poslom,a ja cu sa svojim. pozdrav GEM-ovcima i, znate i sami, OOOOOOO GEM!!!
Jel vi to pravite plastiku jeftinije nego u Pazovi, ili imate krave pa pravite mlecne proizvode povoljnije od Imleka ili Somborske mlekare...ne, cekaj, zidate ekskluzivni poslovno-stambeni prostor...ne,ne vi ste u vocu i povrcu...ne, u stvari znam...U stvari nemam pojma u kom ste vi to biznisu i koji vas se privatnici plase:shock:...problem je u tome sto privatnici shvataju kakva je GEM pretnja za njih,pa pishu ovakve stvari...
Ako bi ti ja dao 4 raspala trabanta i rekao prodaj mi 4 komada, svaki za 22.290eur, a ti posle mesec dana kazes "Ne ide..."- sta to tebe cini? Nesposobnim, ili nemas dovoljno poverljivih prijatelja?...ako vi mislite da ne mozeste naci 4-ero ljudi da sa vama rade ovaj biznis,vi ste onda ili nesposobni ili nemate povjerljivih ljudi...
ogyy zlato moje...daj se molim te kandiduj za predsjednika drzave jer ti sve znas i jako si pametan...ti ces nas spasiti i od prevaranata i od trabanata i od svega.....evo ja cu glasati za tebe 100%...i vjerujem svi ovi koji ne vole GEM ce glasati za tebe....vi vodite drzavu i bice nam super...nece nam trebati nikakva firma jer cemo za bilo sta zaradjivati novca ko u prici...i svi cemo biti sretni i zadovoljni jer nas Oggy ima odgovor i rjesenje za sve....
Malena, pile moje, da bi samnom na čelu drzava u potpunosti propala, vas cu staviti na funkciju ministra finansija, ipak ste prosli seminareogyy zlato moje...daj se molim te kandiduj za predsjednika drzave jer ti sve znas i jako si pametan...ti ces nas spasiti i od prevaranata i od trabanata i od svega.....evo ja cu glasati za tebe 100%...i vjerujem svi ovi koji ne vole GEM ce glasati za tebe....vi vodite drzavu i bice nam super...nece nam trebati nikakva firma jer cemo za bilo sta zaradjivati novca ko u prici...i svi cemo biti sretni i zadovoljni jer nas Oggy ima odgovor i rjesenje za sve....