HAD~
Aktivan član
- Poruka
- 1.946
Da li neko zna koliko dugo i koliko para se dobija od biroa ako dobiješ otkaz iz privatne firme?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Рекао бих да је овај линк застарео.Evo i za visinu.
https://www.nsz.gov.rs/live/digitalAssets/15/15610_kako_se_utvr__uje_visina_nov__ane_naknade.pdf
Mrzi me da citam i tumacim.
NAJVAŽNIJE:Зна @Stojkov Menidjer
rajanje prava na novčanu naknadu
Novčana naknada isplaćuje se nezaposlenom
: 3 meseca, ako ima staž osiguranja od 1 do 5 godina;
6 meseci, ako ima staž osiguranja od 5 do 15 godina;
9 meseci, ako ima staž osiguranja od 15 do 25 godina;
12 meseci, ako ima staž osiguranja duži od 25 godina;
Godinom staža osiguranja, smatra se navršenih 12 meseci za koje je obveznik doprinosabio obavezno osiguran.
Izuzetno, novčana naknada pripada nezaposlenom u trajanju od 24 meseca, ukolikonezaposlenom do ispunjavanja prvog uslova za ostvarivanje prava na penziju, u skladusa propisima o penzijskom i invalidskom osiguranju, nedostaje do dve godine. Ispunjenostuslova za ostvarivanje prava na penziju, po osnovu staža osiguranja, nezaposlenidokazuje pojedinačnim aktom organizacije nadležne za penzijsko i invalidsko osiguranje.
https://www.nsz.gov.rs/live/digitalAssets/15/15609_trajanje_prava_na_nov__anu_naknadu.pdf
Sećam se kod Slobe...Evo i za visinu.
https://www.nsz.gov.rs/live/digitalAssets/15/15610_kako_se_utvr__uje_visina_nov__ane_naknade.pdf
Mrzi me da citam i tumacim.
Može da se desi da ti privatnik namerno napravi pauzu 1 dan na godinu dana radaDa li neko zna koliko dugo i koliko para se dobija od biroa ako dobiješ otkaz iz privatne firme?
Kako kad sam u stalnom radnom odnosu?Može da se desi da ti privatnik namerno napravi pauzu 1 dan na godinu dana rada
To se onda na NSZ tarifira kao "sa prekidima" a ne u kontinuitetu
Ne znam kako je kod vas u Srbiji, ali kod nas u Hrvatskoj nije tako. Nemaš pravo na novčanu naknadu ako si dobio otkaz svojom krivicom. Znači ako se tri dana ne pojaviš na poslu dobio si otkaz svojom krivicom i nemaš pravo na novčanu naknadu.NAJVAŽNIJE:
Kada napuštate firmu NE POTISIVATI SORAZUMNI RASKID UGOVORA
Dovoljno je da se prosto ne pojavite na poslu više od tri dana uzastopce
Tada vam firma daje otkaz i tako ostvarujete pravo na novčanu naknadu sa biroa
Čemu ovakav retardiran zakon - nemam pojma
Klinci odavno praktikuju, problem su starije generacije
Vi katolici za krivnju uvijek okrivite slabijegNe znam kako je kod vas u Srbiji, ali kod nas u Hrvatskoj nije tako. Nemaš pravo na novčanu naknadu ako si dobio otkaz svojom krivicom. Znači ako se tri dana ne pojaviš na poslu dobio si otkaz svojom krivicom i nemaš pravo na novčanu naknadu.
A jbg. Eto tako je kod nas.Vi katolici za krivnju uvijek okrivite slabijeg
Kod nas pravoslavaca je drugačije - ako ne valja meni vala neće ni tebi.
Drugim rečima niko ne napušta firmu zbog masnih kolača već poslodavac ima udela u tome i to ohoho
a pošto se Hrvati vidim brinu, da vas podsetim na Njemački zakon o radu, ha?A jbg. Eto tako je kod nas.
Ma nema nikakvih kolača kad odlaziš.![]()
gde si video?Ja sam negde čuo da ta naknada ne sme da bude manja od minimalca, a sad vidim da je realno oko 25000 što je smešno
Nemamo vremena.@Sin_tisućljetne_kulture
vi bi kao članica EU trebali da promjenite zakone koji važe po EU a ne po Balkanskoj Zajednici
Imate Njemačku novčanu naknadu pa onda imate Francusko trudničko... pa Švedsko socijalno za više djece...
Zašto ste ulazli u EU ako bi da ostanete, kako bih rekao, primitivni?
Mi ne ulazimo iz pobrojanih razloga.
Ne bi ostalo političarima ništa
ma samo furajte ikavicu, to se baš miže na libaNemamo vremena.
Не шири дезинформације.NAJVAŽNIJE:
Kada napuštate firmu NE POTISIVATI SORAZUMNI RASKID UGOVORA
Dovoljno je da se prosto ne pojavite na poslu više od tri dana uzastopce
Tada vam firma daje otkaz i tako ostvarujete pravo na novčanu naknadu sa biroa
Čemu ovakav retardiran zakon - nemam pojma
Klinci odavno praktikuju, problem su starije generacije
Koliko si siguran u ovo?Не шири дезинформације.
Ако се не појављујеш на послу дуже од три дана, добићеш отказ због повреде радне дисциплине.
Онда немаш право на отпремнину.
Да би добио отпремнину на бироу мораш да добијеш отказ као технолошки вишак.
Врло веомаKoliko si siguran u ovo?

Pa uvek ćeš dobiti otkaz bez otpremnine u srbijiНе шири дезинформације.
Ако се не појављујеш на послу дуже од три дана, добићеш отказ због повреде радне дисциплине.
Онда немаш право на отпремнину.
Да би добио отпремнину на бироу мораш да добијеш отказ као технолошки вишак.